Forbrugermagasinet er uafhængigt og læserorienteret. Vores indhold indeholder reklamelinks og gratis for alle.

Rigtig mange af os starter altid dagen med en god kop kaffe. Hvis du går lidt op i kvaliteten af de gyldne, sorte dråber, bør du måske opgradere din kaffemaskine. KitchenAid er uden tvivl en af de førende på markedet, når det kommer til gode og holdbare kaffemaskiner. Her i artiklen kan du læse mere om tre modeller fra det populære KitchenAid mærke.. Fælles for dem alle er, at de har klaret sig godt i tests både herhjemme og i udlandet.

#1 af 3: KitchenAid kaffemaskine – Artisan 5KCM0812

 • ✅ Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk
 • ✅ Flot anmeldelse hos svenske Råd & Rön  

KitchenAid kaffemaskine -Artisan-5KCM0812

 

[afp id=”228″]

KitchenAid har længe været med helt i front, når det gælder kaffemaskiner af høj kvalitet. Modellen her lever da også flot op til det ry. Her er tale om en kolbe-kaffemaskine med et helt unikt design i glas. Dermed kan du følge med i hele brygningsprocessen. Det får den samtidig til at skille sig flot ud, når den står på køkkenbordet. Maskinen sikrer effektivt en stabil temperatur under hele brygningen. Det resulterer i en kaffe med en lækker og fyldig smag. Den er desuden yderst nem at betjene. Du sætter den nemlig i gang blot ved at trykke på en enkelt knap.

Specifikationer:

 •  Effekt: 1440 watt
 •  Kapacitet: 1 liter
 •  Antal kopper pr. brygning: 8
 •  Højde: 24 cm
 •  Bredde: 39 cm
 •  Dybde: 42 cm
 •  Vægt: 4,68 kg

Set hos Elgiganten

#2 af 3: KitchenAid kaffemaskine – Cold Brewer 4212SX

 • ✅  Topscorer blandt eksperter hos coffeereview.com
 • ✅ 4 ud af 5 stjerner hos amerikanske everythingkitchens.com

KitchenAid kaffemaskine Cold-Brewer 4212SX

[afp id=”229″]

Cold brew er den helt store trend netop nu inden for kaffe. Hvis du vil hoppe med på moden, bør du derfor investere i denne imponerende model fra KitchenAid. Maskinen brygger kaffe af koldt vand. Kaffen skal simpelthen ligge i blød i 12-24 timer. Dermed trækkes mest mulig smag og aroma ud af bønnerne. Maskinen opbevares i køleskabet, så du altid kan tanke frisk kaffe. Og du får altså helt op til 14 kopper på en brygning. Den er udført i flot rustfrit stål og har et smart håndtag, så den nem kan transporteres fra sted til sted.

Specifikationer:

 • Kapacitet: 0,85 liter
 • Antal kopper pr. brygning: 14
 • Højde: 17,5 cm
 • Bredde: 20,3 cm
 • Dybde: 17,8 cm
 • Vægt: 4,17 kg

Set hos Elgiganten

#3 af 3: KitchenAid kaffemaskine – Pour Over 802EER

 • ✅  Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk 
 • ✅   Mange gode brugeranmeldelser

KitchenAid-kaffemaskine-Pour-over-802EER

[afp id=”230″]

Hvis du vil have det bedste af det bedste i køkkenet, bør du gå med denne kaffemaskine. Her får du nemlig en utrolig flot maskine med et unikt retro-design. Der er dog ikke noget retro over selve teknologien. Med blot et enkelt tryk kan du vælge, om du vil have mellem- eller mørkristning af dine bønner. Du kan enten lave to eller otte kopper kaffe ad gangen. Uanset hvad vil smagen være helt i top. Kanden har desuden en smart varmeplade i bunden. Dermed kan kaffen holdes varm i op til 30 minutter efter brygning.

Specifikationer:

 • Effekt: 1200 watt
 • Kapacitet: 1,18 liter
 • Antal kopper pr. brygning: 8
 • Højde: 38,4 cm
 • Bredde: 22,1 cm
 • Dybde: 28,7 cm
 • Vægt: 3,17 kg

Set hos Elgiganten

 

Sådan finder du den rette kaffemaskine

God kaffebrygning er lidt af en videnskab. Derfor skal der naturligvis også en ordentlig maskine til, hvis du skal få mest ud af bønnerne egenskaber.For mange kan det dog være svært at finde ud af, hvilke slags maskine, man bør vælge. Der findes et hav af forskellige varianter på markedet i dag. Det er nemlig i høj grad blevet in at gå op i god kaffe og teknikken bag.Herunder guider vi dig til, hvad du bør overveje, før du køber en ny kaffemaskine.

Budget

Først og fremmest skal du naturligvis gøre op med dig selv, hvilket budget du har at arbejde med. Priserne varierer utroligt meget. Du kan dog sagtens få en god kaffemaskine, uden det behøver at koste en formue.

Tidsforbrug

En anden væsentlig faktor er, hvor meget tid du er villig til at bruge på at lave kaffe. Hvis du har en travl hverdag, kan det være en fordel med en maskine, der lynhurtigt brygger god kaffe. Det kan eksempelvis være en kaffemaskine til kapsler. Hvis kvalitet er mere vigtigt for dig end tid, kan du dog vælge blandt nogle mere avancerede modeller. De vil nemlig ofte være lidt længere tid om at brygge kaffen.Til gengæld vil smagen være eminent.

Design

Kaffemaskinen står typisk fremme på en prominent plads i køkkenet. Derfor kan det have betydning for nogle forbrugere, at maskinen har et flot ydre. I dag er der rig mulighed for at vælge modeller i moderne og unikke designs, som vil pynte i ethvert hjem.Typisk er kanderne lavet af enten glas eller stål. Der er stor visuel forskel på de to typer. Kander af stål holder også typisk lidt bedre på varmen. De er derimod sværere at gøre rene, da det skal klares i hånden. En kande af glas kan du sagtens komme i opvaskemaskinen.

Funktioner

Det er forskelligt fra model til model, hvor mange unikke funktioner du får med i købet. For nogle har det stor betydning, at maskinen eksempelvis har auto-sluk. Andre værdsætter, at der er en time. Dermed kan du få den til automatisk at gå i gang med at brygge kaffen, når du vågner.

5 forskellige typer kaffemaskiner

kaffemaskine-test-kitchenaid

Grundlæggende kan du ifølge hvidevare-forhandleren WhiteAway vælge mellem fem forskellige typer kaffemaskiner. Den store forskel på dem er, hvor meget du selv er involveret i brygningsprocessen. Det er naturligvis en smags sag og et spørgsmål om tid og budget. Herunder kan du blive klogere på alle de fem typer, som er:

  • Kaffemaskine med filter
  • Semiautomatisk espressomaskine
  • Automatisk espressomaskine
  • Fuldautomatisk espressomaskine
  • Kapselkaffemaskine
 • 1. Kaffemaskine med filter
  En kaffemaskine med filter er det gode gamle valg, som aldrig slår fejl. Det er uden tvivl også den variant, som stadig findes i de fleste hjem. Maskinen består af en tragt oven på en glaskande. Og den fungerer ved at maskinen opvarmer vandet og hælder det over den kværnede kaffe. Du skal altså bare skifte filtret, dosere kaffen efter ønske og fylde vandbeholderen op. Denne type kaffemaskine er god til dig, som gerne laver en hel kande kaffe ad gangen.
  2. Semiautomatisk espressomaskine
  Denne type maskine er til dig, der er en rigtig kaffe-nørd. Her har du nemlig selv fuld kontrol i hele processen. Du skal både selv kværne og stampe bønnerne, ligesom du også bestemmer, hvor meget vand, der skal bruges. Samtidig kan du bruge damp til at lave kaffe med skummende mælk. Maskinen her er til dig, som ikke har noget imod, at det tager lang tid at brygge kaffen
 • .3. Automatisk espressomaskine
  En automatisk espressomaskine er stort set den samme som den semiautomatiske. Forskellen er blot, at du slipper for selv at kværne kaffen. Maskinen har nemlig en indbygget kaffekværn, som klarer det for dig. Samtidig har den automatisk brygning. Du sparer altså en smule tid, men får stadig en god smagsoplevelse. Mælken skal du fortsat selv dampe i en stålkande.
 • 4. Fuldautomatisk espressomaskine
  Vælger du en fuldautomatisk model, slipper du for selv at stå steame mælken. Det klarer maskinen af sig selv, ligesom den også klarer alt andet. Her kan du vælge mellem et hav af forskellige funktioner. Du kan altså både få en kraftig espresso og en cremet og lækker cappuccino.Maskinerne er som regel også udstyret med et program, som gør, at den kan rengøre sig selv automatisk. En sensor vil fortælle dig, hvornår det er tid til at sætte programmet i gang.
 • 5.Kapselkaffemaskine
  Vil du spare tid og undgå besvær? Så er en kaffemaskine til kapsler den perfekte løsning. Her putter du blot din ønskede kapsel i maskinen og trykker på en knap. Du har altså lækker kaffe på ingen tid. Det gør det også til det perfekte valg i hverdagen, hvor der måske ikke er tid til avanceret kaffebrygning. Selve maskinerne er også en smule billigere end mange espressomaskiner. Du skal dog være opmærksom på, at kapslerne kan være dyrere. Prisen på en kop kaffe fra kapsel kan nemt være tre gange så høj som en almindelig kop kaffe.

️ Sådan har vi udvalgt vores kitchenaid kaffemaskine test top 3

Denne artiklen er baseret på grundig gennemgang af mange tests fra både ind- og udland.Hos Forbrugermagasinet har vi altså ikke selv afprøvet maskinerne. Vi har baseret vores anbefalinger på resultater fra troværdige kilders erfaringer med produkterne. Herunder kan du læse mere om de forskellige kilder og deres arbejde med de forskellige tests.

Forbrugerrådet Tænk

Forbrugerrådet Tænk er en uafhængig organisation i Danmark. Organisationen arbejder for at gøre det danske marked gennemsigtigt for forbrugerne.Det sikres særligt gennem grundige tests af diverse produkter. Her kan du altså være sikker på at få en objektiv evaluering af tidens produkter. Det gælder også kaffemaskiner. Tænks test af kaffemaskiner er senest blevet opdateret i december 2018. Indtil nu er 21 maskiner blevet gået nøje efter i sømmene. Produkterne er bedømt ud fra en række kriterier. Det gælder eksempelvis brugervenlighed og bryggetid. Du kan se hele testen her. Det kræver dog betalt abonnement at få adgang til hele testen.

Råd og Rön

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön minder på mange måder om danske Tænk. Deres fornemmeste opgave er altså at hjælpe forbrugerne på vej til at spare tid og penge. Siden har lavet en omfattende test af kaffemaskiner, som senest er opdateret i 2018. I alt er 18 modeller blevet bedømt hvoraf flere er fra KitchenAid. Produkterne er blevet testet og bedømt ud fra blandt andet kaffens aroma og design. Du kan læse hele testen her.

Coffeereview.com

Coffeereciew.com er en side skabt af og til kaffe-nørder. Her kan du dykke ned i kaffens verden gennem blogindlæg, artikler og ikke mindst anmeldelser. I den forbindelse har den amerikanske side også testet en række kaffemaskiner. Det kan du læse mere om her.

Everythingkitchens.com

Hvis du nyder at være i køkkenet og efter leder efter inspiration til nyt udstyr, kender du måske allerede Everythingkitchens.com. Her er tale om en amerikansk hjemmeside, som beskæftiger sig med alle former for udstyr til køkkenet. Her laves også anmeldelser af diverse produkter. Du kan læse en af dem her. 

Læs også om: Moccamaster testBagemaskine test, Frituregryde test, SodaStream test, Vakuumpakker test, Trykkoger test, Krups espressomaskine, Siemens kaffemaskine test, Kenwood kaffemaskine, Stegepande test

7 kommentarer

Skriv en kommentar

18 + seven =