Forbrugermagasinet er uafhængigt og læser orienteret. Vores indhold er kommissionsbaseret og gratis for alle. Læs mere
Streaming

Lydbøger børn: 7 klassiskere til streaming

Lydbøger til børn

Lydbøger vinder mere og mere frem hos danskerne.

Flere får nemlig øjnene op for fordelene ved ikke selv at skulle bladre i en fysisk bog. I stedet kan man læne sig tilbage og nyde at få læst en god fortælling op. Også hos de mindste er lydbøger et hit. Det gælder selvfølgelig især børn, der endnu er for små til selv at have lært at læse endnu. Dermed kan du altså slippe for altid at skulle stå for højtlæsningen ved sengetid. Professionelle oplæsere, der ved lige præcis, hvordan de skal vække børnenes opmærksomhed, står for det hele. Lydbøger er også en rigtig god måde at pirre børns interesse for bøger. Og det er vigtigt for at øge og udfordre deres indlæring, deres opfattelse af verden og ikke mindst deres fantasi.

Er du på udkig efter gode lydbøger til dit barn? Så bør du svinge forbi Storytel eller Mofibo. På de to bogtjenester finder du nemlig et hav af gode børnebøger, som kan høres via en smartphone, tablet eller computer. Det store udvalg kan dog uden tvivl virke overvældende. Derfor har vi her udvalgt 7 lydbøger, som du kan overveje at introducere dine børn for.

💪 1. Pippi Langstrømpe, Astrid Lindgren

PipiPipi LangstrømpeDet er umuligt at tale om børnebøger uden at nævne Astrid Lindgren. Den ikoniske forfatter var en sand mester i at skabe fantastiske universer i børnehøjde, som dog også kunne vække følelser hos et modent publikum. Pippe Langstrømpe er uden tvivl en af hendes mest populære figurer. Her følger vi verdens stærkeste pige Pippi. Hun bor alene i Villa Villakulla med sin hest, sin abe og en kæmpe portion guldmønter. Sammen med sine venner Tommy og Annika finder hun på diverse ulykker. Pippi er nemlig ikke bange for noget som helst.

📘 Få bogen på Mofibo  📗 Få bogen på Storytel

 

 

🐇 2. Kaninen der så gerne ville sove, Carl-Johan Forssén Ehrlin

Kaninen der så gerne ville SoveKniber det af og til med at få dit barn til at sove? Så er lydbogen her måske løsningen. Her er tale om en verdenskendt fortælling om Kalle Kanin, der ikke kan sove. Den er ideel at bruge til godnatlæsningen. Den er nemlig skrevet i et helt særligt sprog, som hjælper til at berolige barnet. Det samme gælder oplæsningen. Den er skrevet af adfærdsforsker og coach Carl-Johan Forssén Ehrlin fra Sverige. Og han har altså har haft stor succes med sit koncept, ganske enkelt fordi det virker.

📘 Få bogen på Mofibo  📗 Få bogen på Storytel

 

 

👁️ 3. Skammerens datter, Lene Kaaberbøl

Skammerens DatterMåske har dine børn allerede set filmatiseringen af Lene Kaaberbøls Skammeren datter? Du bør dog også lade dem opleve bogen. Her følger vi den 11-årige pige Dina, som bor med sin familie lidt uden for byen Dunark. Dinas mor er Skammer. Det betyder, at hun ser alle de ugerninger, som de mennesker, hun kigger i øjnene, har begået. Derfor er hun isoleret fra samfundet. Folk frygter nemlig at møde hende og blive konfronteres med deres skam. Og måske har Dina arvet den unikke evne fra sin mor. Skammerens datter er første bind i en serie af fire bøger.

📘 Få bogen på Mofibo  📗 Få bogen på Storytel

 

 

⚡ 4. Harry Potter og De Vises Sten

Harry Potter bøgerEr dit barn vild med magi og fantasy? Så er Harry Potter et must på læselisten. Første bind i J.K. Rowlings storsælgende serie er Harry Potter og De Vises Sten. Her møder vi Harry på 11 år, som pludseligt opdager, at han er en troldmand. Det vender op og ned på hans liv. Nu skal han pludselig forlade sin frygtelige plejefamilie og starte på den magiske skole Hogwarts. Her får han hurtigt nye gode venskaber og føler sig for første gang ikke helt alene i verden. Han opdager dog også hurtigt, at han også har onde fjender i sin nye verden.

📘 Få bogen på Mofibo  📗 Få bogen på Storytel

 

 

💧 5. Gummi Tarzan, Ole Lund Kirkegaard

Gummi-TarzanOle Lund Kirkegaard er en af de største børnebogsforfattere i dansk historie. Gennem tiderne har han beriget os med finurlige, sjove og spændende figurer og fortællinger. Gummi Tarzan er bestemt ingen undtagelse. Her møder vi Ivan Olsen, som er en tynd og splejset dreng. Han bliver drillet i skolen, fordi han ikke er god til at læse. Derfor kommer han ofte hjem med våde bukser efter at have fået buksevand. Og det får hans far til at kalde ham for Gummi Tarzan, for Ivan tør ikke slås. En dag får han dog en unik mulighed for at få opfyldt alle sine ønsker.

📘 Få bogen på Mofibo  📗 Få bogen på Storytel

 

 

👻 6. Balladen om den forsvundne mumie, Dennis Jürgensen

Balladen om den Forsvundne MumieDennis Jürgensen er mester i at skrive gys i børnehøjde. Og et rigtigt godt sted at starte er med bogen her. Her følger vi en gruppe meget umage venner. Vampyren Dracula, Frankensteins monster Boris, hovedløse Sir Arthur Fieldstein og varulven Eddie har mistet deres ven. Mumien Mummy er nemlig blevet væk efter et besøg på et museum. Nu er det op til vennerne at finde Mummy igen hurtigst muligt. De frygter nemlig, at han vil afsløre dem alle over for omverdenen, som de ellers har levet i skjul for indtil nu.

📘 Få bogen på Mofibo  📗 Få bogen på Storytel

 

 

🐍 7. Verdens 100 vildeste dyr, Sebastian Klein

Verdens 100 Vildeste DyrMange børn er fascinerede af dyr. Nu kan de virkeligt dykke ned i den fantastiske dyreverden med denne populære bog af Sebastian Klein. Forfatteren er kendt for at optræde på børne-tv om dyr og naturen. Nu har han skrevet en bog, der gennemgår de 100 vildeste dyr i verden. Han fortæller blandt andet om, hvor de bor, hvad de spiser, hvor store de kan blive og meget mere sjov information. Som en bonus er det Sebastian Klein selv, der oplæser lydbogen.

📘 Få bogen på Mofibo  📗 Få bogen på Storytel

Lydbøger børn: 7 klassiskere til streaming
3.7 (73.33%) 3 Stemmer

Skriv en kommentar

fifteen − 6 =