Indhold
Vil du gerne passe på dit eget helbred og miljøet? Så kan du med fordel vælge kalkmaling, næste gang dine vægge trænger til en opfriskning. Modsat almindelig akryl- eller silikonemaling får du nemlig her et miljøvenligt alternativ.
Når hovedingrediensen er kalk, slipper du ganske enkelt for mange af de skadelige stoffer. Det gælder både tungmetaller, konserveringsmidler, mikroplast og opløsningsmidler.
Du kan altså med god samvittighed male hele hjemmet, så det fremstår så godt som nyt. Flere og flere forbrugere har fået øjnene op for det miljøvenlige alternativ. Dog kan det stadig være svært at finde ud af, hvilken kalkmaling der er bedst. Derfor guider vi hos Forbrugermagasinet herunder dig til, hvilken kalkmaling vi vil anbefale. For hvorfor ikke vælge en prisvindende variant, når du har muligheden for det?
Prisvinder: KALK Ren Vægmaling
- ✅ Miljømærket
- ✅ Giver et sundt indeklima
- ✅ Vinder af produktprisen på Building Green-messen 2017
Hvis du er på udkig efter en kalkbaseret maling, bør du uden tvivl vælge KALK Ren. Den miljøvenlige vægmaling har slået konkurrenterne. Det sikrede da også den danske virksomhed bag produktet en pris i 2017.
Her løb kalkmalingen nemlig med prisen “Det Bæredygtige Element – Produktprisen” på Building Green-messen i København. Den helt store force ved malingen er, at den er helt fri for skadelige stoffer og kemikalier. Hvor andre miljømærkede malinger blot har sænket niveauet, har KALK altså formået helt at eliminere alt det, som vi ikke ønsker at fylde vores hjem med.
Kalken, der bruges til at lave malingen, er udvundet fra Faxe Kalkbrud på Sydsjælland. Udover at være miljøvenlig, har malingen også mange andre fordele. Den er eksempelvis også diffusionsåben. Det betyder, at væggen kan ånde gennem malingen. Dermed kommer den effektivt af med fugt og kondens, så der ikke opstår skader. Malingen kan desuden tones i hele 600 forskellige nuancer. Der er altså god mulighed for at ramme lige præcis den farve, du har udtænkt dig.
Specifikationer:
- Fås i hvid og kan tones i 600 nuancer
- Glans: Ca. 1, kalkmat
- Rækkeevne: Ca. 6-8 m2
- Fortynding: Kan fortyndes med vand
- Tørretid: 1-2 timer, overmalbar efter ca. 4 timer ved +20 °C
- Værktøj: Pensel, rulle eller malersprøjte
Få flotte og matte vægge med kalkmaling
Kalkmaling er mere populært end nogensinde før i malerbranchen. Det skyldes helt sikkert, at vi er blevet mere beviste om, at vi skal passe på miljøet og os selv. Almindelig maling indeholder en række skadelige kemikalier, som påvirker indeklimaet. Derfor vælger flere at male deres vægge med en renere kalkmaling. Det er dog ikke den eneste gode grundt til at vælge kalkmaling.
Det smarte alternativ giver nemlig også et unikt og utroligt eksklusivt udseende til dine vægge. Med maling baseret på kalk opnår du et helt særligt mat udtryk. Og netop det er meget oppe i tiden netop nu, hvorfor flere og flere vælger det for at opdatere boligen.
⚠ Det skal du huske, før du maler
Det er hverken svært eller tidskrævende at male med kalkmaling fremfor andre alternativer. Det kræver dog en smule forberedelse, hvis resultatet skal blive godt. Først skal du sikre dig, at væggen, der skal males, er tør, ren, glat og ensartet. Hvis der er skader eller skidt, skal det altså udbedres først. Ellers risikerer du, at malingen ikke tager ordentlig ved væggen.
Og dermed opnår du ikke et holdbart resultat. Du kan male med kalkmaling ovenpå både almindelig maling, tapet eller en helt rå væg. Det anbefales dog, at du grunder underlaget først. Dermed undgår du også, at væggen suger alt for meget af malingen, hvilket vil sætte forbruget af kalkmaling markant op. Inden du går i gang, skal du også sørge for at røre malingen godt rundt med en facadepensel.
ℹ Sådan maler du din væg med kalkmaling
Kalkmalingen er noget tykkere end almindelig maling. Derfor kræver det, at du trækker malingen mere ud, når du begynder at male. Du skal også tænke over dine strøg med penslen. Det får nemlig betydning for væggens endelige udseende.
Du kan vælge at bruge korte og bløde strøg. Det giver et meget intenst udtryk. Du kan også vælge lange og hårde strøg, hvilket giver et mere roligt udtryk. Overordnet er det dog bare vigtigt at være konsekvent, når du først går i gang. Dermed får du nemlig det pæneste og mest ensartede resultat.
Typisk skal der to lag til for at få malingen til at dække helt. Det afhænger dog lidt af mærket og farven. Nogle gange kan det være nok med bare ét lag. Det er ikke muligt at holde pauser undervejs, når du maler med kalkmaling. Det er nemlig nødvendigt at male vådt i vådt. Det skyldes, at kalkmaling tørrer meget hurtigt ud. Derfor skal du også altid være sikker på, at du har nok maling til hele væggen, når du går i gang.
Mal sundere og mere miljøvenligt
Ønsker du at passe bedre på dig selv og miljøet, når der skal males? Så er der faktisk en række ting, du kan være opmærksom på. Sådan lyder det ifølge Boligejernes Videnscenter Bolius, som har opstillet syv gode råd til sundere malerarbejde:
- Vælg miljømærket maling som eksempelvis KALK Ren vægmaling
- Mal om sommeren, hvor det er mere praktisk at lufte ud, mens du maler og efter
- Undgå spraymaling og lak
- Brug handsker og eventuelt malerdragt
- Tag et bad og skift dit tøj, lige efter du har malet
- Lad ikke små børn sove i et nymalet rum, før der er gået en uge eller mere
- Undgå at male eller at opholde dig i nymalede rum, hvis du er gravid
Læs også om: facade og murmaling, epoxymaling, radiator, maling test, glasdøre guide
[…] også om: epoxymaling, kalkmaling test, radiator, maling test, glasdøre […]
[…] også om: facade og murmaling, kalkmaling test, radiator, maling test, glasdøre […]
[…] også om: facade og murmaling, epoxymaling, kalkmaling test, radiator, maling test, glasdøre […]
[…] også om: Facade og murmaling, Epoxymaling, Kalkmaling test, Radiator, Maling test, Glasdøre […]
[…] også om: facade og murmaling, epoxymaling, kalkmaling test, radiator, maling test, glasdøre […]
[…] også om: facade og murmaling, epoxymaling, kalkmaling test, radiator, glasdøre […]
[…] også om: facade og murmaling, epoxymaling, kalkmaling test, radiator, maling […]