Forbrugermagasinet er uafhængigt og læser orienteret. Vores indhold er kommissionsbaseret og gratis for alle. Læs mere
Artikler

Bænk: 5 eksklusive bænke til entreen og hjemmet

Mangler du siddepladser rundt om spisebordet? Eller et fint møbel i stuen til at udstille nogle af dine yndlingsting? Så kan en bænk været en innovativ og ikke mindst moderne løsning.

Bænke er nemlig højeste mode inden for indretning. Det skyldes særligt, at møblet både er utroligt dekorativt, samtidig med at det kan opfylde op til flere praktiske formål. Hos Forbrugermagasinet giver vi dig derfor her fem gode bud på lækre bænke til hjemmet. Dermed kan du måske få god inspiration til, hvilken bænk der skal flytte hjem til dig.

🛋️ 1. Amanda Bænk, Brun PU Læder: Stilren bænk med egetræsben

Set hos: Unoliving til 1.209 kr.

Er du til det minimalistiske og klassiske, der tåler tidens tand? Så er bænken her det ideelle valg. Her får du nemlig et yderst moderne look pakket ind i et tidløst design. Bænken har et flot sæde af brunt kunstlæder, som er påført en ekstra pude. Det øger komforten markant. Derudover er den udstyret med egetræsben, der ligeledes er med til at højne det klassiske udtryk.

Bænk

Se bænken her

 

 

🛋️ 2. Ilva, Sierra Bænk: Vintage bænk i brunt kunstlæder

Set hos: Ilva på tilbud til 699 kr.

Behøver det hele ikke være så moderne i dit hjem? Og kan du godt lide at fornemme tidens vingesus, når du træder ind ad døren? Så er bænken her for dig. Modellen Sierra fra Ilva har nemlig et tydeligt vintage-look. Det skabes særligt af det unikke sæde med sine knappedetaljer. Sædet er udført i brunt kunstlæder, mens benene er lavet af sortlakeret stål.

Bænk

Se bænken her

 

 

🛋️ 3. House Doctor, Addition Bænk: Rustik bænk i lækkert bøffel-læder

Set hos: Unoliving til 7.995 kr.

Når det hele ikke skal være for feminint og romantisk i hjemmet, er det oplagt at ty til det danske brand House Doctor. Her er der nemlig garanti for at finde møbler, der både er stilfulde og rå. Det er i den grad også gældende for bænken Addition. Det er nemlig en rustik bænk med masser af kant. Den er udført i skønt læder af bøffel og holdes på plads af ben lavet af galvaniserede rør.

Bænk

Se bænken her

 

 

🛋️ 4. Nordal Bænk: Nordisk bænk med unik betonfinish

Set hos: Unoliving til 3.199 kr.

Vil du omfavne den nordiske stil, der er så moderne for tiden? Så er bænken her fra Nordal et godt bud. Her får du en moderne og stilren bænk, der stadig rummer masser af unikke detaljer. Selve sædet er fremstillet af finer, som har fået en fed betonfinish. Det giver møblet en masse kant. Benene er lavet af mangotræ, hvilket skaber en flot kontrast.

Bænk

Se bænken her

 

 

🛋️ 5. Ilva, True Bænk: Dekorativ træbænk til en lille hyggekrog

Set hos: Ilva på tilbud til 2.099 kr.

Leder du efter en lille bænk, der ikke optager meget plads i indretningen? Så er modellen her fra Ilva perfekt. Her får du nemlig et fint møbel, som kan pynte i en lille hyggekrog i hjemmet. Bænkens sæde er udført i olieret egetræ, hvilket giver et naturligt og nordisk look. Benene er lavet af sort pulverlakeret metal.

Bænk

Se bænken her

 

 

📚 Historie: En trend der har overlevet fra middelalderen til nu

At bruge bænke i indretningen er bestemt ikke et nyt fænomen. Det praktiske møbel er nemlig blevet anvendt til at skabe siddepladser langt tilbage i historien. Faktisk skal vi helt tilbage til Romerrigets fald og middelalderens begyndelse i Europa i starten af 400-tallet. Her blev bænke nemlig ofte brugt i de store middelalderlige sale som siddepladser til de mindre fine gæster. Stole var lidt af en luksus dengang, som kun var forbeholdt de få af høj status. Resten måtte nøjes med bænke, som endda også blev brugt til at sove på dengang.

Særligt da vi nåede frem til 16. århundrede blegnede bænkes popularitet dog en smule, da stole vandt mere frem. De blev dog stadig brugt, og rundt omkring i verden blev der eksperimenteret med, hvordan en bænk kunne tage sig ud. Særligt i de spanske kolonier i det 17.århundrede i Sydamerika blev møblet fortolket på fantastiske måder. Det gjaldt især i Peru, hvor der blev kreeret bænke med skønne ornamenter, de fineste udskæringer og malerier påført. Det fik dem til at fremstå som små kunstværker.

Inden for dansk boligindretning har bænken også altid været et hit. Den er nemlig perfekt til den store familie, der skal have plads til mange rundt om bordet til aftensmaden. Den er dog også perfekt til at sprede hygge og skabe små oaser i hjemmet, der indbyder til afslapning. I dag kommer bænke dog i et hav af både klassiske og meget moderne udformninger. Derfor findes der helt sikkert en variant for enhver smag.

💡 Inspiration: Ét møbel – utallige muligheder

Overvejer du for alvor at tage trenden til dig og forskønne din bolig med en bænk? Så mangler du måske inspiration til, hvordan du helt konkret skal bære dig ad med at indrette dig med møblet. For hvordan kan man egentlig bruge en bænk, så den både er funktionel og flot? Du kan selvfølgelig altid bruge bænken ved dit spisebord. Her kan du stille den op ad væggen for at udnytte pladsen bedst muligt. Dermed giver du også god plads til at venner og familie kan nyde lækre måltider sammen med dig. Man kommer desuden hinanden mere ved, når man sidder langs en bænk, og det skaber et godt fællesskab. Her er det oplagt at vælge en bænk med lidt polstring.  Alternativt kan du udstyre den med hynder eller bløde puder, så komforten er i top.

Det er også oplagt at bruge en bænk til at byde velkommen i entreen. Mange entreer er aflange, og her er det oplagt at udnytte den smalle plads med en bænk. Her kan man sidde og tage sko af og på. En bænk behøver dog ikke kun blive brugt til funktionelle formål. Du kan bestemt også bruge den som et mere æstetisk element i boligen. Du kan eksempelvis bruge en fin bænk som et stilleben. Her kan du samle en masse fine lysestager, krukker, planter eller billeder, som afspejler din personlighed. Det kan også nøjes med at udstille nips på noget af bænken. På resten kan du lægge en blødt lammeskind, som indbyder til, at man sætter sig og tager en pause i hverdagen.

I soveværelset kan du med fordel stille en elegant bænk for enden af dobbeltsengen. Det giver et eksklusivt udtryk. Samtidig kan du bruge bænken til at lægge næste dags outfit frem på. Du kan endda flytte en bænk ind på børneværelset. Hvis du går med en slagbænk, får du nemlig en hyggelig siddeplads, hvor du kan læse historier for dit barn. Samtidig får du også en smart opbevaringsplads til alt det legetøj, der ellers ligger og flyder. En bænk kan altså opfylde ethvert behov i enhver bolig.

Anmeld

Skriv en kommentar

5 × 4 =