Forbrugermagasinet er uafhængigt og læser orienteret. Vores indhold er kommissionsbaseret og gratis for alle. Læs mere
Artikler

Elcykel test: Guide til de 3 bedste dame elcykler

Elcykel dame

I en travl hverdag skal det være nemt og effektivt at komme fra a til b.

Når det gælder den daglige transport, er der rigtig mange af os danskere, der foretrækker at hoppe op på jernhesten og træde i pedalerne for at komme frem. I Danmark lader mange af os altså gerne bilen stå til fordel for en mere aktiv og ikke mindst billig transportform, og det har da også været med til at sikre os titlen som en rigtig cykelnation i resten af verdens optik. Når du selv bevæger dig ud i trafikken, har du med garanti bidt mærke i, at en ny tendens har indtaget cykelstierne i stor stil. Elcykler er nemlig populære som aldrig før. Flere og flere cyklistister vælger ganske enkelt at skifte den traditionelle model ud med en lynhurtig og smart motordrevet elcykel, som kan få dig til din ønskede destination på ingen tid, og uden at sveden behøver drive af dig.

Der findes dog et væld af modeller på markedet i mange forskellige prisklasser, og det kan derfor være svært at finde ud af, hvor du får mest kvalitet for pengene. Derfor har vi hos Forbrugermagasinet.dk sat os for af give dig det fulde overblik over de bedste elcykler til damer netop nu. Samtlige bud er testvindende og anmelderroste, så du kan være sikker på, at du får en elcykel, du kan glæde dig over i mange år frem.

🚴🏼‍♀️ Luksus – Gazelle Arroyo C7+HMB dame 7g 2018

✅ Topscorer i Elcykel test 2018 hos Cykelexperten.dk
✅ Favorit hos Forbrugerrådet Tænk
✅ Anmelderrost

Elcykel

Hvis kun det absolut bedste er godt nok til dig, er der ingen tvivl om, at du bør vælge en Gazelle Arroyo C7+ HMB dame 7g 2018 som din næste elcykel. Modellen er det seneste skud på stammen fra det anerkendte hollandske mærke Gazelle, der er kendt for at producere elcykler i særklasse. Investerer du i en Arroyo C7+ HMB dame 7g 2018 behøver du ganske enkelt ikke gå på kompromis med noget som helst, da alt fra design til komfort og teknik er helt i top.

Cyklen har en kraftig centermotor, som vil sikre, at du kommer hurtigt og gnidningsfrit frem. Dermed egner den sig til alle behov, uanset om du primært cykler til og fra arbejde, og når det skal handles ind, eller i mere barsk og bakket terræn. Elcyklen klarer det hele uden problemer. Derudover får du en utrolig god holdbarhed med i købet. Den forventede rækkevidde, du kan køre på én opladning, er nemlig hele 110 eller 180 km. Det afhænger blot af, om du vælger det store eller lille batteri. Uanset hvad kan du altså komme rigtigt langt, uden at skulle bekymre dig om at løbe tør for motorkræfter. Cyklen koster naturligvis en smule mere, hvis du går med det store batteri, men vores vurdering er, at det er godt givet ud.

Luksus for alle pengene

Når man cykler meget i hverdagen, er det altafgørende, at det behageligt at sætte sig op på cyklen, og at det bliver ved med at være det, uanset hvor langt man cykler. Det har Gazelle også sikret ved at producere elcyklen med et helt unik komfortdesignet stel, som sikre en let af- og påstigning og en generelt rar køreoplevelse. Cyklen har derudover også 7 indvendige gear, som er perfekt til storbyens travle hverdagskørsel eller hyggeture på landevejene.

Alt i alt er her altså tale om en fremragende elcykel, der byder på luksus for alle pengene. Derfor er det da heller ikke underligt, at den allerede er blevet kåret som testvinder og favorit flere steder, på trods af, at den næsten lige er blevet lanceret. Gazelle Arroyo C7+ HMB dame 7g 2018 får vores varmeste anbefalinger med på vejen.

Pris: 18.999 kroner

Find cyklen her
 • Specifikationer
 • Steltype: Aluminium
 • Gear: Shimano Nexus 7 gear, indvendig
 • Motor: Bosch Active Line Center
 • Rækkevidde: Op til 180 km med platin batteri/Op til 110 km med sølv batteri
 • Batteri: 300 Wh/ 400 Wh/ 500 Wh

🚴🏼‍♀️ Populær – Gazelle CityZen C8 HMB Dame 8g 2017

✅ Electric Bike Award Winner
✅ Anbefalet af cykeleksperter
✅ Anmelderrost

Elcykel

Elcykler er populære som aldrig før, og de er slet ikke til at komme uden om i bybilledet. En af elcyklerne, der dog vinder popularitetskonkurrencen, er uden tvivl Gazelle CityZen C8 HMB Dame 8g 2017. Her er tale om en elcykel til damer, der har vundet diverse cykeleksperter og ikke mindst forbrugeres hjerter, og det med god grund. Elcyklen er nemlig uovertruffen på samtlige områder – både når det gælder det smarte udseende og ikke mindst de mange fantastiske funktioner, der sikrer den bedst mulige køreoplevelse.

Modellen er produceret af det anerkendte hollandske mærke Gazelle, som er kendt for at producere cykler, der er lige så hurtige og elegante, som det afrikanske dyr de er opkaldt efter. Gazelle CityZen C8 HMB Dame 8g 2017 er bestemt ingen undtagelse. Elcyklen har en stærk Borsch centermotor, som gør det muligt at køre uden problemer på både stejle bakker og i den almindelige bytrafik. Ingen destination eller udfordring står i vejen for, at du nok skal komme godt, sikkert og hurtigt frem.

Til den aktive kvinde

Cyklen er ideel til den aktive kvinde, der bare har brug for en lille hjælpende hånd til at komme frem. Det afspejles perfekt i det sporty udseende og den flotte sølvgrå farve med en mat overflade, der uden tvivl vil vække opsigt på cykelstierne. Cyklen har desuden 8 indvendige gear, som er med til at køre cyklen hurtigere og bedre glidende, og som kræver minimal vedligeholdelse. Tager du af og til længere ture på cyklen, er det heller intet problem, hvis du vælger en Gazelle CityZen C8 HMB Dame 8g 2017. Cyklen har nemlig en rækkevidde på op til 180 km, hvis du altså vælger det største batteri. Vælger du den lidt mindre udgave kan du alligevel cykle hele 110 km på bare én opladning, før cyklen giver op.

For at konkludere får du altså her en utrolig kraftig og slidstærk cykel, som kan klare både den daglige bykørsel og mere udfordrende terræner så let som en leg. Aldrig mere behøver du slide og slæbe for at bestige diverse bakker og stigninger på din vej, og så får du da det hele til en yderst fornuft pris. Det er da uden tvivl også årsagen til, at Gazelle CityZen C8 HMB Dame 8g 2017 kan kalde sig for vinder af den fornemme Electric Bike Award. Vi kan med andre ord kun opfordre på det kraftigste til, at du investere i en Gazelle CityZen C8 HMB Dame 8g 2017, hvis du vil have fingre i en af de absolut bedste dame elcykler på markedet.

Pris: 17.999 kroner

Find cyklen her

Specifikationer

 • Steltype: Aluminium
 • Gear: Shimano Nexus 8 gear, indvendig
 • Motor: Bosch Active Line Center
 • Rækkevidde: Op til 180 km med platin batteri/Op til 110 km med sølv batteri
 • Batteri: 300 Wh/ 400 Wh/ 500 Wh

🚴🏼‍♀️ Bestseller – Kalkhoff Jubilee I7R Advance 11ah Dame 2018

✅ Afløser til Forbrugerrådet Tænks testvinder Kalkhoff Agattu i7
✅ Testvinder hos Cykelexperten.dk
✅ Anmelderrost

Elcykel

I 2017 slog elcyklen Kalkhoff Agattu i7 alle konkurrenterne af pinden, da det anerkendte forbrugermagasin Tænk kårede Danmarks bedste elcykel. Nu er Kalkhoff så klar med en ny og forbedret version af den testvindende elcykel. I 2018 udkom producenten nemlig med modellen Kalkhoff Jubilee I7R Advance 11ah Dame 2018, som hurtigt er blevet endnu mere populær end sin lillesøster. Cyklen har simpelthen taget markedet med storm og er på ingen tiden blevet en rigtig bestseller. Der er da heller ikke en finger at sætte på denne fantastiske model, der byder på alt fra gode køreegenskaber til masser af fart og et stilsikkert design.

Når det gælder elcykler, er motoren naturligvis altafgørende. Det er den, der skal sikre, at du kommer hurtigt frem og slipper for selv at skulle træde så hårdt i pedalerne, at sveden pibler frem. Netop motoren i Kalkhoff Jubilee I7R Advance 11ah Dame 2018 er i en klasse for sig. Her får du nemlig intet mindre end den prisvindende Impulse 2.0 centermotor, som giver en fantastisk komfort og ikke mindst effekt. Motoren er desuden udstyret med de tre momentsensorer Eco, sport og power, så du selv kan vurdere, hvilken form for kørsel du har brug for i en given situation. Du får med andre ord lige præcis den kraft, du ønsker, præcis når du har brug for den, og det er utroligt nemt at styre via den smarte controller.

En forrygende dame elcykel

Selve cyklens stel er udført i slidstærkt aluminium, der kommer i både en flot mørk grå og hvid farve alt efter smag og behag. Kalkhoff tilbyder endda 10 års garanti på stellet. Designet er elegant, så du får en klassisk damecykel, du med stolthed kan vise frem på cykelstierne. Elcyklen har ydermere 7 indvendige gear, som gør det nemt at komme frem, uanset om du køre på en flad landevej eller på en stejl bakke. Det gode ved de indvendige gear er desuden, at de kræver minimal vedligeholdelse, hvilket både sparer dig tid og penge. Sidst men ikke mindst er komforten også i top. Det sikres især via affjedringen i saddelpinden og forgaflen, som giver dig den mest behagelige cykeltur muligt.

Her er altså tale om en forrygende dame elcykel, som enhver cyklist uden tvivl vil få stor glæde af – uanset om du cykler lange ture i kuperet terræn eller korte ture for at klare den daglige transport. Kalkhoff Jubilee I7R Advance 11ah Dame 2018 er til alle, der ikke vil gå på kompromis med hverken det flotte udsende, den høje komfort og den store motorkraft. Derfor er elcyklen da også hurtigt blevet en favorit blandt anmelderne, og det kan vi også nemt tilslutte os. Du går altså ikke galt i byen, hvis du vælger modellen her som din nye transportform.

Pris: 12.999 kroner

Find cyklen her

Specifikationer

 • Steltype: Impulse V2 aluminium
 • Gear: Shimano Nexus 7 speed, indvendig
 • Motor: Impulse 2.0, 26 V/ 250w
 • Rækkevidde: Op til 130 km
 • Batteri: Impulse Li-ion 36 V, 11ah (396 Wh)

Derfor skal du købe en elcykel

Elcykel dameOvervejer du at skifte din gamle jernhest ud med en smart og effektiv elcykel, eller er du stadig lidt i tvivl, om det er et godt valg for dig? Så kan vi her gøre dig lidt klogere på de mange fordele, som følger med, når du anskaffer dig en cykel med motor. Den største fordel ved elcykler er uden tvivl den højere hastighed, som du kan opnå uden besvær selv ved stejle bakker og i strid modvind. Mange af os bruger cyklen til at pendle frem og tilbage fra arbejde og studie hver dag, og her kan det altså være et stort aktiv, at du pludselig kan komme meget hurtigere frem, så du sparer værdifuld tid. Du sparer også på energien, da det langt fra er lige så hårdt at cykle, når du har en motor, der hjælper dig på vej.

Dermed er elcyklen også hurtigt blevet et kæmpehit hos forbrugere, der kæmper lidt med konditionen, eller som bare ikke selv har kræfterne til at cykle længere distancer. En undersøgelse fra DTU Transport viser da også, at indehavere af elcykler generelt cykler mere og længere end folk med en almindelig cykel. En elcykel er desuden et billigere og mere miljøvenligt alternativ til både bil eller bus, så du med lidt bedre samvittighed kan komme fra a til b.

Det sunde valg

Det er klart, at det ikke har en sundhedsmæssig effekt at vælge en elcykel, hvis du i forvejen cykler meget på en almindelig cykel uden motor. Motoren gør jo nemlig, at du ikke selv bruger så meget energi på at komme frem og dermed ikke aktiverer kroppen i lige så høj grad. Kørsel på en elcykel kan dog sagtens tælle som rigtig god motion for mange mennesker.

Hvis du er typen, der altid hopper ind i bilen eller stiger på bussen, når du skal nogle steder, så vil et skift til en elcykel betyde enormt meget for din overordnede sundhed. Her er altså et genialt alternativ til alle dem, som ellers ikke ville komme ud at cykle. Der er naturligvis også altid mulighed for at slå motoren fra, hvis du gerne vil have pulsen lidt højere op på din cykeltur. Det vil dog føles langt tungere og hårdere end ved en normal cykel på grund af elcyklens højere vægt.

Regler for elcykler

Selvom en elcykel ofte kører langt hurtigere end en almindelig cykel, så er reglerne fuldstændig de samme. En elcykel må dog maksimalt have en motor, der kan assistere, indtil cyklisten når 25 km/t. Herefter slår motoren automatisk fra. Når det gælder reglerne i trafikken samt regler for udstyr som lygter, reflekser og bremser er der dog ingen forskel. Du skal dog være ekstra opmærksom, når du kører på en elcykel, fordi du kører med så høj hastighed. Du skal derfor tilpasse din kørestil til farten og være opmærksom på, at din fart kan overraske dine medtrafikanter. Derfor bør du også altid tilpasse farten efter dem og dine trafikale forhold. Sørg derudover for altid at holde begge hænder på styret, når du ikke giver tegn, da cyklen ellers kan være lidt svær at kontrollere på grund af den høje vægt.

Hvis du vil vinde tid og spare på kræfterne, gør du altså klogt i at skifte til en elcykel. Dermed skal du aldrig mere bekymre dig om, om du nu også kan klare turen op ad de værste bakker på din daglige cykeltur, og du slipper for at møde op på jobbet eller studiet med en trøje, der er gennemblødt af sved. Med andre ord er der altså ingen grundt til ikke at investere i en smart elcykel i dag, der vil gøre den daglige transport til en sand fornøjelse.

Elcykel dame

Elcykel test: Guide til de 3 bedste dame elcykler
5 (100%) 2 Stemmer

Skriv en kommentar

nineteen − 4 =