Forbrugermagasinet er uafhængigt og læser orienteret. Vores indhold er kommissionsbaseret og gratis for alle. Læs mere

Minilån – Sammenligning af udbydere

Minilån

Tilbage til lånebeløb

Ødelagt telefonUforudsete udgifter kan dukke op når som helst og hvor som helst.

Det kan være skærmen på din smartphone, der revner, din vinterjakke, der sprækker, eller opvaskemaskinen, der står af. Når uheldet er ude, er det desværre bare ikke altid, du har råd til at gøre noget ved det her og nu. I det tilfælde kan et minilån være den perfekte ven i nøden.

Hvad er et minilån?

Minilån er en nyere låneform, som de seneste par år har vundet frem på det danske marked. Det skyldes særligt, at det er en nem måde at låne mindre beløb til forbrugsgoder på rekordtid. At der er tale om små lånebeløb, lægger naturligvis i navnet. Minilån hentyder dog også til, at du ofte har minimal tid til at betale lånet tilbage. Løbetiden vil ofte ligge mellem 30 dage og tre måneder, hvilket må siges at være kort tid i forhold til mange andre forbrugslån, hvor du kan have flere år til at betale af. Det særlige ved minilån er desuden den lynhurtige behandlingstid og udbetaling, så du kan have pengene på din konto på ingen tid, hvorfor det er et fristende tilbud for mange, der lige har brug for at dække en akut udgift.

Find det billigste minilån

Find det billigste minilånMen hvordan finder du så ud af, hvilket minilån der er bedst for dig og din givne situation? Det kan virke uoverskueligt, når du selv går på nettet og søger efter lån, fordi der findes et utal af udbydere, der alle lokker med fordelagtige låntilbud på mindre beløb. Med Forbrugermagasinet.dk ved hånden slipper du dog selv for den intensive jagt. Vi har nemlig lavet den ultimative låneguide, hvor du finder alle de største og bedste låneudbydere af minilån. Her har vi altså gjort det hårde arbejde for dig, så du så let som en leg kan sammenligne de forskellige minilån, indtil du finder det, der bedst matcher dit behov.

Lån på rekordtid uden sikkerhed

Har du brug for en økonomisk håndsrækning, er det første, du tænker på, måske at gå ned i din bankfilial og snakke med din bankdame. Det kan du selvfølge vælge at gøre, men så skal du også forberede dig på at væbne dig med tålmodighed. I banken skal du nemlig igennem en omfattende kreditvurdering, før du kan blive godkendt som låner, der ofte trækker i langdrag og kræver en masse papirarbejde. Derudover skal du stå til ansvar for, hvad lånet skal bruges til. Det vil du derimod aldrig opleve, at udbydere af minilån online blander sig i.

I banken skal du desuden stille sikkerhed for lånet ved praktisk talt at pantsætte en eller flere af dine værdigenstande, så banken har en garanti for at få sine penge tilbage. Med minilån vil du aldrig skulle stille sikkerhed, hvilket i den grad også er med til at gøre det til en eftertragtet låneform, da du ikke på samme måde føler dig gået i sømmene, som du gør i banken.

Det skal du vide om minilån

Betingelser

Uanset hvilket lån du vælger, skal du sætte dig grundigt ind i de vigtigste begreber, så du ved, hvad du skal kigge efter for at finde det bedste lån for dig. Det gælder i høj grad også for minilån, hvor det er nemt at blive snydt af skjulte gebyrer og skyhøje renter. Når du sammenligner de forskellige låneudbydere, skal du først og fremmeste notere dig rentesatsen, da den er afgørende for, hvor dyrt lånet bliver. I forlængelse af det, skal du også kigge efter ÅOP, som står for den årlige omkostning i procent, og her gælder det naturligvis om at finde det laveste tal. Både renter og ÅOP kan svinge helt enormt meget fra udbyder til udbyder, og derfor er det afgørende at holde være vågen, så du ikke ender med et lån, der er dyrere end højst nødvendigt.

Derudover skal du sammenligne løbetider, som beskriver, hvor lang tid du har til at tilbagebetale lånet. Ved minilån vil løbetiden dog oftest være ganske kort, da der er tale om små beløb. Nogle gange vil der endda være et krav om tilbagebetaling inden for bare 30 dage. Er det urealistisk for dig, bør du altså finde et lånetilbud med længere snor.

Tvungen betænkningstid

Det kan være enormt fristende at optage et minilån på nettet, fordi det er en enorm nem måde at få penge mellem hænderne på ingen tid. Derfor er der også mange danskere, der bare kaster sig ud i at låne, uden at tænke sig grundigt om først. Det betyder desværre også, at nogle ender i en ond cirkel, hvor de låner mere, end de egentligt har råd til og dermed begraver sig dybere og dybere i gæld. For at dæmme op for problemet, indførte Folketinget i januar 2017 en ny lov, der skal få danskerne til at tænke sig bedre om, før de optager et hurtigt lån online.

Loven betyder, at du som låner bliver tvunget til lige at sove på det i to døgn, før du indgår en bindende låneaftale. Tænkepausen på 48 timer er obligatorisk for minilån og kviklån med en løbetid på tre måneder eller mindre, og i perioden er det altså ikke tilladt for dig at acceptere lånetilbuddet eller for udbydere at kontakte dig. Formålet er at beskytte forbrugerne mod dumme impulsbeslutninger, når det gælder kortfristede lån, som hurtigt kan blive alt for dyre for den enkelte.

Krav til dig som låner

Krav til dig som lånerDer stilles ikke høje krav til dig som låner, hvis du gerne vil optage et minilån på nettet. For at kunne ansøge skal du dog være myndig og altså være fyldt 18 år. Du kan dog opleve, at nogle låneudbydere kræver, at du er op til 25 år, før du kan blive godkendt som låner. Derudover skal du kunne bekræfte din identiet via dit NemID. Det er også derigennem, at låneudbyderen foretager en kreditvurdering af dig ved at få adgang til dine senest oprettede oplysninger til det offentlige. Derved kan de se sort på hvidt, om du har en fast indtægt og en stabil økonomi, som er deres garanti for at få deres penge tilbage. I forlængelse af det må du heller ikke stå i RKI, som er et dansk register for dårlige betaler, hvis du drømmer om et minilån.

Opfylder du kravene, er det ganske simpelt at ansøge direkte via låneudbyderens hjemmeside. Her kan du udfylde en ansøgning på ganske få minutter og få svar stort set med det samme. Bliver du godkendt, modtager du en låneaftale, som du selvfølgelig lige skal læse grundigt igennem, før du skriver under med dit NemID. Mange udbydere af minilån har desuden en politik om, at du kan have pengene samme dag eller senest følgende hverdag, hvis du ansøger inden for normal åbningstid.

Du kan altså så nemt som ingenting få den økonomiske frihed, du drømmer om, med et online minilån. Og anvender du Forbrugermagasinet.dk’s fyldestgørende låneguide, finder du på ingen tid det minilån, der bedst lever op til alle dine krav, så du kan få luft i budgettet all

Minilån – Sammenligning af udbydere
5 (100%) 1 Stemmer