Forbrugermagasinet er uafhængigt og læser orienteret. Vores indhold er kommissionsbaseret og gratis for alle. Læs mere
Forbrugerliv

Fakta om lån: Her er begreberne, du skal kende

lånDet kan for de fleste til tider være svært at finde luft i budgettet. Det kan være der ikke er råderum til at købe den ferie, du drømmer om, til at investere i en ny opvaskemaskine, når den gamle giver op, eller bare til at dække hverdagens udgifter. I den situation kan en god og nem løsning være at optage et online lån, som hurtigt kan lette dine økonomiske byrder.

Der findes et hav af forskellige lånemuligheder, og det kan være svært at gennemskue, om et kviklån, forbrugslån, billån, realkredit eller kassekredit er den bedste vej at gå. Heldigvis kan du finde alle de svar, du søger med hjælp fra Fair-laan.dk. Hos Fair-laan.dk bliver du trygt og enkelt guidet igennem hele låneprocessen fra start til slut. Du får professionel hjælp til, hvad du skal være særligt opmærksom på, før du optager et lån, hvilke risici der kan være forbundet med det, og ikke mindst hvem du med fordel kan låne hos. På siden finder du nemlig en grundig opgørelse og sammenligning af alle de største låneudbydere på det danske marked, så du kan finde den rette løsning for netop dig og dine behov. Se sammenligning over lån her.

fakta-om-lån

lån

Før du låner, er der en række begreber og omstændigheder, som du bør sætte dig ind i, da det hurtigt kan blive en dyr affære at satse på det forkerte lån.

Hvornår kan du have pengene i hånden?

Før du låner, er der en række begreber og omstændigheder, som du bør sætte dig ind i, da det hurtigt kan blive en dyr affære at satse på det forkerte lån. En afgørende faktor for mange er udbetalingstiden, som fortæller, hvornår pengene står på din konto. Det kan nemlig svinge meget fra udbyder til udbyder. Hos nogle låneudbydere har det betydning, om I benytter samme bank, og om ansøgningen kommer indenfor bankens åbningstid – da begge dele kan trække udbetalingen af lånet ud. Mange er dog begyndt at tilbyde såkaldt straksclearing, som garanterer, at du får pengene med det samme. Det er altså muligt at få penge på kontoen på ganske få minutter.

Hold øje med ÅOP

Noget af det vigtigste at fokusere på, når du sammenligner låneudbydere, er den såkaldte ÅOP. Begrebet står for Årlig Omkostning i Procent, hvilket vil sige, at tallet afslører samtlige udgifter, der følger med lånet. På den måde undgår du ubehageligt overraskelser og får fuld gennemsigtighed. ÅOP vil altid være høj på eksempelvis kviklån, da løbetiden her er kortere end ved andre lån. Det betyder dog ikke, at det ikke kan være den bedste og billigste løsning for dig, da det også spiller ind, hvor meget du skal låne. Det er samtidig også vigtig at huske på, at du ikke kan sammenligne ÅOP på tværs af forskellige former for lån som eksempelvis et boliglån og et forbrugslån, da det vil være misvisende.

Stille sikkerhed eller ej

selvom det er nemt og hurtigt at optage et online lån, er det ikke alle, der bare uden videre kan låne større eller mindre beløb. Låneudbydere kan nemlig stille forskellige krav til, hvem der kan låne, og hvad det i så fald kræver. Du vil ofte falde over begrebet at stille sikkerhed, som betyder, at du skal stille dine værdier såsom hus eller bil som garanti for dit lån. Det er almen praksis, når der er tale om banklån. Vælger du et online lån, kan du dog let og elegant springer dette skridt, da udbyderne her aldrig forlanger, at du stiller sikkerhed.

lån-hvad-skal-du-vide

Du skal dog oftest kunne bevise, at du er en god betaler. Står du eksempelvis i RKI, kan det blive svært at få lov til at låne de fleste steder. Ligeledes kan der være forskellige krav til din alder, men det er dog muligt at låne penge, så snart du fylder 18.

Gratis lån – for godt til at være sandt?

Du støder måske af og til på låneudbydere, som reklamerer med gratis kviklån. Det er da ganske vist også rigtigt, at man kan låne penge uden renter og stiftelsesomkostninger. Der er dog nogle faldgruber, du skal bør være opmærksom på, før du lader dig lokke. De såkaldte rentefri lån har oftest en løbetid på 30 dage. Derfor er det afgørende, at du betaler lånet tilbage indenfor fristen, da renten herefter kan være skyhøj. Der kan også være et krav om, at er minimumsbeløb af lånet skal være betalt indenfor de 30 dage. Ydermere er det også muligt at tage et gratis kviklån ved at fortryde og betale det fulde beløb tilbage, inden der er gået 14 dage, hvorved du undgår renter. Igen er det dog vigtigt at være sikker på, at din økonomiske situation gør det muligt for dig at overholde fristen.

Den hurtigste vej til billige lån

Er du opmærksom på de ovenstående begreber om omstændigheder, er det for altid slut med unødvendigt dyre lån. Med hjælp fra Fair-laan.dk’s sammenligningsfunktion finder du uden besvær frem til den type lån og den udbyder, der matcher din økonomiske situation bedst. Derefter skal du blot ansøge hos din foretrukne udbyder og nyde at se pengene tikke ind. Med Fair-laan.dk er der med andre ord garanti for en sikker og enkel låneproces, hvor du vil føle dig i gode hænder fra start til slut.

Anmeld

2 kommentarer

  • Lad os være ærlige – dette marked er en jungle for de der ikke sætter sig ordentligt ind i tingene. Derfor brug de værktøjer der findes på nettet og klæd dig selv på inden du begiver dig ud på lånemarkedet.

    Jeg kan anbefale min side http://www.laantildig.dk – masser af relevant viden og sammenligning af hvad det egentlig koster at låne ved de forskellige udbydere.

Skriv en kommentar

four × 5 =