Forbrugermagasinet er uafhængigt og læserorienteret. Vores indhold indeholder reklamelinks og gratis for alle.

bredbånd-og-internet

Bredbånd priser: Sammenlign billig bredbånd

Brug vores filtre og find billig bredbånd

Om du primært bruger internettet til at se film og tv-serier på Netflix, går på de sociale medier, læser nyheder eller spiller spil, er det vigtigt at vælge den helt rigtige bredbåndsløsning, der passer til ens behov. For mange kan det være en jungle at navigere blandt de mange bredbåndsudbydere, hastigheder og bredbåndstyper, og man kommer derfor nemt til at betale overpris for en internetforbindelse.

Der er dog hjælp at hente. Du slipper altså for at surfe rundt på bredbåndsudbydere egne hjemmesider og blive bombarderet med uigennemskuelige tilbud. Her får du hele paletten samt den professionelle rådgivning og vejledning, der skal til, for at du vælger det bedste og billigste bredbånd.

Hvilken hastighed på mit nye billige internet og bredbånd skal man vælge?

Når det gælder valg af bredbånd og billig internet, er det helt afgørende, at man tager en realistisk og grundig vurdering af, hvilken bredbåndshastighed man ønsker. Uanset hvilken af internetudbyderne du vælger, hænger pris og internethastigheden nemlig uløseligt sammen. Jo hurtigere bredbånd, des højere bliver prisen også. Der er derfor mange penge at spare, hvis du sammenligner dine internetvaner med de forskellige mulige bredbåndsthastigheder. Og der er helt sikkert en hastighed, der passer til dig, da markedet i dag er udviklet så meget, at hastighederne spænder helt fra:

 • 1 Mbit bredbånd
 • 5 Mbit bredbånd
 • 10 Mbit bredbånd
 • 20 Mbit bredbånd
 • 30 Mbit bredbånd
 • 50 Mbit bredbånd
 • til 100 Mbit bredbånd

Hvorfor skal jeg kigge på husstandens størrelse og internetvaner?

Når du skal beslutte dig for en bredbåndshastighed, bør du starte med at kigge på, hvor mange personer der skal deles om internetforbindelsen. Bor du for dig selv, og bruger du primært din forbindelse til at surfe lidt rundt på nettet, gå på Facebook og sende mails og beskeder, så kan du formentligt sagtens klare dig med 3-5 MBit/s. Dette er dog ikke optimalt, hvis du skal downloade større filer eller bruger din forbindelse til at se film og tv. Der skal du op i minimum 10 Mbit/s. Det samme gælder, hvis I er en mindre familie, der skal deles om bredbåndet. Jo flere I er i husstanden, jo større hastighed bør man vælge. En familie med to voksne og to børn, hvor der både surfes på nettets og streames film samtidigt, bør man kigge på en forbindelse på 20 Mbit/s eller derover. En forbindelse på 50 Mbit/s eller derover er at foretrække til store familier eller kollektiver, hvor internettet bruges meget af alle. Hvis man er typen, der bruger internettet til spil, er det også en god idé at bruge lidt ekstra penge på en højere hastighed omkring de 50 Mbit/s eller mere.

Hvad er forskellen på download- og uploadhastighed i dit bredbånd og internet?

Når man taler hastighed, skelner man mellem download og upload. Download har at gøre med, hvor lang tid, det tager, at downloade en fil, en film, en sang osv. fra internettet. Antal Mbit/s betyder altså, hvor mange Mbit forbindelsen kan hente pr. sekund. Hvis du vælger 20 Mbit billig internet, er det altså dobbelt så hurtigt som 10 Mbit. Upload derimod drejer sig om, hvor hurtigt du selv kan lægge filer, billeder, videoer og så videre op på internettet. Når du eksempelvis vil uploade en video på Youtube, så er det antallet af Mbit, der afgør, hvor hurtigt det går.

Test din nuværende internet hastighedforbindelse

For at bedømme, om du bør vælger en hurtigere internetforbindelse, eller om du betaler for en hastighed, som du slet ikke har behov for ved din nuværende bredbåndsudbyder, så kan det være en god idé at måle din internetforbindelse. Det kan du gøre via en internet hastighedstest, som de fleste udbydere tilbyder sine kunder. Ellers kan du også teste din hastighed, hvis du eksempelvis har en fornemmelse af, at dit bredbånder for langsomt i forhold til dine behov og derfor er på udkig efter en mere passende løsning. Når du kender din nuværende hastighed og dit behov, kan du nemlig begynde at sammenligne de forskellige udbyderes tilbud og finde billig internet.

Kan jeg få billig bredbånd?

Der er som sagt mange bredbånd priser at vælge mellem, både når det gælder traditionelt billig bredbånd via en kabelforbindelse, mobilt bredbånd og fiberbredbånd.  Først og fremmest skal du have styr på, hvilke muligheder du har i forhold til din adresse, og hvilke udbydere, der dækker dit område. De store internetudbydere som YouSee, Telenor og Telia er også de mest populære blandt danskerne, når det gælder billig bredbånd, men der findes også mange andre mindre selskaber, der tilbyder præcis samme produkt. Der findes blandt andet det lidt mindre kendte Hiper, der tilbyder lynhurtige bredbåndsforbindelser og fibernet til konkurrencedygtige priser.  Med Yousee, som dækker 97 procent af Danmark, kan du eksempelvis få 50 Mbit bredbånd for 249 kroner om måneden. Til sammenligning kan du vælge en dobbelt så hurtig forbindelse hos Hiper til 199 kroner om måneden.  Det vigtigste at kigge på er, om dit ønskede selskab overhovedet tilbyder opkobling i dit område og så finde den billigste internet pris på hastigheden, der passer til dit behov. Nogle af de bedste og billigeste bredbånd er eksempelvis:

 1. Hiper bredbånd
 2. Yousee bredbånd
 3. Telia bredbånd
 4. Stofa bredbånd

Fiberbredbånd eller bredbånd?

Hvis man ikke er en haj til teknik, så kan det måske også være svært at gennemskue, hvilken type internetforbindelse, man skal vælge. Fordelen ved fiberbredbånd er, at du her oftest kan opnå de hurtigste hastigheder til download og upload, fordi fibernet anvender lyslederkabler til at sende information, hvor bredbånd bruger kobberledning, som ikke kan trække helt lige så meget. Det er dog langt fra alle steder i landet, hvor det er muligt at opnå en fibernetopkobling. Derfor kan almindeligt bredbånd nemt være den eneste mulighed for dig.

Uanset om du går med fibernet eller bredbånd, så er det altså vigtigt at gå efter, hvad der opfylder dine behov som forbruger. De store udbydere er i dag alle så dygtige, at det ikke gør den store forskel kvalitetsmæssigt, om du vælger den ene eller den anden. Derfor er det hastigheden i forhold til pris, du skal holde et skarpt øje med, når du træffer dit valg, og du får let og enkelt det fulde overblik over det billigste bredbånd lige her.

 

Skriv en kommentar

six + 18 =