Forbrugermagasinet er uafhængigt og læserorienteret. Vores indhold indeholder reklamelinks og gratis for alle.

Rigtig mange forbrugere har fået øjnene op for de smarte Bosch Athlet-støvsugere, som kan bruges helt uden ledning. Herunder gennemgår vi tre modeller fra Bosch Atlet, som alle har klaret sig godt i tests og brugeranmeldelser. Samtidig kan du få indsigt i, hvad du skal være opmærksom på, når du køber ny støvsuger. En støvsuger er uundværlig i ethvert hjem, når gulvene skal holdes rene og fri for støv og krummer.

Denne Bosch Athlet test gennemgår:

  • De 3 modeller
  • Bosch: Holdbart og innovativt udstyr til hjemmet
  • Sådan vælger du den rette støvsuger
  • Fordele ved ledningsfrie støvsugere
  • Ulemper ved ledningsfrie støvsugere
  • Sådan har vi udvalgt vores top 3

 

1. Bosch Athlet BBH52550 25,2 V

  • ✅ 4,6 ud af 5 stjerner hos Whiteaway
  • ✅ Bedst i test hos det norske magasin Tu.no
  • ✅ Mange gode brugeranmeldelser

Bosch Athlet BBH52550 e1611230742280

Med støvsugeren her fra Bosch Athlet bliver rengøringen let som en leg. Her er nemlig tale om en model uden ledning, som sikrer, at du kan flytte dig rundt i hjemmet uden besvær. Samtidig slipper du for at skulle skifte pose. Skidtet samler sig nemlig i en praktisk beholder, som er nem at tømme. Derudover har den en såkaldt LongLife-motor, som sikrer en høj ydeevne. Når batteriet er fuldt opladet, kan du bruge støvsugeren i op til 50 minutter.

Specifikationer:

  • Batterispænding: 25,2 V
  • Kapacitet beholder: 0,9 liter
  • Max aktionstid: 50 minutter
  • Ladetid: 360 minutter
  • Højde: 1160 mm
  • Bredde: 285 mm
  • Dybde: 185 mm
  • Nettovægt: 3,63 kg

Set hos Elgiganten Tjek pris

 

2. Bosch Athlet BCH6ZOOO

  • ✅ 4,8 ud af 5 stjerner hos Whiteaway
  • ✅ Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk
  • ✅ God bedømmelse hos norske Tek.no

Bosch Athlet BCH6ZOOOStøvsugeren her fra Bosch Athlet kører på batteri i stedet for strøm. Derfor slipper du altså fra at skulle bøvle med en ledning. Modellen kan indstilles på tre forskellige hastigheder, alt efter hvor snavset der er i dit hjem. Og du kan støvsuge uafbrudt i en hel time, før den skal genoplades. Støvsugeren er især god til hjem med kæledyr, der fælder. Der følger nemlig et ProAnimal-mundstykke med, som er særligt udviklet til at komme dyrehår til liv

Specifikationer:

  • Batterispænding: 25,2 V
  • Kapacitet beholder: 0,9 liter
  • Max aktionstid: 60 minutter
  • Ladetid: 360 minutter
  • Højde: 1160 mm
  • Bredde: 285 mm
  • Dybde: 185 mm
  • Nettovægt: 4,51 kg

Set hos Elgiganten Tjek pris

3. Bosch Athlet BCH7ATH32K

  • ✅ God bedømmelse hos Forbrugerrådet Tænk
  • ✅ Topscorer hos svenske Råd & Rön
  • ✅ Mange gode brugeranmeldelser

Bosch Athlet BCH7ATH32K

Med denne ledningsfrie støvsuger fra Bosch Athlet er rengøringen hurtigt overstået. Og du kommer nemt rundt i hjørner og kroge og under møbler. Den helt store fordel ved modellen er, at den kan køre i hele 75 minutter, før batteriet skal genoplades. Og den er hurtig klar til at køre igen. Det tager nemlig kun 180 minutter at oplade batterier helt. Der medfølger en rummelig beholder med til skidtet, som har en kapacitet på 0,9 liter.

Specifikationer:

  • Batterispænding: 32,4 V
  • Kapacitet beholder: 0,9 liter
  • Max aktionstid: 75 minutter
  • Ladetid: 180 minutter
  • Højde: 1160 mm
  • Bredde: 250 mm
  • Dybde: 185 mm
  • Nettovægt: 4,57 kg

Set hos Elgiganten Tjek pris

Bosch: Holdbart og innovativt udstyr til hjemmet

”Invented for life” er sloganet for det populære tyske brand Bosch. I over 130 år har virksomheden da også leveret innovative og langtidsholdbare løsninger til hjemmet. Det hele startede tilbage i 1886. Her grundlagde Robert Bosch sit værksted for finmekanik og elektronik i Stuttgart i Tyskland. Den driftige stifter havde en drøm om at være selvstændig. Opstarten bød dog både på mange opture og nedture.

Bosch udførte de første år alle former for elektroniske opgaver som installation af dørklokker og telefonstystemer. Det var dog i 1897, da han begyndte at arbejde med magnettændinger i særligt biler, at succesen rigtigt tog fart. Dermed kunne Bosch i 1901 åbne sin første fabrik. Virksomheden spredte hurtigt sine vinger til det globale marked især med fokus på USA.

Det blomstrende brand stod dog over for hele to verdenskrige. Det satte i den grad tyske Bosch under pres. Internationale forbindelser blev afskåret og faciliteter til produktion lå i ruiner efter bombardementer. Bosch formåede dog altid at komme på benene igen og genopbygge sit imperium, der blot voksede sig større.

En ny tid

I 1950’erne begyndte Bosch så er udvikle produkter, der afspejlede forbrugernes behov. Der var økonomisk fremgang, og nu ville borgerne have køkkenapparater og smarte boremaskiner til brug i hjemmet. Lige siden har virksomheden være med til at gøre livet nemmere i enhver husholdning med sine innovative produkter.

Bosch kom til Danmark i 1918. Det skete den 15. november, og det var ikke en helt tilfældig dato. Det var nemlig præcis 32-års dagen for Boschs grundlæggelse. I dag beskæftiger Bosch i Danmark cirka 700 ansatte inden for fire forskellige forretningsområder. Det gælder Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods og Energy and Building Technology. Du kan læse hele den fascinerende historie om Bosch her.

Sådan vælger du den rette støvsuger

Har du brug for en ny støvsuger, der kan klare den ugentlige rengøring effektivt og nemt? Så bør du gøre dig et par overvejelser, før du køber. Dermed sikrer du dig nemlig en støvsuger, der matcher dine behov og krav. Herunder guider vi dig til de faktorer, som du især skal være opmærksom på.

Batteri eller strøm

Grundlæggende findes der to typer støvsugere. Du kan enten vælge en batteridreven model, eller en der kører på strøm. Med den første slipper du for ledningen. Dermed skal du altså ikke bekymre dig om at finde en stikkontakt der kan nå, eller om en ledning der vikler sig ind i hjulene.

Vægt

Det kan være en fordel at vælge en let støvsuger, hvis du vælger en ledningsfri model. Dermed bliver den nemlig lettere at flytte rundt på i hjemmet.Det gælder især også, hvid du bor i et hjem med flere etager og skal slæbe støvsugeren op og ned ad trapper.

God til tæpper

De fleste støvsugere klarer nemt at rengøre hårde overflader som trægulve eller fliser. Det er dog ikke alle modeller, der er lige så gode, når det gælder rengøring på tæpper. Hvis du bor i et hjem med gulvtæppe, bør du altså sikre dig at vælge en støvsuger, der er effektiv på bløde underlag.

Pose eller beholder

Mange støvsugere har en pose, hvor snavset samles, som skal skiftet af og til. Andre kommer med en beholder, som kan tømmes direkte ned i skraldespanden. Fordelen ved poser er, at de er mere allergivenlige og rummelige. Beholdere er dog miljøvenlige, da du ikke skal investere i nye poser.

Kæledyr og allergi

Har du kæledyr i hjemmet, som fælder meget? Så skal du vælge en støvsuger, der kan håndtere det. I dag er der rig mulighed for at få støvsugere, som har særlige mundstykker til dyrehår. Er du allergiker, skal du også se efter særlige funktioner. Her er filtreringen det vigtige. Her skal du gerne gå efter en model med et HEPA-filter, som opfanger stort set alle skadelige partikler.

Bosch-Athlet-test-allergi

 Fordele ved ledningsfrie støvsugere

Der er mange positive ting at sige om støvsugere uden ledning. Den store fordel ved dem er dog den store frihed, som de giver. Du kan bevæge dig frit i hjemmet og komme til alle de steder, hvor ledningen ellers førhen stoppede dig. Dermed kommer du uden tvivl mere i bund med rengøringen. Samtidig slipper du for at skulle købe nye støvsugerposer, hvilket også er med til at gøre de ledningsfrie modeller mere miljøvenlige.

 Ulemper ved ledningsfrie støvsugere

Der er ingen tvivl om, at ledningsfrie støvsugere er smarte og effektive. Der er dog en række forbehold, som kan gøre det til en dårlig løsning for dig. Først og fremmest er de forholdsvis dyre. Du skal altså gøre op med dig selv, om det, du får, er prisen værd. Problemet med de ledningsfrie støvsugere er også, at sugeevnen også ofte er dårligere end ved almindelige støvsugere. De er gode til den lette rengøring, når ungerne har spildt krummer ved middagsbordet. Det er dog ikke alle, som vil føle, at de ledningsfrie modeller helt kan erstatte en almindelig støvsuger.

ℹ Sådan har vi udvalgt vores top 3

Denne artiklen er baseret på grundig gennemgang af mange tests fra både ind- og udland.Hos Forbrugermagasinet har vi altså ikke selv afprøvet støvsugeren. Vi har baseret vores anbefalinger på resultater fra troværdige kilders erfaringer med produkterne. Herunder kan du læse mere om de forskellige kilder og deres arbejde med de forskellige tests.

 Forbrugerrådet Tænk

Forbrugerrådet Tænk er en uafhængig organisation i Danmark. Organisationen arbejder for at gøre det danske marked gennemsigtigt for forbrugerne.Det sikres særligt gennem grundige tests af diverse produkter. Her kan du altså være sikker på at få en objektiv evaluering af tidens produkter. Det gælder også ledningsfrie støvsugere. Tænks test af ledningsfrie støvsugere er senest blevet opdateret i februar 2019. Indtil nu er 33 maskiner blevet gået nøje efter i sømmene. Produkterne er bedømt ud fra en række kriterier. Det gælder eksempelvis støj, sugeevne og håndterbarhed. Du kan se hele testen her. Det kræver dog betalt abonnement at få adgang til hele testen.

 Råd og Rön

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön minder på mange måder om danske Tænk. Deres fornemmeste opgave er altså at hjælpe forbrugerne på vej til at spare tid og penge. Siden har lavet en omfattende test af ledningsfrie støvsuger. I alt er 49 modeller blevet bedømt hvoraf flere er fra Bosch. Produkterne er blevet testet og bedømt ud fra blandt andet brugervenlighed og sugeevne. Du kan læse hele. testen her.

Tek.no

Hjemmesiden Tek.no er den største i Norge, når det gælder skriveri om teknologi i alle afskygninger. Faktisk har siden mere end 200.000 læsere om ugen. Det er særligt deres tests, der trækker folk til. Siden har testet 13 forskellige håndholdte støvsugere i 2017. Den kan du læse mere om ganske gratis lige her.

Tu.no

Teknisk Ukeblad er en af de førende tidskrifter inden for teknologi i Norge. På deres hjemmeside Tu.no kan brugerne læse om nyheder, trends og anmeldelser inden for teknologiens verden. Siden foretager også tests, som her af ledningsfrie støvsugere.

 

 

1 kommentar

Skriv en kommentar

5 × 1 =