Forbrugermagasinet er uafhængigt og læser orienteret. Vores indhold er kommissionsbaseret og gratis for alle. Læs mere
Forbrugerliv

4 begreber du skal kende indenfor lager- og logistikstyring

lagerstyring

lagerautomation-og-lagerstyringSom virksomhedsejer, der driver enhver form for lager- og logistikfunktion, har du brug for effektive og smarte løsninger til at styre driften. Teknologien på området er kommet langt, og i dag er det muligt at investere i teknologiske værktøjer, der kan øge produktiviteten og mindske arbejdsbyrden for medarbejderne, så ressourcerne anvendes optimalt. Det giver i sidste ende værdifulde resultater og gode tal på bundlinjen.

Lager- og logikstyring og ikke mindst teknologien bag er ukendt territorium for mange, og det kan derfor virke overskueligt, hvor du skal starte for at skabe resultater for din virksomhed. Logimatic er en af de førende ingeniør- og softwarevirksomheder indenfor implementering og support til software- og automatiseringsløsninger til lager- og logistisystemer. Virksomheden står bag en helt ny innovativ IT-platform kaldet LOGIA, som samler alle de funktioner, du har brug for til effektiv lager- og logistikstyringen i én samlet pakke. Med deres ekspertise kan du her blive lidt klogere på nogle af de begreber, som er vigtige at kende på området.

lagerautomation

1. Lagerstyring/WMS

Lagerstyring kan også kaldes WMS og drejer sig grundlæggende om styring af en virksomheds manuelle lager. Her er der fokus på at optimere flowet af varer og andre lagerprocesser, så lagerets fysiske rammer udnyttes bedst muligt. Det gør det lettere at holde overblik, planlægge og ekspedere ordre, hvilket i sidste ende gør arbejdsdagen bedre for medarbejderne. Med en teknologisk løsning som LOGIA fra Logimatic bliver hele lageret digitaliseret, så det bliver nemmere at optimere alle processer for medarbejderne på gulvet, der fysisk håndtere varerne.

2. Lagerautomation/WCS

På de fleste lagre er der en del automatisk udstyr, som naturligvis også skal styres og håndteres smartest muligt.  Her kommer WCS, som også bare kaldes lagerautomation, ind i billedet. Med effektiv WCS bliver det nemlig muligt at styre alt automatisk lagerudstyr såsom robotter, kraner, banesystemer og meget mere. Formålet er at optimere og forbedre flowet mellem de manuelle og automatisk processer, så varer-til-mand processen bliver endnu mere effektiv. Her kan LOGIA igen gøre en værdifuld forskel for dig og din virksomhed med sin veludviklede WCS.

3. Produktionslogistik

Når man skal drive et lager uanset størrelse, er det afgørende at have et godt materialeflow. Det handler kort og godt om, at produktionsordre og varer skal leveres til lageret på det rigtige tidspunkt. Hvis de leveres lang tid før, de skal være tilgængelige til produktion, optager de værdifuld plads på lageret, og det er naturligvis også et problem, hvis de leveres for sent. Når selve produktionen er færdig, skal varen sendes videre til næste proces, og for at få det til at køre gnidningsfrit, er der behov for god produktionslogistik. Det kan værktøjer som LOGIA heldigvis også hjælpe med, så du får det mest optimale flow i alle processer.

4. Distributionsstyring

Den sidste del af enhver ordreekspedition er selve distributionen, hvor varerne forlader via tranportører ud til kunderne. Der er dog også behov for effektiv styring af distributionsprocessen, så pladsen i forsendelsesområdet udnyttes optimalt, og ordrene ekspederes hurtigt, korrekt og sikkert videre til kunderne. Med LOGIA får du fragtbestilling og administration af transport integreret i din pakke, så du sikrer, at alt er gjort klar, når transportørerne overtager varerne.

smart-lagerstyring

Udnyt din virksomheds ressourcer bedst muligt og skab maksimal effektivitet i alle processer, når det gælder lager- og logistikstyring. Kast dig over en samlet løsning som LOGIA i dag og se resultater i morgen.

Besøg logiawms.dk
Anmeld

Skriv en kommentar

twenty − nine =