Forbrugermagasinet er uafhængigt og læser orienteret. Vores indhold er kommissionsbaseret og gratis for alle. Læs mere

Der gemmer sig en fantastisk og nærmest magisk verden under havets overflade, og den bedste måde at opleve og udforske den på er uden tvivl gennem dykning. Drømmer du om farverige dyk og undervandseventyr i alverdens oceaner, kræver det dog først lidt træning.

Selvom dykning kan være for alle, skal man nemlig lige lære det der med at trække vejret under vand. Uanset om du er nybegynder eller allerede har oplevet, hvor fantastisk undervandsaktiviteter kan være, kan et dykkerkursus være det helt rigtige skridt for dig. Med et Padi Open Water certifikat får du redskaberne og adgangskortet til at opleve universet under overfladen på bedste vis.

Når det gælder dykkerkurser, kan det dog være uoverskueligt at gennemskue, hvor du får den bedste undervisning. Der findes enormt mange dykkercentre, som kan hjælpe dig på vej til at blive certificeret dykker på åbent hav. Det er dog vigtigt at vælge et sted, som har sikkerheden i højsædet, og som jævnligt efterser udstyret. Derfor kan det godt betale sig ikke at vælge de billigste udbydere af dykkerbeviser. Uanset hvor du tager dit dykkerkursus, er der dog nogle basale ting, som du skal igennem for at gennemføre. Dykkercentret dykkergitte.dk er baseret i København og Køge og har stor erfaring med at undervise vandhunde på alle niveauer i dykning. Med deres ekspertise i ryggen får du her en lille gennemgang af de ting, du lærer, hvis du tilmelder dig deres dykkerkursus.

flotte fisk

Der gemmer sig en fantastisk og nærmest magisk verden under havets overflade, og den bedste måde at opleve og udforske den på er uden tvivl gennem dykning.

Undervisning ude og hjemme

Med et Padi Open Water certifikat lærer du at dykke op til 18 meter ned under vandets overflade sammen med en anden certificeret dykker, da man aldrig må dykke alene. For at nå dertil skal du igennem både en teoretisk og en praktisk del. Kurset består af to dele, hvor del 1 indebærer dykkerteori, bassinøvelser og en teoriprøve. Del 2 kræver fire dyk på åbent vand og diverse øvelser. Du kan enten vælge at tage det hele i løbet af samme uge, men der er også rig mulighed for at gemme del 2 til din næste rejse til udlandet. Hvis du gerne vil tage den sidste del på åbent hav på en eksotisk destination, hvor dykkeroplevelse måske er lidt større, er det altså intet problem. Du skal blot sørge for at tage af sted max et år efter, du har gennemført den første del.

Trykudligning er nøglen

For at blive en dygtig dykker, er det afgørende, at du lærer kunsten at trykudligne ordentligt. Vi kender alle øvelsen, når vi sidder i flyet og lander og letter, hvor propper i ørene nemt opstår. Det samme gør sig gældende under vand, særligt når du kommer dybt ned. Når trykket i kroppen og omgivelserne bliver for forskellige, kan det hurtigt komme til at gøre ondt i ørene, og derfor gælder det om at vide, hvordan du letter trykket. Faktisk er det endnu vigtiger under vand, da vand er meget tungere end luft. Derfor lærer du som noget af det første at trykudligne for hver meter, du går ned – og også gerne oftere.

For at blive en dygtig dykker, er det afgørende, at du lærer kunsten at trykudligne ordentligt.

Bevar roen

Under vandet foregår alt nærmest i slowmotion, og det gælder for dig også om at lære at få ro på dig selv og kroppen. På kurset får du derfor indgående læring i at bevæge dig uden alt for hurtige reflekser. I starten vil det uden tvivl være svært, og du vil føle, at du ikke kan styre dine bevægelser eller holde balancen. Der sker dog ikke noget ved at vælte forover eller bagover i starten. Hurtigt vil du få greb om undervandsforholdene og have langt mere selvkontrol. Det er dog ikke kun kroppen, der skal kontrolleres. Også åndedrættet skal kunne holdes roligt. Når du først lærer at få styr på at trække vejret roligt under vand, bliver vejen til et godt dyk meget nemmere.

Udstyret i orden

Sidst men bestemt ikke mindst skal du naturligvis også have styr på udstyret. Oftest følger alt udstyr med i prisen for dykkerkurser, men du kan med fordel overveje at investere i dit eget, hvis du vil gøre alvor af hobbyen. Det gælder nemlig også om at finde udstyr, der matcher dit niveau og ambitioner. Det er ikke helt billigt, men sørg for at købe noget ordentligt og vedligehold det, da du i så fald kan have udstyr, der holder i et årti eller mere. Til dykning skal du blandt andet have fat i en god våddragt, dykkermaske, regulator, vest, snorkel og svømmefødder. Hos et professionelt dykkercenter som dykkergitte.dk vil du nemt kunne blive guidet til det bedste udstyr for lige netop dig.

Hop ud i det i dag – der venter uendelig eventyr for dig i det dybe blå.

Lær at dykke og måske møder du denne smukke manta ray en dag.

Anmeld

Skriv en kommentar

9 + 6 =