Forbrugermagasinet er uafhængigt og læser orienteret. Vores indhold er kommissionsbaseret og gratis for alle. Læs mere

autocentralen-brugt-bilMange af os er helt afhængige af bilen, hvis vi skal få dagligdagen til at fungere. Heldigvis behøver du ikke have den helt store pengepung frem, når du skal på udgik efter ny bil. Der er nemlig god mulighed for at finde brugte køretøjer, som ikke fejler noget, og der kan få dig fra a til b langt ud i fremtiden.

Der er dog nogle faldgrubber, når det gælder køb af brugte biler. I samarbejde med autocentralen.com, som er ekspert i salg af brugte billige biler, der giver masser af køreglæde, får du her 5 gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, før du køber brugt bil. Autocentralen har netop nu op mod 600 brugte biler til salg, og følger du deres professionelle vejledning, finder ud uden tvivl en bil, der matcher dine behov.
Vejen til en billigere bil er uden tvivl at købe brugt, men nøglen til den gode handel er forberedelse. Derfor handler det om at gå bilen grundigt igennem, før du skriver under på købsaftalen, så du undgår dumme fælder. Her er 5 ting, du skal tjekke, før du beslutter dig for at købe.

brugt bil gode råd

Nøglen til den gode handel er forberedelse.

  1. Et pænt indre

    Vil du undgå at købe katten i sækken, skal du huske ikke blot at vurdere bilen på sit ydre. Det er også afgørende at stikke hovedet ind i kabinen for at se, om alt er pænt og velholdt. Her skal du særligt kigge efter rust, da nogle brugte biler kan være ramt i undervognen. Sørg for at løft måtterne for at få en grundigt kig og for at se, om bunden er tør. Du kan også se efter, om alle pærer og lys i instrumentbrættet fungerer og generelt ser ordentlige ud. Det er også altid et godt tegn, når kabinen dufter frisk og ren.

  2. Er serviceeftersyn holdt?

Når du har kigget inde, skal du naturligvis også undersøge bilen udenpå. Det er en god idé at starte med at kigge i servicebogen for at være sikker på, at bilen er synet korrekt, og der er skiftet alt fra bremser og tandem efter anbefalingerne. Det sikrer nemlig bilens værdi og ikke mindst din sikkerhed som bilist. Når du undersøger bilen udvendigt, bør du være opmærksom på små buler og ridser i lakken. Begge dele kan nemlig hurtigt blive dyrt at udbedre. Det kan være, du kan se, at bilen er blevet repareret tidligere, og det er en god idé at få spurgt ind til, så du kender bilens historik. Tjek også ruderne for stenslag – særligt i synsfeltet, da det kan gøre bilen ulovlig at køre i. Sørg sidst men ikke mindst for at gå dækkene igennem. Her må slidmønstrene ikke være for forskellige, da det betyder, at der er et problem med hjulophængene. Tjek også hjulenes reaktionsevne, når du drejer på rattet, og tjek for slør ved at rykke hårdt i begge forhjul. Tag også en snak med sælger om, om der følger sommer- og vinterdæk med i handlen.

  1. Kontrol af motorrum

    Ydermere er det vigtigt at få åbnet for motorrummet, så du kan tjekke nogle basale ting her. Du skal blandt andet se efter oliespild og utætheder. Tjek samtidig, om der er nok kølervæske og olie på bilen, og at motorolien ikke er helt sort. Det kan nemlig være et tegn på en slidt motor. Sidst men ikke mindst kan du se nærmere på batteriet, som også skal være pænt og rent. Motorrummet er bilens hjerte, så her skal du aldrig gå på kompromis.

  2. Prøv bilen af

    Før du skriver under på købsaftalen, skal du naturligvis ud at prøve bilen af på vejene. Først her kan du nemlig virkeligt få en fornemmelse af, hvordan bilen er at køre i og opdage eventuelle problemer. Det er altid en god idé at have en med i passagersædet, så I begge kan være opmærksomme på bilens kørerevner. Når du kører, skal du være opmærksom på koblingen, om bilen tænder ordentligt og afprøve bremserne ved forskellige hastigheder. Tjek også for ratslør, og kør over ujævne områder for at tjekke støddæmperen.Professionelle øjneSelvom du følger alle overstående råd, kan det være svært som usagkyndig at bedømme, om en brugt bil er et godt køb eller ej. Derfor er det altid en god idé at få et uvildigt værksted til at se på bilen for dig. På et par timer vil en professionel mekaniker gennemgå bilen fra top til tå, og du vil modtage en skriftlig og grundig vurdering af bilens tilstand.

Følg rådene her og vær godt klædt på til købet af din nye brugte bil.

Anmeld

Skriv en kommentar

eleven + eighteen =