Forbrugermagasinet er uafhængigt og læserorienteret. Vores indhold indeholder reklamelinks og gratis for alle.

Spansk vinMalaga er et sandt ferieparadis, hvis du er til sol, lækker mad, flotte seværdigheder og farverig kultur.

Det har da også de sidste mange år placeret byen helt i toppen, når det gælder danskernes foretrukne rejsedestinationer langs den spanske solkyst. Den sydspanske perle emmer ganske enkelt af charme, hvorfor mange gæster ender med at vende tilbage igen og igen. Hos Forbrugermagasinet.dk her vi sat os for at give dig den ultimative guide til Malaga, så du ved, hvad du skal opleve i byen – og ikke mindst hvordan du kommer billigst af sted på en rejse, du sent vil glemme.

Flyv billigt til Malaga

Den nemmeste måde at komme til Malaga er uden tvivl ved at flyve derned. Turen tager blot lige omkring 3 timer og 35 minutter fra Billund, så du kan nemt tage af sted for en kortere bemærkning.

Uden for højsæsonen, eller hvis du er ude i god tid, kan du faktisk være heldig at finde billetter helt ned til 200-300 kroner per person uden bagage. Flyver du fra København, er der også mulighed for at komme direkte til Malaga med blandt andet Norwegian og SAS. Her kan du ofte finde en flybillet i de populære måneder som juni og juli til omkring 1200 kroner per person – især hvis du er ude i god tid. Det er altså intet problem at flyve direkte til den skønne feriedestination uden at sprænge budgettet.

Se flypriser

fly til malta

Flypriser vi fandt i oktober måned fra Kastrup.

Mere end en badeferie

Malaga strandDe fleste forbinder nok Malaga med skønne sandstrande, kold sangria og solbadning. Alt det kan byen i den grad også leve op til, og turisterne valfarter hertil for at holde badeferie ved den dejlige solkyst. Det gode ved Malaga er dog, at byen kan så meget mere. Her får du nemlig det bedste fra begge verdner, da den spanske kystby udover skønne strande også kan tilbyde masser af kultur, historie og shopping på linje med diverse andre europæiske storbyer.

Når du har fået nok af stranden, kan du altså roligt gå på opdagelse i byens historiske centrum, der rummer en masse kulturskatte.

Du kan blandt andet slå vejen forbi den imponerende katedral La Manquita i hjertet af byen, eller besøge den mauriske fort Alcazaba, som kan dateres helt tilbage til 700-tallet. Du må hellere ikke snyde dig for et besøg på Pablo Picasso-museet. Den verdenskendte maler blev nemlig født i Malaga i 1881, og kunstneren har i den grad sat sit aftryk på byen.

Shop amok i centrum

Med en tur til Malaga kan du nemt kombinere strandferie med storbyferie, og er du vild med shopping, er du landet det helt rette sted. Malaga kan nemlig sagtens følge med mange af de andre populære storbyer, når det gælder udvalget af kendte butikker.

Du kan blandt andet sætte pengepungen på prøve på Malagas hovedstrøg Calle Marques de Larios, som endda er overdækket, så du selv når solen står på sit højeste kan holde til at gå fra butik til butik i skyggen. Hovedstrøget er smukt i sig selv og består af en masse hyggelige små gader, hvor du finder et utal af butikker. Særligt bør du besøge de store spanske kæder som Mango, Zara og Massimo Dutti, hvor du ofte kan finde varer til billigere priser end herhjemme.

Malaga by

I Malaga finder du også flere store indkøbscentre såsom El Cortes Inglés og Larios Centro, som ligeledes vælter med butikker. Du kan også bevæge dig ned mod vandet og opdage en verden af shoppemuligheder langs marinaen i byen, hvor du ligeledes finder masser af hyggelige restauranter og cafeer, hvor du kan tage en tiltrængt pause. Her må du ikke snyde dig for at prøve nogle af de spanske specialiteter såsom tapas og paella.

Tag på udflugt

Selvom der er masser forlystelser og seværdigheder i Malaga, som i den grad kan holde dig beskæftiget hele ferien lang, kan du med fordel også leje en bil og udforske de omkringliggende områder. Malaga er Andalusiens hovedby, men lige i nærheden finder du en masse andre hyggelige kystbyer og unikke perler, som bestemt er et besøg værd.

Du kan blandt andet tage turen til byen Nerja, som ligger blot 45 minutters kørsel øst for Malaga. Her kan du opleve de historiske drypstenshuler, som uden tvivl vil tage pusten fra dig. Du kan også køre et par timer mod vest og besøge den engelske koloni Gibraltar, hvor du kan opleve de eneste vildtlevende aber i Europa på nært hold med udsigt til Afrika.

Så drømmer du om at nyde solens stråler, mens du sipper til et koldt glas sangria og nyder en omgang lækker serranoskinke og spanke oste, bør du slå til med det samme og booke din næste rejse til Malaga nu.

Solnedgang i Malaga

Bygning i Malaga

Skriv en kommentar

fifteen − fourteen =