Forbrugermagasinet er uafhængigt og læserorienteret. Vores indhold indeholder reklamelinks og gratis for alle.

Nye håndvægte? Her i artiklen guider vi dig til, hvordan du vælger de rette håndvægte til hjemmebrug.


Budget valg: Justerbare håndvægte

✅ Praktisk håndvægtsæt
✅ Alt du skal bruge til vægttræning

haandvaegte 20kg

Vil du gerne have et komplet sæt håndvægte, så du kan variere belastningen efter behov? Så er håndvægte udvalget hos Apuls stort.

Her får du nemlig alt det du skal bruge for at kunne styrketræne effektivt. Der er altså rig mulighed for at løfte vægte, uanset om du er nybegynder eller erfaren.

💡Specifikationer:

  • 🔺Totalvægt: 20 kg

Fra 649,- kr. hos Abilica

Til produkt


Vores valg: Abilica Hex-dumbells

✅ Mange gode brugeranmeldelser
✅ Godt valgt til prisen

dumbels

Med sættet her fra Abilica bliver du godt klædt på til at starte vægttræningen derhjemme. Du får først og fremmest hele 10 håndvægte, der svinger i vægt fra 10 til 30 kg.

Her er altså plads til at stige i vægt, ligesom du kan variere belastningen efter eget ønske. Derudover får du også et praktisk stativ.

Dermed har du altså et sted at opbevare dine håndvægte, så de ikke ligger og flyder, når de ikke er i brug. Stativet er udført i et klassisk og stilrent design.

💡Specifikationer:

  • 🔺Farve: Sort

1579,- kr. hos Abilica

Til produkt


Pro valg: Odin håndvægte stativ (15 sæt + rack)

✅ Håndvægte i højeste kvalitet
✅ Stor variation i vægtklasserne

haandvaegte stativ

Vil du ikke gå på kompromis med kvaliteten, når du skal træne derhjemme? Så bør du måske investere i sættet ODIN. I alt 545 kg.

Her får du et komplet sæt af håndvægte, der spænder i vægt fra de letteste på 2,5 kg til de tungeste på 35 kg. Der er altså rig mulighed for at variere træningen, uanset hvor stærk du er.

Alle håndvægtene er lavet af kraftig gummi i bedste kvalitet. Det sikrer, at de kan holde til hårdt og vedvarende brug. Derudover får du også et smart stativ, hvor du kan opbevare vægtene efter træningen.

💡Specifikationer:

  • 🔺Håndvægte: fra 2 kg op til 35 kg. 15 sæt.

 

FØRPRIS: 21.248 kr.
Nu 20.799,- kr. hos Apuls

Til produkt


ℹ Sådan vælger du de rette håndvægte

Håndvægte kommer i mange forskellige udformninger, og det gælder om at vælge dem, som passer bedst til dig.Der er en række faktorer, du her skal kigge på, når du sammenligner de forskellige modeller.

Det gælder alt fra vægt til materialer og greb. Det kan du blive klogere på herunder.

Typer af håndvægte

Håndvægte kan være lavet af mange forskellige materialer. Derfor er det en smagssag, hvad man foretrækker. Herunder tager vi dig igennem de mest gængse typer, som du kan vælge mellem.

Håndvægte af jern

Man kalder ofte det at vægttræne for at pumpe jern. Derfor giver det også sig selv, at man kan få håndvægte lavet af jern. Det gælder både til privaten og til professionelt brug. Det er dog typisk i fitnesscentrene, du finder dem.

Problemet med håndvægte af jern er nemlig, at de nemt kan beskadige gulvet. De kræver derfor et specielt træningsunderlag, som de færreste gider anskaffe sig til hjemmet.

Hvis du vælger at gå med dem alligevel, får du dog nogle utroligt holdbare vægte.

Håndvægte af gummi

Gummi lyder måske som et usandsynligt materiale at nævne i forbindelse med håndvægte. Men faktisk er det hyppigt brugt.

Du kan få håndvægte af gummi i vægtintervaller fra 2 til 50 kg, så der er rig mulighed for at udvikle sig løbende.

Den store fordel ved denne type vægte er, at de er behagelige at holde om. Det er især godt, når du træner med tunge vægte. Derudover er de skånsomme over for underlaget.

Håndvægte af krom

Krom har førhen været et meget populært materiale at lave håndvægte af. Det er gledet en smule ud de senere år, men du kan stadig få rigtig gode håndvægte af krom til at bruge derhjemme.

Krom bruges typisk til at lave lettere håndvægte, der vejer op til 20 kg.

De er desuden utrolig holdbare, så du kan have glæde af dem langt ud i fremtiden. Kromet giver også et stabilt og behageligt greb, når du løfter.

Håndvægte af vinyl

Vinyl er hurtigt blevet enormt populært, når det gælder fremstilling af håndvægte. Vinyl er nemlig genialt at bruge til de helt lette vægte, der højest vejer omkring 12 kg.

De bruges typisk til genoptræning eller i forbindelse med gymnastik. Derudover giver de et godt greb, der skåner dine hænder. Dit gulv tager heller ikke skade, selv hvis du taber håndvægtene på gulvet.

Derfor er de oplagte at bruge i hjemmet til den lettere træning.

Hvilken vægtklasse?

Når du har valgt, hvilken type håndvægte du vil have, skal du også vælge, hvor meget de skal veje. Her findes der naturligvis ikke kun ét gyldent svar.

Det er nemlig helt individuelt, hvor meget belastning man kan og vil træne med. Du skal gøre op med dig selv, hvilke øvelser du mest kommer til at lave. Samtidig har det betydning, om du laver mange eller få gentagelser.

En god tommelfingerregel er dog, at du gerne skal kunne lave 6-14 gentagelser ved en given vægt, før vægtklassen passer til dig og dit niveau. Mange vælger også at anskaffe håndvægte, der vejer lidt forskelligt.

Dermed kan man tilpasse vægten efter den givne øvelse, mens der også er plads til udvikling. Det gælder om at finde en vægt, der hverken er for høj eller lav for dig.

håndvægte-jern


👍Fordele ved at træne med håndvægte

Styrketræning er vigtigt, hvis du vil opbygge en stærk og sund krop fri for smerter og sygdom. Her kan håndvægte være et væsentligt redskab, som hurtigt kan skabe gode resultater.

Fordelene ved at træne med håndvægte er nemlig mange. Det gælder uanset, hvor tunge vægte du kan håndtere. Herunder kan du læse en række af de største fordele.

Bliv større og stærkere

Den helt store fordel ved at træne med håndvægte er selvfølgelig, at du fysisk kan ændre, hvordan din krop tager sig ud. Vægttræning aktiverer de store muskelgrupper, hvorved din muskelmasse øges.

Det giver dig mere fremhævede og større muskler. Du kan også bare styrketræne for at få en meget fast og tonet krop, som mange kvinder eksempelvis foretrækker.

Du kan træne musklerne i stort set hele kroppen, hvis du har adgang til et sæt håndvægte. Det handler bare om at lave forskellige øvelser.Frie håndvægte stiller store krav til kroppen, da det kræver stabilitet og balance. Derved udfordrer du musklerne optimalt, og det giver gode resultater.

Opdag ubalance i musklerne

Ved at træne med håndvægte kan du blive klogere på din krop.Når du træner med frie vægte, vil du nemlig hurtigt opdage, om du har ubalance i din muskulatur.

Du vil altså kunne føle, om din ene side er svagere end den anden. Dermed har du mulighed for at arbejde på at udligne ubalancen. Det er nemlig vigtigt i forhold til at undgå skader.

Pladsbesparende træning

Kniber det med pladsen derhjemme? Så er det ikke oplagt at investere i store maskiner til styrketræning. Her er håndvægte derfor et godt alternativ.

De fylder nemlig ikke meget i hjemmet og kan nemt pakkes væk, når de ikke er brug.

Forbedret balance og stabilitet

Som nævnt bliver du udfordret på balanceevnen og din stabilitet, når du træner med håndvægte. Det kræver nemlig en god teknik, hvis øvelserne skal udføres rigtigt.

Med tiden vil du derfor opleve, at du får en bedre balance og koordination generelt. Dermed nedsættes risikoen for skader markant.


🏋Inspiration: Prøv disse øvelser med håndvægte

Det er stort set kun fantasien, der sætter grænser for, hvilke øvelser du kan lave med håndvægte. Hvis du mangler lidt inspiration til at gøre træningen lidt sjovere og mere varieret, kan du dog få nogle gode tips herunder.

Disse tips har som livsstilmagasinet ALT.dk har opstillet. Du kan gentage øvelserne så mange gange, det passer dig og dit styrkeniveau.

håndvægte-køb

Squats

Vil du have stærke ben og baller? Så kommer du ikke uden om at lave squats. Øvelsen er da også en favorit blandt både mænd og kvinder, da den for alvor aktiverer underkroppen.Du udfører et squat ved at placere håndvægten vandret foran brystet.

Her skal du sørge for at skyde brystet frem og ranke ryggen. Stil dig så med din hoftebreddes afstand mellem fødderne og peg fødderne lidt udad.

Spænd op i maven, og sæt dig så ned i en 90 graders vinkel. Du skal sørge for, at dine knæ følger tæernes retning, så de ikke faldes indad, når du går op og ned.

Reverse lunges

Lunges er en anden god måde at få styrket underkroppen. Du udfører et reverse lunge ved at tage en håndvægt i hver hånd. Så skyder du brystet frem og retter ryggen. Tag så et stort skridt tilbage med den ene fod. Forreste og bagerste knæ skal ned i en vinkel på 90 grader.

Træd så tilbage til udgangspositionen. Gentag bevægelse nu bare med den anden fod. Du kan også udføre forlæns lunges. Her træder du bare frem i stedet for tilbage.

Planken

Det er enormt vigtigt at træne sin core og ryg. Det er nemlig hele kroppens fundament. Til det er planken genial. Du stiller dig i plankepositionen, og her skal der være hoftebreddes afstand mellem fødderne. Hold fast om håndvægtene med begge hænder.

Træk så den ene håndvægt fra gulvet op til dit bryst. Du skal sørge for, at din albue kører ind langs siden af kroppen. Før så håndvægten tilbage til gulvet og gentag med den anden hånd.Du skal spænde godt op i maven, mens du skiftevis løfter vægtene.

Trænger du til at træne dine triceps eller biceps? Så skal du have fat i nogle gode håndvægte, der kan give dig stærke og veltrænede arme.

Du behøver nemlig ikke være medlem af et fitnesscenter for at kunne løfte vægte. Det kan du også gøre hjemme i egne trygge rammer.

Læs også om: træningsmaskiner og multistationer, løbebånd tilbud, Squat rack stativer, træningsbænkcrosstrainer tilbud,  romaskine tilbud, motionscykel test, trampolin til nedgravning, trampolin tilbud, proteinpulver test, bedste stepmaskine, elcykel dame, motionscykel test

3 kommentarer

Skriv en kommentar

14 + 18 =