Forbrugermagasinet er uafhængigt og læser orienteret. Vores indhold er kommissionsbaseret og gratis for alle.
Hus og have

Bålfad: 9 dekorative bålfade til din bålplads i haven

bålfade til haven

bålfad-brændeDet danske vejr er omskifteligt og så snart solen titter frem fra sit vinterskjul og temperaturen stiger, elsker vi danskere at rykke ud i haven. Der findes da heller ikke noget bedre end, at nyde de lune og lyse sommeraftner uden for i haven i selskab med venner og familie. For at få endnu mere ud af det søde udeliv, ynder mange at samles omkring et en bålplads i haven. Her kan børnene lave snobrød og grille skumfiduser, mens de voksne luner sig i flammernes skær. Det er dog ikke alle, der har hverken tid eller evner til at udgrave et traditionelt bålsted i haven eller udforme det i sten, som kan være et krævende arbejde. Her er et bålfad det perfekte alternativ til din bålplads. Med et bålfad til haven har du nemt og hurtigt et funktionelt og flot bålsted i din have, som hele familien med garanti vil få glæde af.

Her i artiklen har vi samlet de 9 mest dekorative bålfade til haven, så du kan få et nyt og hyggeligt samlingssted i din have. Med vores hjælp finder du nemt og hurtigt et nyt bålfad, der passer til netop din bålplads og naturligvis også dit budget. Der er nemlig stor forskellige på priserne. Derfor har vi lavet et pristjek blandt udbyderne, så du sparer penge og finder det bedste bålfad tilbud til dig.

1. Havepejs med sider

Set hos: Haveglad til 700 kr.

bålfad med sider Derfor anbefaler vi bålfadet:

Til dig der er på udkig efter et flot og praktisk havepejs, der ikke går ud selvom det skulle regne lidt eller blæse. Det sorte bålfad er udført i stål og kan let transporteres rundt efter behov, da det kun vejer 6 kg. Det måler 31 x 31 x 85 cm. og passer derfor godt til dig, der vil tænde for et mindre bål, hvor du kan nyde flammernes gnister. Bålfadet ligger i den billige ende af skalaen, og kan også bruges som en terassevarmer.

Se seneste pris

 

2. Bålfad bonfire med lange ben – Trendy bålfad

Set hos Wupti til 1099 kr.

Derfor anbefaler vi bålfadet:

Bålfad bonfire lange benFor mange kan det være et problem med bålfade, at de er meget lave. Det kan gøre det besværligt at tilberede mad ved dem, da arbejdsstillingerne ikke altid er de bedste. Det har Bon-Fire dog fundet en genial løsning på med deres langbenede model. Det høje bålfad gør, at tilberedningen over bålet kommer op i en ordentlig højde, så du ikke får ondt i ryggen, når du skal bukke dig ned. Fordi bålfadet er hævet mere over jorden end traditionelle bådfade, beskader du også eksempelvis græsset, som bålfadet står på, meget mindre. Det er desuden også bedre børnesikret, da børnene ikke på samme måde risikerer at komme til skade ved bålet, når de leger vildt i haven, da det er hævet en halv meter fra jorden. Det forstærkes ved, at bålfadet kan kombineres med forskellige ekstra tilbehør fra Bonfire, som giver dig endnu flere muligheder for at lave lækker mad over bål. Bålfadet er lavet af sort emalje med pulverlakerede ben.

Se seneste pris

3. Designer bålfad i stål

stål bålfadSet hos: Connox til 2614 kr.

Derfor anbefaler vi bålfadet:

Har du en træterrasse, hvor du ønsker dig et flot bålfad til at sprede stemning, og hvor hele familien kan riste skumfiduser og lave snobrød omkring, når I rigtig skal hygge? Så skal du gå med dette bålfad fra Röshults. Her får du et bålfad, der ikke begrænser dig til bestemte placeringer i haven, da det er så robust, at strålevarmen ikke er et problem på underflader af træ. Du får altså meget alsidighed for pengene. Bålfadet er også et godt og sikkert valg til børnefamilier, da det er ekstremt stabilt, så det ikke vælter så let som andre modeller. Det stabile bålfad er lavet af ubehandlet stål i en flot og moderne mat, der vil pynte i enhver have. Det giver et mat og råt look på den lækre måde.

Se seneste pris

 

4. Designer bålkurv fra Röshults (Baron)

Set hos: Connox til 3940 kr.

Derfor skal du vælge dette bålfad:

Röshults baron er en bålkurv, der byder på lækkert design og høj kvalitet. Her får du et bålfad af højkvalitet på hele 16,5 kg, der kan bruges alle steder udendørs, når de lune sommeraftner bliver til mørke og kolde vinternætter. Det luksøriøse bålfad er udført i ubehandlet jern. Selvom prisen er i den høje ende af skalaen, får det vores bålfad anbefaling, da holdbarheden er lang.

Se seneste pris

 

5. Multifunktionelt bonfire sæt med halvpande og bålfad

bålfad til haven med stativSet hos: Wupti til 1099 kr.

Derfor anbefaler vi bålfadet:

Hvis du er typen, der unytter enhver mulighed for at tilberede dine måltider udendørs, så skal du vælge dette smarte sæt fra Bonfire. Her får du både et bålfad, et trebenet stativ, en BBQ-pande, en grillrist på 60 cm og en 6-liters gryde. Der er altså rig mulighed for at kokkerere på campingturen eller i haven, når vejret tillader det. Det her er uden tvivl det ultimative bålfad-sæt, og du får enormt meget for pengene. Når madlavningen er overstået kan du nemt fjerne stativet og blot bruge bålfadet til at skabe hygge og varmende gløder.

Se seneste pris

 

6. Trip Trap Helios Fyrfad bålplads – Luksus bålfad i støbejern

bålfadSet hos: TrendyLiving til 2395 kr.

Derfor er dette bålfad godt:

Med denne flotte model fra Trip Trap får du et lille men funktionelt bålfast udført i tidløst dansk design. Modellen er udført i bålfad støbejern og har to smarte huller i siderne, som gør det nemt at tage fat i og flytte rundt efter behov. Det er et sjældent syn, at bålfade i støbejern tilmed også er transportable, hvilket gør Trip Traps variant til et godt køb. Selvom prisen er høj, får du et solidt bålfad, der holder i mange år.

Se seneste pris

 

7. Landmann ball of fire – Sikkert kuppelformet bålfad

Set hos: Frishop til 1695 kr.

Derfor anbefaler vi bålfadet:

Det kuppelformede bålfad byder på et innovativt og luksuriøst udtryk, som med garanti vil få misundelige blikke fra naboerne over hækken. Da kuplen er indkapslet, giver det god afskærmning mod den ofte kraftige danske vind. Det er desuden let og hurtigt at flytte rundt på, da der er et smart håndtag til formålet øverst. Hvis du forkæler dig selv med dette bålfad tilbud, får du et solidt produkt med en lang levetid, da det er udført i matsort støbejern.

Se seneste pris

 

8. Menu Fire Basket – Transportabelt bålsted i oxideret stål

Set hos: Trendyliving til 2599 kr.

Hvorfor dette bålfad?

Dette utroligt smukke og meget unikke bålfad fra House Doctor er et rigtigt godt valg til den design- og kvalitetsbevidste forbruger. Bålfadet er udformet som en kurv, som giver et frisk pust til din udendørs indretning. Derudover er det let og nemt at have med til stranden eller i skoven, hvis der skal være bålhygge på familieudflugten. Højden på 62 cm sikrer også en bedre arbejdsstilling end mange andre bålfade, hvis man vil bage snobrød eller andre lækkerier over flammerne. Det flotte jern i sort giver et råt og rustikt look, som med tiden vil få en smuk patina.

Se seneste pris

 

9. Hydahl Thomsen, H1 Havepejs – Unik og stemningsskabende havepejs

Set hos: TrendyLiving til 1599 kr.

havepejs til haven Derfor anbefaler vi bålfadet:

Det traditionelle bålfad er ikke for alle. Nogle foretrækker måske mere en decideret havepejs, som denne stilrene model fra Hydahl Thomsen. Da havepejsen er udført i solidt 3 mm Cortenstål, kan den bruges, når solen skinner til at skabe ekstra hygge på terrassen, men også som en dejlig varmekilde til at lune hænderne ved i vintermånederne. Den er desuden utrolig nem at samle og skille ad igen på grund af det smarte kliksystem.

Se seneste pris

Hvilke typer bålfade til haven findes der?

Der findes rigtig mange forskellige slags bålfade til haven på markedet i dag, da danskerne virkelig har taget den nye havetrend til sig. Du kan finde runde, firkantede, høje og lave bålfade alt efter smag og behag. Når det gælder køb af bålfad, kan du også vælge mellem mange forskellige materialer. De mest populære valg af er dog et bålfad i støbejern eller et bålfad i stål. Der findes et stort udvalg i begge materialer, og det er op til den enkelte at vurdere, hvad der passer bedst ind i haven, da der er fordele og ulemper ved begge slags. VI har dog samlet et overblik over, hvad der kendetegner de to typer af bålfade, som du blandt andet finder i vores bålfad anmeldelse nedenfor.

6 kendetegn ved bålfad i støbejern:

 1. Rent og råt look
 2. Robust model
 3. Får flot patina med tiden
 4. Er ikke rustfri
 5. Skal helst opbevares i tørvejr
 6. Rengøres med stålbørste et par gange om året

5 kendetegn ved bålfad i stål

 1. Letvægt model
 2. Enkelt og dekoraktivt udtryk
 3. Rustfrit stål eller overfladebehandlet står
 4. Imponerende holdbarhed
 5. Intet vedligehold
bålfad på teressen

Vi håber du finder det perfekte bålfad til haven og terrassen:)

Du kan også vælge at lave det selv..

2 kommentarer

 • Forbrugermagasinet siger:

  Visitor Rating: 5 Stars

Skriv en kommentar

20 − 12 =