Forbrugermagasinet er uafhængigt og læser orienteret. Vores indhold er kommissionsbaseret og gratis for alle. Læs mere
Forbrugerliv

Derfor skal du give din bil en undervognsbehandling

undervognsbehandling-rust-bil

Som bilejere vil vi naturligvis alle gerne passe bedst muligt på vores biler, som ofte har været en dyr investering. Med tiden vil enhver bil blive slidt og have brug for opfriskning, og her er en undervognsbehandling et vigtigt element. Det kan dog være svært at finde ud af, om det kan betale sig at få udført behandlingen, eller om det er spild af penge. Dinitrol har over 70 års erfaring med udvikling og udførsel af rustbeskyttelse, og med deres ekspertise guider vi dig her igennem alle fordelene ved at undervognsbehandle din bil, og hvordan du griber det an.

Modstand mod det danske klima
Det danske vejr er som bekendt omskifteligt og ofte meget regnfuldt, og det kan være rent gift for din bil. Det våde klima får nemlig bilen til at ruste hurtigere. Det samme gælder vinterhalvåret, hvor vejene saltes for at undgå ulykker. Salt er enormt hårdt mod bilens understel, som også kan medføre uønsket rust. Det er altså særligt vigtigt i et land som Danmark, hvor vejrforholdene er optimale for rustdannelse, at få undervognbehandlet sin bil – og jo før, des bedre.

Nyt design skaber rustangreb
Det er dog ikke kun vejret, der er den store skyldner, når det gælder rust. Selve designet af moderne biler er nemlig også en del af problemet. Moderne biler har plastplader i undervognen for at gøre dem mere miljøvenlig og for at mindske vindmodstanden. Desværre medvirker pladerne også, at kondens kan samles i undervognen, og det er den direkte vej til rustangreb.

Behandl din bil fra ny
Heldigvis kan du let komme problemet til livs. Det gælder dog om at handle så hurtigt som overhovedet muligt, gerne også før du kører i din bil første gang. Det anbefales nemlig at undervognbehandlingen sker fra ny og løbende fornys hver anden eller tredje år. Det kan virke overflødigt at betale for en rustbehandling, når din bil er helt ny, men på den lange bane er det en fornuftig investering, da det med garanti vil forlænge din bils levetid. Det er dog aldrig for sent at komme i gang med at behandle din bil, så fortvivl ej, hvis du ikke fik det gjort fra start. Du kan altid få din bil undervognbehandlet og dermed få den til at holde længere. Effekten er dog naturligvis størst, jo hurtigere du slår til.

Øg værdien af din bil
Men hvorfor er rust så farlig for din bil? Kort fortalt æder rusten langsomt men sikkert metallet op, og med tiden vil det ødelægge karosseriet. Dermed nedbringes levetiden af køretøjet markant, hvis der ikke sættes en stopper for problemet. En stor fordel ved at få undervognbehandlet din bil er desuden, at den bliver mere værd. De fleste af os skifter vores bil ud af og til, og du er langt bedre stillet økonomisk ved videresalg, hvis du kan fremvise, at din bil er rustbehandlet af et ordentligt rustbeskyttelsescenter. Det er dog utroligt vigtigt, at du vælger et sted, der kan rådgive dig til den rette behandling. Det har nemlig stor betydning, at det produkt, som centret anvender til undervognbehandlingen, kan forenes med det produkt, som er brugt fra bilfabrikkens side. Ellers vil du ikke se et succesfuldt resultat. Det er rustbeskyttelsescentret ansvar at have styr på, at produkterne spiller sammen, men sørg for selv at have indsigt i, hvad der anvendes til din bil, så du er på den sikre side.

Hvis du vil have en køreklar bil i mange år, bør du køre den ned til det nærmeste rustbeskyttelsescenter i dag.

Læs mere på Dinitrol Danmarks hjemmeside

eller læs seneste presse nyheder på Dinitrol Danmarks newsdesk

 

Anmeld

Skriv en kommentar

4 × five =