Forbrugermagasinet er uafhængigt og læser orienteret. Vores indhold er kommissionsbaseret og gratis for alle. Læs mere
Artikler

Bordopvasker test → TOP 3 anbefalede i 2019

Bordopvasker

Bor du alene? Eller er pladsen bare lidt trang derhjemme? Så kan det være svært at få plads til en stor opvaskemaskine.

Heldigvis betyder det ikke, at du er tvunget til at klare opvasken i hånden. Du kan nemlig vælge at investere i en bordopvaskemaskine i stedet. Spørgsmålet er dog, hvilken du skal vælge? For at gøre det lidt lettere for dig, får du her inspiration til tre modeller, der har scoret toppoint i tests i både Danmark og Sverige. Dermed kan du føle dig lidt mere sikker på, at du bruger dine penge mest fornuftigt.

🧽 1. BOSCH SKS62E22EU

BordopvaskerSet hos: Whiteaway til 2.177 kr.

 • ✅ Testvinder hos svenske Råd & Rön
 • ✅ Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk
 • ☀️ Energiklasse A+

Med maskinen her fra Bosch får du brugervenlighed i særklasse. Den er nem at fylde og tømme, og det er let at benytte de mange smarte funktioner. Den har endda en selvrensefunktion, så hygiejnen er i top. Den kan rumme seks kuverter, hvilket er perfekt til den lille husholdning. Derudover har den et udmærket energimærke og er relativt støjsvag.

💡 Specifikationer:

 • 🔺Årligt vandforbrug: 2240 liter
 • 🔺Årligt energiforbrug: 174 kWh/år
 • 🔺Antal kuverter: 6
 • 🔺Antal programmer 6
 • 🔺Energiklasse: A+
 • 🔺Tørreevne: A

Se bordopvaskeren her

🧽 2. ELECTROLUX ESF2400OW

Bordopvasker

Set hos: Whiteaway til 2.009 kr.

 • ✅ Testvinder hos svenske Råd & Rön
 • ✅ Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk
 • ☀️ Energiklasse A+

Til det lille hjem med 1-2 personer er denne model fra Electrolux et rigtigt godt køb. Du kan desuden tænde den med god samvittighed. Den har nemlig energimærke A+. Det betyder, at den både er økonomisk i el og vand. Og det er godt for både din pengepung og miljøet. Den har desuden hele seks programmer at vælge mellem, så du kan vaske dine tallerkner, som du ønsker.

💡 Specifikationer:

 • 🔺Årligt vandforbrug: 1820 liter
 • 🔺Årligt energiforbrug: 174 kWh/år
 • 🔺Antal kuverter: 6
 • 🔺Antal programmer 6
 • 🔺Energiklasse: A+
 • 🔺Tørreevne: A

Se bordopvaskeren her

🧽 3. BOSCH SKS50E32EU

BordopvaskerSet hos: Whiteaway til 2.059 kr.

 • ✅ Topscorer hos svenske Råd & Rön
 • ✅ Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk
 • ☀️ Energiklasse A+

Vælger du maskinen her fra Bosch får du alle de praktiske goder, du kender fra en almindelig maskine. Tørreevnen er helt i top og den er tilpas støjsvag. Derudover er den nem at betjene for enhver. Energiforbruget er også i den lave ende, hvorfor den har fået energimærke A+. Som en ekstra smart funktion har den en mængdesensor. Dermed tilpasses vandforbruget til den mængde service, du vasker.

💡 Specifikationer:

 • 🔺Årligt vandforbrug: 2240 liter
 • 🔺Årligt energiforbrug: 174 kWh/år
 • 🔺Antal kuverter: 6
 • 🔺Antal programmer 5
 • 🔺Energiklasse: A+
 • 🔺Tørreevne: A

Se bordopvaskeren her

 

📚 Historie: 69 procent af danskerne har opvaskemaskine i hjemmet

I langt de fleste husholdninger i Danmark, er en opvaskemaskine et must. Den gør det muligt at springe den kedelige og tidskrævende opvask i hånden over. Og dermed bliver der lidt mere tid til alt det sjove. Det nyttige redskab slog rigtigt igennem i 1970’erne. Der blev den først allemandseje i amerikanske hjem. Senere nåede trenden også til Europa. Oprindeligt blev opvaskemaskinen dog opfundet helt tilbage i midten af 1800-tallet. Her var den udført i træ og drevet via håndkraft, hvorfor den ikke vandt stort indpas hos befolkningen. I dag er teknologien så veludviklet, at der næsten ikke er nogen grænser for, hvad maskinerne kan klare på ingen tid. Og det har danskerne i stor stil taget til sig. Ifølge Danmarks Statistik har hele 68 procent af de danske husstande en opvaskemaskine installeret. Kun 32 procent klarer den altså i hånden. Vi skal dog ikke længere tilbage end til 1990 for at finde en tid, hvor statistikken var lige omvendt. Populariteten af det elektroniske hjælpemiddel i køkkenet har altså været støt stigende lige siden.

ℹ️ Hvad er en bordopvaskemaskine?

Har du ikke helt styr på, hvad en bordopvaskemaskine er, og hvordan den adskiller sig fra en almindelig model? Kort og godt er der, som navnet afslører, tale om en maskine, der kan stå på et bord. Den fylder altså væsentligt mindre end almindelige modeller. Den skal tilsluttes vand, før du kan komme i gang med at vaske de beskidte tallerkner og glas. Det kan du enten selv klare, hvis du har lidt teknisk snilde. Du kan dog også få hjælp fra en professionel vvs-mand. Som hovedregel skal du bruge tre forskellige kabler eller rør for at slutte maskinen til. Det gælder vandtilslutning, strøm og vandafløb.

Den kan enten kobles til vandsystemet i din bolig via et såkaldt t-stykke. Vælger du denne løsning, bør du få hjælp af en VVS-mand. Det er nemlig et lovkrav at en autoriseret VVS-mand skal være til stede, når der skal håndteres et t-stykke. Du kan også vælge at slutte maskinen til din vandhane. Hos mange forhandlere, kan du købe en bordopvaskemaskine med montering. Dermed slipper du selv for at bøvle med, hvordan du bedst kobler den til.

💡 Tip: Optimal hvidevare til det lille hjem

Men hvorfor skal du så vælge en bordopvaskemaskine frem for en almindelig model? Den største grund til at vælge denne type maskine er pladsmangel. De er nemlig væsentligt mindre, hvorfor de især er gode at bruge i små lejligheder eller studieboliger. Du skal dog være opmærksom på, at du ikke slipper helt for at vaske op i hånden, når du vælger denne løsning. Pladsen er begrænset i maskinerne, hvor der typisk kan være 6 kuverter. Derfor vil du opleve stadig at skulle klare store ting som pander, gryder og fade i hånden. Generelt skal du kun vælge en bordopvasker, hvis der bor 1-2 personer i hustanden.

👁️ Det skal du kigge efter, før du køber

Der findes rigtigt mange forskellige modeller på markedet i dag. Derfor kan det også være svært at overskue, hvor du får mest for pengene. Der er dog nogle bestemte parametre, du bør kigge efter, før du bestemmer dig. Først og fremmest bør du holde nøje øje med energimærket. Det afslører nemlig maskinens energiforbrug. Det vil altid være at foretrække at gå efter en maskine i energiklasse A med så mange plusser som muligt. Det betyder nemlig, at maskine er miljøvenlig og ikke kommer til at give dig en kæmpestor elregning. Generelt bruger de små maskiner dog lidt mere energi end almindelige opvaskere. Derfor kan det være svært at finde dem med det bedste energimærke A+++.

Du bør også tænke på støjniveauet. Det kan være til stor gene, hvis maskinen larmer helt vildt. Støjniveauet er oplyst i decibel (dB), og her gælder det om at gå efter et så lavt tal som muligt. Producenterne er dog i dag gode til at fremstille relativt støjsvage modeller. For mange har udseendet af maskinen naturligvis også noget at skulle have sagt. Der er dog rig mulighed for at vælge de små maskiner i mange forskellige farver. Dermed kan du altså uden tvivl finde en model, der passer til det øvrige udstyr i dit køkken.de ethvert behov i enhver bolig.

Bordopvasker test → TOP 3 anbefalede i 2019
5 (100%) 1 Stemmer

Skriv en kommentar

two × five =