Forbrugermagasinet er uafhængigt og læser orienteret. Vores indhold er kommissionsbaseret og gratis for alle. Læs mere
Forbrugerliv

Det betyder mærkaterne på dine rengøringsartikler

Artiklen er bragt i samarbejde med engrosrengoringsmidler.dk, som sælger rengøringsartikler af topkvalitet med særligt fokus på midler, der ikke belaster miljøet.

Det kan være en ren jungle i mærker på forskellige emballager i vores husholdning. Dette gør sig i særdeleshed gældende, når det kommer til rengøringsmidler. I det følgende vil der gennemgås mærkerne, som man kan støde ind i, når man vender rengøringsmidlernes emballager derhjemme.

Den Blå Krans

Astma-Allergi Danmarks allergimærke er kendetegnet ved Den Blå Krans. Særligt gældende for dette mærke er, at der sættes fokus på kontaktallergi, eksem og irritation. Med dette fokus, så stilles garanti for, at produkterne ikke indeholder unødige indholdsstoffer. Herudover kendetegner mærket også, at risiko for allergi mindskes ved anvendelse af produkter med Den Blå Krans.

Svanemærket

Svanemærket er et mærke, der anvendes i alle nordiske lande. Når svanemærket anvendes, så stilles der garanti for, at der er sat krav til sundhedsproblematiske indholdsstoffer samt produktet er blandt de mindst miljøbelastende. Svanemærkets krav revurderer med års mellemrum for konstant, at forholde sig til udviklingen og forskningen på området.

Blomstermærket

Det miljømærke, som anvendes i alle EU-lande er Blomstermærket. Blomsten stiler garanti for produktet er blandt de mindst miljøbelastende for sin kategori samt et godt kvalitetsprodukt, der tager hensyn til sundheden.

Herudover er der en række faremærker, som der også kan findes på emballager. I juni 2017 trådte disse nye faremærker i kraft, og der stilles krav til at alle etiketter er skiltet med disse nye mærker. Mange tror, at det kun er rensebenzin og eddikesyre, som er mærket med denne typer mærker. Men de kan også ses på helt almindelige husholdningsprodukter som eksempelvis rengøringsmidler, opvasketabs, afløbsrens mv. Også miljømærkede og astma- og allergimærkede produkter kan i nogle tilfælde være faremærkede. Derfor er det en god vane, at vende sine rengøringsprodukter inden man tager dem i brug.

Du kan se disse faremærker på miljøstyrelsens hjemmeside her

Anmeld

Skriv en kommentar

4 × 3 =