Forbrugermagasinet er uafhængigt og læser orienteret. Vores indhold er kommissionsbaseret og gratis for alle. Læs mere

Du bruger en del timer i din seng hver nat, og derfor er det langt fra ligegyldigt, hvilken én du vælger. Ens søvn har nemlig stor indflydelse på både ens fysiske helbred og ens mentale tilstand, og derfor er det værd at investere i en ordentlig seng. Her er fem ting, du skal være opmærksom på.

1) Vælg den rette fasthed

Når du vælger din seng, er det altafgørende, at du vælger den rette fasthed. Det har nemlig stor indflydelse på, hvor godt du kommer til at sove. Her skal du være opmærksom på, at den optimale fasthed ikke nødvendigvis er den, der føles mest behagelig ved den første test af sengen. Således kan det eksempelvis være rart at smide sig i en dejlig, blød seng, men efter et stykke tid, vil den bløde madras ikke længere hverken være behagelig eller sund for din krop.

2) Vælg den rette topmadras

Lige såvel som fastheden er afgørende, er topmadrassen det også, og du skal her tage stilling til, om du eksempelvis vil have Latex eller Wonderpur. Latex findes både naturligt og kan fremstilles syntetisk, og det er især godt, hvis du har det varmt om natten. Latex er nemlig nemt at ånde igennem, hvilket er dette materiales force. Wonderpur er det, der også går under navnet ”memory foam”. Det former sig altså efter kroppen, men kan også være lidt varmere at ligge i.

madras fasthed

3) Vælg den rette sengetype

Før du skal i gang med at vælge madrasser, skal du selvfølgelig finde ud af, hvilken sengetype du egentlig vil have. Her kan du for eksempel vælge en elevationsseng, som gør det muligt at hæve og sænke madrassen. En kontinentalseng består af flere forskellige komfortlag, hvilket sikrer dig den gode nattesøvn, og desuden ser de lidt mere luksuriøse ud, end mange andre sengetyper. Derudover er der naturligvis den klassiske boxmadras, som man aldrig går galt i byen med.

4) Køb en seng i god kvalitet

Uanset hvilken senge- og madrastype, der passer din indretningssans og sovestil, er det værd at købe god kvalitet. Man tilbringer mange timer i netop ens seng, og derfor skal den også gerne kunne holde til noget. Det betyder for eksempel, at madrassen ikke skal gå ud af formen, at sengen vedholder den ønskede fasthed, og at din seng skal kunne holde til, at du sveder i den, når det er varmt. Desuden er en seng ikke noget, man bare sådan lige skifter ud, og derfor er det en fornuftig investering at købe noget ordentligt i første omgang.

den rette seng

Norland Superior A har to komfortlag der sikrer sublim komfort.

5) Køb din seng på nettet og spar penge

Senge kan godt være temmelig dyre, og når man samtidig gerne vil have kvalitet, bliver det ofte svært. Du kan imidlertid spare mange penge ved at købe din seng på nettet, og dermed kan du få det akkurat, som du gerne vil have det uden at sprænge budgettet. For eksempel er der på sengetid.dk altid masser af gode tilbud på kvalitetssenge, som vil sende dig direkte i den syvende himmel i drømmeland.

Anmeld

Skriv en kommentar

15 + 3 =