Forbrugermagasinet er uafhængigt og læser orienteret. Vores indhold er kommissionsbaseret og gratis for alle. Læs mere
Forbrugerliv

3 gode grunde til at sælge din virksomheds brugte it-udstyr

brugt it udstyr

brugt itVi lever i en verden, hvor den teknologiske udvikling bevæger sig med lynets hast. Der kommer hele tiden nye opfindelser, forbedringer og produkter, som får os som forbrugere til at føle, at vi bliver nødt til at opdatere vores it-udstyr for at følge med tiden og den rivende udvikling. Det gælder private men i høj grad også virksomheder, der gerne vil have det nyeste udstyr for at give arbejdspladsen de bedste forudsætninger for at skabe succes.

Det er ganske forståeligt, at de gamle computere og mobiler af og til skal opdateres, men der er god grund til at overveje ikke blot at skrotte din virksomheds brugte it-udstyr. Hvorfor ikke sælge det og gøre noget godt både for økonomien og miljøet? Brugt-it.dk er specialister på det danske marked inden for køb og salg af brugt it-udstyr til erhverv. Med deres ekspertise kan du her få inspiration til, hvorfor din virksomhed også bør begynde at tænke i genbrug af it-udstyr.

En god gerning for miljøet

Den vigtigste grund til at begynde at videresælge dit brugte it-udstyr er uden tvivl, at det er til stor skade for miljøet, hvis du ikke har en bæredygtig it-adfærd. Når du står med et stykke it-udstyr af ældre dato, som ikke længere lever op til din virksomheds krav og behov, bør du altså tænke en ekstra gang, før du bare smider det i skrotkassen. Andre kan nemlig få stor glæde af hele produktet eller bare dele af det. Ved at tænke bæredygtighed ind i din virksomhed skåner du miljøet for den unødige belastning, som skrotning af it-udstyr medfører. Elektronikaffald indeholder nemlig en lang række stoffer og metaller, som miljøet ikke er i stand til at nedbryde naturligt. Faktisk er det kun mellem 15-20 procent af alt elektronikaffald, der genbruges i dag. Dermed er it-branchen hvert år med til at forurene miljøet betydeligt og sætte et negativt aftryk på vores fælles klode. Du kan gøre en mærkbar forskel ved at genvende it-udstyr, som andre stadig kan få stor gavn af.

brugt-it-sælg

Sæt gang i den cirkulære økonomi

Det er ikke kun miljøet, som vil få gavn af din mere bæredygtig it-adfærd. Det kan nemlig også gøre en synlig forskel på din bundlinje. Selvom dit brugte it-udstyr måske virker værdiløst for dig, kan det være noget værd for andre. Du kaster altså potentielt penge lige ned i skraldespanden, hvis du ikke genanvender og sælger din elektronik. Ved at genbruge it-udstyr kan du altså glæde en anden virksomhed, som kan få god gavn af dit brugte udstyr, og dermed mindske din egen udgift til nyt it-udstyr. Ved at blive en del af bæredygtigheds-bølgen, bliver du også en del af en mere fornuftig forretningsmodel, der gør op med køb, brug og smid væk-kulturen, som hersker på markedet i dag. I stedet støtter du den cirkulære økonomi, som sætter gang i et kredsløb, der i sidste ende betyder, at der skal produceres færre produkter og bruges færre ressourcer. Brugt it-udstyr købes af virksomheder, som så videresælges helt eller delvist til andre virksomheder. Dermed fuldendes cirklen, og forbruget holdes nede.

cirkulær økonomi med brugt it

Garanti for sikker datasletning

Når dit it-udstyr skal videreformidles til andre eller skilles ad for at genbruge enkeltdele, er det helt afgørende, at al data på udstyret håndteres med omhu. Mange virksomheder ligger inde med fortroligt og personfølsomt data, der ikke skal se dagens lys. Derfor er det nødvendigt at sælge dit gamle it-udstyr gennem en sikker formidler som brugt-it.dk, der forstår vigtigheden af 100 procent sikker datasletning. Som forbruger skal du trygt kunne stole på, at din data sikres og slettes på forsvarlig vis med hjælp fra professionelle sletteværktøjer. Almindelig formatering af filer er nemlig langt fra nok, hvis du vil sikre, at din data ikke skal kunne gendannes af andre.

Vær med til at vende it-branchen dårlige ry i dag og gør en forskel, når du vil forny dit it-udstyr. Det gør godt for både miljø og pengepung.

Anmeld

Skriv en kommentar

fifteen − five =