Forbrugermagasinet er uafhængigt og læserorienteret. Vores indhold indeholder reklamelinks og gratis for alle.

Vi har udvalgt to elcykler til herre, der repræsenterer den gode ende af skalaen hvad angår udvalget af el herrecykler i Danmark, så vi kan gennemgå de vigtigste aspekter, og forhåbentlig klæde vores læsere bedre på.

1. Elcykel herre: Christian

Den første elcykel til herrer er af mærket Mustang, og modellen hedder Christian og fås hos Coop. Her får man en klassisk designet el herrecykel hvor motoren er monteret på forhjulet, og hvor designet af de elektriske komponenter er holdt beskedent for ikke at fjerne opmærksomheden fra de rene linjer og de lækre detaljer.

Der er ikke skivebremser på denne cykel, hvilket gør det lettere for folk at skifte dele eller reparere derhjemme hvis noget på bremserne fejler.

elcykel herre

Kampagne hos Coop

2. Elcykel herre: Avalon

Den anden cykel er af samme mærke, men modellen Avalon har motoren monteret på baghjulet, hvilket giver en anden oplevelse når man er ude og cykle. Vægten fra batteriet, samt motoren der begge sidder bag sadlen på cyklen medvirker til at balancen er påvirket en smule, og dette giver en mere afslappet køretur, end når man balancerer med batteriet forrest og motoren bagerst.

Her får man skivebremser til at give en mere stabil bremsning, men de kan være en smule mere besværlige at reparere hvis de bliver skæve, og det kan også kræve specialværktøj man så skal investere i.

elcykel til herre avalon

Kampagne hos Coop

Lovgivningen

Først og fremmest er det vigtigt at være klar over en el herre cykel skal overholdede gældende dansk lovgivning. Det betyder cyklen ikke må kunne køre mere end 25 km/t, at producenten skal have typegodkendt cyklen til brug i trafikken, og at du kun må kunne benytte motoren ved hastigheder over 6 km/t når du selv træder i pedalerne.

Hvis en elektrisk cykel overholder disse regler kan du frit købe og køre på den, og behøver altså ingen særlig tilladelse eller speciel registrering før du kan nyde din tohjulede maskine i hele landet.

Batteri til elcykel

Når man skal købe en ny el herrecykel er det vigtigt at undersøge størrelsen på motoren, såvel som kapaciteten på batteriet. Jo større og mere kraftfuldt et batteri du vælger, jo længere kan du køre på en opladning, og jo større motoren er, jo bedre kan den hjælpe med trækkraft.

De mest almindelige elcykler i Danmark ligner for det meste de klassiske herrecykler man har sendt rundt om i byerne og på landevejene i mange årtier. Dog er der altid monteret et batteri på en elcykel, og det sidder ofte bag sædet, næsten altid på stativet eller bagagebæreren.

Det er meget normalt at finde batterier der har en rækkevidde på omkring 40-120 kilometer per opladning, og som regel er disse batterier i stand til at blive fuldt opladet i løbet af 3-8 timer, alt afhængigt af typen.

Motor til elcykel herre

I skrivende stund er maksimal grænsen for motoreffekt på 250 watt, hvilket cirka svarer til 0.33 hestekræfter, og altså dermed kan trække både cyklens vægt såvel som din egen op af selv stejle bakker uden at give op undervejs.

Motorerne kommer ofte i 3 forskellige konfigurationer, nemlig som forhjulsmotor, baghjulsmotor, eller som en centermotor. Alt afhængigt af hvilken køreegenskab du er på jagt efter, kan du med fordel vælge mellem disse 3 udgaver.

En motor der er monteret på forhjulet vil give fornemmelsen af at elcykel herre bliver hevet frem, hvor en baghjulsmotor føles mere som at blive skubbet afsted. En centermotor er en dyrere løsning men kan give en mere jævn fornemmelse, sammenlignet med de andre to typer.

Er du på udkig efter en elcykel herre med elektrisk motor, der kan hjælpe dig over stejle bakker eller hurtigere gennem de kedelige strækninger på din rute? Måske overvejer du at give en cykel i gave, eller måske er du bare nysgerrig efter at vide hvordan el cykler til herrer og kvinder egentlig fungerer.

Læs også om elcykel dame

Skriv en kommentar

6 + 1 =