Forbrugermagasinet er uafhængigt og læser orienteret. Vores indhold er kommissionsbaseret og gratis for alle. Læs mere
Forbrugerliv

Fakta: Derfor bør du erstatte levende lys med LED-lys

led-lys

gode led lysFor mange er stearinlys helt uundværlige, når der skal skrues op for hyggen og stemningen i hjemmet. Der er dog flere gode grunde til at skrue ned for forbruget og finde alternative løsninger. Hyggesprederne er nemlig i høj grad med til at forurene indeklimaet i dit hjem, og det er hverken godt for dig eller miljøet. Faktisk afgiver stearinlys ligeså meget CO2 som bilerne på én af Danmarks mest trafikerede motorveje og partiklerne kan være ligeså farlige som dieseludstødning.

Men hvad gør man så, hvis man ikke skal bruge traditionelle stearinlys, men heller ikke vil undvære lys helt? Svaret er ganske enkelt LED-lys.  Flere og flere danskere har da også de seneste par år fået øjnene op for fordelene ved at skifte levende lys ud med kunstige. Med LED-lys er det nemlig blevet muligt at få næsten sammen effekt som med almindelige stearinlys uden de skadelige bivirkninger. Lyshygge.dk er en af de førende danske webshops for salg af kvalitets LED-lys til markedets bedste priser. Her finder du de kunstige lys både som fyrfadslys, bloklys, julelys og meget mere, og webshoppen har i den grad også mærket den stigende interesse for at træffe mere miljøvenlige lys-valg blandt forbrugerne.

sofia led lys

Sofia LED lys fra Lyshygge.dk har en brændetid på 1600 timer.

Undgå luftvejsirritation og hovedpine

Det der gør stearinlys potentielt skadelig er sodpartikler, som de udsender ved afbrænding. Sodpartiklerne forurener indeklimaet og kan føre til både luftvejsirritation og hovedpine for beboerne, når de jævnligt indåndes. Derfor er det særligt en god idé for forbrugere, der i forvejen kan have åndedrætsbesvær at undgå levende lys, da de hurtigt kan forværre problemet. Det gælder ofte ældre mennesker, hvorfor mange plejehjem også helt er stoppet med at tænde stearinlys og udelukkende anvende de smarte LED-lys. Partiklerne kan sammenlignes med dem, som biler og skorstene udsender, og som fører til ødelæggende miljøforurening udenfor. Det er endnu uklart, hvor farlige sodpartiklerne er for mennesker, men faktum er, er du bør begrænse brugen af levende lys mest muligt. Der skal nemlig ikke meget til, før koncentrationen af partikler i luften stiger markant.

levende-lys

Levende lys

Større sikkerhed

En anden væsentlig fordel ved at skifte til kunstige lys i hjemmet er, at det kan øge sikkerheden. Hvert år sker der et utal af brandulykker, fordi der går ild i juledekorationer, eller fordi vi glemmer, at vi har tændt stearinlys. Ved at bruge LED-lys elimineres brandfaren fuldstændigt, og du skal aldrig bekymre dig igen. Du kan altså trygt lade dine LED-lys blafre, uden at din stue pludselig står i lys lue, fordi du har glemt at slukke dem.

Hygge uden fare

jule-dekokration-med-led-lys

Juleldekoration med LED lys fra Lyshygge.dk

Selvom lysene er kunstige, bliver de i dag produceret i så god kvalitet, at du ikke føler, at du går på kompromis med hyggen og den stemningsfulde belysning. derudover kommer de i dag i så mange forskellige udformninger, at de kan bruges til alle lejligheder, hvor du normalt ville tænde et stearinlys. Du kan eksempelvis bruge dem på juletræet, i adventsdekorationen, på spisebordet når der skal spises romantisk middag og i vindueskarmen til at sprede hygge og god stemning i dine flotte fyrfadsstager. Der er ingen begrænsninger, når det gælder LED-lys, og det smarte er, at de kan bruges igen og igen og aldrig brænder ned. Lysene har desuden et lavt energiforbrug, da de kører på batteri. Hvis du husker at bruge genopladelige batterier, kan du altså mindske miljøbelastningen mest muligt.

Skift til LED-lys i dag hos www.lyshygge.dk. Så skåner du både miljøet og dit helbred, samtidig med at du øger sikkerheden i dit hjem markant.

Overblik over fakta mellem stearinlys og LED Lys

Almindelige stearinlys

 • Stearinlys afgiver ligeså meget co2 som bilerne på én af Danmarks mest trafikerede motorveje
 • Partikler fra stearinlys kan være ligeså farlige som dieseludstødning
 • Der tilføres op mod 1.000 gange så mange partikler og røggasser (kvælstofdioxid) til indeklimaet, når der tændes et stearinlys i forhold til ingen stearinlys
 • Risiko for ildebrand
LED stearinlys

 • Allergivenlige
 • Anbefalet af Asma-Allergi Danmark
 • Sikrer et sundere indeklima sammenlignet med almindelige stearinlys
 • Soder og ryger ikke
 • Ingen risiko for brand
 • LED stearinlys med blafrende flamme ligner almindelige stearinlys
 • Lige så hyggelige som almindelige stearinlys
 • Betydeligt billigere i drift
 • Lavet af 100 % ren stearin
 • LED stearinlys har et meget lavt energiforbrug og en meget lang levetid
 • LED stearinlys har en varm undertone, der giver et afslappende lys
 • Brug det steder, hvor du ville bruge almindelige stearinlys

 

 

Besøg lyshygge.dk

 

Anmeld

Skriv en kommentar

one × 1 =