Forbrugermagasinet er uafhængigt og læserorienteret. Vores indhold indeholder reklamelinks og gratis for alle.

Sammenligning af måltidskasser

Vi har finkæmmet markedet og fundet frem til nogle af de bedste og største leverandører af måltidskasser både når det gælder pris, smag, tilgængelighed, tidsforbrug, test, sværhedsgrad og kvalitet. Følg vores udbyder guide herunder af ialt 13 udbyder, så du lidt lettere kan vælge den helt rigtige måltidskasse for dig selv og din familie.

Populære måltidskasser

Firma Beskrivelse Sponseret
hello fresh Fra 46 kr. pr. portion. Spar op til 1.153 kr. på 5 kasser.
ret nemt maaltidskasser
Fra 34 kr. pr. portion
aartiderne logo maaltidskasse Fra 39 kr. pr. portion
maaltidskasser sundtakeaway 25% rabat på første familiekasse
skagenfood logo maaltidskasse Fra 44 kr. pr. portion

Måltidskasse firmaer:

 1. HelloFresh
 2. RetNemt
 3. Aarstiderne
 4. Skagenfood
 5. Marley Spoon
 6. Sund Takeaway
 7. KOKKENS Hverdagsmad
 8. Familiemåltider
 9. Fitness food
 10. Fitness boksen
 11. Mad til døren
 12. Den Grønne Asparges
 13. Simple Feast

Nr. 1 ud af 13: HelloFresh – Alt i énhello fresh

Fordele

 • Spar op til 1.153 kr. på 5 kasser. (Kampagne)
 • Sæt på pause eller opsig når du vil
 • Ingen binding
Til HelloFresh

HelloFresh er mest kendt fra udlandet som en af de største og nu kommet til Danmark. HelloFresh’ koncept har fokus på at gøre madlavningen så enkel og hurtig for den travle familie som overhovedet muligt. Derfor får du leveret alle de ingredienser, du skal bruge – i afmålte mængder – til at lave lækre, varierede og sunde måltider hver aften.

HelloFresh har sat et stærkt hold af professionelle kokke til at sammensætte kasserne og kreere en lang række spændende opskrifter. Nøgleordet hos HelloFresh er kvalitet, enkelhed og velsmag, som også præger samtlige måltidskasser. Du kan vælge mellem fire forskellige kasser, som alle passer til hver sin målgruppe og behov. Der er Den klassiske, som står på lækre favoritter, som vil glæde de fleste. Der er Den Familievenlige, som byder på mange af børnenes livretter med et nyt tvist. For dig der gerne vil have det så nemt som muligt, når det gælder aftensmaden, kan du også kaste dig over Den hurtige, som indeholder nemme velsmagende retter fra hele verdenen. Sidst men ikke mindst finder du Den Vegetariske, der fokuserer på vegetariske retter, og som altid er økologisk.

Hvor mange dage?

Du bestemmer selv, om du vil have HelloFresh til at stå for dine madplaner i tre,fire eller fem dage i løbet af ugen. Kasserne fås til enten to eller fire personer, og du undgår madspil, da portionerne og ingredienserne er nøje afstemt.

Fragten er inkluderet i abonnementsprisen, og der leveres mandag og tirsdag plus søndag i udvalgte postnumre. Måltidskasserne koster fra mellem 42-62 kroner pr. kuvert, og der er ingen binding på abonnementet, hvis du fortryder undervejs. Måltidskasserne kan findes og bestilles på Hellofresh hjemmeside, hvor der er rabat på de første leveringer.

Se priser på HelloFresh »

Nr. 2 ud af 13: RetNemt Måltidskasser – Nemme retter for hele familien

Ret nemt måltidskasser

RetNemt Måltidskasser er en af de nye drenge i klassen, når det gælder måltidskasser. På kort tid har virksomheden dog slået sig fast som et populært valg for særligt familier, der vil have let og lækker mad på bordet. RetNemt tilbyder et imponerende udvalg af forskellige måltidskasser, så der er rig mulighed for at finde en, der passer til dine ønsker og behov. Det har blandt andet også gjort dem til suveræn testvinder i Søndagsavisen.

I alt findes der 10 forskellige kategorier, som byder på noget for enhver smag. Du kan eksempelvis vælge Xtra Nem, som står på spændende og ofte mere klassiske retter, der kan tilberedes på bare 20 minutter. Du kan også vælge Ret Børnevenlig, som passer godt til familier med kræsne børneganer. Retterne her er desuden gode, hvis du vil have de mindste med i køkkenet, så I kan lave jeres måltider sammen. Derudover finder du en eksotisk kategori, en med fokus på fisk, en med sans for luksuriøse råvarer, og en der udelukkende består af nøglehulsmærkede og økologiske råvarer. Kategorierne opdateres med en ny ret hver uge, og du kan selv vælge, fra hvilke kategorier dine måltider skal komme. Når du har besluttet hvilken slags mad, du foretrækker, skal du blot vælge, hvor ofte du vil have leveret, om du vil have mad til to, tre, fire eller seks personer og til hvor mange dage, du vil have mad pr. levering.

Bestem selv leveringstidspunkt

Det er let at bestille via hjemmesiden på retnemt.dk, som hurtigt guider dig igennem de forskellige trin. Derefter kan du nyde at få bragt råvarerne lige til døren. Du bestemmer endda selv, hvornår leveringen skal komme inden kl. 17, og det er ikke et krav, at du selv er hjemme.

Selve tilberedningen af maden, er også ganske enkel med RetNemt Måltidskasser. I hver kasse finder du alle de råvarer, du skal bruge, samt en udførlig opskrift. Alle retterne er sunde og varierede og tager højst 30 minutter at bikse sammen. Det er da ret nemt.

Konceptet er fuldstændigt uforpligtende, og du kan til enhver tid springe fra, hvis måltidskasserne ikke falder i din smag. 

Besøg Retnemt.dk

Nr. 3 af 13: Aarstidernes måltidskasser – Grøn inspiration i hverdagen

måltidskasser fra aarstiderneAarstiderne har efterhånden leveret sunde råvarer og opskrifter til danskerne i mange år. Virksomheden er det oplagte valg for dig, der går højt op i gode råvarer, og som ikke vil gå på kompromis med økologien. Aarstiderne skiller sig særligt ud, når det gælder deres fokus på at tilbyde et spændende og varieret udvalg af grøntsager, som kan pifte enhver hverdagsret op. Vigtigst af alt får du alt i én kasse. Alt hvad du kan tænke dig at skulle bruge for at skabe de lækre opskrifter, findes i kassen – lige fra kød, til grøntsager, smagsgivere, kolonialvarer og mejeriprodukter. Du undgår desuden madspild, fordi ingredienser kommer i lige præcis de mængder, du skal bruge. Det har stor betydning, uanset om du laver mad til en storfamilie eller bare er dig selv. 

Aarstiderne er desuden også godt med, når det gælder udvalg af måltidskasser. I alt dækker sortimentet over 13 forskellige måltidskasser, som kan tilfredsstille ethvert behov. Der findes både en vegansk, en vegetarisk og en flexitarisk kasse, hvis du vil skrue ned for animalske produkter og op for det grønne.

Stort måltidskasse udvalg

Du behøver dog hverken spise efter specielle principper eller være på slankekur for at vælge Aarstiderne. Blandt de mange muligheder finder du også måltidskasser, som tilbyder familievenlige retter, livretter og klassikere, som de fleste vil kunne lide. Derudover er der en mulighed til dig, der vil have lynhurtige opskrifter, der vil opleve smagsindtryk fra hele verden, og dig der går op i at få en måltidskasse med sæsonens råvarer. Fælles for alle måltidskasserne er, at opskrifterne er udarbejdet af dygtige kokke, som ved, hvordan man stabler et velsmagende og sundt måltid på benene på kort tid.

Du kan vælge at få måltidskasser til tre, fire eller fem dage i ugen, som kan mætte alt fra en til fem personer. Du kan desuden tilkøbe en frugtkasse ved siden af måltidskassen, så du altid har sunde mellemmåltider ved hånden. Leveringen er gratis, og du får rigtig meget god kvalitet og ikke mindst økologi for pengene, hvis du vælger Aarstiderne. Måltidskasserne kan findes og bestilles på deres hjemmeside – aarstiderne.dk.

Besøg aaarstiderne.com

En lille video fundet på Youtube fra Aarstiderne selv.

Nr. 4 ud af 13: Skagenfood – Mere fisk I hverdagen

måltidskasser fra skagenfoodSkagenfood er en af de virksomheder, der har flest års erfaring med at levere spændende måltidskasser til danskerne. Derudover skiller de sig ud fra mange af konkurrenterne ved at fokusere enormt meget på frisk fisk, der naturligvis kommer direkte fra Skagerak i Skagen. Firmaets motto er ’direkte fra havet til din hoveddør’, og det lever de i høj grad op til. Hver uge kan du få leveret kasser fulde af kvalitetsråvarer og ikke mindst frisk fisk, som kan forvandles til smagfulde retter ved hjælp af simple opskrifter.

Hos Skagenfood kan du vælge mellem syv forskellige måltidskasser, som alle har noget unikt og spændende at byde på. Uanset hvilken kasse du vælger, indeholder de altid frisk fisk og økologiske grøntsager og tilbehør. Derudover tager alle retterne typisk mellem 10 til 30 minutter at tilberede, så der er masser af tid at spare. Du kan blandt andet vælge den klassiske SkagenKasse, som fokuserer 100 procent på fiskeretter. Trænger din familie til at hanke op i sig selv, når det kommer til at spise mere fisk, men vil i stadig gerne have kød på bordet af og til, så er FamilieKassen et godt bud. Her får du både familievenlige fiskeretter og klassiske retter med kvalitetskød, hvor alle kan være med.

God til den travle familie

Som noget helt særligt kan du også vælge Heat & Cook, som er en måltidskasse, der, som navnet antydet, kun kræver opvarmning af maden. I kassen er der en lækker økologisk færdigret til én dag i ugen, hvor familien måske er ekstra travl. Resten af dagene får du lækre råvarer og opskrifter, som er nemme at følge.

De fleste kasser kan købes for to, tre eller fire dage i ugen. LynKassen kan dog fås til alle fem hverdag, hvorimod FamilieKassen skal bestilles til minimum tre dage. Til din måltidskasse kan du også tilkøbe en frugtkasse med økologiske lækkerier til den lille sult i løbet af dagen. Priserne svinger alt efter kategori, men du kan få et måltid for blot 45 kroner pr. person. Der er levering til hele landet hver tirsdag til fredag, og du vælger selv, hvor ofte kasserne skal komme. Fragten er inkluderet i dit abonnement. Lige nu kan du få 50 procent på din første måltidskasse plus en kasse gratis økologisk frugt, hvis du bestiller inden 30/6 2018. Måltidskasserne kan findes og bestilles på deres hjemmeside

Besøg skagenfood.dk

En lille video fra Youtube fra SkagenFood selv.

Nr. 5 ud af 13: Marley Spoon – Sund varieret aftensmad

marley spoonTil dig der har rigtigt mange gøremål i løbet af ugen, som er svære at få til at gå op i en højere enhed med resten af familiens planer, kan det at skulle tilberede mad være en stor belastning. Det kan være lige netop det, der gør, at I ikke samles om spisebordet hver aften over et lækkert hjemmelavet måltid. Her kan Marley Spoon tilbyde en værdifuld hjælpende hånd. Med deres forskellige box koncepter er det nemlig blevet muligt at få leveret færdiglavet aftensmad lige til døren alle de aftener, hvor I ikke selv har tiden til at gå i køkkenet.

Selvom du ikke selv tilbereder maden, er der langt fra tale om hurtig take-away, som du normalt henter nede hos den lokale pizzamand eller grillbar. Alle retterne er tilberedt af professionelle kokke, der har kræset for detaljerne og brugt de bedste råvarer til at skabe et fuldendt måltid. Menuerne er alsidige og byder på en masse spændende nye retter, så du og familien kan udvide jeres kulinariske horisont. Blandt retterne vil du både støde på de klassiske men også de mere eksperimenterende.  Mange af os kæmpe med at finde på nye retter, men med Marley Spoon slipper du for selv at bryde hjernen. Du kan blot se frem til et lækkert aftensmåltid, som uden tvivl vil tilfredsstille de fleste smagsløg.

Mådtidskasser der blot skal varmes op

Med en måltidskasse fra Marley Spoon kommer du ikke til at bruge lang tid i køkkenet. Alle måltider skal nemlig bare varmes op, og så skal grøntsagerne til salaten snittes. Dermed bevares grøntsagernes konsistens og smag bedre, end hvis de hakkes på forhånd.

Som noget helt særligt leverer Marley Spoon flere dage. Så har du lækker mad lige til døren alle ugens dage i de allermest travle perioder.

Alle priser er inklusiv fragt. Du skal blot huske at bestille hverdags-menuerne senest onsdag. Du behøver ikke være hjemme, når maden bliver bragt ud, og du skal ikke bekymre dig om holdbarheden. Alle leveringer pakkes i plastikbokse med is oven på maden, så det holder sig friskt og lækkert, til du kommer hjem.
Måltidskasserne kan findes og bestilles på deres hjemmeside.

Til Marley Spoon

Nr. 6 ud af 13: Sund TakeAway – Fokus på sundhed og velvære

sundtakeawayHvis sundhed er det vigtigste kriterie for dig, når du skal vælge en måltidskasse, bør du se nærmere på Sund Takeaway. Konceptet er nemlig skræddersyet til dig, der vil have sunde og lækre måltider leveret lige til døren til både morgen, frokost og aften. Med Sund Takeaway slipper du ovenikøbet for selv at skulle følge en opskrift og tilberede maden. Alt er klart til at blive spist, så snart det leveres, og det er et stort plus hos mange forbrugere. Det kan være en stor mundfuld både at skulle holde sig til den sunde livsstil og samtidig bruge en masse tid på at købe de sunde råvarer ind og sørge for at forvandle dem til lækre måltider. Med måltidskasser fra Sund TakeAway kan du tage en stor del af læsset af dine skuldre og bare fokusere på dine mål for din sundhed og velvære.

Uanset om du er ude efter at tabe dig eller blot spise sundere og mere varieret, finder du en kasse der passer til dine behov.  Du kan vælge mellem Alm. måltidskasser, Slankepakken og Vegetarkassen, som alle byder på lækre og sunde måltider til både morgenmad, frokost og aftensmad. Selvom måltiderne er kalorielette, er de indbydende og nemme at tage med på farten i en travl hverdag. Vejen til et effektivt vægttab kan altså blive en hel del nemmere for dig, hvis du lader Sund Takeaway stå for maden.

Ideelt til singler og mindre familier

Sund Takeaway er ideelt for både singler og mindre familier. Alle måltidskasser kan nemlig fås som singlekasser eller op til fire personer.

Der er ingen binding hos Sund Takeaway, så du kan altid fortryde. Levering sker 2 gange om ugen. Det er dog indtil videre kun muligt at få levering fra Sund takeaway. Måltidskasserne kan findes og bestilles på deres hjemmeside.

Til Sundtakeaway

Nr. 9 ud af 13: KOKKENS Hverdagsmad – Få trin til lækker mad

KOKKENS Hverdagsmads mission er at bringe sund og varieret kost til danskerne og samtidig give dem mere tid og overskud i hverdagen. Det forsøger de at gøre til virkelighed gennem deres såkaldte kokkekasser, der indeholder lækre ingredienser, som du hurtigt kan lave om til et nærende aftensmåltid.

Hos KOKKENS Hverdagsmad er det meste af arbejdet klaret for dig. Maden er planlagt, indkøbt og forberedt, så du blot skal stå for at snitte, opvarme og servere den. Fordi maden allerede er delvist tilberedt, behøver du ikke en opskrift. Du skal blot følge den trin-for-trin guide, som du finder i den ugentlige mail eller via den medfølgende app.

Alle måltidskasserne tager udgangspunkt i kvalitetsråvarer, som bruges til at skabe velsmagende og varierede madplaner, som passer de fleste smagsløg. Der bliver brugt økologiske og ikke mindst bæredygtige varer, når det giver mening, og der er fokus på at anvende fuldkorn, så maden mætter bedst muligt. Mandag er desuden en fast fiskedag, hvor du og din familie kan sørge for at få de nødvendige omega-3 fedtsyrer gennem et lækkert aftensmåltid.

Varieret udbud af måltidskasser

Indholdet i de fleste af kasserne er ens. Hos KOKKENS Hverdagsmad vælger du nemlig ud fra, størrelsen på husholdningen. Derfor er der en Single Kokkekasse, hvis du bare er dig selv. Derudover finder du den Lille Familie Kokkekasse, en Familie Kokkekasse og en Stor Familie Kokkekasse. Retterne skifter hver dag, og hvis der er en enkelt ret, du ønsker at springe over, kan du nemt skifte den ud med en anden i bestillingsprocessen.

Hvis du har brug for et ekstra sundsheds-boost, kan du også vælge måltidskassen MK Bootcampkassen. Den er nemlig udviklet af trænings- og kostekspert Michelle Kristensen og bygger på hendes principper om, at vi skal spise mere grønt og færre kulhydrater. Måltidskassen passer til to personer i fire dage.

De resterende måltidskasser gælder ligeledes fra mandag til torsdag, og det er ikke muligt at vælge at få leveret måltider til færre dag. Priserne svinger fra 349 kroner for Single Kokkekassen i fire dage til 819 kroner for Stor Familie Kokkekasse til fire til fem personer i fire dage. Der leveres hver mandag mellem kl. 06.00 og 17.00, og fragten er gratis, hvis du stifter et fast abonnement. Måltidskasserne kan findes og bestilles på deres hjemmeside.

Besøg Kokkens hverdagsmad

En lille video fra Youtube fra Kokkens Hverdagsmad selv.

Nr. 10 ud af 13: Familiemåltider.dk – God mad i børnehøjde

måltidskasser fra familiemåltidskasserSom navnet også antyder, satser Familiemåltider.dk benhårdt på at sørge for nemme og sunde aftensmåltider til børnefamilier. I en travl hverdag er det nemlig ikke altid hele familien kan samles om et godt måltid. Ved at springe indkøb og planlægning af madplaner over, får hele familien dog mere tid til alt det, der bringer glæde og overskud. Fire dage i ugen slipper du for at stresse over, hvad familien skal spise til aftensmad. I stedet kan I nyde spændende og velsmagende retter, som vil udvide hele familiens kulinariske horisont.

Med Familiemåltider.dk får du valget mellem to måltidskasser. Familiekassen står på livretter for både store og små, hvor børnene også sagtens kan være med i køkkenet, når maden skal tilberedes. Den Varierede Kasse er til dig, der gerne vil eksperimentere lidt mere med aftensmåltidet. Her får du retter, der får munden til at løbe i vand, og som altid har et moderne touch.

Når du har valgt den kassetype, der passer bedst til dit behov, skal du blot vælge, hvor mange munde du ønsker at mætte. Her kan du vælge mellem en Small kasse til en voksen, en Medium kasse til to voksne, en Large kasse til to voksne og to børn og XLarge kassen til fire voksne. Familiemåltider.dk fungerer altså både til børnefamilier og til singler.

Gratis levering

I kasserne finder du de ingredienser, du skal bruge, samt en opskrift, der er nem at følge. Du skal dog være opmærksom på, at det er en god idé at have et basislager med varer som salt, peber, olie og smagsforstærkere i hjemmet, da disse ikke følger med i kassen. Derudover skal du også selv sørge for mælk, æg og ost. Du får dog altid en sms, inden kassen leveres, så du ved, hvilken ting du selv skal stå for at købe.

Der er altid mad til fire dage i kasserne, som leveres mandag eller tirsdag. Prisen på de to måltidskasser er ens, men stiger alt efter hvor mange personer du bestiller til. Den mindste kasse til en person koster 325 kroner og den største koster 625 kroner for fire personer. Leveringeng er gratis, men det er dog indtil videre kun enkelte områder i Øst- og Nordjylland, der kan modtage måltider fra Familiemåltider.dk. Leveringsområdet udvides dog hele tiden. Husk altid, at du får 50 procent rabat på næste uges levering, når du skaffer bare én ny kunde, som henviser til dig. Måltidskasserne kan findes og bestilles på deres hjemmeside.

Nr. 11 ud af 13: Fitness food – Kickstart din sunde livsstil

fitnessfood måltidskasseVil du gerne vende usunde og ustrukturerede madvaner til mere energi og måske endda et vægttab? Så er Fitness Food vejen frem. Brandet tilbyder nemlig en komplet løsning til alle, der vil have færdiglavede måltider, der giver dig optimale muligheder for at præstere i fitnesscentret og nå dine træningsmål. Der skal nemlig være sammenhæng mellem kost og træning, hvis du vil opnå brugbare resultater.

Med Fitness Food slipper du for selv at skulle handle ind til sunde og velbalancerede måltider flere gange i ugen. Alle måltiderne er nemlig klar til at blive spist, så snart de bliver leveret til din dør. Du skal altså ikke bekymre dig om, om du nu får alle de næringsstoffer, som din sunde livsstil kræver. Fitness Food har klaret alt arbejdet for dig

Måltidskasserne er udarbejdet af eksperter, der ved lige præcis, hvad der skal til for at se resultater på vægten og under træningen. Måltiderne er blandt andet udviklet i samarbejde med træningsfysiolog Henrik Duer, som er kendt fra flere livsstilsprogrammer på TV3. Måltidskasserne er grundlæggende delt op i to forskellige koncepter. Den første hedder Get Lean og henvender sig til kunder, der ønsker at skære ned på kalorierne og tabe et par kilo. Get Fit er til dem, der ønsker at forbedre deres fysiske form og derfor har behov for en kostplan, som giver masser energi til træning og en generel aktiv livsstil.

Måltidskasser fyldt med proteiner

Alle måltider er fyldt med gode proteiner, kulhydrater, og sunde fedtstoffer, som giver dig energi til hele dagen. Det er nemlig ikke kun aftensmaden, som Fitness Food står for. Du kan nemlig vælge at få leveret måltider til både morgen, middag og aften. Dermed bliver det altså nemt at følge en sund kostplan og undgå fristelser.

Alt maden er pakket i smarte emballager, så du altid kan tage dit sunde måltid med på farten. Måltiderne kræver nemlig ingen opvarmning, før de kan nydes. Uden på pakken kan du desuden altid finde oplysninger om måltidets næringsindhold, så du ved, præcis hvad du spiser.

Hos Fitness Food kan du købe et abonnement på månedsbasis, hvor du selv kan vælge mellem en række muligheder. Du kan blandt andet få frokost og aftensmad i fem dage om ugen til 1999 kroner om måneden. Du kan også vælge en mere komplet løsning og få morgenmad, frokost og aftensmad alle ugens dage i en hel måned for 4400 kroner. Der er rig mulighed for selv at skræddersy din måltidskasse, så den passer til dine behov. Maden kan holde i syv til ni dage fra modtagelsen, og der leveres direkte til din hoveddør i hele Danmark og Sverige. Måltidskasserne kan findes og bestilles på deres hjemmeside.

Nr. 12 ud af 13: Fitness boksen – Sund færdiglavet med

fitnessboksen måltidskasseMed Fitness Boksen som leverandør af din måltidskasse bliver det muligt at skræddersy en sund kostplan til netop dine behov. Konceptet sætter fokus på at levere sunde og velbalancerede måltider til forbrugere, der har brug for hjælp til at vedligeholde den sunde livsstil – eller måske til at få den skubbet i gang.

Fitness Boksen står for planlægningen og sammensætningen af lækre måltider, som lever op til alle de kostmæssige krav uden at gå på kompromis med smagen. Firmaets filosofi er, at kosten er langt vigtigere end træning, når det kommer til at leve sundt og opnå resultater. Derfor ønsker de at gøre vejen til en sundere livsstil eller et vægttab nemmere ved at give en hjælpende hånd med madlavning. For det bedste af det hele er, at du ikke selv skal i køkkenet og tilberede noget som helst. Måltiderne skal nemlig bare opvarmes, anrettes og nydes.

måltidskasse mad til døren sund aftensmad

Byg din egen fitnessboks

En sund livsstil kræver naturligvis sund kost til alle dagens måltider, og det ved de også hos Fitness Boksen. Derfor kan du både få morgenmåltider og hovedmåltider hos dem. Konceptet består af et fast sortiment af retter, hvor du selv kan vælge dine favoritter for at sammensætte din måltidskasse. Blandt retterne finder du blandt andet oksefrikadeller, teriyaki kylling og lime lyssej, så der er altså noget for alle. Retterne opdateres månedligt, så du ikke kører fast i de samme måltider igen og igen. På pakkerne er det desuden altid anført, hvor mange kalorier og proteiner retten indeholder. Maden er altid glutenfri, og der er rig mulighed for at kontakte virksomheden, hvis du har specifikke ernæringsmæssige præferencer eller allergier.

Du bygger din egen Fitnessboks ved først at vælge, om du vil have 7, 9 eller 12 valgfrie måltider. Pakkerne er altså opdelt i antal måltider og ikke i antal dage. Du kan dermed selv bestemme, hvordan du vil sammensætte din kost, da hovedmåltiderne både kan fungere som frokost og aftensmad. Der er dog penge at spare ved at købe flere måltider ad gangen. Hvis du køber syv måltider, er prisen 61 kroner pr. kuvert, mens prisen kun er 56 kroner, hvis du køber 12 måltider ad gangen.

Leveringen er altid gratis, og du behøver ikke være hjemme, når leveringsbilen triller forbi. Kasserne er altid pakket med køleelementer, så maden holder sig frisk, til du kommer hjem. Måltidskasserne kan findes og bestilles på deres hjemmeside.

Nr. 13 ud af 13: Mad til døren – Inspiration til aftensmaden

mad til dørenEr du ofte på bar bund, når du skal finde på retter at servere for familien i hverdagen? Hvorfor så ikke få andre til at være kreative for dig. Mad til døren er det ideelle koncept for dig, der savner ny inspiration til lækker og spændende aftensmad.

Fire dage i ugen kan du slippe for selv at tænke på indkøb og planlægning af menuen. Her leverer Mad til døren nemlig en måltidskasse med alle de ingredienser, du skal bruge for at skabe magi i køkkenet. Menuerne varierer fra uge til uge og byder på alt fra danske til italienske og mexicanske retter. Der er altså rig mulighed for både at få klassikere og nye spændende retter på bordet.

I lige uger er der altid en fiskeopskrift med og i ulige uger er de taget ud. Derudover finder du altid grøntsager og salat som tilbehør ikke hovedelement i retterne, da Mad til døren sætter en dyd i at inspirere danskerne til at spise sunde aftensmåltider.

Du kan vælge mellem to forskellige kassetyper, som er helt ens bortset fra mængden af økologiske råvarer. I Standardkassen er mellem 10 og 30 procent af råvarerne økologiske, og kødet er altid konventionelt. I ØKO80 kassen er hele 70 til 90 procent af produkterne økologiske inklusiv svine- og oksekødet, som leveres af Johannesminde økologiske gårdbutik ved Skanderborg.

Mad til fire dag ad gangen

Du skal selv sørge for at have et par basisvarer i køkkenet for at kunne lave alle retterne i løbet af ugen. Det gælder blandt andet varer som creme fraiche, æg, mælk, smør, mel, sennep, havregryn og mayonnaise. Hver fredag modtager du dog en sms med information om næste uges selvindkøb, så du altid er forberedt.

Hos Mad til døren køber du altid mad til fire dage ad gangen, men du kan selv vælge, hvor mange mennesker der skal være til. Både Standardkassen og ØKO80 kassen kommer i en small, basis og XL variant, som passer til henholdsvis to voksne, to voksne og to børn og fire voksne. Den økologiske måltidskasse er en smule dyrere end standardudgaven, da du giver 640 kroner for ØKO80 kassen til to voksne og to børn i fire dage, men kun 520 kroner for den samme mængde hvis du vælger Standardkassen. Fragten er gratis, og der leveres lige til døren. Måltidskasserne kan findes og bestilles på “mad til døren’s” hjemmeside.

Nr. 5 ud af 13: Simple Feast måltidskasser – Det miljøvenlige valg

måltidskasser fra simplefeastSimple Feast er et spritnyt måltidskoncept, som bringer dig økologisk og velsmagende mad lige til døren. Det unikke ved Simple Feast er, at du her springer tilberedningsdelen over, for den har de også sørget for. I en ugekasse får du tre tilberedte aftenmenuer, som du bare skal varme op og anrette. Du kan altså slippe for madlavning tre gange i ugen og stadig for sund og ikke mindst økologisk mad tilberedt af de bedste råvarer.

Udover at være det oplagte valgt for dig, der gerne vil spare en masse tid i køkkenet, er der en klar anden grund til at vælge Simple Feast. Konceptet er nemlig plantebaseret og går ind for, at flere danskere siger farvel til kødet. Det er både godt for den enkeltes sundhed, men også for miljøet. Derfor får du valget mellem den vegetarisk ugekasse Green Feast eller den veganske ugekasse Vegan Feast. Begge måltidskasser byder på en eksplosion af smagsindtryk, som vil få dig til at glemme alt om det manglende kød.

I stedet for en ugekasse, kan du også vælge Simple Feast’s månedskasse. Her får du hver måned tilsendt fire lækre retter, som ligeledes bare skal varmes op og serveres. Retterne her er selvfølgelig også 100 % økologiske og plantebaserede.

Bæredygtige råvarer

Det er dog ikke kun plantebaseret, der er nøgleordet hos Simple Feast. Bæredygtighed er også en stor og vigtig del af hele konceptet. Derfor er råvarerne brugt i retterne bæredygtigt fremstillet. Det samme gælder emballagen, som er lavet af bionedbrydelige materialer, der hjælper til med at passe på vores klode. Går du ind for at passe på miljøet, er Simple Feast altså det åbenlyse valg.

Uanset hvilken ugekasse du vælger, er prisen den samme. Nemlig 63 kroner pr. portion, hvis du bestiller til fire til fem personer, og 73 kroner, hvis du kun bestiller til to til tre personer. Månedskassen kan du få fingrene i for 75 kroner pr. portion. Fragten koster en 50’er, og der er levering lige til døren hver tirsdag mellem kl. 7 og 17. Du får desuden 20 procent i rabat på din første levering, hvis du bruger koden ”INTRO20”. Måltidskasserne kan findes og bestilles på deres hjemmeside – simplefeast.dk.

Besøg simplefeast.dk

En lille video fundet på Youtube fra Simple Feast.

Nr. 4 ud af 13: Den Grønne Asparges – Sund og varieret kost

måltidskasser fra den grønne asparges

Hos Den Grønne Asparges kan du få måltidskasser fra 1 til 6 personer og kan vælge mellem 5 forskellige kasser: Familiekassen, Inspirationskassen, Slankekassen. Pescetarkassen og Vegetarkassen. Du kan vælge om måltidskassen skal leveres hver uge eller hver anden uge i enten lige eller ulige uger. Abonnementet er uden binding og du kan altid lægge pauser ind på til 20 uger frem. Der er naturligvis ikke noget loft over hvor mange pauser du kan lægge ind.

Hos Den Grønne Asparges får du måltidskasser med råvarer og ingredienser af høj kvalitet og opskrifter, der er udviklet af personer med en ægte kærlighed for god velsmagende mad. Måltidskasserne er pakket så indholdet passer til det antal personer du bestiller til. På den måde mindsker du dit madspild. Du skal selv have et mindre basislager i dit køkken som f.eks havregryn, mælk, salt og peber o. lign. Der er stor variation i retterne og indbyder til, at alle kan spise med.

Måltidskasser fra 1 til 6 personer

Hos Den Grønne Asparges vælger du om du vil have mad til tre eller fire dage. Du kan også vælge om du ønsker 1 dag med eller uden 1 fiskedag. Pesctarkassen er altid med 1 fiskedag og enten 2 eller 3 vegetardage.

Spis grønnere og spis mere fisk

Hvis du som så mange andre gerne vil skære lidt ned på kødet, spise grønnere og ofte glemmer at få fisk på middagsbordet vil du med en måltidskasse fra Den Grønne Asparges få en hurtig og nem genvej til en sund og varieret kost. Den lækre friske fisk er hver uge leveret af Aarhus Fiskeeksport i Århus, hvor virksomheden også selv holder til. Alle rodfrugter er økologiske og kommer fra avlere i Midt- og Østjylland. Kødet i måltidskasserne kommer hver uge fra virksomhedens faste slagter Randers Kødengros.

Enkle udførlige opskrifter

I hver måltidskasse følger en udførlig opskrift med, som også gør det muligt at gå i køkkenet sammen med børnene. Vigtigst af det hele tager retterne højest 30-60 minutter at tilberede. På den måde bliver der mere tid til alt det sjove.

Levering af måltidskassen med rabat

Når du bestiller en måltidskasse hos Den Grønne Asparges får du med rabatkoden FORBRUGERMAG 25% rabat på de første 2 måltidskasser. Abonnementet er uden binding og din måltidskasse bliver leveret gratis enten mandag eller tirsdag afhængigt af dit postnummer. Kassen leveres altid senest kl. 17.00, om mandagen og får du levering tirsdag vil måltidskassen blive leveret natten mellem mandag og tirsdag og du har kassen senest kl. 10.00 tirsdag morgen, og du vil således kunne lave aftensmad på leveringsdagen også.

Måltidskasserne fås fra 1 til 6 personer. Som eksempel kan nævnes at en Familiekasse til 4 personer i 3 dage koster 599 kr. mens en Vegetarkasse til 2 personer i 4 dage koster 419 kr. Levering, pakning & emballage er inkluderet i prisen og der kommer ingen ekstraomkostninger. Betalingen hæves automatisk fra det betalingskort du tilknytter til dit abonnement og hæves først når kassen er afsendt. Deadline for bestilling af måltidskasser til levering ugen efter er torsdag kl. 23.59. Indtil dette tidspunkt kan du altid foretage evt. ændringer, afmelde abonnementet, registrere pauser, ændre din leveringsdato osv.

Til butik

Måltidskasser test og pris

Det er mere populært end nogensinde før at få andre til at tage sig af sine indkøb og madplanlægning. Derfor er konkurrencen på markedet for måltidskasser også enorm. Store leverandører som Aarstiderne og RetNemt oplever stor fremgang i salgstallene, ifølge Dansk Handelsblad.

Sidste år kunne DR også rapportere, at fem landsdækkende leverandører oplever stærkt stigende salg af måltidskasser, fordi danskerne for alvor har fået øjenene op for, hvor meget det kan lette hverdagen. Selvom Aarstiderne kunne fremvise et rekordsalg i 2016 og ikke viser tegn på at frygte den stigende konkurrence, når det gælder måltidskasser, kan en priskrig være på vej, lyder det fra Fødevare Watch. Det kan naturligvis sætte firmaerne under pres, men for dig som forbruger kan det være en stor fordel, da priserne dermed bliver billigere for at lokke os til.

Der er mange penge at spare, hvis du sætter dig godt og grundigt ind i, hvor du får det bedste produkt til den bedste pris. Her kan en måltidskasse test være et nyttigt redskab, da den giver dig indblik i, hvilke firmaer der leverer mest kvalitet til prisen. Du bør altså måle firmaerne op imod hinanden, når du skal vælge den rette måltidskasse for dig.

Først og fremmeste er det selvfølgelig vigtigt at se på prisen, hvis du vil have en god måltidskasse til billige penge. Jyllands Posten og BT har for nyligt offentliggjort en måltidskasse test udarbejdet af Ritzau Fokus, der viser,  hvor og hvordan du sparer mest på måltidskasser. I testen understreges vigtigheden af at se på prisen pr. måltid. På den måde undgår du nemlig bedst ikke at blive snydt og får fingrene i billige måltidkasser, lyder det fra eksperter på området.

Denne måltidskasse test viser, at du kan spare over 5000 kroner om året ved at se måltidskasserne efter i sømmene og fokusere på, hvem der er billigst pr. måltid. Selvom pris og kvalitet ofte hænger sammen, er der altså god grund til at overveje, om du betaler en alt for høj pris for din måltidskasse.

Kan jeg få måltidskasser leveret til døren?

Når du skal vælge måltidskasse, er det vigtigt at undersøge, om du kan få leveret i netop dit område. Måltidskasser leveret til døren er en stor hjælp i hverdagen, men det er forskelligt, hvem der kan nyde godt af tilbuddene. Overordnet er de førende firmaer gode til at brede deres service ud, så du kan få nem og lækker mad, uanset om du er bosat på Sjælland, Fyn eller i Jylland. Der kan dog være begrænsninger ved nogle firmaer. Særligt de mindre og nystartede måltidskasse-leverandører tilbyder ofte kun lokal levering i det område, hvor måltidskasserne produceres. Levering af måltidskasser er dog næsten altid mulig, hvis du bor i de større byer som:

 • Aarhus
 • København
 • Odense
 • Aalborg

Det bliver først rigtigt vanskeligt, hvis du bor på i et ikke bro-fast område. Langt de fleste firmaer har dog fået øjnene op for nødvendigheden af at kunne tilbyde måltidskasser til hele landet, og flere af dem opdaterer løbende deres leveringsområder. Der bør altså være rig mulighed for at få levering af måltidskasser i hele Danmark.

En nem og sund måltidskasse for alle

Markedet for måltidskasser er eksploderet i Danmark de seneste par år. Danskerne har virkeligt taget konceptet til sig og fået øjnene op for, hvor stor en hjælp det kan være i hverdagen. Årsagen til at hoppe med på bølgen behøver dog ikke være manglende tid. For mange er måltidskasser nemlig også en uundværlig måde at bryde rutinerne og prøve nye retter, som man ikke selv lige ville finde på.

Især børnefamilier gentager ofte de samme måltider igen og igen, og her kan måltidkasser være en genial måde at præsentere nye råvarer og smagsindtryk for både store og små. Måltidskasserne er som regel altid afstemt, så retterne indeholder alle de nærringsstoffer, som er nødvendige i en sund og varieret kost.

Derfor kan måltidskasser altså også være et skub på vejen, hvis du drømmer om at spise sundere og grønnere til dagligt. Der findes et væld af forskellige muligheder at vælge i mellem. Uanset om du kun spiser økologisk, er vegetar, har allergier, eller bare ønsker at holde dig fra særlige fødevarer, finder du en måltidskasse, der passer til netop dine behov. Der findes i dag alt fra familie-, til glutenfri og lowcarb-måltidskasser, så der er altså ingen undskyldning for ikke at prøve konceptet af.

Penge at spare på aftensmad

Mange forbrugere har måske en forestilling om, at det er en dyr løsning at få leveret en boks med råvarer og opskrifter hver uge. Det behøver dog på ingen måde at sprænge budgettet at kaste sig over måltidskasser. Der findes i dag så stort et udvalg, at du kan finde måltidskasser i flere forskellige prisklasser, hvor de fleste kan være med. Det gode ved madkasserne er desuden, at du betaler en fast pris for alt, hvad du skal bruge til aftensmåltiderne.

Dermed slipper du for spontane indkøb i tide og utide, hvor der ofte sniger sig varer ned i kurven, som du slet ikke havde brug for. Daglige indkøb er den helt store synder, når det kommer til at bruge for mange penge på madvarer. Derfor kan det i sidste ende være en besparelse at abonnere på en måltidskasse, da du dermed i højere grad holder dig til det faste beløb og ikke lader dig lokke af varerne på hylderne i butikkerne. Det er også vejen til mindre madspild, da kasserne er rationeret, så de kun indeholder de ingredienser, som du har brug for. Det er både godt for økonomien og miljøet.

Afslutning

Vi kender alle det at komme hjem sidst på eftermiddagen efter en lang dag på arbejde eller studiet til et gabende tomt køleskab. Først der skal du til at tænke på, hvad du dog skal finde på at lave til aftensmad, og hvilke råvarer du mangler at købe ind.

Det kan hurtigt blive en unødvendig stressfaktor i hverdagen, hvis du hver dag skal finde på og ikke mindst handle ind, så der kan komme ordentligt mad på bordet. Alt for ofte ender den slags situationer med, at vi tager den nemme løsning og henter en omgang take-away rundt om hjørnet, og det er sjældent en særlig sund løsning. Som forbrugere bliver vi mere og mere opmærksomme på, hvad vi spiser. Vi vil gerne servere sunde, nærende og varierede måltider for familien, men det kan bare være en uoverskuelig opgave at få til at harmonere med en travl hverdag.

Hvis du er træt af at stresse over aftensmaden flere gange i ugen, er måltidskasser måske løsningen. Med en måltidkasse får du en let genvej til sund og nem mad og slipper for de hyppige og tidskrævende ture til supermarkedet. Det resulterer hurtigt i mere overskud i hverdagen, kvalitetstid med familien og i sidste ende større velvære. Hvis du investerer i en måltidskasse, gør du det det muligt hver dag at sætte dig ned ved spisebordet og nyde lækre og spændene måltider sammen med familien og dem, du har kær.

Ønsker du også nem, sund og lækker mad leveret lige til døren, bør du kaste dig over en måltidskasse. Det kan dog være en jungle at finde ud af, hvilke måltidskasser der passer bedst til dig og dit budget. Før du beslutter dig for, hvilken måltidskasse du vil have leveret hjem til dig, er der et par ting, du bør tage stilling til. Først og fremmeste skal du tænke på, hvilke krav du stiller til din mad – skal den være kalorielet, økologisk, vegetarisk, vegansk, plantebaseret, eksotisk eller familievenlig?

Derudover skal du overveje, hvor vigtig prisen er, da der er stor forskel fra de billigste til de dyreste. Du skal også finde ud af, hvor meget tid du selv er villig til at bruge på madlavningen. Vil du bare have leveret råvarerne og selv følge en opskrift, eller vil du have leveret en færdiglavet ret? Sidst men ikke mindst skal du have for øje, at ikke alle virksomheder leverer til hele landet.

KILDER OG HENVISNINGER
Wikipedia.org
DR.dk
TV2 Lorry
TV2 Nyhederne

Geografi – Måltidskasser i andre byer og landsdele

Esbjerg, København, Odense,  Aalborg, Aarhus, Bornholm, Silkeborg, Randers, Horsens, Fyn, Kolding, Vejle, Midtjylland, Hobro, Grenå, Roskilde, Gladsaxe, Lyngby
Herning, Hvidovre, Helsingør, Næstved, Greve, Jylland, Viborg, Slagelse, Skagen, Sjælland