Forbrugermagasinet er uafhængigt og læserorienteret. Vores indhold indeholder reklamelinks og gratis for alle.

Med denne bagemaskine test artikel kommer du nærmere på den rette bagemaskine. Bagning kan nemlig være en omfattende og tidskrævende proces. Men hvad nu hvis en maskine kunne klare alt arbejdet for dig? Det er faktisk muligt med en bagemaskine i køkkenet.

Med den slipper du nemlig helt for selv at blande, ælte og bage dit rugbrød eller dine morgenboller. Det bliver altså ikke nemmere at fremtrylle lækkerier. Der findes i dag rigtig mange bagemaskiner på markedet. Derfor kan det være svært at finde ud af, hvilken du skal gå med. Herunder guider vi dig derfor til tre bagemaskiner, som alle har klaret sig godt i tests fra ind- og udland.

#1/3: OBH Inox 6544 bagemaskine

 • ✅ Testvinder hos Ekstra Bladet
 • ✅ Bedst i test hos Familiejournal.dk

OBH-Inox 6544 bagemaskine

i samarbejde med PriceRunner

Elsker du hjemmebagt brød, men vil du samtidig gerne spare tid i køkkenet? Så er bagemaskinen her fra OBH skabt til dig. Den smarte maskine står nemlig selv for hele processen for dig. Den klarer uden besvær både at blande, ælte, hæve og bage dejen. Det eneste, du skal gøre, er altså at komme ingredienserne i skålen. Du kan endda indstille den til at starte, når det passer dig. Dermed kan den tilberede morgenbrødet, mens du sover.

Specifikationer:

 • Timerfunktion: Ja (op til 13 timer)
 • Kapacitet: Op til 900 gram
 • Antal programmer: 12
 • Målebæger og opskriftsbøg medfølger

 

#2/3 – Kenwood BM450 bagemaskine

 • ✅ Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk
 • ✅ God bedømmelse hos amerikanske Goodhousekeeping.com

Kenwood-BM450-bagemaskine

i samarbejde med PriceRunner

 

Bagemaskinen her fra Kenwood er til dig, der elsker at bage meget og til mange. Her kan du nemlig lave store brød på helt op til 1000 gram. Du vælger nemt mellem de 15 forskellige programmer på det brugervenlige LCD-display. Du kan vælge både autoprogrammer eller selv indstille alt fra hævetider til temperaturer efter ønske. Den har endda et quick-program, som gør det muligt at have et færdigt brød klar på bare en time.

Specifikationer:

 • Timerfunktion: Ja (op til 15 timer)
 • Kapacitet: Op til 1000 gram
 • Antal programmer: 15
 • Målekop og måleske medfølger
 • Effekt: 780 W
 • LCD-display

 

#3/3 – Morphy Richards bagemaskine

 • ✅ Testvinder hos Familiejournal.dk

MORPHY-RICHARDS-bagemaskine

i samarbejde med PriceRunner

 

 

Med bagemaskinen her fra Morphy Richards kan du rigtigt eksperimentere med forskellige brødtyper og tilberedninger. Den kommer nemlig med flere unikke programmer. Derudover medfølger en række avancerede funktioner. Blandt andet kan en sensor måle temperaturen i dit køkken og optimere bagningen derefter. Der er tale om en tung og solid model, som derfor står stabilt på bordet. Betjeningen er lettilgængelig og nem at overskue.

Specifikationer:

 • Timerfunktion: Ja
 • 3 forskellige størrelser brød

 

 

 Hvorfor skal du købe en bagemaskine?

Danmark har en stolt bagertradition bag sig. Vi er kendt i hele verden som en nation, der har styr på det med kager og brød. Ja faktisk så kendte, at wienerbrød over Atlanten bare kaldes ”danish”. Derfor kommer det nok heller ikke som nogen overraskelses, at mange danskere elsker selv at kaste sig ud i bagningens kunst. I de danske hjem bliver der både bagt surdejsboller, rugbrød til madpakken og chokoladekage til fødselsdagen.

Det er dog langt fra alle, der har tid og overskud til at bage alle disse lækkerier fra bunden. Eller måske tror vi bare ikke, at vi har evnerne til det. Og så er det jo nemmere bare at gå ned til bageren eller den lokale købmand og købe bagværket der. Mange vil dog også være enige i, at det bare ikke er det samme som hjemmebag. Derfor er bagemaskinen en genial tilføjelse til køkkenet. Her er grundlæggende tale om en kombination af en køkkenmaskine og en miniovn. Herunder kan du læse mere om, hvorfor du måske bør investere i en.

Fordele ved at købe en bagemaskine

Der er mange fordele ved at købe en bagemaskine.Det helt store trækplaster er dog, at du sparer enormt meget tid og besvær. Bagning tager tid, fordi ingredienserne først skal blandes. Derefter skal dejen ofte æltes. Så skal den hæve i et stykke tid, og efterfølgende skal den formes til boller eller brød. Og sørme om den så ikke også lige skal hæve igen, før du kan komme den i ovnen.

Der er altså enormt mange trin, som alle tager tid undervejs. Alt det kan du slippe for med en bagemaskine. Den klarer nemlig det hele selv. Du skal blot komme de rigtige ingredienser i maskinen og indstille den til det program, som passer til det, du ønsker at lave. Du kan altså foretage dig alt muligt andet, mens duften af friskbagt brød eller dejlig kage spreder sig i hjemmet.

En anden fordel er, at du slipper for selv at skulle bruge en masse armkræfter. Det kan være hårdt for armene at røre og ælte tunge deje sammen. Derfor afholdes især mange ældre fra at bage selv. Med en bagemaskine er der dog ingen undskyldninger. Du skal blot være i stand til at trykke på én knap.

En sidste fordel er, at du får utroligt meget funktion ud af ét produkt. Mange moderne bagemaskiner har et væld af indbyggede programmer og funktioner, som gør mulighederne uendelige. Der er altså næsten ingen grænser for, hvad du kan kreere med din bagemaskine. Du skal altså ikke lade navnet snyde dig. Man kan sagtens lave andet end brød og kager i en bagemaskine. Ofte følger der opskriftbøger med maskinerne. Ellers kan du læse med længere herunder, hvor vi giver vores bedste opskrifter til bagemaskiner.

Ulemper

En bagemaskine vil være et godt valg til rigtig mange forbrugere. Der er dog nogle, som uden tvivl ikke vil få så meget gavn af den slags apparat. Nogle vil mene, det er at springe over, hvor gærdet er lavest. Og det er da også rigtigt, at du mister noget af det hyggelige ved at gå i køkkenet sammen for at bage lækkerier. Det ene udelukker dog ikke det andet.

Du kan stadig bage normalt og blot bruge bagemaskinen, når du har travlt. Du skal dog gøre op med dig selv, om du så får nok brug ud af maskinen. Ellers kan det blive en for dyr investering. Det skriver Forbrugerrådet Tænk også i artiklen her, som de har skrevet i forbindelse med deres test af bagemaskiner.

ℹHvordan bruger du din bagemaskine rigtigt?

Selvom det er nemt og hurtigt at anvende en bagemaskine, er der dog alligevel nogle ting, du bør vide, før du går i gang. WhiteAway har lavet en overskuelig guide, som du kan blive klogere på herunder.

Mængder og rækkefølge

Det er ikke ligegyldigt, hvor meget af hver ingrediens du kommer i bagemaskinen. Det kan nemlig ødelægge det endelige resultat, hvis du bruger for meget eller for lidt. Det kan dog også beskadige selve maskinen. Hvis du kommer for meget mel, æg og gær i, kan dejen eksempelvis hæve mere end maskinen kan rumme. Du skal også være opmærksom på at følge den korrekte rækkefølge. Typisk skal de våde ting i før de tørre.

Ingredienser med den rette temperatur

Ofte har bagemaskiner automatiske programmer, der hjælper der med at finde de rette temperaturer. Du skal dog stadig selv være opmærksom på det med temperaturer. Dine ingredienser skal nemlig have en særlig temperatur, før du kommer dem i maskinen. De skal være mellem 21-23°C, hvilket kaldes stuetemperatur. Hvis de kommer lige fra køleskabet, kan det hæmme dejens evne til at hæve. De må dog hellere ikke være for varme.

Ordentlig rengøring er afgørende

Når du tager din bagemaskine i brug, skal du være sikker på, at den er helt ren først. Det nytter ikke noget, at der sidder gamle rester af dej. Maskinerne er dog forholdsvis nemme er rengøre. Nogle kan tåle vask i opvaskemaskine. Andre skal klares i hånden.

Opskrifter til bagemaskine

bagemaskine dej

Mangler du inspiration til, hvad du kan lave i din bagemaskine? Så får du to gode opskrifter fra WhiteAway her.

Lynhurtigt franskbrød

Du skal bruge:

 • 2 dl skummetmælk
 • ½ pakke gær
 • 330 gram hvedemel
 • ½ tsk salt
 • 1 spsk sukker
 • 20 gram smeltet margarine

Sådan gør du:

 • Hæld mælken i bageformen
 • Rør gæren ud i mælken
 • Tilsæt de øvrige ingredienser i den angivne rækkefølge: mel, salt, sukker og margarine
 • Bag brødet på quick-program og så er det klart på en time

Risengrød

Det skal du bruge:

 • 1 litter sødmælk
 • 200 gram grødris
 • 1 tsk salt

Sådan gør du:

 • Hæld ingredienserne i bageformen i den angivne rækkefølge
 • Vælg bagemaskinens program til risengrød
 • Hvis den ikke har sådan et program, kan du eksempelvis også bruge programmet til syltetøj

ℹ Hvordan udvalgt vores top 3 bagemaskine test?

Denne bagemaskine test artikel er baseret på grundig gennemgang af mange tests fra både ind- og udland. Hos Forbrugermagasinet har vi altså ikke selv afprøvet bagemaskinerne. Vi har baseret vores anbefalinger på resultater fra troværdige kilders erfaringer med produkterne. Herunder kan du læse mere om de forskellige kilder og deres arbejde med de forskellige tests.

Forbrugerrådet Tænk

Forbrugerrådet Tænk er en uafhængig organisation i Danmark. Organisationen arbejder for at gøre det danske marked gennemsigtigt for forbrugerne.Det sikres særligt gennem grundige tests af diverse produkter.

Her kan du altså være sikker på at få en objektiv evaluering af tidens produkter. Det gælder også bagemaskiner. Indtil nu er 13 maskiner blevet gået nøje efter i sømmene. Produkterne er bedømt ud fra en række kriterier. Det gælder eksempelvis brødets smag, støj og kvalitet. Du kan se hele deres bagemaskine test her. Det kræver dog betalt abonnement at få adgang til hele testen.

Familie Journal

Familie Journal er hele danmarks ugeblad. Her kan læseren hver uge læse alt fra inspirerende artikler til strikke-guides og opskrifter. På hjemmesiden familiejournal.dk foretages der også anmeldelser af produkter. Sammen med en husholdningslærer har bladet testet 7 bagemaskiner. Det kan du læse mere om her.

Ekstra Bladet

Ekstra Bladet er en landsdækkende dansk tabloidavis, der især går i dybden med det kulørte og kriminalstoffet. På hjemmesiden EB.dk finder du dog af og til også anmelderser af produkter. Her kan du læse en om bagemaskine test.

Goodhousekeeping.com

Good Housekepping er et magasin lavet til kvinder i USA, som Hearst-koncernen står bag. I magasinet og online kan man læse alt om slankekure, opskrifter og litteratur. Man finder dog ofte også test af diverse produkter. Du kan læse mere om deres bedømmelser af brødmaskiner her.

Expertreviews.co.uk

Expertreviews.co.uk er et britisk onlinemagazin, som slår sig op på at teste elektronik rettet mod almindelige forbrugere. Du kan læse deres bagemaskine test lige her.

Læs også om: Moccamaster test, KitchenAid kaffemaskine, Frituregryde test, SodaStream test, Vakuumpakker test, Trykkoger test, Krups espressomaskine, Siemens kaffemaskine test, Kenwood kaffemaskine, Stegepande test

9 kommentarer

Skriv en kommentar

seven − 1 =