Forbrugermagasinet er uafhængigt og læserorienteret. Vores indhold indeholder reklamelinks og gratis for alle.

Husholdning Rengøring

Aircondition test – De 3 bedste anmeldte

aircondition test

Aircondition test: I artiklen her kan du blive klogere på, hvordan du vælger den helt rette aircondition til dit hjem. Samtidig giver vi dig tre konkrete bud på klimaanlæg, der alle har klaret sig godt i tests.

Denne aircondition test gennemgår:

 • De 3 modeller
 • Electrolux ChillFlex Pro EXP26U338CW
 • Electrolux Airflower Well P7
 • Whirlpool PACW29COL
 • FAQ: Spørgsmål om aircondition
 • Sådan har vi udvalgt vores top 3

1. Aircondition: Electrolux ChillFlex Pro EXP26U338CW

✅ Brugernes favorit hos Skousen.dk
✅ Testvinder hos svenske Bäst-i-test.se
☀️ Energiklasse A

aircondition Electrolux ChillFlex Pro EXP26U338CW

Drømmer du om et køligt og friskt indeklima? Så er klimaanlægget her fra Electrolux det oplagte valg. Her kan du nemt og hurtigt afkøle og affugte et rum og starte blæseren på forskellige niveauer. Du flytter nemt rundt på anlægget efter behov. Der er nemlig tale om en transportabel model.

Den helt store fordel ved klimaanlægget er dog, at det er energivenligt. Du kan altså køle ned derhjemme uden at risikere, at elregningen bliver tårnhøj. Samtidig er modellen også miljøvenlig. Den bruger nemlig den bæredygtige gas R290. Du kan altså tænde den med god samvittighed.

Specifikationer:

 • Køleeffekt: 2.6 kW
 • Energiklasse: A
 • Kapacitet: 40 m2
 • Lydniveau max.: 64 dB(A)
 • Nettovægt: 31 kg

Til Proshop

2. Aircondition: Electrolux Airflower Well P7

✅ God bedømmelse hos svenske Smartso.se
✅ Mange gode brugeranmeldelser
☀️ Energiklasse A+

Electrolux Airflower Well P7

Electrolux Airflower Well P7 er et intelligent klimaanlæg, som vil være en fryd at have stående i ethvert hjem. Her kan du nemt og hurtigt tilpasse temperaturen via din smartphone. Modellen kan nemlig tilkobles dit wifi. Dermed kan du sikre, at temperaturen er perfekt, når du træder ind ad døren.

Den transportable aircondition kan både afkøle, opvarme, affugte og blæse med luft. Den har også et elegant og moderne design, som gør den dekorativ i hjemmet. Sidst men ikke mindst er der tale om et energivenligt klimaanlæg, som både er godt for din økonomi og miljøet.

Specifikationer:

 • Køleeffekt: 2.6 kW
 • Varmeeffekt: 2.1 kW
 • Energiklasse: A+
 • Kapacitet: 24 m2
 • Lydniveau max.: 64 dB(A)
 • Nettovægt: 35 kg

Til Elgiganten Tjek pris

3. Aircondition: Whirlpool PACW29COL

✅ Testvinder hos Tænk
✅ Testvinder hos Råd & Rön
✅ Mange gode brugeranmeldelser

aircondition whirlpool

Med en Whirlpool PACW29COL air conditioner i hjemmet kan du indstille temperaturen præcist efter dine personlige behov. Modellen har en særlig teknologi, som sikrer en jævn og kraftfuld strøm af luft. I alt har den flere indstillinger, du kan vælge mellem.

Du kan endda time, hvornår den tænder og slukker. Det, der især gør aircondition populær, er det elegante ydre. Modellen har et slankt og enkelt design, som gør, at den uden tvivl vil pynte i de fleste moderne hjem.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A
 • Lydniveau max.: 52 dB(A)
 • Mål: 44,8 x 40 x 74,4
 • Nettovægt: 34kg

Til Proshop

FAQ: Spørgsmål om aircondition

Hvordan fungerer en aircondition?

Der er intet som at træde ind i et dejligt afkølet rum med aircondition, når temperaturen er høj udenfor. Men hvordan fungerer de smarte klimaanlæg egentligt. Det har Illustreret Videnskab svaret på.

Kort sagt virker airconditions som et køleskab, som bare køler et langt større areal. Det sker ved, at et flydende kølemiddel bliver ledt ind i et fordampersystem ved lavt tryk. Det lave tryk sikrer, at kølemidlet fordamper og bliver til en gas.

Det er den gas, der køler ribberne ned. Derfor bliver den luft, som udsendes fra blæseren, nedkølet, når den skal forbi ribberne. Gassen bliver derefter omdannet tilbage til væskeform. Det sikrer en kompressor, og det er det, som genererer varme. Kondensvandet derfra skal naturligvis ledes væk. Det sker gennem en ventilator.

Hvad er forskellen på aircondition, luftkøler og ventilator?

Mange tror fejlagtigt, at aircondition er det samme som en luftkøler, men faktisk er der væsentlige forskelle. Sådan lyder det ifølge den online sammenligningside mobil-aircondition.dk Selvom en luftkøler fysisk kan ligne en aircondition, afkøler den slet ikke på samme måde.

En luftkøler bruger nemlig ikke et flydende kølemiddel. I stedet fordamper den vandet i dens egen vandtank. Den bruger den eksisterende varme i rummet til at fordampe vandet, og på den måde nedkøler den temperaturen. En luftkøler skal helst placeres tæt ved et åbent vindue, da den har brug for god luftcirkulation for at fungere optimalt.

Fordele ved luftkøler

En luftkøler kan ikke få temperaturen lige så langt ned som en aircondition kan. Der er dog mange andre fordele ved denne type klimaanlæg. Først og fremmest er de miljøvenlige. Du skal altså ikke have dårlig samvittighed, når du tænder for din luftkøler. Det betyder også, at energiforbruget er lavt. Dermed sparer du på elregningen. De er dog ikke kun billigere i drift. De er også billigere i indkøb.

Ventilator

En tredje mulighed for nedkøling er en klassisk ventilator. Her er der modsat en aircondition og en luftkøler ikke tale om et apparat, der decideret køler luften ned. Derimod sættes luften dog i bevægelse gennem blæsere. Dermed bliver den køle brise sendt gennem rummet, så det at til at holde ud at opholde sig der, når det er varmt. Fordelene ved ventilatorer er, at de er nemme at bruge. Derudover er de den billigste løsning, hvis du er på udkig efter nedkøling.

Hvordan vælger du den rigtige aircondition?

Det er vigtigt, at du overvejer dine behov, før du køber en aircondition. Dermed undgår du nemlig på at bruge penge på noget, som du egentligt ikke har behov for. Airconditions kommer nemlig i mange forskellige varianter og ikke mindst prisklasser. Herunder kan du læse mere om de vigtigste faktorer, du bør overveje. Dermed bliver det langt nemmere at finde den helt rette aircondition.

Størrelse

Der er stor forskel på, hvor meget aircondition-anlæg fylder. Nogle optager utroligt meget plads, og derfor skal du være sikker på, at dit hjem er egnet til så stort et apparat. Hvis du bor småt eller bare ikke ønsker et stort og forstyrrende element i et rum, kan du heldigvis nemt finde små modeller. Her kan det også være nyttigt at se efter, om der er tale om en transportabel model. Dermed kan du nemlig nemt pakke den væk, når den ikke lige er i brug. Samtidig vil du kunne flytte den fra rum til rum efter behov. Du skal dog være opmærksom på, at de mindre airconditions ofte ikke er så kraftfulde som de store.

Effekt

Hvis du bor i et stort hus med store, åbne rum, skal du bruge en aircondition med stor effekt. Ellers vil det ikke være muligt at nedkøle arealet effektivt. Bor du småt, kan du bedre nøjes med en model med mindre effekt. Jo højere effekt, des dyrere er modellerne typisk også.

Funktioner

Når du skal vælge et klima-anlæg, skal du overveje, hvilke funktioner du er på udkig efter. Hvis du vil have et apparat, der kan nedkøle luften konstant, skal du have fat i en aircondition. Du skal dog også spørge dig selv, om du også ønsker en model, der kan affugte? Og skal den også have en varmeeffekt til de køligere måneder? Andre funktioner, du kan se efter, er en timer-funktion, wifi-tilslutning og en smart fjernbetjening. Husk dog altid, at du betaler ekstra for mange funktioner. Derfor er det afgørende at overveje, om du rent faktisk har brug for dem.

Støjniveau

De fleste af os har oplevet, hvor støjende og generende nogle airconditions kan være. Derfor bør du lægge mærke til støjniveauet, inden du beslutter dig for en model. I dag laves der heldigvis masser af airconditions, som ikke larmer betydeligt, så du nemt kan have dem kørende, selvom du skal sove.

aircondition-test-klasse-a

ℹ️ Aircondition test: Sådan har vi udvalgt vores top 3

Denne artiklen er baseret på grundig gennemgang af mange tests fra både ind- og udland. Hos Forbrugermagasinet har vi altså ikke selv afprøvet de forskellige aircondition test. Vi har baseret vores anbefalinger på resultater fra troværdige kilders erfaringer med produkterne. Herunder kan du læse mere om de forskellige kilder og deres arbejde med de forskellige tests.

Bäst-i-test.se

På den svenske hjemmeside Bäst-i-test.se bliver forarbejdet gjort for forbrugerne, før de skal ud og bruge penge. Her kan man nemlig læse kyndige anmeldelser og tests af diverse produkter. Her får du altså en smart guide til alle de bedste testvindere, så du undgår dumme fejlkøb. Siden har også omtalt airconditions. Det kan du læse mere om deres aircondition test her.

Smarto.se

Hos svenske Smartso.se kan du som forbruger blive godt klædt på til dit næste indkøb. Her fremhæves et væld af produkter, som klarer sig godt i test. Det gælder også airconditions test, som er blevet omtalt her.

Trustedreviews.com

Trusted Reviews er en britisk hjemmeside med hele 9 millioner månedlige læsere. Her kan man læse uafhængige og ærlige anmeldelser af diverse teknologiske produkter. I 2017 har siden testet Dyson AM09, som vi omtaler her i artiklen. Det kan du læse mere om helt gratis lige her.

Bustedwallet.com

På den amerikanske side Bustedwallet.com sætter en række passionerede anmeldere en ære i at skrive om de bedste og mest unikke produkter på markedet. Her kan man læse om forbrugerprodukter inden for både teknologi, fitness eller andet gear. Siden har også kigger på klimaanlæg til hjemmet, som det blandt andet ses her.

Skriv en kommentar

1 × 2 =