Forbrugermagasinet er uafhængigt og læser orienteret. Vores indhold er kommissionsbaseret og gratis for alle. Læs mere
Artikler

Kummefryser test → TOP 3 anbefalede i 2019

Kummefryser

I det travle hjem er det rart at kunne tage mad op at fryseren på dage, hvor det skal gå lidt hurtigt.

Og skal der være plads til mange fryservarer, er en kummefryser uden tvivl vejen frem. Det kan dog være lidt af en jungle at finde ud af, hvilken man bør vælge. Der findes et hav af modeller på markedet, som spænder vidt i både specifikationer og prisklasse. Derfor giver vi dig her inspiration til tre modeller, som du med fordel kan kigge nærmere på. Alle har de nemlig høstet rosende ord fra både fagfolk og almindelige forbrugere. Derudover har de også scoret toppoint i diverse tests.

❄️ 1. Electrolux EC3131AOW

KummefryserSet hos: Whiteaway til 2.809 kr.

 • ✅ Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk
 • ✅ Bedst i test hos svenske Råd og Rön

☀️ Energiklasse A++

Er du på udkig efter en kummefryser? Så kan du roligt investere i denne model fra Electrolux. Den klarer sig nemlig fremragende på flere vigtige parametre. Først og fremmeste er den fornuftige i sit energiforbrug og har da også energimærke A++. Derudover holder den temperaturen stabil. Dens indfrysningskapacitet er også rigtig god. Den kan nemlig indfryse hele 25 kg mad i løbet af bare 1 døgn.

💡 Specifikationer:

 • 🔺Indfrysningskapacitet: 25 kg/døgn
 • 🔺Højde:  868 mm
 • 🔺Bredde:  1336 mm
 • 🔺Dybde: 665 mm
 • 🔺 Støjniveau: 43 dB(A)
 • 🔺Frysekapacitet: 292 liter

Se kummefryseren her

❄️ 2. Scandomestic SB 300 A++

Set hos: Whiteaway på tilbud til 2.639 kr.

 • ✅ Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk
 • ✅ Utallige gode anmeldelser fra brugere og fagfolk

☀️ Energiklasse A++

Denne kummefryser fra Scandomestic er perfekt til den større husholdning. Den har nemlig en kapacitet på hele 305 liter. På trods af den store rummelighed, er den dog ikke en strømsluger. Faktisk er den mere energivenlig end mange andre modeller. Den har desuden en smart og overskuelig indretning med 3 opbevaringskurve. Du finder også nemt, hvad du søger via det indvendige lys.

Kummefryser💡 Specifikationer:

 • 🔺Indfrysningskapacitet: 16 kg/døgn
 • 🔺Højde:  840 mm
 • 🔺Bredde:  1270 mm
 • 🔺Dybde 770 mm
 • 🔺 Støjniveau: 50 dB(A)
 • 🔺Frysekapacitet: 305 liter

Se kummefryseren her

❄️ 3. Whirlpool WHM4611

KummefryserSet hos: Whiteaway til 4.699 kr.

 • ✅ Utallige gode anmeldelser fra brugere og fagfolk

☀️ Energiklasse A+

Her er tale om en kummefryser, der leverer på alle væsentlige punkter. Den er dog særligt populær på grund af sin særlige evne til lynhurtigt at nedfryse større mængder madvarer. Det er med til at bevare kvaliteten af maden bedst muligt. Derudover har den en kapacitet på hele 437 liter. Derfor er den et godt valg til helt store familier med mange munde at mætte. Selvom den er rummelig, er den dog stadig energivenlig. Den befinder sig nemlig i energiklasse A+.

💡 Specifikationer:

 • 🔺Indfrysningskapacitet: 21 kg/døgn
 • 🔺Højde:  920 mm
 • 🔺Bredde:  1410 mm
 • 🔺Dybde 700 mm
 • 🔺 Støjniveau: 44 dB(A)
 • 🔺Frysekapacitet: 437 liter

Se kummefryseren her

📚 Historie: 69 procent af danskerne har opvaskemaskine i hjemmet

I langt de fleste husholdninger i Danmark, er en opvaskemaskine et must. Den gør det muligt at springe den kedelige og tidskrævende opvask i hånden over. Og dermed bliver der lidt mere tid til alt det sjove. Det nyttige redskab slog rigtigt igennem i 1970’erne. Der blev den først allemandseje i amerikanske hjem. Senere nåede trenden også til Europa. Oprindeligt blev opvaskemaskinen dog opfundet helt tilbage i midten af 1800-tallet. Her var den udført i træ og drevet via håndkraft, hvorfor den ikke vandt stort indpas hos befolkningen. I dag er teknologien så veludviklet, at der næsten ikke er nogen grænser for, hvad maskinerne kan klare på ingen tid. Og det har danskerne i stor stil taget til sig. Ifølge Danmarks Statistik har hele 68 procent af de danske husstande en opvaskemaskine installeret. Kun 32 procent klarer den altså i hånden. Vi skal dog ikke længere tilbage end til 1990 for at finde en tid, hvor statistikken var lige omvendt. Populariteten af det elektroniske hjælpemiddel i køkkenet har altså været støt stigende lige siden.

Hvad er en bordopvaskemaskine?

Har du ikke helt styr på, hvad en bordopvaskemaskine er, og hvordan den adskiller sig fra en almindelig model? Kort og godt er der, som navnet afslører, tale om en maskine, der kan stå på et bord. Den fylder altså væsentligt mindre end almindelige modeller. Den skal tilsluttes vand, før du kan komme i gang med at vaske de beskidte tallerkner og glas. Det kan du enten selv klare, hvis du har lidt teknisk snilde. Du kan dog også få hjælp fra en professionel vvs-mand. Som hovedregel skal du bruge tre forskellige kabler eller rør for at slutte maskinen til. Det gælder vandtilslutning, strøm og vandafløb.

Den kan enten kobles til vandsystemet i din bolig via et såkaldt t-stykke. Vælger du denne løsning, bør du få hjælp af en VVS-mand. Det er nemlig et lovkrav at en autoriseret VVS-mand skal være til stede, når der skal håndteres et t-stykke. Du kan også vælge at slutte maskinen til din vandhane. Hos mange forhandlere, kan du købe en bordopvaskemaskine med montering. Dermed slipper du selv for at bøvle med, hvordan du bedst kobler den til.

💡 Tip: Optimal hvidevare til det lille hjem

Men hvorfor skal du så vælge en bordopvaskemaskine frem for en almindelig model? Den største grund til at vælge denne type maskine er pladsmangel. De er nemlig væsentligt mindre, hvorfor de især er gode at bruge i små lejligheder eller studieboliger. Du skal dog være opmærksom på, at du ikke slipper helt for at vaske op i hånden, når du vælger denne løsning. Pladsen er begrænset i maskinerne, hvor der typisk kan være 6 kuverter. Derfor vil du opleve stadig at skulle klare store ting som pander, gryder og fade i hånden. Generelt skal du kun vælge en bordopvasker, hvis der bor 1-2 personer i hustanden.

👁️ Det skal du kigge efter, før du køber

Der findes rigtigt mange forskellige modeller på markedet i dag. Derfor kan det også være svært at overskue, hvor du får mest for pengene. Der er dog nogle bestemte parametre, du bør kigge efter, før du bestemmer dig. Først og fremmest bør du holde nøje øje med energimærket. Det afslører nemlig maskinens energiforbrug. Det vil altid være at foretrække at gå efter en maskine i energiklasse A med så mange plusser som muligt. Det betyder nemlig, at maskine er miljøvenlig og ikke kommer til at give dig en kæmpestor elregning. Generelt bruger de små maskiner dog lidt mere energi end almindelige opvaskere. Derfor kan det være svært at finde dem med det bedste energimærke A+++.

Du bør også tænke på støjniveauet. Det kan være til stor gene, hvis maskinen larmer helt vildt. Støjniveauet er oplyst i decibel (dB), og her gælder det om at gå efter et så lavt tal som muligt. Producenterne er dog i dag gode til at fremstille relativt støjsvage modeller. For mange har udseendet af maskinen naturligvis også noget at skulle have sagt. Der er dog rig mulighed for at vælge de små maskiner i mange forskellige farver. Dermed kan du altså uden tvivl finde en model, der passer til det øvrige udstyr i dit køkken.de ethvert behov i enhver bolig.

Anmeld

Skriv en kommentar

9 + three =