Forbrugermagasinet er uafhængigt og læser orienteret. Vores indhold er kommissionsbaseret og gratis for alle. Læs mere
Forbrugerliv

7 essentielle redskaber til dit barudstyr

barudstyr

Findes der noget bedre end at nyde en kold og vellavet cocktail efter en lang dag? Med det rette barudstyr behøver du slet ikke bevæge dig ud for at få lækre og spændende drinks. Du kan nemlig kreere dem selv til dig og dine gæster derhjemme, og med redskaberne i orden bliver det let som en leg.

Barlife.dk har stor erfaring med at sælge eksklusivt barudstyr  til lokale barer og diskoteker og i stigende grad også til private kunder. Her råder de til 7 barredskaber, som du ikke kan leve uden, uanset om du skal skabe en professionel bar eller en hjemmebar.

shaker

Foto: barlife.dk

Shaker

En shaker er et helt uundværligt værktøj i enhver bar, da det er den, der sørger for at mixe din drink ordentligt. Du kan gå efter den klassiske Cobbler shaker, som bruges i de fleste barer. Den er opdelt i tre dele og vil oftest være lavet af metal. Det smarte med denne variant er, at toppen kan bruges som måleenhed. Du kan også vælge en Boston shaker, som består af to dele – den ene er af glas og den anden af metal. Det betyder, at du ikke behøver hælde drinken i et andet glas, når den er mixet, da glasset er indbygget i selve shakeren. Boston shakere bliver ofte brugt af professionelle bartender, men kan også være et nyttigt redskab i hjemmebaren. Udover at være praktiske, pynter en shaker også på barhylden, og i dag kan de fås i alt fra sølv til gulv og kobber.

 

strainer

Foto: barlife.dk

Strainer

Hvis du vil servere drinks som en rigtig bartender, bør du uden tvivl anskaffe dig en strainer. Med en strainer bliver det nemlig muligt at filtrere dine drinks, så uønskede genstande som frugtkød, krydderurter eller isterninger ikke ender i det færdige resultat. Det kan være den lille detalje, der gør hele forskellen, hvis du virkeligt vil imponere med dine drinks. Straineren fungerer som en lille si, der sættes direkte på det glas, som drinken skal serveres i. Drinken hældes over, og straineren stopper effektivt alt det, som du ikke vil have i glasset.

 

Foto: barlife.dk

Frugtpresser

En frugtpresser er et genialt tilbehør til dit barskab, hvis du er til drinks med et friskt og eksotisk præg. Både grøntsager og frugter kan presses i de smarte maskiner og producere lækker juice, som er ideel til dine cocktails. Maskinerne kommer i mange forskellige udformninger og dertilhørende prisklasser. Du kan eksempelvis vælge en manuel model, som presser frugten langsomt og grundigt. Du kan også gå med den elektroniske variant, som er god, hvis du skal lave meget juice ad gangen. Udover dine drinks kan frugtpresseren også bruges til en masse andre lækre drikke og desserter, så den ikke bare kommer til at samle støv.

Målebæger

Målebæger

Foto: barlife.dk

Hvis dine drinks skal have de helt rigtige blandingsforhold, så smagen bliver optimal, kræver det ordentligt måleudstyr. Derfor har du brug for et målebæger i din bar for at opmåle mængderne af spiritus. Der er mange forskellige muligheder på markedet som eksempelvis en helt klassisk spiritusmåler, som sørger for, at du rammer de magiske 2. cl. spiritus hver gang. Du kan også vælge den lidt mere eksklusive jigger, som både kan opmåle 2 og 4 cl. Sidst men ikke mindst kan du købe et vippemål, som kan vippes direkte ned i drinken fra kanten af glasset, når du rammer den rette mængde.   

 

måleske

Foto: barlife.dk

Barske

Det kan måske virke fjollet at skulle købe en speciel ske for at kunne lave drinks, men faktisk kan barskeer være enormt nyttige, når der skal drinks på bordet. I en drink er det nemlig vigtigt, at alle de forskellige smage bliver blandet ordentligt sammen, og her er barskeen et godt redskab. Det unikke ved skeen er dens længde, som sørger for, at du kan komme til bundt i selv høje cocktailsglas, hvor almindelige skeer ikke kan nå.

 

Muddler

muddler

Foto: barlife.dk

Hvis du eller dine gæster tørster efter en god mojito, kommer du ikke langt uden en muddler. Det er nemlig et fuldstændigt uundværligt redskab, når du skal kreere den klassiske drinks og andre lignende, hvor en masse smage skal mikse godt sammen. En muddler fungerer som en stor morter, der får alt smagen fra eksempelvis mynteblade og lime ud i drinken, så du får den optimale smag.

 

Isknuser

Alle er formentligt enige om, at en drink skal være kold – gerne iskold. Dertil kræver det isterninger, men en lækker og

Foto: barlife.dk

professionel drink skal ikke bestå af store, klodsede klumper. Derfor bør du anskaffe dig en isknuser, så du altid har knust is ved hånden. Det kan være et opslidende arbejde at klare det manuelt. Du kan dog hurtigt få knust is ved at købe en isknuser, som både kan fås elektrisk og med skruehåndtag.

Hvis du følger overstående råd, har du lynhurtigt en veludstyret bar, som gør dig klar til at servere professionelle drinks for dig og dine gæster.

Besøg barlife.dk
7 essentielle redskaber til dit barudstyr
5 (100%) 1 Stemmer

Skriv en kommentar

18 − three =