Forbrugermagasinet er uafhængigt og læserorienteret. Vores indhold indeholder reklamelinks og gratis for alle.

Bolig og fritid Byggeri

Epoxymaling – Bedst i test maling til betongulv

epoxy-maling-til-beton-gulve

Har du brug for et gulv, der er ekstremt slidstærkt? Så bør du male det med epoxymaling. Epoxymaling giver nemlig et resultat, der er utroligt let at rengøre, og som kan holde til stort set alt.

Derfor er det både en favorit på arbejdspladser og i private hjem. Her i artiklen guider vi hos Forbrugermagasinet dig til den bedste maling til betongulve på markedet netop nu. Dermed er du sikker på at få et produkt, der leverer et flot og holdbart resultat.

PP 2K Epoxy Floor Paint

  • ✅Opnå et unikt og skinnede resultat
  • ✅Nemt at rengøre og vedligeholde
  • ✅Professionel kvalitet
  • ✅Ekstra slidstærk

epoxy gulvmaling

Specs
  • 🔺Fås i flere farver
  • 🔺Glans: Ca. 80
  • 🔺Rækkeevne: 1 ltr. rækker til 8 m2
  • 🔺Fortynding: Kan fortyndes med vand
  • 🔺Tørretid: 24 timer

Skal du have malet dit betongulv? Så kan du godt indstille jagten på den perfekte maling. Svaret er nemlig uden tvivl PP 2K Epoxy Floor Paint. Her er tale om en vandbaseret og halvblank epoxymaling. Med den opnår du et slidstærkt og flot resultat, der holder mange år frem.

Epoxymalingen kan bruges til både beton, mur, puds, eternit og sten. Uanset hvad, giver den en pæn og støvfri overflade. Selve malingen består af en base og en hærder. De to skal blandes i den anviste blandingsforhold. Herefter påføres malingen med enten rulle eller pensel.

Der skal påføres to gange i et tynd lag. Første lag skal være fortyndet med 10 procent vand. Det sikrer nemlig, at malingen trænger godt ned i underlaget. Andet lag skal påføres ufortyndet.

Set hos Picment

Til butik

 
ℹ Hvad er epoxymaling?

Epoxymaling er en særlig hårdfør maling, der består af to komponenter. Her blandes en base – den såkaldte epoxyharpiks – med en hærder. Når de to komponenter mødes, skabes en kemisk proces. Og det er netop den, der gør resultatet utroligt stærkt.

Derfor er det førhen meget blevet brugt til gulvene på fabrikker og værksteder. Med tiden er det dog også blevet populært at bruge i private hjem. Det kan eksempelvis være i bryggerset, køkkenet eller i et hobbyrum. Generelt er det godt at bruge på gulve, hvor der oftest spildes eller er stor belastning på gulvet.

Den store fordel ved malingen er nemlig, at den gør behovet for rengøring minimal. Epoxymaling er dog kun til indendørs brug. UV-stråler fra solen kan nemlig nedbryde malingen.

⚠ Beskyt dig selv når du maler

Det er som sådan ikke farligt at male med epoxymaling. Malingen indeholder nemlig ingen farlige opløsningsmidler. Du skal dog alligevel beskytte dig selv, før du griber ud efter malerpenslen. Sådan lyder det ifølge onlinemagasinet gørdetselv.dk. Først og fremmest er det vigtigt, at du bekskytter din hud. Hvis du får den opblandede maling på huden, kan det nemlig udløse en allergisk reaktion.

Derfor anbefales det, at du bruger handsker, der er godkendt til epoxy. Derudover skal du iføre dig beskyttelsesbriller eller et ansigtsværn og en malerdragt.Får du alligevel maling på huden, skal du omgående vaske det af med vand og sæbe. Sørg også altid for god udluftning, mens du maler. Dampene er ikke farlige, men kan være ubehagelige og kraftige.

🎨 Hvordan maler du med epoxymaling?

Når du vælger at male med epoxy, skal du følge en helt bestemt fremgangsmåde. Før du overhovedet går i gang, skal du sikre dig, at underlaget er klar til at tage imod malingen.

Det skal være tørt og helt rent. Ellers hæfter malingen ikke ordentligt. Hvis du maler på en blank overflade, skal den slibes en lille smule. Er der tale om beton, skal du bruge en diamantsliber til formålet.

Hvis du skal male på en sugende overflade, skal du først bruge en grunder, der er beregnet til epoxy. Hvis der er revner i overfladen, skal de repareres med en spartelmasse, der igen er lavet til epoxy.

Blandingsforholdet i fokus

Dernæst skal selve malingen blandes sammen. Her blander du basen og hærderen i det blandingsforhold, som er anført på produktet. Hvis du ikke bruger de korrekte mål, hærder malingen ikke, som den skal. De to komponenter skal blandet grundigt sammen.

Her kan du med fordel sætte et piskeris på en boremaskine for at få det blandet ordentligt. Når blandingen er klar, gælder det om at arbejde hurtigt. Du har nemlig kun begrænset tid at male i, før blandingen ikke længere har effekt. Typisk vil det være maks. 2 timer. Underlaget skal desuden have en temperatur på minimum 15 °C, for at malingen kan hærde.

Læs også om: facade og murmaling, kalkmaling test, radiator, maling test, glasdøre guide

8 kommentarer

Skriv en kommentar

3 × two =