Forbrugermagasinet er uafhængigt og læserorienteret. Vores indhold indeholder reklamelinks og gratis for alle.

Bolig og fritid Byggeri

Maling test – Eksperternes bedste

maling test bedste

Maling test: Skal malerrullen svinges i et flere rum derhjemme, er det ikke ligegyldigt, hvilken maling du anvender. Der er nemlig stor forskel på forskellige typer vægmaling, og det gælder naturligvis om at få mest kvalitet for pengene.

Hvis du vil opnå et ensartet, smukt og dækkende resultat, kan det betale sig ikke at vælge den første og bedste. Det kan også være værd at overveje, om du bør gå med en maling, der er miljømærket. Alt det og meget mere kan du dog blive klogere på herunder. Her guider Forbrugermagasinet nemlig dig til maling, der har klaret sig bedst i test.

Jotun LADY vægmaling 10

 • Bedst i test i følge Forbrugerrådet Tænk
 • ✅ Garanti for dækkeevne med 2 lag
 • ✅ Opnå et smukt og ensartet resultat

jotum lady bedste maling test

Trænger køkkenet, stuen eller soveværelset til en opfriskning? Så kan du med fordel vælge vægmalingen her fra Jotun. Her får du nemlig en klassisk maling, der kan anvendes i alle rum. Her er tale om en slidstærk akrylmaling, som du kan tilpasse efter dine ønsker. Malingen kan nemlig tones i et væld af forskellige farver. Vægmalingen har glans 10, og du opnår en flot dækkeevne efter blot at have påført to lag. Derudover er den nem at have med at gøre, uanset om du maler på beton, puds, glasvæv eller andet.

Specifikationer:

 • Fås i flere farver
 • Miljømærker: Svanemærket og EU-Blomsten
 • Glans: Ca. 10, silkematmat
 • Rækkeevne: 8-10 m2pr. liter
 • Fortynding: Kan fortyndes med vand
 • Tørretid: 1 timer, overmalbar efter ca. 2 timer ved +20 °C
 • Værktøj: Pensel, rulle eller malersprøjte

Fundet billigt hos Malprivat.dk

Til butik

B&J 10 vægmaling

 • Godt køb til prisen ifølge Forbrugerrådet Tænk
 • ✅ Garanti for dækkeevne med 2 lag
 • ✅ Miljømærket

bj 10 vaegmaling bedste maling testEr du på udkig efter en god vægmaling, som ikke koster en formue? Så er B&J 10 et rigtigt godt bud. Her får du nemlig en vægmaling af høj kvalitet, selvom prisen er i bund. Dækkeevnen er god, og du opnår nemt et ensartet og slidstærkt resultat. Malingen stænker minimalt og giver en overflade, der er nem at rengøre. Derfor er malingen også særlig anvendelig til køkkenet, bryggerset eller køkkenet, hvor der måske oftere er behov for at vaske væggen af. Malingen kommer i alle de farver, du kan drømme om. Derudover kan du også købe den med god samvittighed, da den er miljømærket med EU-Blomsten.

Specifikationer:

 • Fås i flere farver
 • Miljømærker: EU-Blomsten
 • Glans: Ca. 10, halvmat
 • Rækkeevne: 8-10 m2pr. liter
 • Fortynding: Kan fortyndes med vand
 • Tørretid: 2-4 timer, overmalbar efter ca. 8 timer ved +20 °C
 • Værktøj: Pensel, rulle eller malersprøjte
Til butik

Hvordan vælger du den bedste maling?

Når der skal males indendørs, er det afgørende, at du vælger den rigtige type og bedste maling i test. Der er nemlig forskel på, hvilke materialer forskellige typer maling kan anvendes på. Det duer eksempelvis ikke at bruge træmaling til dine vægge i soveværelset, hvis de er lavet af glasvæv.

Ifølge Bolius kan maling overordnet deles op i væg-, lofts-, træ- , metal- og gulvmaling. Hvis du skal male børnenes værelser eller stuen, skal du altså have fat i en vægmaling, hvis du vil være sikker på et godt resultat. Det er dog ikke kun vigtigt at anvende den bedste form for maling. Det er også afgørende, at du anvender malingen korrekt. Her er det nødvendigt at benytte den brugsanvisning, som følger med den pågældende maling.

Her kan du få vejledning til, hvor meget maling du bør bruge, og hvor mange lag der skal til for at få god dækkeevne. Nogle former for maling kræver også, at du påfører en malerbehandling inden. Det kan eksempelvis være grundmaling.

Pris og kvalitet hænger sammen se efter maling test

Det kan være fristende at vælge de billige løsninger, når der skal vælges maling til væggene derhjemme. Maling kan hurtigt blive dyrt, hvis du skal male flere rum og give væggene flere lag. Det kan dog godt betale sig ikke at spare alt for meget.

Det viser en maling test foretaget af eksperter i programmet FRI Tester på TV 2 FRI. Når det gælder vægmaling, er det særlig en væsentlig forskel på de dyre og billige varianter. Dyr maling er oftest lavet af akryl, hvorimod de billige løsninger er fremstillet af kridt. Prisforskellen mellem de to typer maling kan være helt op til 100 kroner pr. liter. Det kan dog altså godt betale sig at punge ud, hvis man vil opnå et tilfredsstillende resultat, der holder eller kigge efter en maling test.

Først og fremmest er dækkeevnen meget bedre med den dyre maling. Du kan altså nøjes med to lag, og dermed hurtig få overstået malerarbejdet. Med billig maling kan du nemt opleve, at du bliver nødt til at male væggene over tre eller fire gange. Maling testen fra TV 2 viser også, at den billige maling smitter mest af. Det er testet ved at tørre den tørre overflade over med en våd klud.

Hvordan gør du bedst dit malergrej rent?

Det er ikke kun selve malingen, der koster, når væggene derhjemme skal opfriskes. Det er nemlig også nødvendigt at investere i ordentligt udstyr i form af pensler og malerruller. Heldigvis kan malergrejet genbruges gang på gang, når du først har købt det.

Det kræver dog, at du passer ordentligt på det og vedligeholder det efter brug. Både pensler og ruller skal derfor gøres rene, hver gang du har brugt dem. Dermed kan du sikre dem en lang levetid og altså få mere for dine penge. Ifølge malermesteren i TV 2 FRIs test, skal du gribe rengøringen an på følgende måde:

 • Skyl først penslerne under rindende vand
 • Masser så sæbe ind i hårene så det skummer godt op. Her kan du både bruge shampoo, opvaskemiddel eller almindelig håndsæbe.
 • Ryst dem efterfølgende godt af for overskydende vand. Så er der klar til brug igen på ingen tid.
 • Der vil altid falde nogle hår af dine pensler, når du rengør dem. Det gælder uanset, om du bruger dyre eller billige varianter.Se hvordan du rengør dine pensler i videoen her.

Miljømærket maling: mal med god samvittighed

I dag er der flere og flere forbrugere, der går op i at vælge miljømærkede produkter. Heldigvis kan du også tage hensyn til miljøet, når du køber den bedste maling. Mange producenter fremstiller nemlig i dag maling, der lever op til de strenge krav, som et miljømærke kræver.

Derfor kan du nemt finde god vægmaling, der både har fået Svanemærket og EU-Blomsten. For at maling kan miljømærkes stilles der nemlig ikke kun høje krav til, at produktet skal være så lidt miljøbelastende som muligt. Kvaliteten skal også være i top.

Sådan lyder det ifølge Forbrugerrådet Tænk, der har foretaget en omfattende miljømærket malling test. Her har de set nærmere på 12 forskellige hvide vægmalinger. Maling testen viser overordnet, at du roligt kan vælge miljømærket maling til dine vægge. Alle varianterne klarer sig nemlig flot, både når det gælder dækkeevne, vaskbarhed og pris. Du kan altså både gøre noget godt for miljøet og opnå et flot resultat med miljøvenlig maling.

Læs også om: facade og murmaling, epoxymaling, kalkmaling test, radiator, glasdøre guide

1 kommentar

Skriv en kommentar

three × 5 =