Forbrugermagasinet er uafhængigt og læserorienteret. Vores indhold indeholder reklamelinks og gratis for alle.

Lokalt

Bilværksteder: Find bedste priser på en mekaniker

Bilværksteder

For mange danskere er bilen helt uundværlig, hvis hverdagen skal hænge sammen. Uanset om vi kører i en ny eller brugt model, kommer vi dog ikke uden om, at bilen af og til er nødt til at køres en tur forbi et bilværksted for at få foretaget større eller mindre reparationer.

Det kan dog ofte være en overraskende stor regning, der venter, når bilen er blevet fikset af en mekaniker. Heldigvis er det muligt at få gjort din bil køreklar igen, uden at din bankkonto ender med at bløde. Du kan nemlig spare tusindvis af kroner på din værkstedsregning, hvis du sørger for at finde det bedste tilbud på lige netop den reparation, du står og har brug for. Faktisk er der op mod 40 procent at spare, hvis du bruger lidt tid på at finde det helt rette bilværksted.

Find billigste bilværksted hos Autobutler

 

Få 3 tilbud og find det billigste værksted og mekaniker

En undersøgelse fra Forbrugerstyrelsen viser, at danskerne i gennemsnit betaler 25-30 procent for meget for service og reparationer af deres biler, og at der i alt kunne spares 2 milliarder kroner om året, hvis bilejerne blot valgte det billigste tilbud.

Det er altså dumt at snyde sig selv for en masse penge, men hvordan finder du så ud af, hvor lige netop du får den billigste pris? Der er et utal af bilværksteder at vælge mellem, og det er derfor nemt at miste overblikket. Her står Autobutler.dk heldigvis klar til at hjælpe dig. Hjemmesiden er den ultimative portal for dig, der hurtigt og nemt gerne vil finde frem til det bedste tilbud.

Det foregår på den måde, at du fortæller autobutler, hvilke type service eller reparation du er på udkig efter, hvorefter du inden for 24 timer modtager 3 tilbud. På den baggrund har du altså mulighed for at sammenligne pris, afstand og brugerbedømmelser for til sidst at vurdere, hvilket værksted du vil gå med. Over 300 kvalitetsværksteder landet over er tilknyttet Autobutler.dk, så du udelukkende modtager tilbud fra de bedste eksperter på markedet.

Du slipper altså for at bruge tid og energi på selv at kontakte en hel masse værksteder for at høre, hvad de kan tilbyde til hvilken pris. Dermed slipper du for nogensinde igen af smide penge ud ad vinduet på alt for dyre værkstedsregninger. Det bedste af det hele er, at det er ganske gratis og helt uforpligtende at kontakte Autobutler.dk for at få 3 gode tilbud. Der er desuden fuld prisgaranti på alle reparationer.

Bilværksteder

‍ 32 reparationer du kan spare på

Når uheldet er ude, og din bil har brug en kærlig hånd, skal det helst bare gå nemt og hurtigt – og naturligvis ikke koste en mindre formue. Men hvilke reparationer og services kan du egentlig få tilbud på, hvis du som over 578.000 andre bilejere benytter dig af Autobutler.dk? Svaret er, at det næsten kun er fantasien, der sætter grænser for, hvad Autobutler.dk kan finde et bilværksted med den rette mekaniker, der kan hjælpe dig med. For at gøre det lidt mere overskueligt får du dog nedenfor et komplet overblik over de mange reparationer, som det er muligt at spare store summer på.

1. Airconditionservice

Har din bil aircondition, skal airconditionanlægget med tiden til service, hvis det skal fortsætte med at virke optimalt og sikre et godt indeklima. Det skyldes, at anlægget over tid taber kølemiddel, hvilket svækker evnen til at nedkøle bilen indeni.

Faktisk taber anlægget 10 procent af sit kølemiddel hvert år, hvorfor det er vigtigt at få det til service og rens hos en professionel. Ofte er det ikke skrevet ind i din bils servicebog. Derfor skal du selv sørge for at få det tjekket mindst hvert 2. år.

‍ 2. Anhængertræk

Har du af til behov for at køre med trailer, campingvogn eller cykelstativ, har du brug for et anhængertræk på din bil. Selvom din bil ikke er født med en trækkrog, er det dog nemt at få det eftermonteret på et bilværksted. Før du søger om et tilbud, er det dog værd at undersøge, om din bilvariant overhovedet må få eftermonteret anhængertræk, da ikke alle er formelt godkendt til det. Hvis din bil er over 8 år gammel, er det desuden et krav, at den bliver synet efterfølgende, hvilket der naturligvis også er mulighed for at få en god pris på.

3. Bilbatteri

Mange af os har prøvet at sætte os ind i en bil, som ikke vil starte. Her er det ofte nemt at konkludere, at den uheldige situation skyldes, at batteriet er fladt.  Det kan dog være sværere selv at vurdere, om der er behov for et helt nyt bilbatteri, en opladning eller en kontrol af generatoren. Derfor bør du lade et certificeret bilværksted kigge på bilen, da der kan være flere fejlkilder til, hvorfor batteriet ikke oplades ordentligt.

Bilværksteder

‍ 4. Bilpleje, rens og polering

For det fleste af os er det vigtigt, at vores bil fremstår ren og flot, når vi kører på vejene. Det kan dog være lidt af en pestilens selv at skulle stå for plejen af bilens ydre. Heldigvis kan du nemt for hjælp på et bilværksted og en dygtig mekaniker til at rense, polere og pleje din bil, så den fremstår så god som ny, uden du selv behøver røre en finger.

5. Bilsyn og omsyn

I Danmark er det obligatorisk at sende sin bil til syn hvert 2. år, fra bilen er 4 år gammel. Når du bliver indkaldt til syn af Trafikstyrelsen er det dit eget ansvar at sørge for, at et værksted gennemfører synet, før fristen udløber. Under synet tjekker værkstedet alt fra styretøj til bremser, lys og ruder. Du kan også få et omsyn, hvis din bil ikke bliver godkendt i første omgang.

‍ 6. Biltilbehør og ekstraudstyr

Trænger din bil til at blive opgraderet en smule, kan du overveje, om der skal installeres lidt ekstra udstyr til af forsøde din køreoplevelse. Du kan vælge mellem alt fra fartpilot til soltag, hundegitter eller bilradio. Uanset hvad du drømmer om, er det dog altid en god ide at få en professionel til at stå for installationen.

7. Bremser og bremseskiver

Når det kommer til din sikkerhed bag rattet, er noget af det vigtigste uden tvivl dine bremser. Derfor er det utroligt vigtigt at få bremserne kontrolleret på et profesioneller bilværksteder jævnligt, før uheldet er ude. Ofte er det ikke nok at vente til dit næste bilsyn, hvis du eksempelvis står over for at skulle køre langt på en ferie eller lignende. Hellere et tjek for meget end et tjek for lidt.

Bilværksteder

 

‍ 8. Dæk, hjul og hjulskifte

Når årstiderne skifter, skal du også huske at skifte dine dæk. Der er nemlig stor forskel på sommerdæk og vinterdæk, og du kan forhindre mange ulykker ved at køre med den rette variant. Det kan dog også være, at du skal have skiftet dæk, fordi de gamle simpelthen bare er slidte. Det kræver specialudstyr at skifte dæk selv, hvorfor det er klogt at køre bilen på bilværksted og få en dygtig mekaniker til arbejdet.

9. Dækopbevaring

Når bilen skal have hjulskifte fra sommer til vinterdæk hvert halve år, kræver det også ordentlig opbevaring af de dæk, som ikke er i brug. Det kan nemlig få alvorlige konsekvenser, hvis dækkene ikke opbevares forsvarligt. Derfor kan det være en god idé at lade et professionelt bilværksted fungere som hjem for dine dæk, så du kan være helt sikker på, at de er klar til brug, når årstiden skifter igen. Dermed slipper du også selv for at skulle finde plads til dem derhjemme.

‍ 10. Elektrisk arbejde

Der er masser af elektronik i enhver bil, som desværre af og til står af eller driller. Det kan være alt fra de elektriske bilruder til radioen, en pære i forlygterne eller det eldrevne soltag. Uanset hvor problemet opstår, kan et bilværksted hjælpe dig med at udskifte eller reparere på det, da du her altid er garanteret professionelt elarbejde.

11. Fejlsøgning og diagnosticering

Fejlsøgning og diagnosticering af problemer med din bil kan være en uoverskuelig og tidskrævende opgave. Hvis du lader et bilværksted stå for det, kan du dog spare en masse tid og kvaler. Mekanikerne har typisk et fejlsøgningsværktøj ved hånden, som kan tilknyttes bilens computer og dermed finde frem til, hvor der måles fejl i systemet, så de rigtige dele kan blive repareret og udskiftet.

Bilværksteder

‍ 12. Fælge

De rigtige fælge kan betyde meget for en bils udseende, og mange vælger at bruge store beløb på lækre nye fælge til bilen. Det sker dog, at der kommer ridser og hak i fælgene. Et professionelt bilværksted kan hjælpe dig med at vurdere, om det kan betale sig at reparere på de eksisterende fælge, eller om det er klogere at udskifte dem helt.

13. Gearkasse

Oplever du, at gearkassen er genstridig og svær at arbejde med? Eller kommer der bare underlige lyde, hver gang du skifter gear? Så skal du hurtigst muligt få tjekket din gearkasse på et bilværksted. Ofte er det nok med lidt olie, men det kan også være, der er behov for større reparationen eller en decideret udskiftning.

‍ 14. Kobling

Laver din kobling små ryk, når du træder på den, kommer den med underlige lyde, eller føles den både hård at trykke ned, bør du få undersøgt, om det er på tide at få den udskiftet. En professionel mekaniker kan vurdere, om hele koblingen skal udskiftes, eller om andre reparationer kan klare problemet, så du bliver godt kørende igen.

15. Lakering og maling

Alle vil selvfølgelig gerne have en bil, der fremstår så god som ny. Det sker desværre for de fleste, at vi får stenslag eller små hak og ridser i lakken, der skæmmer udseendet. Et bilværksted vil hurtigt kunne vurdere, om en polering er nok til at udbedre skaden, eller om der skal et lakeringsarbejde til, før at bilen igen er flot og skinnende.

Bilværksteder

‍ 16. Motor

En motor er bilens hjerte. Uanset om du har en benzin- eller dieselmotor skal du derfor sørge for jævnligt at pleje og tjekke motoren, så den fortsat præsterer optimalt. Det gælder alt fra kilerem til tændrør, tandrem og oliefiltret. Hvis din motor opfører sig underligt, kan det være et problem med noget af det ovenstående eller noget helt andet, og derfor er det vigtigt at få et bilværksted til at se på det.

17. Olieskift

Olie er det, der sørger for at smøre de vigtigste dele af din bils motor. Derfor kan der nemt opstå problemer med netop motoren, hvis den kører med gammelt eller en forkert slags motorolie. Derfor skal du sørge for at få skiftet olie og oliefilter regelmæssigt. Det er dog altid en del af et almindeligt serviceeftersyn, men det kan være nødvendigt at få det tjekket oftere.

‍ 18. Pladearbejde og buler

De fleste af os er ømme over for vores biler, og derfor findes der heller ikke noget mere ærgerligt, end når bilen får dumme buler. Det er nemlig stort set umuligt selv at gøre noget ved buler i bilen. Her bliver du nødt til at få fat i et bilværksted, der via pladearbejde kan reparere enhver bule – ofte uden at der behøver ny lakering oveni hatten.

19. Rustarbejde

Med årene vil de fleste biler blive udsat for rustpletter, som du ikke selv kan komme til livs. Uanset om der er tale om rust i bilens bund, flyverrust på lakken eller gennemtæring af bilens karrosseri, kan de rette mekanikere på bilværksteder sørge for, at problemet bliver udbedret, så din bil kan forlænge sin levetid markant.

Bilværksteder

‍ 20. Rustbeskyttelse

Det danske vejr er omskifteligt og til tider barsk, hvilket kan være hårdt for din bil. Derfor er det vigtigt, at du skåner den så meget som muligt mod rustangreb. Den bedste form for rustbeskyttelse er uden tvivl en undervognsbehandling, som bør ske, mens bilen er ny og med løbende intervaller. På den måde kan du fremtidssikre din bil markant og sørge for, at den ikke mister for meget værdi.

19. Serviceeftersyn

Hvis der er garanti på din bil, er det vigtigt, at du overholder dine serviceeftersyn. Det er nemlig kun når punkterne i bilens servicebog overholdes og tjekkes jævnligt, at du kan være sikker på, at den bevarer garantien, og at du samtidig højner værdien ved gensalg. Typisk skal et serviceeftersyn indeholde et olieskift, smøring af dørhængsler, kontrol og efterfyldning af bremsevæske og meget mere, som en mekaniker på et bilværksted kan oplyse dig om.

‍ 20. Skadesarbejde

Når uheldet er ude, og du får en skade på din bil, skal du naturligvis have skaden udbedret. Uanset om det er selvforskyldt eller ej, kan du få et godt tilbud på en reparation, så din bil igen kan blive god som ny. Ofte går din forsikring ind og hjælper her, men der kan være skader, du selv skal betale for, hvorfor det er klogt at finde det bedste tilbud.

21. Sommerdæk

Når aftenerne bliver lysere og vejret lunere, er det på tide at få udskiftet dine vinterdæk til sommerdæk. Det er vigtigt, at du ikke kører på dine vinterdæk om sommeren, da du både får et bedre vejgreb med sommerdæk, samt at du bruger mindre benzin og ikke slider unødigt på dine vinterdæk. Der er ikke et præcist tidspunkt, hvor du bør få et bilværksted til at foretage et hjulskifte, men generelt skal frosten være helt væk, og temperaturen ramme omkring de 7 grader, før det er tid til sommerdæk.

Bilværksteder

‍ 22. Stenslag og glasarbejde

Når vi kører på vejene, kan vi være uheldige, at en sten på afveje bliver skyld i et stenslag, der kan betyde grimme ridser i ruderne. Stenslag er dog ikke bare grimme at se på. De kan nemlig også være farlige, hvis du går ind og forstyrre dit synfelt som billist. Derfor er det afgørende at få foretaget professionelt glasarbejde, når uheldet er ude, så du kan sikre, at du ikke er til fare for dig selv og andre i trafikken.

23. Styretøj og ratslør

Bilens styretøj er helt afgørende for din sikkerhed som billist. Derfor er det vigtigt at få det tjekket, så snart du opdager ratslør eller andre uroligheder i styretøjet. Det gælder også, hvis du opdager, at dine dæk er blevet lidt skæve – eksempelvis i forbindelse med, at du har været oppe over en kantsten. Et mekaniker vil kunne sikre den rette sporring og retningsstabilitet, så din sikkerhed på vejene igen er i top.

‍ 24. Støddæmpere og affjedring

Hvis det skal være komfortabelt at gøre bil, er dine støddæmpere helt afgørende. Det er nemlig dem, der sikrer den rette affjedring, så du ikke mærker ethvert bump på vejen i kroppen. Derudover er det også dem, der holder bilen solidt og stabilt på vejen i sving og kurver. Derfor skal de jævnlig kontrolleres, og en udskiftning kan med tiden også blive nødvendig.

25. Tandrem og taktkæde

Det er vigtigt løbende at få skiftet en bils tandrem, da det ellers kan gå alvorligt ud over motoren. Det er dog en dyr og tidskrævende opgave at få ny tandrem, hvorfor det er helt afgørende at få det bedste tilbud, før du kører bilen på bilværksted. Det er dog slet ikke sikkert, at din bil har en tandrem, da nogle biler kører med en såkaldt taktkæde, der i princippet kan holde hele bilens livstid. Uheldet kan dog være ude, så en udskiftning her også bliver nødvendig.

Bilværksteder

‍ 26. Toppakning

Toppakningen er en enorm vigtig del af din bils motor, da den er med til at sørge for, at du undgår motorlækager, hvilket kan føre til skader på andre dele af motoren.  Derfor skal du altid sikre dig, at toppakningen holder topstykket og motorblokken tæt nok samlet. Hvis ikke kan en udskiftning være nødvendig, men det kan et bilværksted nemt være med til at vurdere.

27. Udstødning og katalysator

En larmende udstødning er ikke blot irriterende for dig og andre billister. Det er også et tydeligt tegn på, at noget er galt. Derfor skal du sørge for at få den på bilværksted, så udstødningen kan blive skiftet, da en utæt udstødning i værste fald kan betyde, at giftige gasser ledes ind i kabinen i stedet for ud i det fri.

‍ 28. Undervognsbehandling

Uanset om din bil er spritny eller brugt, skal du sørge for at få den undervognsbehandlet. Det er nemlig den eneste måde, du kan beskytte den mod rust og gennemtæring som følge af vind og vejr. Det er nemlig særligt undervognen, der er udsat. En undervognsbehandling kan både forebygge rustangreb og lukke allerede opståede huller i belægningen. Derfor er det også en god ide løbende at få foretaget behandlingen hos et professionelt bilværksted.

29. Vinterdæk

Når den mørke og kolde tid nærmer sig, er det helt afgørende, at du får skiftet fra sommerdæk til vinterdæk. Vinterdæk har nemlig en helt anden overflade, der gør, at de står bedre fast i frostvejr på de glatte veje. Du skal dog være opmærksom på, at vinterdæk bliver hurtigere slidt end sommerdæk, da de er blødere, ligesom de også bruger mere benzin. Derfor bør du heller ikke skifte, før det er nødvendigt. Her kan et professionelt bilværksted dog vejlede dig og stå for selve udskiftningen.

Bilværksteder

 

‍ 30. Andre bilreparationer

Det er ikke sikkert, at den opgave, du gerne vil have et tilbud på, passer ind i en af de ovenstående kategorier. Heldigvis kan du sagtens stadig få et tilbud, selvom du er lidt usikker på, præcist hvad det er, der skal laves på din bil. For langt de fleste af os, er det nemlig en udfordring at vurdere, hvor problemet stammer fra, og det tager Autobutler.dk naturligvis også højde for.

Du kan altså nemt og hurtigt spare op til 40 procent på din næste værkstedsregning. Det kræver blot, at du bruger to minutter på at kontakte Autobutler.dk, så du kan få tilsendt 3 gode tilbud på netop de bilreparationer, du står og har brug for.

Gå til Autobutler.dk

Skriv en kommentar

two × 3 =