Forbrugermagasinet er uafhængigt og læser orienteret. Vores indhold er kommissionsbaseret og gratis for alle. Læs mere
Artikler

Babylegetøj: Her er 10 bud på Godt Legetøj til 1 årige som udvikler hjernen

legetøj som udvikler hjernen

Er du som forældre på jagt efter babylegetøj, som både styrker og udvikler til dit lille barn på omkring 1 år? Skal du finde den perfekte gave til en 1-årig, men har du ingen forstand på, hvad der er passende for børn i den alder at lege med? Så er du landet det helt rette sted. Vi har samlet de 10 bedste bud på godt legetøj til en 1-årig, der både er sjovt for barnet at lege med og har gavnlig effekt på udvikling af hjernen.

Babylegetøj til 1 årige

Find det bedste og billigste babylegetøj online

Producenterne af babylegetøj har for alvor fået øjnene op for at lave legetøj, der udvikler børns evner på alle alderstrin. Fordi udbuddet efterhånden er så omfattende, kan det dog også være svært at finde ud af, hvad der er bedst, og hvor du får mest kvalitet og læring for pengene. Som forældre har man rigeligt med udgifter, så det er altid væsentligt at undersøge, hvor du finder det populære babylegetøj billigst. Vi guider dig nemt til det rette køb til en god pris her på siden. Vi har samlet de 10 bedste bud på legetøj til 1-årige, så du hurtigt får et overblik over, hvad der passer bedst til netop dit barn. Vi har også inkluderet en prissammenligning, så du ved, hvor du finder det bedste babylegetøj billigst online.

Babylegetøj: Brio hammerbræt1. BRIO Grøn Hammerbræt (12 måneder +)

Find legetøj billigt hos: Kids-worlds.dk

Derfor anbefaler vi legetøjet: BRIO har produceret trælegetøj af høj kvalitet i over hundrede år, og meget er blevet til klassiskere, som lever videre fra generation til generation. Samme kvalitet og klassiske udtryk finder du i BRIO’s hammerbræt, som aktivere børn på en sjov måde og træner deres koordinationsevner ved at udfordre dem til at slå de otte plastpløkker ned med den medfølgende gummihammer. Pløkkerne kan desuden slås i fra begge sider.

Sjovt og sikkert babylegetøj i træ
Hammerbrættet er lavet af lakeret bøgetræ og udført i friske farver, der med garanti vil tiltrække og stimulere ethvert barn fra 1-års alderen. Brættet er indfarvet af plantefarver og lakken er uden bindemidler, så du er sikker på, at legetøjet er helt fri for skadelige stoffer.

Babylegetøj: Sophie la Girafe bidedyr2. Sophie la girafe – sansestimulerende bidedyr (0-12 måneder )

Find legetøj billigt hos: Kids-worlds.dk

Derfor anbefaler vi legetøjet: Sophie la girafe er et prisvindende babylegetøj med fransk oprindelse, som hurtigt er blevet yderst populær blandt danske småbørnsforældre. Det trendy bidedyr udformet som en sød giraf er da også et ideelt valg til de helt små, da det kan være med til at stimulere sanserne uden at fylde dit barn med farlige giftstoffer. Bidedyret er nemlig udført i ren naturgummi udvundet fra heveatræet og farvet i plantefarver.

Legetøj der stimulerer alle fem sanser: Med et Sophie la girafe bidelegetøj investerer du i god og nyttig udvikling til dit barn. Særligt når det gælder sansestimulering er babylegetøjet i en klasse for sig, da den sørger for at stimulere samtlige fem sanser. Synet stimuleres gennem de kontrasterne, som giraffens pletter giver. Hørelsen gennem giraffens indbyggede pivelyd. Smagen stimuleres gennem naturgummiets, som har et let beroligende effekt på barnets gummer. Duften af det særlige gummiet er desuden let letgenkendelig for babyen, hvilket sikrer endnu en sansestimulans. Sidst men bestemt ikke mindst kommer også følesansen i spil, når barnet rører ved det bløde gummi, som føles præcis ligesom mors hud.

Babylegetøj: Krea Cirkeline slaskedukker3. Krea Cirkeline slaskedukke (6 måneder +)

Find legetøj billigt hos: Kids-worlds.dk

Derfor anbefaler vi legetøjet: Cirkeline er en elsket karakter, som de fleste både børn og voksne genkender fra TV. Her får du en sød, smilende og praktisk slaskedukke udført som den kendte tegnefilmsfigur med de karakteristiske sorte prikker på kjolen, som stimulerer dit barns synssans. Den 1 årige bruger nemlig dukken til at eksperimentere med og undersøger farver og former. Først skal der læres at tumle dukken, vende den rigtigt og sidst men ikke mindst lægge den til at sove. Der bliver trænet en masse færdigheder. Der bliver draget omsorg og udvist ansvarlighed, som er enormt vigtigt for barnet i den alder. Slaskedukken hjælper barnet med at tilegne sig sociale færdigheder, forstå relationer og øver motorikken.

Den perfekte første dukke
Dukker har altid været et populært legetøj, men det er vigtigt at vælge en dukke, der passer til den 1 årige. Her er Cirkeline slaskedukken fra Krea god, da den kun er 60 cm, så den ikke bliver for stor for barnet at lege med. Små børn skal ikke have for store dukker, da de så ikke kan tumle dem, og det, de ønsker at lege, går tabt. Den første dukke skal også helst være en slaskedukke, da de ikke indeholder små dele som eksempelvis øjne, der kan åbne og lukke. Man risikerer nemlig, at de løsner sig, og barnet putter dem i munden. Slaskedukken er ideel, da den er blød og lavet i 100 procent bomuld og minder lidt om en bamse.

Babylegetøj: Krea stativ Benny aktivitetscenter4. KREA stativ Benny Aktivitetscenter (0-6 måneder)

Find legetøj billigt hos: Kids-worlds.dk

Derfor anbefaler vi legetøjet: Hvis du vil holde din baby underholdt og beskæftiget i timevis, så er dette træstativ fra Krea det helt perfekte køb. De mange forskellige og farverige ophæng stimulerer barnet sanser og træner deres motorik, da de lokker barnet til at gribe ud efter dem. Det er især gavnligt i de første måneder af barnets udvikling, men børn helt op til 1 års alderen kan også sagtens få gavn af det smarte aktivitetscenter.

Tilpasses let efter behov
Som dit barn vokser, kan du også nemt justere træstativet, så det passer til netop dit barn. Det er vigtigt at højden er rigtig, så du giver dit barn nok udfordring med at gribe ud efter vedhængende. Højden kan derfor nemt og hurtigt justeres. Du kan også selv tilføje flere vedhæng til stativet, hvis du lyster, så der er gode muligheder for at personliggøre stativet, der ikke fylder meget i stuen eller på børneværelset. Du får altså et kvalitets udviklende babylegetøj til en yderst fair pris.

Babylegetøj: Skwish Classic rangle i træ5. Skwish Classic Rangle i træ (6-12 måneder)

Find legetøj billigt hos: Kids-worlds.dk

Derfor anbefaler vi legetøjet: Med dette stimulerende babylegetøj får du en prisvindende klassiker, der med garanti bliver svær at vriste fri fra dit barn, så snart det han fået fingrene i det. Træranglen styrker effektivt dit barns motoriske evner og stimulerer sanseindtryk, fordi dit barn kan bruge timevis på at udforske det populære legetøj, der er en sikker vinder hos børn fra 6 måneder til 1 år.

Farverigt motoriklegetøj
De mange flotte farver på legetøjet fanger omgående barnet opmærksomhed og giver det lyst til at udforske det. Barnets motorik bliver derved udfordret ved at klemme ranglen sammen og ud igen, og som en ekstra bonus siger den også lyde, når man bevæger den til stor underholdning for dit barn.

Babylegetøj: Buddy World aktivitetsvogn6. Buddy World Aktivitets-gåvogn (1-2 år)

Find legetøj billigt hos: Kids-worlds.dk

Derfor anbefaler vi legetøjet: En gåvogn er altid et sikkert valg, når man skal finde et babylegetøj. Klassikere er dog her blevet opgraderet betydeligt, så man får en gåvogn med en lang række smarte aktivitetsmuligheder for dit barn. Buddy Worlds aktivitets-gåvogn er udført i træ og indeholder hele 8 unikke aktiviteter, som kan understøtte dit barns fysiske og psykiske udvikling effektivt.

Udfordr motorikken med farverig gåvogn
Den multifunktionelle gåvogn er udført i et væld af flotte farver, der med sikkerhed fanger og fastholder et hvert barn interesse. Her er rig mulighed for at få udfordret motorikken gennem put-i-box-aktiviteter, farverige klodser i forskellige former, der kan flyttes rundt og meget meget mere. Her får du altså et babylegetøj, som dit barn med garanti ikke bliver træt af, da det har så mange anvendelsesmuligheder og forskellige sværhedsgrader.

Babylegetøj: Vtech parkeringshus7. Vtech, Tut parkeringshus (12 måneder til 5 år)

Find legetøj billigt hos: Kids-worlds.dk

Derfor anbefaler vi legetøjet: Hvis dit barn er vild med biler, så er Vtechs parkeringshus det perfekte valg. Her får du nemlig et babylegetøj, som ikke bare er sjovt for dit barn at lege med, det er også med til at udvikle barnets motorik, fantasi og sprogfærdigheder. Vtech er generelt kendt for at lave babylegetøj af god kvalitet, som sætter fokus på at tilpasse sig børn udvikling på vejen fra baby til lille barn.

Fuld fart frem i flotte farver
Med et parkeringshus fra Vtech får dit barn lov til at afprøve deres koordinationsevner ved at bevæge bilen rundt på banen. Deres motorik forbedres og sanserne stimuleres samtidig – særligt på grund af de stærke og flotte farver, som huset er udsmykket med. De stærke kontraster i farverne er godt til aldersgruppen, som især reagerer på kontraster.

Babylegetøj: Fisher Price Little People bondegård8. Fisher Price Little People dyrevenners bondegård (1-3 år)

Find legetøj billigt hos: Kids-worlds.dk

Derfor anbefaler vi legetøjet: Dyr er ofte en vinder blandt børn, og det er da også med til at sikre Fisher Price’s bondegård en plads på vores liste. Her får du en bondegård fyldt med sjov og leg, som dit barn kan få glæde af i mange år. Bondegården kan foldes ud og åbner for en verden af aktiviteter, som dit barn kan lære en masse af.

Sjov med dyrelyde og musik
Når du åbner porten til laden, bliver du mødt at dyrelyde og musik, der med garanti vil underholde og stimulere dit barn. Børnene kan flytte rundt på de seks forskellige dyrefigurer og bondemanden Eddie og eksempelvis lade dem rutsje ned gennem den tilhørende silo. De kan også øve sig i at stille dyrefigurerne de rigtige steder i stalden, som er markeret via billeder, hvilket også er en god og lærerig leg for børn.

Babylegetøj: Fisher Price Play Gym9. Fisher Price Play Gym (0-1 år)

Find legetøj billigt hos: Kids-worlds.dk

Derfor anbefaler vi legetøjet: Hvis du vil lære dit barn at kunne lege selvstændigt og samtidig stimulere flere at dets sanser på samme tid, så er et aktivitetstæppe som Fisher Price’s Play Gym et oplagt valg. Med dette babylegetøj giver du dit barn en lang række aktivitetsmuligheder og indtryk, som med garanti vil fastholde deres opmærksomhed i lang tid.

Babylegetøj der vokser med dit barn
Det fantastisk Baby Gym fra Fisher Price kommer med mere end 10 forskellige aktivitetsmuligheder og legetøj, som vil begejstre din baby. Her bliver synssansen stimuleret gennem flotte farver, former og lys, følesansen gennem bløde og rare materialer og høresansen gennem lyde og musik fra de forskellige dele, der følger med aktivitetstæppet. Det bedste af det hele er dog, at legetøjet kan vokse med barnet, da det kan indstilles på tre forskellige højder.

Babylegetøj: Lego Duplo Verden Rundt10. Lego Duplo – Verden Rundt (1-2 år)

Find legetøj billigt hos: Kids-worlds.dk

Derfor anbefaler vi legetøjet: Lego er formentligt den mest populære producent af legetøj til babyer, børn og endda voksne – ikke bare i Danmark men i hele verden. Deres Duplo-serie er genial til tumlinger og børn i alderen 1-2 år, som konstant har behov for at udforske og beskæftige deres hænder. Med Lego Duplo udfordrer du dit barns kreativitet, fantasi og koordination, og du er garanteret høj kvalitet med lang holdbarhed.

Dyr fra hele verden
Med denne pakke fra Duplo kan du lære dit barn om dyr fra hele verden, da den både indeholder pingviner fra Arktis, Løver fra Afrika og Pandaer fra Asien. Der er rig mulighed for at skabe og lege i de forskellige universer, som kommer hele jordkloden rundt. De opdagelsesrejsende figurer kan nemlig rejse fra den ene verdensdel til den anden i både båd og fly. Der følger hele 17 dyrefigurer med og fem personer. Her er altså garanti for timevis af underholdning, og det er desuden et legetøj, der vokser godt med dit barn, som med tiden kan få mere og mere glæde af dets mange muligheder.

Hvad kendertegner godt legetøj til 1-årig?

Når du skal vælge legetøj til et barn, er det altafgørende, at du tager hensyn til barnets alder. For at udvikle barnets kognitive evner, sanseindtryk, styrke, motorik og meget mere, er det nemlig vigtigt, at legetøjet passer til barnet alder. Det kan dog være svært at vurdere, hvad der er passende til de forskellige aldersniveauer. Der er dog nogle generelle rettesnore, som er gode at have for øje, når du skal vælge godt legetøj til 1-årige. Alt, der kan åbnes og lukkes, og hvor mange kan putte ting ind og ud af, er en sikker vinder til målgruppen. Det samme gælder babylegetøj med lyd, som stimulerer deres høresans. I denne alder bruger barnet hænderne meget til at udforske, og derfor er alt fra klodser til gåvogne og stabelkasser ideelt, da det aktivere hænderne. Alt skal udforskes på dette stadie, så funktionslegetøj er ideelt.
Med 1-årige behøver du heller ikke spekulere over, hvad der egner sig bedst til drenge og piger, da barnet ikke har en kønsbevidsthed endnu.  Både piger og drenge kan altså få lige stor glæde af det samme legetøj.

Bedste legetøj (1 år):

 • Babylegetøj med musik
 • Stabel-kasser
 • Bolde
 • Billedbøger
 • Gåvogne
 • Træk-dyr
 • Slaskedukker
 • Hammerbræt
 • Spand og skovl
 • Klodser
 • Aktivitetstæppe
 • Bidedyr

Kan dit barn udvikle sig gennem leg?

De fleste forældre i dag tænker meget over kun at give deres børn økologisk og giftfri babylegetøj. Derudover er det dog også vigtigt at udvælge stimulerende babylegetøj. For at et barn kan lære nye ting og formår at udforske verdenen, har det nemlig behov for at få stimuleret sine sanser, motorik og hjernen generelt. En oplagt måde at gøre det på er gennem leg med lærerigt babylegetøj. Det rette udviklende babylegetøj kan rykke din 1-årig langt frem både psykisk og fysisk, og markedet er fuld af populært legetøj, som tjener netop dette formål.

Anmeld

Skriv en kommentar

18 − eleven =