Forbrugermagasinet er uafhængigt og læser orienteret. Vores indhold er kommissionsbaseret og gratis for alle. Læs mere
Forbrugerliv

4 kreative lege, dit barn kan lege indenfor

modellervoks og maling

lærerigt-legetøjEr der udsigt til en dag med leg indenfor? Udnyt det og brug tid på kreativ leg med dit barn. Kreativ leg har udover at være hyggeligt og sjovt også en masse fordele rent læringsmæssigt for barnet, uanset om det er 2, 3, 5 eller 7 år.

Ved kreativ leg bliver flere af barnets evner trænet; heriblandt finmotorikken, abstraktionsevnen, forestillingsevnen, samt evnen til at udtrykke sig. Det er en rigtig god måde for barnet at fordybe og koncentrere sig på, og ved at skulle tænke kreativt får barnet udviklet sin fantasi – den fantastiske fantasi, der gør børn til børn, og som er en utrolig vigtig evne, der er eftertragtet selv i voksenlivet.

Her er fire forslag til gode og kreative lege, du kan lave med dit barn igen og igen.

Tegn med dit barn

Vi starter med klassikeren. Men en klassiker er kun en klassiker, fordi den virker, og at tegne er stort set altid et hit. Langt de fleste børn synes, at det er sjovt at tegne, og jo mere du deltager i legen jo sjovere. Om du er mestertegner eller ej, er fuldstændig ligegyldigt, så fat blyanten og udlev din indre Picasso sammen med dit barn eller børn. Du skal huske at give dit barn plads til selv at styre, hvad han/hun vil tegne, og i stedet bare rose alle deres mesterværker. Du vil på denne måde med tiden opleve barnet udvikle sine kreative evner tegning for tegning.

tegne

Sjov med modellervoks

En anden sjov aktivitet til indendørs leg er modellervoks, som du kan købe i spande, enkeltvis og i sæt til den helt store leg. Modellervoks har den magiske effekt at tryllebinde både børn og voksne. Bruger I modellervoks uden kemi kan hele familien være med, og det kan bruges igen og igen til at skabe (næsten) alt. Der er altså timevis af leg i bare en enkelt omgang modellervoks.

For de mindste er det at mærke modellervoksen mellem fingrene det bedste, mens de lidt større børn vil bruge fantasien til at forme modellervoksen til at være et dyr, en ting eller noget, der bare opstår i fantasien. Det store barn vil ofte fordybe sig med at skabe realistiske og ofte vellignende figurer med mange detaljer. Modellervoks er altså, foruden at være utrolig sjovt og betagende legetøj, også i høj grad med til at udvikle finmotorikken og barnets fantasi samt deres evne til at fortolke og genskabe de indtryk, de får ude i verdenen.

Mal på sten

Det er altid en god idé at have et lille lager med sten liggende, for mangler du en hyggelig aktivitet eller stille leg, vil maling på sten være et hit hos både store og små børn. For voksne er der noget nærmest afstressende ved at tegne fine mønstre på sten. For børn er det en sjov beskæftigelse, for pludselig kan de forvandle de forskellige sten til alverdens dyr og figurer.

Det er en god leg, der også udvikler barnets forestillingsevne ved at betragte stenens form og dernæst vurdere, hvilket dyr eller objekt der passer til præcis denne form. Før du ved af det, har dit barn fremstillet en hel zoo af dyr, som indbyder til en hel ny leg. De fine sten vil efterfølgende give et finurligt twist i de små stilleben rundt omkring i indretningen, som dit barn stolt vil vise frem til alle jeres gæster.

Gå på udkig i gemmerne

Hvis I går på opdagelse i gemmerne eller affaldet, finder i måske det næste nye yndlingslegetøj. Styrk dit barns fantasi ved at opmuntre det til at finde på lege ved at inddrage almindelige hverdagsting og forvandle dem til fantasifuldt legetøj.

Forslag til hjemmelavet legetøj er der mange af, men det kunne være at tage en tom mælkekarton og trylle den om til en farlig drage eller sej flyvemaskine ved hjælp af lidt maling og karton eller måske transformere en skotøjsæske om til et lille dukkehus.

Hjælp dit barn med at komme på idéerne og støt dem i at bygge lige det objekt, de vil. Her er det altså kun fantasien, der sætter grænser.

Anmeld

1 kommentar

  • Man kunne også bare købe et billigt børnetelt der både virker ude og inde. Jeg har lige igår bestilt et herfra
    https://www.hopogleg.dk/legetelt

    Og indtil da havde vi en stor papkasse hvori der havde være pakket en stor havesofa ned. Så min mand lavede nogle vinduer samt en dør og så have de et legetelt/ legehus. Og utroligt så lang tid mine 2 drenge fik tiden til at gå med det. Så da regnede havde ødelagt det (ikke fordi der er kommet så meget den senere tid). Så besluttede vi at købe et telt til drengene så de kunne foresætte deres gode lege. Og fordelen ved sådan et telt er at de kan bruges ude som inde 🙂
    Glæder mig til at vise drengene deres nye telt.
    Pia

Skriv en kommentar

nine − 1 =