Forbrugermagasinet er uafhængigt og læserorienteret. Vores indhold indeholder reklamelinks og gratis for alle.

Betyder en god kop kaffe meget for dig? Så kan det være, du skal overveje at investere i en Krups espressomaskine. Dermed vil du nemlig nemt kunne fremtrylle de sorte dråber af høj kvalitet hver eneste dag. Brandet Krups er førende inden for feltet. Her i artiklen har vi udvalget tre fremragende krups espressomaskine modeller derfra, som alle klarer sig godt hos anmelderere og i tests.

Overblik: Krups espressomaskine test

 • Krups: Flere generation af kvalitet til hjemmet
 • Sådan vælger du den rette espressomaskine
 • Inspiration: Prøv nye og spændende typer kaffe
 • Det betyder kaffe for din sundhed

1. Krups Calvi, Espressomaskine

 • ✅ God bedømmelse hos Goodhousekeeping.com
 • ✅ Topscorer hos den britiske testside Which.co.uk

krups calvi espressomaskine

Det er svært at finde noget dårligt at sige om espressomaskinen Krups Calvi. Først og fremmest er den lynhurtig. Den varmer nemlig op på bare 30 sekunder. Samtidig er den utrolig nem at betjene for enhver og man skifter nemt mellem de tre forskellige indstillinger. Du kan altså hver morgen uden besvær nyde en god kop espresso, som er tilberedt efter alle kunstens regler. Det elegante og stilrene design gør desuden, at maskinen vil pynte flot i ethvert køkken.

Specifikationer:

 • Pumpetryk: 15 bar
 • Kapacitet vandbeholder: 1,1 liter
 • Effekt: 1460 watt
 • Dampdyse til mælkeskum
 • Højde: 28,6 cm
 • Bredde: 14,3 cm
 • Dybde: 30,8 cm

Set hos Proshop

 

2. Krups EA8150, Espressomaskine

 • ✅ Topscorer hos Goodhousekeeping.com
 • ✅ 5 ud af 5 stjerner hos britiske Blackher (Krups espressomaskine test)

Krups EA8150, EspressomaskineDenne model fra Krups vil hurtigt blive en uundværlig del af dit køkken. Her er du nemlig garanteret god kaffe tilberedt ved den rette temperatur. Modellen er brugervenlig og har et smart LCD-display, der giver et godt overblik. Den har desuden to separate beholdere – en til vand og til bønner. Begge er yderst rummelig med en kapacitet på henholdsvis 1,8 liter og 275 gram. Du slipper altså for at skulle fylde op med vand og bønner konstant. Du har også mulighed for at lave en cappuccino, da der medfølger en dampdyse til mælkeskum.

Specifikationer:

 • Pumpetryk: 15 bar
 • Kapacitet vandbeholder: 1,8 liter
 • Kapacitet bønnebeholder: 275 gram
 • LCD-display
 • Højde: 36,5 cm
 • Bredde: 25 cm
 • Dybde: 33,5 cm

Set hos Proshop

 

3. Krups Arabica Latte, Espressomaskine

 • ✅ 9,5 ud af 10 stjerner hos Coffeedino.com
 • ✅ Mange gode brugeranmeldelser

krups arabica latte espressomaskine e1611225619781Med espressomaskinen her fra Krups bliver det ikke nemmere at brygge en god espresso med tyk crema. Du betjener nemt maskinen via det smarte touch-panel. Her kan altså vælge, om du vil have en espresso, en ristretto eller måske en cremet latte macchiato. Det kræver kun ét tryk på en knap. Maskinen er nemlig fuldautomatisk. Det betyder også, at den har en indbygget kaffekværner, der maler bønnerne for dig. En rigtig smart funktion ved maskinen er også, at den selv kan gøre sig ren. Dermed sparer du en masse tid og besvær.

Specifikationer:

 • Pumpetryk: 15 bar
 • Kapacitet vandbeholder: 1,7 liter
 • Kapacitet bønnebeholder: 280 gram
 • Effekt: 1450 watt
 • Højde: 39,5 cm
 • Bredde: 29 cm
 • Dybde: 38,5 cm

 

Set hos Proshop

 

Krups: Flere generation af kvalitet til hjemmet

Det er måske ikke alle, der er bekendt med mærket Krups. Men faktisk har virksomheden lavet udstyr til husholdningen siden 1846. Her blev Krups til i en smedje i den lille by Wald, der ligger i Nordhein-Westfalen i Tyskland. Her er det Josua Kortz, der ejer smedjen, og han ansætter blandt andet sin nevø Robert Krups. Og faktisk er det nevøens søn af samme navn, som ender med at kickstarte virksomheden Krups. I starten produceres der hovedsageligt præcisionsvægte. Over årene udvikler han dog sammen med sine egne børn brandet. Og i 1866 flytter fabrikken til Sollingen. Her vinder Krups også indpas på de hollandske og schweiziske markeder.

Under 2. verdenskrig bliver virksomheden ramt af store fysiske ødelæggelser. Efter krigen afslutning beslutter 3. generation dog at genopbygge Krups. Og det lykkedes i den grad. Her ser Krups nemlig et hul i markedet inden for elektrisk udstyr til hjemmet. De lancerer med stor succes både røremaskiner og senere kaffemaskiner, som bliver fast inventar i mange tyske hjem. Frem mod 1990’erne satser Krups benhårdt på kaffebranchen. Siden da har langt størstedelen af indtjeningen da også kommet fra de populære kaffemaskiner. Det var også Krups, der samarbejdede med Nestlé om at udvikle Nespresso-maskinen, som i dag er blevet allemandseje.

ℹ Hvordan vælger du den rette espressomaskine?

Det er bestemt ikke billigt at købe en espressomaskine. Derfor er det en god idé nøje at overveje, hvad du ønsker at få ud af din kaffemaskine, før du vælger en model. Der er nemlig stor forskel i prisen alt efter, hvor meget de kan. Herunder kan du læse mere om, hvordan du finder en espressomaskine, der matcher dine behov.

3 typer espressomaskiner

Der findes grundlæggende tre forskellige slags espressomaskiner. Det første valg, du skal tage, er altså, hvilken du foretrækker. Den store forskel på dem er, hvor meget du selv er en del af kaffebrygningen. Du kan vælge mellem følgende:

 1. Semiautomatisk espressomaskine

  Denne type maskine er for dig, der har en barista gemt i dig. Her er du nemlig selv i kontrol i hele processen.Her kværner du selv bønnerne og bestemmer temperaturen på kaffen, ligesom du også selv skummer mælken.Her tager brygningen tid, men smagen kan også blive eminent.

 2. Automatisk espressomaskine

  En automatisk espressomaskine er stort set den samme som den semiautomatiske. Forskellen er blot, at du slipper for selv at kværne kaffen. Maskinen har nemlig en indbygget kaffekværn, som klarer det for dig. Samtidig har den automatisk brygning. Du sparer altså en smule tid, men får stadig en god smagsoplevelse. Mælken skal du fortsat selv dampe i en stålkande.

 3. Fuldautomatisk espressomaskine

  Vælger du en fuldautomatisk model, slipper du for selv at stå steame mælken. Det klarer maskinen af sig selv, ligesom den også klarer alt andet. Her kan du vælge mellem et hav af forskellige funktioner. Du kan altså både få en kraftig espresso og en cremet og lækker cappuccino.Maskinerne er som regel også udstyret med et program, som gør, at den kan rengøre sig selv automatisk. En sensor vil fortælle dig, hvornår det er tid til at sætte programmet i gang.Med en fuldautomatisk espressomaskine sparer du altså tid og kaffebrygningen bliver utrolig nem. Det er dog også absolut den dyreste løsning.

Størrelse og design

De fleste vælger at placere deres espressomaskine på en synlig plads i køkkenet. Derfor skal du kigge efter en model, der størrelsesmæssigt passer til dit hjem. Hvis du bor småt, har du måske ikke bordplads nok til at have en af de helt store maskiner stående fremme. Heldigvis kommer de i mange forskellige størrelser. I samme omgang kan du også se på selve designet. Her kan du med fordel vælge en, som matcher din personlige stil. I dag bliver der heldigvis lavet mange modeller i stilrent og moderne design, som pynter flot i køkkenet.

Krups-espressomaskine-test-kaffe

☕Inspiration: Prøv nye og spændende typer kaffe

Det er forskelligt, hvilke typer kaffe de forskellige maskiner kan lave. Vælger du en ordentlig maskine, vil du dog som regel kunne fremtrylle alle de mest populære versioner. Herunder tager vi dig igennem nogle af de smagsoplevelser, som en espressomaskine kan give dig. Guiden er lavet med inspiration fra kaffeproducenten BKI. Du behøver nemlig ikke nøjes med sort kaffe eller kaffe med mælk.

Espresso

En espresso er en lille kop sort kaffe, som er brygget under hårdt tryk. Det gør den meget koncentreret i smagen i forhold til almindelig filterkaffe. Den særlige metode giver den også et lag gyldent skum på toppen, som kaldes for crema.

Ristretto

En ristretto er en endnu mere koncentreret udgave af en espresso. Her bruges samme mængde kaffe som til et espresso-shot, men kun den halve mængde vand.

Lungo

Hvis man modsat lader mere vand løbe gennem kaffen end ved en espresso, får man en lungo. Dermed får man stadig en stærk kop sort kaffe, som dog er lidt mildere end både ristrettoen og espressoen.

Americano

Denne populære type kaffe kom til Europa under 2. verdenskrig. Den fik sit navn, fordi de amerikanske soldater synes, at den europæiske kaffe var for stærk. Her er nemlig tale om en espresso, der er blevet fortyndet med varmt vand. Helt præcist består den af 1/3 espresso og 2/3 varmt vand. Dermed får den også en lille smule crema på toppen, som gør den helt unik.

Caffe Latte

Hvis du ikke er blandt dem, der kan drikke kaffen uden mælk, kender du sikkert en caffe latte. Det er uden tvivl en af de mest klassiske bestillinger på kaffebarerne. Den består af 1/3 espresso og 2/3 varmdampet mælk og en lille smule mælkeskum på toppen. Det giver en mild kop kaffe, som mange foretrækker.

Cappucino

En cappuccino er en fyldig og cremet klassisker. Den består af lige dele, espresso, varm mælk og tykt mælkeskum, hvilket giver den cremede fornemmelse. Du får dog mere kaffesmag end med en caffe latte, som den ellers kan minde lidt om.

Latte Macchiato

En latte macchiato er en såkaldt plettet kop kaffe. Her er espressoen og mælken nemlig fordelt i tre lag. I bunden er der 1/3 varmdampet mælk. Derefter tilføjes 1/3 mælk med skum, hvorefter et shot espresso hældes forsigtigt over. Den vil falde igennem skummet og placere sig i midten af glasset.

Flat white

For tiden er det blevet mere og mere populært at bestille en flat white. Her er i bund og grund tale om en caffe latte, men med mere smag. Den har nemlig en del mindre mælk. Den er lavet af espresso og varmdampet mælk og serveres altså uden mælkeskum på toppen.

Det betyder kaffe for din sundhed

Et par kopper kaffe i løbet af dagen er med til at give et ekstra skud energi. Men faktisk kan kaffe have endnu flere gavnlige effekter på kroppen. Sådan lyder det ifølge videnskab.dk, som har undersøgt, hvordan de daglige kopper påvirker kroppen.Her viser det sig, at tre til fire kopper kaffe om dagen kan være forbundet med følende:

 • En reducering af risikoen for blodpropper og blødning i hjernen med 10 procent

 • Mindsket risiko for at udvikle depression og Alzheimers

 • 25 mindre risiko for at udvikle Parkinsons og type 2-diabetes.

Kaffe er dog ikke udelukkende godt for os. Undersøgelsen peger nemlig også på, at man skal passe på med kaffen, hvis man lider af angst. Koffeinen i kaffen kan nemlig have en yderligere angstfremkaldende virkning. Hvis du lider af kalkmangel, bør du også holde igen med kaffen. Koffein øger nemlig kalkudskillelsen i urinen. Dermed forøges risikoen for at udvikle knogleskørhed og knoglebrud. Sidst men ikke mindst kan det ikke anbefales at gravide drikker mere end højst tre kopper kaffe om dagen. Et større forbrug kan nemlig være skadeligt for graviditeten.


Læs også om: Moccamaster test, KitchenAid kaffemaskine, Bagemaskine test, Frituregryde test, SodaStream test, Vakuumpakker test, Trykkoger test, Siemens kaffemaskine test, Kenwood kaffemaskine, Stegepande test

6 kommentarer

Skriv en kommentar

2 × three =