Forbrugermagasinet er uafhængigt og læser orienteret. Vores indhold er kommissionsbaseret og gratis for alle. Læs mere
Forbrugerliv

Bliv klogere på alt om lønsikring

lønsikring

Måske har du hørt om lønsikringer før, men ved du helt præcist hvad det går ud på. og om det måske noget du har brug for? Læs med i denne artikel, hvor vi kigger nærmere på lønsikringer, og hvornår du egentlig har brug for en.

Hvad er en lønsikring?

En lønsikring er en forsikring, som går ind og bidrager til dine dagpenge, så du samlet set opnår et lønniveau under ledighed, som svarer nogenlunde til den løn du fik inden du mistede dit arbejde.

Af denne grund kalder man også typisk en lønsikring for en ”supplerende lønsikring”, da det er et beløb som supplerer dine dagpenge.

Her er et eksempel:

Inden du mistede dit arbejde fik du 35.000 i løn om måneden.

Dagpengesatsen er 18.633, og din lønsikring dækker op til 87% af din løn. Med en lønsikring vil du således få udbetalt følgende hver måned:

18.633 + 12.000 fra din lønsikring = 30.633 i alt

En lønsikring er således en forsikring, der sikrer at du kan opretholde en vis indtægt, selvom du skulle miste dit arbejde.

Man tegner typisk sin lønsikring igennem sin a-kasse, men du kan også tegne en lønsikring direkte igennem dit forsikringsselskab. Tegner du den igennem din a-kasse, opnår du dog typisk en form for rabat.

Har jeg brug for en lønsikring?

Det er svært at svare på dette spørgsmål, da det er meget individuelt, hvor afhængig du er af en bestemt løn.

Har du f.eks. en indkomst på 45.000 og sidder i et dyrt hus, en dyr bil og har 3 børn, så kan det for de fleste være svært at få tingene til at løbe rundt med en dagpengesats. I så fald kan det være en god idé at tegne en lønsikring, så du ikke skal gå fra hus og hjem i tilfælde af arbejdsløshed.

Om du har brug for en lønsikring afhænger selvfølgelig også af, om du let kan få job igen. Derfor er du nødt til at se på arbejdsmarkedet indenfor din branche, inden du tegner en lønsikring – er der stor arbejdsløshed eller får folk job med det samme? Hvis folk i din branche får job med det samme, kan det måske ikke betale sig at tegne en lønsikring.

Sidst men ikke mindst, så kan det for de lave indkomstgrupper sjældent betale sig, at købe en lønsikring. Det kan det ikke fordi beløbet som sikringen bidrager med er så lille, at det ikke vil gøre den store forskel. Tjener du eksempelvis 23.000 om måneden kan en lønsikring bidrage med 2-3.000 ekstra, hvilket typisk ikke er noget der vil gøre den store forskel, og så kan man lige så godt lade være med at tegne en.

Det kan være svært at danne sig et overblik over priser og dækning på lønsikring hos de forskellige a-kasser, og derfor kan du med fordel bruge en sammen ligningstjeneste, som gør alt det hårde arbejde for dig. Se f.eks. denne sammenligning af lønsikring.

Du kan desuden læse mere om lønsikringer og hvad du kan bruge dem til på borger.dk

Anmeld

Skriv en kommentar

five + 1 =