Forbrugermagasinet er uafhængigt og læserorienteret. Vores indhold indeholder reklamelinks og gratis for alle.

I denne artikel kigger vi nærmere på billige elevationssenge.

Der er ingen tvivl om, at denne type seng er blandt de dyreste på markedet. Det koster ganske enkelt ekstra at få en motor med i købet, som kan løfte og sænke hoved- og fodende efter behov. Heldigvis findes der også billige elevationssenge på tilbud. Her i artiklen har vi samlet tre gode bud på billige elevationssenge, som er på tilbud netop nu. Samtidig kan du læse om alt det, du bør vide, før du køber ny seng.

1. Yrla Fjord – Billig elevationsseng 180×200 cm

 • ✅ Støjsvag og stærk motor fra Okin
 • ✅ Ekstraordinær støtte med 5 komfortzoner

Billige-elevationssenge-180x200-cm

Har du behov for en seng, der kan justeres, så du får den perfekte liggeposition? Så er denne elevationsseng et godt bud.

Den gør det nemlig muligt både at indstille sengens hoved- og fodende. Det er særligt godt for dig, der døjer med smerter i ryggen. Sengens springmadras har hele 5 komfortzoner, som giver optimal støtte til skuldre, nakke, hofte og ben.

Selve motoren er leveret af danske Linak og er yderst støjsvag, så du undgår gener.

Specifikationer:

 • Mål: 180 x 200 cm
 • Højde: 58 cm
 • Fjedre: Pocket
 • Komfortzoner: 5
 • Polstring:skum
 • Ramme: træramme
 • Garanti

 

Spar 59,27%  hos NordicDream

Se kampangepris

 

2. Nordkap Elevation – Billig elevationsseng 180x200cm

 • ✅ 100 % danskproduceret
 • ✅ Nem elevation

Nordkap Elevation – Billig elevationsseng

Med en  billig elevationsseng som denne er der stadig garanti for, at du kommer til at sove som en drøm. Først og fremmest sikrer den kraftfulde og støjsvage motor, at du kan justere sengen efter dine behov.

Som en ekstra smart feature, kan du endda styre elevationen via en app på din smartphone eller tablet. Herfra kan du også tænde et lys under sengen, når du skal finde vej til den i mørke.

Sengens springmadras har fem komfortzoner og pocketfjedre, der giver optimal støtte og komfort. Både motor og seng er produceret på dansk grund.

Specifikationer:

 • Mål: 180 x 200 cm
 • Fjedre: Pocket
 • Komfortzoner: 5
 • Polstring: skum
 • Ramme: træramme
 • Garanti

 

Spar 14.009,- hos Sengefabrikken

Se kampangepris

3. Atlas – Billig elevationsseng 180×200 cm

 • ✅ Gratis levering
 • ✅ 100 dages prøve 

Atlas – Billig elevationsseng 180x200 cm

Denne billige elevationsseng er for dig, der ikke vil gå på kompromis med din nattesøvn. Her får du nemlig utroligt meget luksus for pengene. De mange komfortzoner i springmadrassen giver støtte i særklasse til hele kroppen.

Hvordan du end ligger i løbet af natten, tilpasser fjedrene springmadrassen dine bevægelser. Derudover er den øverst udstyret med en topmadras af latex, som både er slidstærk og åndbar.

Selve elevationen er sikret gennem en motor af høj kvalitet fra dansk producent. Her kan du nemt justere sengens hældning både i hoved- og fodende.

Specifikationer:

 • Mål: 180 x 200 cm
 • Fjedre: Pocket
 • Komfortzoner: 5
 • Polstring: skum
 • Ramme: træramme

 

Spar 10.999,- hos BedreNætter

Se kampangepris

 

 

Fordele ved en billig elevationsseng

Overvejer du at lade en elevationsseng flytte ind i dit soveværelse? Eller er du i tvivl om, om det er pengene værd? Så skal du læse med herunder.

Her opstiller vi nemlig alle fordelene ved at vælge en elevationsseng fremfor andre typer af senge som kontinentalsenge og boxmadrasser.

God siddekomfort

En stor fordel ved billige elevationssenge er, at du kan sidde op i sengen, når du ikke lige sover. Hvis du er typen, der godt kan lide at læse en bog eller se fjernsyn før sengetid, er sengen her altså en stor luksus.

Dermed kan du nemlig nemt komme op i en behagelig siddende position, uden at du behøver en helt bunke pudder i ryggen.

Skån kroppen

En anden stor bonus ved billige elevationssenge er, at de skåner kroppen mere end nogen anden type seng. Har du fysiske gener som eksempelvis smerter i ryggen, er det en stor fordel at sove med en smule hældning.

Og det gør sengens motor let som en leg at opnå. Du kan justere sengens hældning præcist efter dine behov, så du ligger bedst muligt.

Det gælder desuden både i hoved- og fodenden. Nogle har nemlig også brug for at hæve fødderne en smule om natten. Derfor er billige elevationssenge også populære hos ældre mennesker med flere fysiske skavanker.

Høj komfort

Når du køber en elevationsseng, får du ikke bare selve motoren med i købet. En elevationsseng er generelt en god seng, hvor komforten er helt i top. Det skyldes de gode madrasser, der giver dig og din krop mest muligt støtte.

Ved at finde en elevationsseng med de rette fjedre og den rette fasthed, kan du gøre dine chancer for en god søvn langt større. Her spiller komfortzonerne i springmadrassen også ind.

Du bør gå efter mindst 5 og også gerne 7 komfortzoner. Dermed får du alt den støtte, du kan drømme om til både nakke, ryg, hoved, hofter og lænd.

Ulemper ved elevationssenge

Selvom fordelene er mange ved en elevationsseng, er der naturligvis også enkelte ulemper. Typisk består billige elevationssenge af to senge, der er skubbet sammen for at lave en dobbeltseng.

Du kan altså ikke undgå en revne i midten. Det er nødvendigt for at personerne på begge sider af sengen kan tilpasse hældningen til deres personlige behov. Det kan dog være en gene for nogle, hvis man af og til sover i midten af sengen.

Da kan det nemlig føles som om, man falder ned i revnen. En anden ulemper er naturligvis, at det kan være svært at finde meget billige elevationssenge. Man betaler for kvalitet.

Søvn er afgørende for fysisk og psykisk velvære

Det er almen kendt, at søvn er utroligt vigtigt for vores generelle velbefindende. Når vi ikke får sovet nok, kan vi nemlig opleve et væld af gener. Det kan gøre os uoplagte og humørsyge. Det kan også gøre det svært at koncentrere sig, ligesom det kan øge vores appetit.

Det kan også føre til hovedpine eller andre helbredsmæssige gener. Faktisk ved man, at søvnunderskud kan hænge sammen med sygdomme som overvægt, diabetes og hjerteproblemer. Det er dog ikke kun fysisk søvnunderskud kan være et problem. Det kan også have store psykiske konsekvenser.

Sådan lyder det i hvert fald ifølge Psykiatrifonden. Faktisk er søvn så vigtig for vores trivsel, at det i sidste ende kan kobles sammen med både stress, angst og depression, hvis vi ikke sover nok. Det er altså afgørende at prioritere søvnen hver nat.

Guide : Sådan finder du den rigtige madras

Det kan være lidt af en jungle at købe ny seng. Først skal du vælge, hvilken type seng du vil have. Dernæst skal du forholde dig til, hvilken madras du skal vælge. Det er dog helt afgørende at tage processen alvorligt. Madrassen kan nemlig have stor betydning for kvaliteten af din søvn.

I samarbejde med søvneksperter og sengeforhandleren Hästens har Politiken opstillet en række gode råd til, hvordan du vælger den rette madras.

Hav tålmodighed

Det bedste råd, når du skal finde en ny madras, er ikke at stresse over det. Det tager nemlig tid. Du skal altså ikke bare vælge den første og den bedste. Giv dig selv tid til at læse op på de forskellige typer madrasser og materialer.

Dernæst skal du også gerne afprøve flere forskellige madrasser, før du vælger en model. Her skal man heller ikke skynde sig for meget. Selvom det kan virke grænseoverskridende at lægge sig godt til rette i en udstillingsseng i en butik, er det faktisk ret vigtigt at gøre.

Hvis du bare hurtigt lægger dig og rejser dig igen, får du ikke et ordentligt indtryk af sengen. Du bør lægge dig et par minutter i den sovestilling, du typisk sover i.

Madrassen skal give dig lige rygrad

Der er mange forskellige tips til, hvordan man vælger den rette madras til ens krop. Nogle bruger ens vægt som pejlemærke. Det vigtigste at bedømme efter er dog, at madrassen skal give dig en så lige rygrad som muligt.

Det er nemlig ikke sundt at ligge skævt eller med for stort et svaj. Her spiller alt fra ens vægt til bredden på ens skuldrene og ens foretrukne sovestilling ind i forhold til at vælge sengens fasthed.

Vælg ikke samme madras som din sengepartner

Rigtig mange par vælger en madras i fællesskab, som de kan blive enige om fungerer. Der vil dog som regel være en af parterne, der går lidt på kompromis. Behovene for en stor mand og en mindre kvinde er nemlig langt fra de samme.

Derfor bør man faktisk vælge hver sin madras, selvom det betyder, der kommer en revne i midten af sengen. Enkelte forhandlere kan faktisk også lave dobbeltsenge i ét stykke, hvor siderne har forskellige hårdheder.

Det handler ikke kun om madrassen

Selvom selve madrassen i billige billige selvfølgelig er fundamentet for en god nattesøvn, spiller andre faktorer også ind. Den pude og hovedpude, du vælger, kan eksempelvis betyde meget for din komfort.

Ja selv sengetøjet kan spille en væsentlig rolle for det gode sovemiljø. Hertil kommer også temperaturen og lysindfaldet ind i det rum, du sover i. Det gælder om ikke at have det for varmt eller for koldt og holde både kunstigt og naturligt lys på afstand.

Madrasguide

Læs også om: elevationssenge, kontinentalsenge, boxmadrasser, topmadrasser 180×200, topmadras tilbud, skummadras, springmadras, sengetilbud 180×200, Billige senge, dobbeltseng

3 kommentarer

Skriv en kommentar

two × 2 =