Indhold
Bliv klogere på gulvvasker test i denne artikel. At holde gulvene rene er en fast del af pligterne i enhver husholdning. Det kan dog være et hårdt arbejde, hvis alle gulvene skal klares med håndkraft. Her kan en elektronisk gulvvasker være et godt alternativ. Det gælder uanset, om du skal gøre rent hjemme i privaten, på arbejdspladsen eller på skoler og institutioner.
De smarte gulvaskmaskiner kommer dog i mange forskellige udgaver og ikke mindst prisklasser. Derfor kan det også være svært at gennemskue, hvor du får mest værdi for dine penge. Derfor har vi hos Forbrugermagasinet her i artiklen sat os for at guide dig til tre gode bud på gulvaskere. Samtidig kan du læse mere om alt det, du bør vide, før du køber.
Denne gulvvasker test gennemgår:
- De 3 modeller (Kaercher og iRobot)
- FAQ spørgsmål og svar
- Hvordan vi har udvalgt top3
1. Kaercher FC 7 Cordless
✅ 4 ud af 5 stjerner hos britiske Trustedreviews.com
✅ Topscorer blandt brugerne hos Amazon.co.uk
Går du op i at skåne dig selv og miljøet mest muligt mod unødige kemikalier? Så er Kaercher FC 7 Cordless et smart valg af gulvvasker. Her bliver rengøringen nemlig klaret helt uden brug af kemi. I stedet bruger modellen damp til at få gulvene til at skinne.
På blot 30-60 sekunder er vandet opvarmet og klart til brug. Derudover er den utrolig nem at håndtere og manøvrere rundt i hjemmet. Gulvvaskeren er uden ledning, så du ikke hele tiden skal skifte til en ny stikkontakt. Selve vandtanken kan rumme 1 liter vand. Det er fordel, da du dermed ikke behøver fylde den op særligt ofte.
Specifikationer:
- Farve: Gul
- Motoreffekt: 1900 watt
- Kapacitet: 75 m2
- Damptryk: 3,2 bar
- Antal hjul: 3
- Beholderkapacitet: 1 liter
- Nettovægt: 4,15 kg
- Længde: 360 mm
- Bredde: 236 mm
- Højde: 253 mm
2. iRobot Braava 390
✅ Anbefalet af roboteksperten.dk
✅ Utrolig lydsvag
Er du træt af selv at skulle klare tjansen, når gulvet trænger til en vask? Så bør du overveje at lade iRobot Braava Jet 240 flytte ind hjemme hos dig. Her er nemlig tale om robot, som klarer rengøringen helt af sig selv.
Det eneste, du skal gøre, er at fylde vand på og vælge den rengøringsklud, du ønsker at bruge. Derefter fjerner robotten effektivt både støv og skidt fra gulvene. Når gulvene er rene, finder robotten endda selv tilbage til sin station. Den intelligente robot er desuden næsten helt støjfri. Du kommer altså ikke til at blive generet af at have den kørende i hjemmet.
Specifikationer:
- Styres ved hjælp af app fra iRobot
- Maks. driftstid: 40 min.
- Maks arbejdsareal: 25 m2
- Ladetid: 120 min.
- Lydniveau: 70 dB
- Vægt: 1,2 kg
- Højde: 8,4 cm
3. Kaercher FC5 2-i-1 Gulvvasker
✅ 4 ud af 5 stjerner hos britiske Trustedreviews.com
✅ Miljøvenlig rengøring med damp
Med en Kaercher FC 5 i hjemmet, slipper du for at hive støvsugeren frem, før du kan komme i gang med gulvvasken. Her er nemlig tale om en 2-i-1 gulvasker. De roterende mikrofiberruller fugtes, hvilket opløser indtørret snavs.
Derudover opsnapper det løst snavs som eksempelvis krummer. Maskinen suger efterfølgende det beskidte vand væk, så dit gulv fremstår tørt og rent. Rullerne er desuden selvrensende. Dermed slipper du altså for mopper eller klude, der konstant skal vrides op.
Dermed bruger du også op til 85 % mindre vand, og det er godt for miljøet. Gulvvaskeren kan bruges på alle typer gulve. Det gælder både gulve af træ, laminat eller sten.
Specifikationer:
- Farve: Gul
- Motoreffekt: 460 watt
- Beholderkapacitet: 0,4 liter
- Nettovægt: 5,20 kg
- Vandtank rent vand: 400 ml
- Vandtank snavset vand: 200 ml
- Areal pr. tank: 60 m2
- Længde: 320 mm
- Bredde: 270 mm
- Højde: 1220 mm
FAQ: Spørgsmål og svar
At gulvene engang imellem skal vaskes er en realitet, vi ikke kommer uden om. Særligt i børnefamilier skal gulvvaskeren findes frem lidt hyppigere end i andre hjem. Uanset om du klarer gulvvasken med en robot, en eldrevet-gulvvasker eller en gammeldags moppe, er det afgørende, at du griber opgaven ordentligt an.
Ellers får du ikke det rene og holdbare resultat, som du drømmer om.
Faktisk er der en række typiske fejl, som mange begår, når de vasker gulve. Dem kan du blive klogere på herunder, så du selv undgår at falde i samme fælde.
Overdosering af sæbe
Der skal sæbe til for at få bugt med alt snavs og skidt på gulvene. Du skal dog ikke bare hælde ubegrænsede mængder i vandet. Rigtig mange overdoserer ganske enkelt sæben, fordi de tror, der skal mere til, end der egentligt skal.
Det kan resultere i et gulv, der fremstår fedtet og klistret, når du er færdig. Derfor bør du altid læse nøje på brugsanvisningen på det rengøringsmiddel, du anvender. Her vil du finde en klar anvisning af, hvor meget sæbe du skal bruge.
Beskidt vand
Du kan ikke forvente, at dit vand holder til en hel gulvvask. Især hvis dine gulve er meget beskidte, skal du formentligt skifte det ud undervejs. Ellers ender du med at bruge beskidt vand til at vaske det resterende gulv i. Det kan også være nødvendigt at skifte selve kluden ud undervejs, hvis den bliver for snavset.Dette slipper du naturligvis for med de fleste elektroniske gulvvaskere.
⛔ Forkerte bevægelser med moppen
Når du vasker gulve, skal du altid huske at bevæge dig i otte-taller. Dermed undgår du nemlig at udtvære snavset unødigt. Ved at bevæge gulvvaskeren frem og tilbage, gør du altså ikke noget godt. Skift til de berømte otte-taller, og så vil du se en mærkbar forskel til det bedre.
Forskellige typer gulve kræver forskellige former for rengøring. Hvis du har flere forskellige gulve derhjemme, kan du altså ikke bare behandle dem ens. Nogle gulve er uden tvivl lettere at holde rene end andre. Herunder kan du blive klogere på, hvordan du bedst griber rengøringen af netop dine gulve an.
Ubehandlede trægulve
Findes der noget flottere end et råt trægulv? Det giver er varmt, rustikt og eksklusivt udtryk i hele hjemmet. Ubehandlede trægulve er dog uden tvivl de sværeste gulve at vaske. Det suger nemlig rigtig meget snavs til sig, som er svært at få bugt med igen.
De ovenstående gulvvaskere, bør du ikke bruge til at vaske et ubehandlet trægulv. Særligt damprensning er udelukket, da det kan beskadige det dyrbare gulv.
Det kan dog lade sig gøre at få dit rå trægulv rent igen. Hertil skal du bruge lunkent vand og sæbespåner. Det anbefalede forhold er 5 liter vand til 1 dl sæbespåner. Sørg for at piske sæbespånerne godt op i vandet, før du går i gang, så de opløses ordentligt.
Sæbespåner er bedst til et tørt trægulv, der ikke er behandlet. Er dit trægulv mere fedtet, kan du med fordel anvende trærens, natursæbe eller hvid sæbe. Ifølge Samvirke skal du også altid huske at vaske dit trægulv i samme retning som træets årer.
Det er især vigtigt, når træet er ubehandlet. Ellers vil du ikke kunne få skidtet til at gå væk. Der vil desuden sætte sig sæberester i gulvet, hvis du vasker på tværs af årene. Generelt er regelmæssig og grundig vask den bedste måde at vedligeholde et råt trægulv.
Lakerede trægulve
Mange, der vælger trægulve, vælger også at få dem behandlet. Et trægulv, der er blevet lakeret, er nemlig meget lettere at holde rent og pænt i længden. Det skyldes, at lakering giver træet en beskyttende overflade.
Når gulvet trænger til at blive gjort rent, skal du blot bruge almindeligt universalrengøringsmiddel. Det opløser du i rigeligt varmt vand. Rengøringsmidlet fjerner effektivt fedt og opløser genstridige pletter. Du bør også vaske dit trægulv jævnligt, når det er lakeret.
Laminatgulve
Laminatgulve er utroligt populære i danske hjem. Her kan du nemlig få et pænt og praktisk gulv til langt lavere priser, end hvis du vælger ægte træ. Udover prisen er den store fordel ved laminat også, at det er nemt at holde rent.
Du kan både anvende brun sæbe eller universalrengøringsmiddel og blande det med varmt vand i det anbefalede forhold. Du skal passe på med især at bruge for meget brun sæbe. Det kan nemlig gøre gulvet fedtet. Du skal desuden også være opmærksom på ikke at bruge for meget vand.
Laminatgulve har nemlig ikke godt af at få for meget vand på én gang. Derfor skal moppen eller kluden vrides godt, før du går i gang med at vaske.
Betongulve
Beton er et slidstærkt og solidt materiale. Det kræver dog også rengøring med jævne mellemrum. Heldigvis er den glatte overflade let at vaske på. Hertil skal du bruge vand og sæbespåner. Husk altid, at sæbespånerne skal opløses godt i vandet, før du går i gang. Du skal bruge 1 dl sæbespåner til 5 liter vand. Det kan være en god idé at vaske betongulvet med universalrengøringsmiddel nogle gange i stedet for at bruge sæbespåner.
Linoleumsgulve
Linoleum er et naturmateriale. Trods det er det enormt slidstærkt og robust. Derfor kan du roligt bruge diverse gulvvaskere og dampere til at gøre denne type gulve rene. Når du vasker gulvet, bør du bare bruge universalrengøringsmiddel. Linoleum vil nemlig ikke kunne tage imod de plejende og skånsomme stoffer fra sæbespåner og natursæber. Den slags behandling vil tværtimod efterlade gulvet fedtet at se på.
Klinke- og flisegulve
Hvis dine gulve er belagt med klinker eller fliser er du heldig. Her er nemlig tale om overflader, der er utroligt nemme er rengøre. De kan nemlig holde til det hele. Du kan altså både klare rengøringen i hånden eller med en smart maskine. En dampmaskine kan være brugbar, når du skal gøre rent mellem fugerne.
I udarbejdelsen af denne guide, har vi hos Forbrugermagasinet ikke selv testet de forskellige gulvaskere i en gulvasker test. Vi har dog foretaget en grundig og dybdegående research hos flere eksperter og troværdige kilder.
Grundlæggende bygger artiklen på resultater fra flere store tests i både ind- og udland. Herunder kan du læse mere om alle de forskellige tests. Dermed har du mulighed for at udforske dem nærmere selv.
Trustedreviews.com
Trusted Reviews er en britisk hjemmeside med hele 9 millioner månedlige læsere. Her kan man læse uafhængige og ærlige anmeldelser af diverse teknologiske produkter. I 2017 har siden lavet en gulvvasker test. Her er blevet kigget på både pris, design og håndterbarhed. Du kan læse hele deres gulvvasker test her helt gratis.
Roboteksperten.dk
Som navnet afslører, er hjemmesiden her eksperter i roborter til hjemmet. Her kan du både læse mere om tidens trends og nyheder på markedet. Du kan også fordybe dig i ærlige og grundige anmeldelser af populære robotter, før du selv køber.
Roboteksperten har blandt andet testet robotgulvaskeren fra iRobot, som vi anbefaler her i artiklen. Det kan du se mere om i videoen her.
Amazon.co.uk
Uanset hvad du søger efter, finder du det næsten med garanti hos Amazon. Hjemmesiden er nemlig førende indenfor e-handel på verdensplan. På siden kan du finde masser af inspiration til kommende køb.
Du kan dog også læse anmeldelser af produkter, som du er interesseret i. Dermed kan du fra brugernes egen mund finde ud af, om produkterne lever op til forventningerne. Til artiklen her har vi kigget på anmeldelserne af gulvvaskere.Du kan blandet andet se deres gulvvasker test og anmeldelser her.
[…] også om: nilfisk støvsuger, gulvvasker test, Bosch athlet test, luftrenser test, affugter test, poseløs støvsuger test, støvsuger tilbud, […]
[…] også om: nilfisk støvsuger, gulvvasker test, Bosch athlet test, luftrenser test, affugter test, Nilfisk handy, poseløs støvsuger test, […]
[…] også om: nilfisk støvsuger, gulvvasker test, Bosch athlet test, luftrenser test, affugter test, Nilfisk handy, poseløs støvsuger test, […]