Forbrugermagasinet er uafhængigt og læserorienteret. Vores indhold indeholder reklamelinks og gratis for alle.

Selvom begrebet glamping er relativt moderne, så har folk rejst og campet på luksuriøs stil i mange år. Tilbage i tiden var det dog forbeholdt eliten i samfundet, men nu til dags kan de fleste være med på en glamourøs campingtur der hverken byder på ondt i ryggen, myggestik eller vand i teltet.

2 populære glampingtelte

Her til sidst vil vi nævne to gode eksempler på luksuriøse glampingtelte der passer til de flestes behov, og som opfylder alle regler om plads, lys og materialevalg. Begge glampingtelte er af mærket Blue Moose.

  1. Emperior Glamping telt

Det første telt som er kaldt Emperor, er et 24 m2 stort telt med rigelig plads til 2 personer, og hvor en børnefamilie også sagtens kan have plads nok til at udfolde sig, og stadig gøre det i behagelige omgivelser.

Her er der ståhøjde, og man får endda en lille veranda under forsejlet der giver lidt ekstra plads til besøgende, såvel som et oplagt sted at opbevare mudrede sko eller cykler mens det regner. Teltet er oplagt til at have stående mere end en enkelt overnatning, og passer derfor perfekt til brug i baghaven, på sommerhusgrunden eller pakket sammen bagerst i bilen på en køretur rundt i landet.

✅ 24 m2 

glamping telt emperiorSet hos Coop

2. Bell Glamping telt

Det andet telt hedder Bell, og er et lidt mere simpelt glampingtelt end den anden model vi nævnte. Dog får du stadig rigelig med plads til alle dine fornødenheder, samt den ekstra luksus man forventer på en glampingtur, og med op til 3 meters ståhøjde behøver man hverken dukke sig eller kravle rundt når man skal ind og ud.

✅ 3 meters ståhøjde 

bell glamping telt

Set hos Coop

 

 

Kort om glampingtelte

En af de absolut vigtigste ting når det kommer til glamping, må siges at være valget af dit glampingtelt. Det er her du virkelig kan omdanne din ferie fra en kold og våd oplevelse, til en luksuriøs campingtur med gode minder og behagelig komfort.

Det siges at luksus kan defineres som plads og lys. Altså jo mere plads, og jo bedre lysindfald man har i et lokale, eller i dette tilfælde telt, jo mere luksuriøst vil det føles. Og da hele formålet med glamping er at opnå en fornemmelse af storslåede eventyr og romantiske solnedgange må det derfor være disse to ting man især bør overveje når det kommer til valget af et glampingtelt.

Størrelsen på glampingteltet

Glampingtelte er generelt større telte, der ofte er lavet af andre materialer en letvægts polyester som vi kender det fra mange discountmærker. Mange gange kan man sammenligne glampingtelte med en yurt som vi kender dem fra Mongoliet, altså store og rummelige cirkulære telte, med masser af plads og et fantastisk lys der falder gennem bomulden eller det lignende materiale der bruges til selve teltet.

Det gør det muligt at indrette glampingteltet med lækre møbler at eksempelvis bambus eller andre egnede materialer, der giver et naturligt og let udtryk, men samtidig også tilbyder de overnattende en markant opgradering fra de 5 millimeter tykke skumgummi underlag som backpackere ofte benytter.

Det er som sådan let nok at vælge et telt der føles stort nok til det formål det skal tjene. Hvis i er to personer der ønsker en romantisk overnatning, kan i derfor overveje plads til at sove, samt god plads til andre genstande der øger komforten, såsom et køkkenhjørne så man kan nyde en kop varm te eller kakao om aftenen.

Hvilket materiale?

Her har du flere muligheder at vælge mellem, men hvis du virkelig ønsker at få den bedste oplevelse bør du overveje et materiale der giver et godt lysindfald, og som samtidig har en naturlig og behagelig farve der matcher den atmosfære eller charme som glamping handler om.

Bomuldskanvas er eksempelvis yderst populært, da man her får det bedste fra begge verdener. Materialet er stærkt nok til at kunne modstå vand og vind, og samtidig er det åndbart hvilket gør det yderst praktisk. Samtidig giver bomulden også et fantastisk spil med lyset der virkelig øger det æstetiske udtryk og bidrager til en hyggelig og naturlig atmosfære døgnet rundt.koeb glamping telt

Skriv en kommentar

fifteen − 5 =