Forbrugermagasinet er uafhængigt og læserorienteret. Vores indhold indeholder reklamelinks og gratis for alle.

Elsker du at stå i køkkenet? Og kaster du dig ofte ud i bagning? Så er det næsten et must af have en Kenwood køkkenmaskine. Inden for køkkenmaskiner er mærket Kenwood uden tvivl et af de mest populære. Her er du nemlig garanteret høj effekt og god kvalitet. Her i artiklen har vi udvalgt fire gode modeller fra Kenwood, som vi kan anbefale, du ser nærmere på. Alle har de nemlig klaret sig godt i anerkendte tests.


1. Kenwood KMX750WH køkkenmaskine

✅ Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk
✅ Flot bedømmelse hos det britiske Good Housing Institute

Kenwood KMX750WH køkkenmaskine

Hvis du både går op i funktionalitet og design, så bør du gå med modellen her. Den har nemlig et flot ydre, som vil pynte i ethvert køkken. Du kan selv vælge mellem en række fine farver. Derudover er det også en kraftfuld model, som vil kunne klare alle opgaver i køkkenet. Den har en kapacitet på hele 5 liter, hvilket også gør den utrolig rummelig. Der medfølger en række værktøjer, som du kan bruge alt efter, hvad du skal lave. Samtidig kan den indstilles på 6 unikke hastigheder.

Specifikationer:

 • Effekt: 1000 watt
 • Kapacitet: 5 liter
 • Antal hastigheder: 6
 • Højde: 35,5 cm
 • Bredde: 24 cm
 • Dybde: 38,5 cm
 • Vægt: 9,1 kg

 

 


2. Kenwood KVC3170S køkkenmaskine

✅ Bedst i test hos Forbrugerrådet Tænk
✅ Mange gode brugeranmeldelser

køkkenmaskine af modellen Kenwood KVC3170S

Modellen har fejede konkurrenterne væk i Tænks test af køkkenmaskiner i 2018. Og det forstår man også godt. Maskinen er nemlig både nem at anvende og utrolig effektfuld. Den klarer uden problem både at piske, ælte, blande, røre og mose dine råvarer. Faktisk kan den helt erstatte meget af dit udstyr i køkkenet. Selve skålen har en god kapacitet på 4,6 liter, så du sagtens kan lave store portioner. Der medfølger en dejkrog, et piskeris og en k-pisker.

Specifikationer:

 • Effekt: 1000 watt
 • Kapacitet: 4,6 liter
 • Antal hastigheder: Trinløs
 • Højde: 30 cm
 • Bredde: 28 cm
 • Dybde: 28 cm
 • Vægt: 7,3 kg

 

 


3. Kenwood KVC7300S køkkenmaskine

✅ Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk
✅ 10 års garanti

Køkkenmaskine af modellen kenwood kvc7300sKenwood har her lavet en utrolig effektfuld køkkenmaskine, som kan hjælpe dig godt på vej i køkkenet. Den har nemlig en imponerende stærk motor på hele 1500 watt. Derfor kan den håndtere alle typer opgaver for dig. Det gælder selv de helt tunge brøddeje. Skålen er dejlig rummelig med en kapacitet på 4,6 liter. Som en ekstra smart detalje er maskinen udstyret med LED-lys. Dermed får du bedre overblik over din madlavning.

Specifikationer:

 • Effekt: 1500 watt
 • Kapacitet: 4,6 liter
 • Antal hastigheder: 2
 • Højde: 30,5 cm
 • Bredde: 38 cm
 • Dybde: 28,5 cm
 • Vægt: 9,2 kg

 

 


4. Kenwood KVL8300S Titanium XL køkkenmaskine

✅ Testvinder hos norske Tek.no
✅ 4,9 ud af 5 stjerner hos Whiteaway

Køkkenmaskine af modellen kenwood kvl8300s titanium XL

Er kun det bedste af det bedste godt nok, når du skal lave mad? Så bør du investere i køkkenmaskinen her fra Kenwood. Her får du nemlig en maskine med en motorkraft på hele 1700 watt. Der findes altså ikke den masse, som den ikke kan ælte, røre eller blande. Særligt tunge deje er den eminent til at klare. Og så får du endda 10 års garanti på motoren. Derudover er den utrolig rummelig. Skålen af rustfrit stål kan nemlig rumme hele 6,7 liter.

Specifikationer:

 • Effekt: 1700 watt
 • Kapacitet: 6,7 liter
 • Antal hastigheder: 2
 • Højde: 35,6 cm
 • Bredde: 38 cm
 • Dybde: 28,5 cm
 • Vægt: 10,4 kg

 

 


Kenwood: Britisk kvalitet til køkkener i hele verden

Køkkenudstyr fra Kenwood er i dag at finde i rigtigt mange hjem over hele verden. Faktisk siges det, at der bliver solgt et produkt fra Kenwood et sted i verden hvert tredje sekund. Virksomheden har britisk oprindelse og blev grundlagt tilbage i 1947 af Kenneth Maynard Wood i byen Woking. Navnen er altså opkaldt efter stifteren selv. Han startede den spæde produktion af køkkenmaskiner hjemme i sin egen garage. Hans mission var at lette arbejdet for husmødrene, som sled og slæbte i de britiske køkkener. Hans første produkt var en toaster, som han introducerede til markedet i 1947. Den var den første af sin slags i hele Europa, da den kunne riste brød på begge sider på samme tid.

International succes

Der skulle derefter kun gå tre år, før Kenwood i 1950 lancerede sin første køkkenmaskine. Og man kan roligt sige, at det revolutionerende apparat tog markedet med storm. Faktisk blev den udsolgt efter blot en uge. Og hurtigt blev den fast inventar i de fleste hjem på grund af dens evne til at klare så mange opgaver i køkkenet. Allerede i 1956 kunne Kenwood dermed kalde sig for en international succes med en omsætning på 1,5 millioner og over 400 ansatte. Med over 70 år på bagen har Kenwood da også formået at blive ved med at vokse sig stærkere. I dag er virksomheden stadig en af de førende på markedet med en millionomsætning og tusindvis af ansatte på fabrikken.Du kan læse mere om Kenwoods historie her.

ℹSådan vælger du den rette Kenwood køkkenmaskine

Der findes i dag enormt mange forskellige brands, der laver køkkenmaskiner. Derfor kan det smarte køkkenudstyr også fås i et væld af forskellige prisklasser. Det varierer også meget, hvad de forskellige modeller rent faktisk kan.Men hvad skal du være opmærksom på, når du går på jagt efter en maskine til af hjælpe dig i køkkenet? Det kan du blive klogere på herunder.

Motorkraft – høj effekt er nøglen

En køkkenmaskine skal kunne klare mange opgaver. Den skal både kunne ælte den tunge bolledej og røre en let flødeskum sammen. Her er det afgørende, at du ser på maskinens motorkraft. Det er nemlig afgørende for, hvor effektfuld maskinen er. Du skal gerne vælge en model med en effekt på omkring 1000-1500 watt, hvis du vil have nok power.

Størrelse – Hvor meget plads har du?

Vi kommer ikke uden om, at køkkenmaskiner optager en hel del plads. Derfor skal du overveje, hvor stor en model, du har plads til derhjemme. Og hvor ønsker du at have den stående? Mange vælger at have den stående fremme på køkkenbordet, da modeller ofte også er meget dekorative. Det er dog ikke alle, der har så meget bordplads. Her kan du finde en model, der kan være i et køkkenskab eller i en skuffe.

Basale funktioner eller avancerede features?

Hvis du er en rigtig nørd i køkkenet, bør du gå efter en maskine med så mange funktioner som muligt. De mest simple køkkenmaskiner kan nemlig kun behandle dej eller piske. Det er også nok for de fleste husholdninger. Men hvis du bruger lidt ekstra penge på en mere avanceret model, får du også meget mere funktion for prisen. Modeller med meget tilbehør kan nemlig både ælte, hakke, snitte, røre, blande, mose, piske og meget mere. Dermed kan du bruge din køkkenmaskine til alt slags madlavning og ikke bare til bagning. Du kommer dog også til at betale ekstra for det. Du skal altså derfor overveje, om du overhovedet får brug for de ekstra ting, der følger med.

Design – Gør din køkkenmaskine til en pyntegenstand

Køkkenet er et centralt rum i de fleste hjem. Her samles familien ofte. Derfor skal rummet også fremstå flot og indbydende. I dag laves der rigtig mange flotte køkkenmaskiner i moderne design. Derfor kan du overveje, om du også bør lægge lidt vægt på det ydre, når du vælger din maskine. Det gælder især, hvis den skal stå fremme på en prominent plads. Hvis du vælger den rette, som passer til din stil og indretning, kan den være med til at løfte hele atmosfæren i køkkenet.


FAQ: Hvad kan du bruge din Kenwood køkkenmaskine til?

Overvejer du at investere i en køkkenmaskine? Så er det godt at vide, hvad du rent faktisk kan bruge det smarte redskab til. Faktisk er der næsten ingen grænser for, hvad de mest avancerede modeller i dag kan udrette. Generelt er de dog en stor hjælp i køkkenet, når det gælder den daglige madlavning. Forbrugerrådet Tænk har skrevet en liste over, hvad du blandt andet kan bruge køkkenmaskinen til, som du kan få indsigt i her.

Brød

Den mest oplagte og klassiske måde at anvende sin køkkenmaskine er til æltning af brød. De fleste af os har sikkert prøvet at klare den tjans med manuel kraft. Og det kan altså hurtigt få armene til at syre til. Med en køkkenmaskine slipper du dog for det hårde arbejde. Maskinen vil nemlig kunne ælte dejen så længe, som du ønsker ved flere forskellige hastigheder. Dermed kan du opnå en elastisk og lækker dej, som giver et luftigt brød. Du kan lave hvidt brød som boller og franskbrød i maskinen. Du kan dog også sagtens røre en dej til rugbrød sammen. Her er tale om en meget tung dej, men det klarer de bedste maskiner dog snildt. Når du bruger maskinen til at ælte brøddej, skal du ikke gå for langt væk. Det kræver nemlig meget af maskinen at ælte, og det kan give nogle rystelser og ustabilitet, som kan få maskinen til at flytte på sig. Den skulle jo nødigt ende ude over bordkanten.

Fars

Står menuen på frikadeller i aften? Så behøver du ikke selv smøre ærmerne op for at røre farsen dertil sammen. Det klarer en køkkenmaskine nemlig også. De fleste modeller har nemlig udstyr, der egner sig til kødfars.

Skum

Skal du lave en marengs eller flødeboller til desserten, når der kommer gæster på besøg? Eller skal du bare piske en omgang fløde til at komme i den varme kakao på en kold efterårsdag? Så kan du roligt finde køkkenmaskinen frem. Den pisker nemlig uden problem både fløde og æggehvider stive, så du kan lave alverdens lækkerier. Du skal dog overveje, om det er den efterfølgende opvask værd. Her kan det være nemmere bare lige at finde håndmixeren frem.

Kager

En køkkenmaskine er det perfekte udstyr, når du skal lave kager eller småkager. Her skal der nemlig røres længe for at opnå en let og luftig dej uden klumper af mel eller smør. Når du skal bruge maskinen til kager, skal du have fat i enten dejkrogen eller k-spaden.

Mousse

En køkkenmaskine bruger masser af kraft til at røre diverse deje og råvarer sammen. Skal du lave noget så delikat og sart som en mousse eller soufflé, skal du dog være forsigtig. Her skal ingredienserne nemlig blot foldes sammen, så de ikke mister deres luftighed og falder sammen. Derfor vil det ikke være oplagt at bruge køkkenmaskinen til formålet. Men faktisk kan det lade sig gøre. Hvis du har en model med en foldekrog, kan du nemlig roligt lade maskinen klare jobbet.


Læs også om: Moccamaster test, KitchenAid kaffemaskine, Bagemaskine test, Frituregryde test, SodaStream test, Vakuumpakker test, Trykkoger test, Krups espressomaskine, Siemens kaffemaskine test, Stegepande test, Tefal Acitifry test

4 kommentarer

Skriv en kommentar

eighteen + fifteen =