Forbrugermagasinet er uafhængigt og læser orienteret. Vores indhold er kommissionsbaseret og gratis for alle. Læs mere
Forbrugerliv

Hvad forskellen på privatleasing, flexleasing og splitleasing?

flexleasing

flexleasingFindes der noget bedre end at sætte sig bag rattet på en ny bil? Hvis du drømmer om at få noget nyt at køre i, kan det være værd at overveje leasing fremfor køb. For mange bilejere kan det nemlig være en løsning, som i sidste ende betyder betydelige besparelser. Leasing er en ideel mulighed for at få et spritnyt køretøj uden at skulle optage dyre lån i banken og betale tårnhøje registreringsafgifter. Der findes for mange forskellige former for leasing, og det gælder om at finde den rette vej for netop dig. Findleasing.dk er en af de førende eksperter inden for leasing af biler i Danmark. Med deres ekspertise bliver du her guidet til, hvordan du finder frem til, om du bør  privatlease, flexlease eller splitlease.

En tryg lejeaftale
Flere og flere danskere vælger i dag at lease fremfor at investere i biler, og det er der mange gode grunde til. Når du leaser en bil, lejer du den af leasingfirmaet i en forudbestemt tidsperiode, som kan svinge fra blot et enkelt til tre år. Du betaler som regel en startydelse, når du indgår lejeaftalen, og derefter betaler du en fast månedlig udgift. Fordi det ikke er dig, der ejer bilen, undgår du altså pludselige uforudsete regninger, som nemt kan opstå, når man selv står som ejer af en bil. Med leasing har du det fulde overblik over, hvad du kan forvente at betale i leasingperioden, og det er en tryghed, som mange bilister nyder godt af. Hvis du vælger operationel leasing kan du, når kontrakten løber ud, blot aflevere nøglen tilbage og eventuelt lease en ny bil. Her har du også mulighed for altid at opsige leasingaftalen undervejs. Du kan dog også vælge finansiel leasing. Her bruges leasingperioden som en form for afbetaling på bilen, da du i sidste ende overtager ejendomsretten over køretøjet, når kontrakten udløber. Dette kan være den ideelle løsning til dig, der gerne selv vil eje din egen bil, men som ikke har pengene til udbetaling lige her og nu.

BMW 5 series i sølv. Foto: Findleasing.nu

Privatleasing – det populære valg

Det kan være svært at gennemskue, hvilken leasingtype, der passer dine behov. For mange private forbrugere, er det dog uden tvivl privatleasing, der giver mest mening. Denne form for leasing er som navnet antyder til dig, der skal bruge en bil til privat brug. Du privatleaser typisk i et til tre år, men perioden kan altid forhandles med leasingfirmaet. Når det er på plads, skal du betale et engangsbeløb for at få bilen mellem hænderne, hvorefter du betaler en fast pris hver måned. Med privatleasing er der også mulighed for at fortryde før tid, men der vil dog typisk være en minimumsperiode, før du kan køre bilen tilbage til leasingfirmaet.

Flexleasing til biler i særklasse

bmw 5 series flexleasing

BMW 5 series i sort. Foto: Findleasing.nu

Hvis du er kræsen, når det gælder dit valg af bil og har et særligt godt øje til biler i de dyrere prisklasser, er flexleasing formentligt mere for dig. I Danmark har vi en registreringsafgift på hele 150 procent på nye biler, og det betyder, at særligt dyre biler er noget af en investering for de fleste. Med flexleasing undgår du dog at betale den høje registreringsafgift og nøjes med den månedlige ydelse, hvor du kun betaler en lille procentdel af registreringsafgiften. Dermed bliver det altså muligt at sidde bag rattet i en luksusbil uden at sprænge budgettet.

Split din aftale op i to med splitleasing

Sidst men ikke mindst kan du også vælge splitleasing, som grundlæggende går ud på, at du splitter din leasingaftale op i to dele – erhverv og privat. Derfor er splitleasing en god løsning for dig, der både har behov for en bil til privatbrug og i forbindelse med dit arbejde. Hvis bilen bruges 70 procent til erhvervsbrug og kun 30 procent til privatbrug, betaler arbejdspladsen de 70 procent af leasingaftalen og du blot de 30 procent. Det kræver naturligvis, at din arbejdsgiver er villig til at indgå en splitaftale, men i så fald er der masser af penge at spare.

Uanset økonomisk råderum og behov kan du finde en leasingaftale, der får dig bag rattet på lige netop den bil, der passer til dig.

Anmeld

Skriv en kommentar

13 − twelve =