Forbrugermagasinet er uafhængigt og læser orienteret. Vores indhold er kommissionsbaseret og gratis for alle. Læs mere
Forbrugerliv

Bliv klogere på motorolie til bilen

motorolie

motorolie-refakoSom bilejer er det vigtigt at passe på sin bil og sørge for at vedligeholde den, så levetiden og værdien bevares længst muligt. Skift af motorolie er en vital del af denne vedligeholdelse, da olien sørger for at smøre bilens motor og at holde den ren. Når din bil er velsmurt med den rigtige motorolie, kører den både bedre, forøger sin levetid og kører længere på literen. Selvom du overholde dine serviceeftersyn, og din bil er af nyere dato, kan der sagtens være behov for, at du selv tjekker og påfylder motorolie.  Men hvordan tjekker du selv, om din bil har brug for påfyldning af motorolie, og hvilken olie skal du vælge? Refako Autodele er eksperter i biler, reservedele og vedligeholdelse og guider dig her igennem, alt hvad du skal vide, når det gælder olie til bilen.

Sådan tjekker du olien

Mange bilejere tjekker deres olie alt for sjældent. Grundlæggende bør du altid tjekke din olie, når du har været ude på længere køreture, har kørt mange små ture, siddet længe i kø, kørt på saltede eller mudrede veje og andet, der kan tære på motorolien. Tjek derfor heller én gang for meget end for lidt, da det kan være skadeligt for bilen, hvis den ikke bliver smurt ordentligt. Der skal olie på bilen, hvis bestanden er under eller midt imellem de to mærker på oliepinden.

Men hvordan griber du det så an? Det behøver heldigvis slet ikke være besværligt at skifte motorolie. Først og fremmeste skal motoren være slukket, når du går i gang. Derefter tager du oliepinden op, tørrer den ren for olie og sætter den tilbage på plads igen. Når der er gået et lille stykke tid, trækker du så oliepinde langsomt op igen, hvorefter du kan aflæse den korrekte oliestand, som gerne skal være tæt på maksimumsmærket. Hvis ikke kan du fylde olie på. Det gør du ved hjælp fra en olietragt, så du undgår at spilde olie i hele motorrummet. Hæld olie i og brug måleskalaen på dunken, så du kan se, hvor meget du har fyldt i. Bagefter tjekker du igen olien på samme måde som før, så du er sikker på, at oliestanden er som ønsket. Det er nemlig også vigtigt ikke at fylde for meget på. Hvis din bil ikke har en oliepind, tjekker du oliestanden elektronisk på et display inde i bilen.

sådan tjekker du olie-til-bilen

den-rigtige-olie-til-bilenBrug altid den rigtige olie

Hvis du har fundet ud af, at din bil trænger til en påfyldning af motorolie, er det helt afgørende, at du ikke bare fylder hvilken som helst olie på. Du skal altid bruge den kvalitet af olie, som bilproducenten anbefaler. Det finder du ud af ved at kigge i specifikationerne i instruksionsbogen. De specifikationer, som anbefales i bogen, skal du også kigge efter uden på motoroliens emballage. Den skal mindst have en eller flere af de anbefalede specifikationer, før den lever op til kravene. Det er altid det bedste valg at følge instruktionsbogens guidelines, når det gælder motorolie – særligt mens der stadig er garanti på bilen.
Følg Refako Autodeles gode råd, så er du sikret en velsmurt bil, der bruger mindre brændstof og i sidste ende holder sig velkørende længere.

Anmeld

Skriv en kommentar

fourteen + 20 =