Forbrugermagasinet er uafhængigt og læserorienteret. Vores indhold indeholder reklamelinks og gratis for alle.

Rengøring Husholdning

Kärcher gulvvasker test – Hvilken skal du vælge?

Kärcher gulvvasker test

I artiklen her guider vi hos Forbrugermagasinet dig til de bedste Kärcher gulvvasker på markedet. Du skal altså læse med, hvis du overvejer at anskaffe et apparat, der kan klare den sure tjans for dig. En gulvvasker sikrer dig nemlig effektiv skinnende rene gulve, uden du skal bruge en masse knofedt. Vi har udvalgt en række modeller, der alle klarer sig godt i test, og som får gode anmeldelser af brugerne.

1. Kärcher FC 5 gulvvasker

✅ Topscorer hos britiske Trustedreviews.com
✅ 4,2 ud af 5 stjerner hos Amazon.co.uk

Kärcher-FC-5-gulvvasker

Med gulvaskeren her fra Kärcher kan du vaske dine gulve uden at støvsuge først. Det skyldes de roterende mikrofiberruller, som effektivt opsnapper støv og indtørret snavs blot ved brug af rent vand. Det beskidte vand og snavs suger maskinen derefter op igen, så gulvet fremstår rent og tørt. Rullerne har endda en smart selvrensende funktion. Dermed slipper du altså for at skulle vride en klud eller moppe konstant. Maskinen bevæger sig fremad helt af sig selv, uden at du lægger kræfter i, og den kan bruges på typer hårde gulve.

Specifikationer:

 • Motoreffekt: 460 W
 • Kapacitet beholder til rent vand: 0,4 liter
 • Kapacitet beholder til snavset vand: 0,2 liter
 • Areal pr. tank: 60 m2
 • Rotationshastighed: 500 rpm/min
 • Farve: Gul
 • Længde: 320 mm
 • Bredde: 270 mm
 • Højde: 1220 mm
 • Vægt: 4,6 kg

2. Kärcher SC 3 EasyFix gulvvasker

✅ Topscorer hos britiske Trustedreviews.com
✅ 4,4 ud af 5 stjerner hos WhiteAway

Kärcher-SC-3-EasyFix-gulvvasker

Kärcher har gjort det igen med denne eminente gulvasker. Her kan du nemlig gøre dit hjem helt rent uden brug af kemi. Maskinen gør i stedet rent ved brug af damp. Dermed kan du effektiv fjerne alt fra snavs til sæberester og kalk fra dine gulve eller fra overflader på badeværelset. Kombinationen af det høje damptryk og varmen dræber faktisk hele 99,99 procent af alle bakterier i husholdningen. Du kan selv tilpasse dampen til den overflade, der skal rengøres. Der medfølger desuden en række smarte mundstykker, som kan gøre rengøringen endnu lettere.

Specifikationer:

 • Motoreffekt: 1900 W
 • Kapacitet beholder: 1 liter
 • Maksimalt damptryk: 3,5 bar
 • Areal pr. tank: 75 m2
 • Rotationshastighed: 500 rpm/min
 • Farve: Gul
 • Længde: 360 mm
 • Bredde: 236 mm
 • Højde: 253 mm
 • Vægt uden tilbehør: 3,1 kg

Et godt alternativ

Det er naturligvis ikke kun Kärcher, der laver smarte og funktionelle gulvvaskere. Derfor har vi herunder også fundet et godt alternativ, hvis du er på udkig efter noget lidt andet.

3. iRobot Braava 390T

✅ Topscorer hos norske Klikk.no
✅ 4,3 stjerner ud af 5 hos WhiteAway

iRobot-Braava-390T

Vil du helt slippe for selv at skulle smøre ærmerne op, når gulvene skal vaskes? Så bør du lade en robot klare opgaven. iRobot Braava 390T er en intelligent og smart gulvvasker, der fungerer på alle hårde gulve. Den har en praktisk en støvsugerfunktion, der fjerner støv, hår og krummer. Den har dog også en anden funktion. Når du skifter kluden, kan du nemlig også vaske gulvet. Du får altså to produkter i ét. Den har en indbygget GPS, som gør, at den kan finde rundt i hjemmet. Dermed husker den også, hvor den allerede har været.

Specifikationer:

 • Tør aftørring: Op til 210 minutter og 93 m2
 • Våd aftørring: Op til 2,5 timer og 99 m2
 • Opladningstid: 2 timer
 • Farve: Hvid
 • Længde: 24,4 cm
 • Bredde: 21,6 cm
 • Højde: 7,9 cm
 • Vægt: 1,8 kg

 

Tysk rengøringsteknologi i særklasse

Kärcher er en tysk virksomhed, der er førende i verden inden for rengøringsteknologi. Det var entreprenøren Alfred Kärcher, der i 1935 grundlagde virksomheden i Stuttgart. Dengang startede han med at lave sine egne produkter inden for varmeteknologi. I 1939 flyttede Kärcher så til Winnenden, hvor hovedkontoret stadig ligger den dag i dag. Nu var virksomheden også gået over til at lave varmeelementer til flymotorer og flykabiner.

Det var først efter 2. verdenskrigs afslutning, at Kärcher flyttede sit fokus. Nu begyndte virksomheden at lave produkter til de almindelige husholdninger som eksempelvis komfurer, ovne og trailere til traktorer. Gennembruddet inden for rengøringsteknologi kom i 1950. Her udviklede Alfred Kärcher den første højtryksrenser i Europa. Stifteren døde få år efter i en alder af 58 år, og han nåede derfor aldrig at opleve, hvor stor en succes hans ideer blev til. Virksomheden blev dog i familiens hænder, da hans kone Irene tog over. I dag har Kärcher en milliardomsætning og over 13.000 medarbejdere fordelt på afdelinger i 70 forskellige lande. Du kan læse mere om Kärchers historie her.

FAQ: Typiske fejl ved gulvvask

gulvvask-spand

Der findes mange gode råd for den optimale gulvvask.

At gulvene engang imellem skal vaskes er en realitet, vi ikke kommer uden om. Særligt i børnefamilier skal gulvvaskeren findes frem lidt hyppigere end i andre hjem. Uanset om du klarer gulvvasken med en robot, en eldrevet-gulvvasker eller en gammeldags moppe, er det afgørende, at du griber opgaven ordentligt an. Ellers får du ikke det rene og holdbare resultat, som du drømmer om. Faktisk er der en række typiske fejl, som mange begår, når de vasker gulve. Dem kan du blive klogere på herunder, så du selv undgår at falde i samme fælde.

 Overdosering af sæbe?

Der skal sæbe til for at få bugt med alt snavs og skidt på gulvene. Du skal dog ikke bare hælde ubegrænsede mængder i vandet. Rigtig mange overdoserer ganske enkelt sæben, fordi de tror, der skal mere til, end der egentligt skal. Det kan resultere i et gulv, der fremstår fedtet og klistret, når du er færdig. Derfor bør du altid læse nøje på brugsanvisningen på det rengøringsmiddel, du anvender. Her vil du finde en klar anvisning af, hvor meget sæbe du skal bruge.

 Beskidt vand?

Du kan ikke forvente, at dit vand holder til en hel gulvvask. Især hvis dine gulve er meget beskidte, skal du formentligt skifte det ud undervejs. Ellers ender du med at bruge beskidt vand til at vaske det resterende gulv i. Det kan også være nødvendigt at skifte selve kluden ud undervejs, hvis den bliver for snavset.Dette slipper du naturligvis for med de fleste elektroniske gulvvaskere.

⛔ Forkerte bevægelser med moppen?

Når du vasker gulve, skal du altid huske at bevæge dig i otte-taller. Dermed undgår du nemlig at udtvære snavset unødigt. Ved at bevæge gulvvaskeren frem og tilbage, gør du altså ikke noget godt. Skift til de berømte otte-taller, og så vil du se en mærkbar forskel til det bedre.

ℹ Sådan har vi udvalgt vores top 3

I udarbejdelsen af denne guide, har vi hos Forbrugermagasinet ikke selv testet gulvvaskerne. Vi har dog foretaget en grundig og dybdegående research hos flere eksperter og troværdige kilder. Grundlæggende bygger artiklen på resultater fra flere store tests i både ind- og udland. Herunder kan du læse mere om alle de forskellige tests. Dermed har du mulighed for at udforske dem nærmere selv.

Amazon.co.uk

Uanset hvad du søger efter, finder du det næsten med garanti hos Amazon. Hjemmesiden er nemlig førende indenfor e-handel på verdensplan. På siden kan du finde masser af inspiration til kommende køb. Du kan dog også læse anmeldelser af produkter, som du er interesseret i. Dermed kan du fra brugernes egen mund finde ud af, om produkterne lever op til forventningerne. Til artiklen her har vi kigget på anmeldelserne af gulvvaskere.Du kan blandet andet se anmeldelser her.

Klikk.no

Klikk.no er en norsk hjemmeside, der skriver om alt det, som forbrugerne interesserer sig for. Her kan du læse artikler, anmeldelser og guides til diverse produkter. På siden har man blandt andet også testet en robotgulvvasker. Det kan du læse mere om her.

Trustedreviews.com

Trusted Reviews er en britisk hjemmeside med hele 9 millioner månedlige læsere. Her kan man læse uafhængige og ærlige anmeldelser af diverse teknologiske produkter. I 2017 har siden testet gulvaskere. Her er blevet kigget på både pris, design og håndterbarhed. Du kan læse hele testen her helt gratis.

WhiteAway

WhiteAway er en dansk virksomhed, der er eksperter i salg af hvidevarer og andre apparater til hjemmet online. Det hele startede i 2003 som et hobbyprojekt blandt venner. I dag er WhiteAway den største forhandler af hvidevarer i Skandinavien med flere kontorer både i Danmark og udlandet. Udover at købe produkter kan du også læse brugeranmeldelser og gode råd på hjemmesiden.

Læs også om: nilfisk støvsuger, gulvvasker test, Bosch athlet test, luftrenser test, affugter test, Nilfisk handy, poseløs støvsuger test, støvsuger tilbud, Miele støvsuger

Skriv en kommentar

5 − four =