Forbrugermagasinet er uafhængigt og læserorienteret. Vores indhold indeholder reklamelinks og gratis for alle.

froeken fryd gitte

Om madskribenten: Gitte er mor til 2 og iværksætter med rullende vintage café og madblog. Gitte har en passion for 50’erne og skabt et notalgisk univers her udfra.

En banankage opskrift er en ægte klassiker, og man forstår godt hvorfor denne kage er så populær. Den er hurtig og nem at lave, og ikke mindst virkelig lækker og svampet.

Banankage er altid oplagt når man har bananer i frugtskålen som er ved at se lidt triste ud, og det er altid en god måde at få dem brugt på. Kagen bliver faktisk bedre hvis bananerne er lidt overmodne.

Mange opskrifter skal der kun en enkelt banan i, men denne opskrift er med hele 3 stk. Jeg synes at der skal godt med bananer i en banankage, da det gør den mere saftig og svampet. Og så smager den selvfølgelig mere af banan – banankagen skal jo leve op til sit navn! Denne opskrift er både med chokoladestykker i, og med en lækker chokoladecreme på toppen. Chokolade kan man aldrig få for meget af, kan man?

opskrift-banankage

Banankage opskrift

Ingredienser

Banankage

  • 2 æg
  • 150 g. sukker
  • 125 g. hvedemel
  • 2 tsk. vaniliesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 100 g. smør
  • 3 bananer
  • 50 gram chokolade

Chokoladecreme

  • 100 g. chokolade
  • 50 g. smør
  • 1/2 dl. piskefløde

Fremgangsmåde

1. Kom æg og sukker i en skål og pisk til det er lyst og luftigt (ca. 4-5 min.)

banankage-opskrift-æg

Banankage opskrift

2. Bland mel, vaniliesukker og bagepulver i en anden skål, og vend det forsigtigt i dejen.

banankage-opskrift-fremgangsmåde

Banankage opskrift

3. Smelt smørret og vend det i dejen.
4. Hak chokoladen groft og mos bananerne med en gaffel, og vend det i dejen.

banankage fremgangsmåde

Banankage opskrift

5. Hæld dejen i en smurt bageform og bag den i ovnen i ca. 45 minutter ved 175 grader. Test med en
kødnål eller gaffel, om dejen hænger ved når du stikker i den.

6. Når banankagen er færdig, skal den have lov at afkøle lidt i bageformen til den har sat sig.
7. Herefter vendes den ud på en bagerist til videre afkøling.
8. Til chokoladecremen hakkes chokoladen groft, og smeltes i en gryde under omrøring med fløde
og smør. Smør chokoladecremen på banankagen når den er afkølet.

Tip til denne banankage opskrift

Inden servering kan banankagen evt. drysses med hakkede hasselnødder, som passer rigtig godt
sammen med banan og chokolade. Eller den kan pyntes med blomster, hvis den skal se fin og
festlig ud. Her har jeg pyntet banankagen med gule stedmoderblomster, som er en spiselig
blomst.

svampet-bankage

Velbekomme!

lækker-banankage-dejlig

Banankage opskrift

Læs også om: Pandekager, jordbær marmelade, frugtsalat med råcreme, hjemmelavede burgere, banankage, Pad thai, måltidskasser

2 kommentarer

Skriv en kommentar

15 + 20 =