Forbrugermagasinet er uafhængigt og læserorienteret. Vores indhold indeholder reklamelinks og gratis for alle.

hvilken akasse studerende

Akasse priser: Sammenlign bedste akasse

 

🔒 Hvordan finder jeg en billig akasse?

Hvis du som mange har svært ved at gennemskue hvilken akasse, der er den billigste løsning for netop dig. Eller hvilken fagforening du får flest fordele ved at melde dig ind i, så fortvivl ej.

Vi har samlet en overskuelig oversigt med priser over de billige a-kasser og fagforeninger i Danmark. Så kan du let og enkelt kan holde dem op imod hinanden og sammenligne, hvor du får mest for pengene alt efter din arbejdsmæssige situation og økonomiske råderum.

Akasse oversigten indeholder vigtige oplysninger og parametre som pris og målgruppe, så du let kan bedømme, om du det er noget for dig, eller om der er en billigere løsning, der kan opfylde dine krav. Vi sammenligner udbydere såsom:

 • Magistrenes akasse
 • Det faglige hus akasse
 • Kristelig akasse
 • FOA akasse
 • Krifa akasse
 • Ase akasse
 • FTF akasse

💰 Hvad er en a-kasse?

Men hvorfor er det overhovedet nødvendigt med en akasse? Det er det som udgangspunkt heller ikke, men hvis du ønsker sikkerhed omkring din arbejdssituation, uanset om du er selvstændig eller almindelig lønmodtager, så er det altid en fordel at være medlem af en akasse. Akasse er nemlig det sikkerhedsnet, som sørger for, at du kan få dagpenge, hvis uheldet er ude, og du pludselig står uden job.

Hvis du er under uddannelse, kan en akasse måske virke overflødigt, fordi du modtager SU, men a-kassen garanterer, at du kan modtage dimittend dagpenge, så snart du er færdiguddannet, hvis du ikke har held til at finde et job, så snart du har eksamensbeviset i hånden.

A-kassen kan desuden vejlede dig til at komme tilbage på arbejdsmarkedet gennem eksempelvis kurser, som kan klæde dig på til jobsøgningen.
På den anden side står fagforeningen for at sikre dig så gode vilkår og forhold på arbejdsmarkedet som muligt. Det kan både være med hensyn til lønforhold, arbejdstider og opsigelsesforhold samt anden juridisk og økonomisk bistand, hvis du er utilfreds i din jobsitatuion.

Fagforening står altid klar til at varetage dine interesser som lønmodtager, og derfor er det en stor fordel at finde en billig fagforening til dette formål, så du er sikret bedst muligt. Her er 5 fordele med en akasse og fagforening:

 1. Du kan få dagpenge hvis uheldet er ude.
 2. Du kan få dimmentend dagpenge hvis melder dig ind gratis når du er på SU.
 3. Du kan få kompetencegivende kurser.
 4. Du får gode vilkår gennem en fagforening.
 5. Du kan forhandle bedre lønforhold.

📉 Tværfaglig fagbunden akasse?

Der er som sagt et utal af muligheder, når du skal vælge en billig a-kasse. I Danmark findes der nemlig både tværfaglige a-kasser, som optager medlemmer fra alle tænkelige faggrupper.

Herudover a-kasser der specialiserer sig i bestemte faggrupper som eksempelvis Akademikernes a-kasse eller Business Danmark, som er sælgernes a-kasse. Der kan være flere fordele ved at vælge en fagbunden a-kasse, da de har specialiseret viden tilpasset netop dig.

Hvis du udelukkende ønsker at blive medlem af en a-kasse for at få ret til dagpenge, så er det dog mere underordnet, og du kan dermed sagtens vælge en tværfaglig a-kasse som 3F, ASE, Frie Funktionærer eller FTF A-Kasse, som optager alle.

Her er det prisen, du skal gå efter, så du finder den billigst mulige vej til at sikre dagpenge, når du står uden job. Det er dog altid en god idé ud over prisen også at kigge på kundetilfredshed, antal medlemmer og anbefalinger fra venner og bekendte, når du skal vælge den rette a-kasse, da de alle er lige så vigtige parametre.

Du finder et overblik over dette i vores oversigt, så du nemt kan sammenligne de forskellige muligheder efter dine personlige krav og ønsker.

Sammenlign priser og find billigste akasse

Arbejdsmarkedet kan være en uforudsigelig størrelse, og i dag er det de færreste lønmodtagere, der kan vide sig helt sikker på sin fremtidige jobsituation.

Vi kan alle havne i en situation, hvor vores ansættelsesforhold ændrer sig markant, eller vi måske pludselig står med en opsigelse i hånden. Uanset om du er håndværker, folkeskolelærer eller akademiker, er det derfor altid en god idé at sikre sig selv ved at blive medlem af en a-kasse og en fagforening.

I Danmark er der dog et utal af valgmuligheder, når det gælder valg af både a-kasse og fagforening, så det gælder om at undersøge markedet og vælge den rette efter ens behov og budget. Du kan få grundig og professionel hjælp til valg af en billig a-kasse og fagforening lige her.

 

bedste a kasse og fagforening priser

Hvad er reglerne for dagpenge og akasser?

Det kan være svært at finde ud af, hvilken a-kasse du skal gå med, men det behøver faktisk slet ikke være så kompliceret. Det smarte på området er nemlig, at reglerne for dagpenge er de samme i samtlige akasser, så uanset om du vælger Krifa eller CA A-kasse, så er dagpengesatsen den samme.

Du får altså det samme udbytte, uanset hvem du går med. Den afgørende forskel findes, når det gælder pris, for her kan der være noget at spare.  Ved at kigge i oversigten kan du nemt se, hvor du får den billigste a kasse, så du undgår at betale overpris for en akasse, som ikke kan tilbyde dig mere end de billige a kasser.

Som studerende skal du desuden være opmærksom på, at det i flere akasser er gratis at melde sig ind<, når du er under uddannelse. Det er først, når du er færdiguddannet, at du begynder at indbetale til a-kassen.

Det er dog et krav, at du melder dig ind minimum et år, før du er færdig for at få ret til dagpenge og akasse andre fordele, når du er færdig. Flere akasser har også gode tilbud til studerende, der melder sig ind. Det gælder blandt andet Magistrenes Akasse og Frie Funktionærer, som begge er anbefalelsesværdige til studerende.

Kan jeg få akasse og fagforening billigt sammen?

Inden du træffer din beslutning eller eventuelt skifter til en ny akasse, hvis du er utilfreds med din nuværende, så skal du også gøre op med dig selv, om du ønsker at have akasse og fagforening samme sted.

Flere danske akasser tilbyder nemlig også fagforening. Du kan også vælge at have en akasse ved en organisation og fagforening ved en anden. Du behøver ikke nødvendigvis at være medlem af en akasse for at blive medlem af en fagforening og omvendt.

Igen kommer det an på dine specifikke behov. Hvis du vælger at have akasse og fagforening samme sted, kan der være penge at spare, samtidig med at det er lettere at overskue, at du kun skal henvende dig et sted, som varetager alle aspekter af din arbejdssituation.

Det er blandt andet muligt hos Det faglige hus, hvor du får tre måneders gratis fagforening og kan tilkøbe akasse for 535 kroner pr. måned. Også hos Krifa og CA A-Kasse kan du billigt samle akasse og fagforening.

Du skal dog nøje overveje dit valg, da der er store prisforskelle på udbyderne af både fagforening og akasse, viser en analyse blandt samtlige danske udbydere. Faktisk kan prisforskellen være helt op til 6.000 kroner om året, så det er værd at vurdere, hvor meget man egentligt har brug for, så man ikke ender med at betale for mere, end man behøver.

Video om akasser

Økonomisk sikkerhed med dagpenge

Uanset om du først nu er på vej ud på arbejdsmarkedet eller har været der længe, så gør du dig selv en kæmpe tjeneste ved at finde en billig a-kasse og fagforening. Få dagpenge, der kan sikre dig økonomisk og give dig ro i maven, hvad end din nuværende eller fremtidige arbejdssituation byder på.

Det er her vigtigt at huske på, at pris og kvalitet ikke nødvendigvis hænger sammen med a kasser, og derfor giver det god mening at bruge vores oversigt til at se, hvor du kan få en billig a-kasse og billig fagforening, der lever op til dine standarder, da en dyr løsning på ingen måde kan sige at være bedre end de billigere alternativer.

Vi har gjort jagten nem og enkel for dig, og vi håber, at du kan bruge vores guide og vejledning til at finde den rette billige a-kasse og fagforening for dig.

 

1 kommentar

Skriv en kommentar

11 + 12 =