Forbrugermagasinet er uafhængigt og læserorienteret. Vores indhold indeholder reklamelinks og gratis for alle.

Husholdning Køkkenudstyr

Moccamaster test: Eksperternes 3 bedste

moccamaster

Denne artikel kigger nærmer fra resultater fra Moccamaster test.

At brygge en god kop kaffe eller to er en fast del af mange danskeres ritual om morgenen. Der findes da heller ikke noget bedre end duften af de gyldne dråber, der spreder sig i hjemmet. Pludseligt bliver det lidt nemmere at komme godt ud ad døren. En god kop kaffe kræver dog også en god kaffemaskine. Og på det punkt sidder Moccamaster tungt på tronen.

I artiklen her giver vi dig bud på lækre maskiner fra det populære brand, som du med fordel kan se nærmere på. Det er dog ikke alle, der ønsker at smide store summer efter god kaffe i dagligdagen. Derfor giver vi dig også et budgetvenligt alternativ til Moccamasteren. Dermed kan alle finde en løsning, der matcher deres budget og behov.

1. MOCCAMASTER KBG962 AO BLACK

 • ✅  Testvinder hos svenske Testfakta
 • ✅  Testvinder hos Familie Journalen
 • ✅  Testvinder hos norske Dinside.no

MOCCAMASTER

Set hos Elgiganten – Tjek pris

Betyder en god kop kaffe om morgenen alt for dig?

Så vil du blive rigtig glad for maskinen her fra Moccamaster. Den har et klassisk og tidløst design i ridsefast aluminium. Samtidig er den uhyre effektiv.

Faktisk kan den brygge hele 10 kopper kvalitetskaffe på bare 6 minutter. Den har desuden hele to varmelegemer. Dermed har du både optimal varme af din kaffe under og efter brygningen.

Specifikationer
 • Vandbeholder: 1,25 liter
 • Effekt: 1520 watt
 • Drypstop: Ja
 • Antal varmelegemer: 2
 • Autosluk: Ja

2. MOCCAMASTER KANDE – KBGT 741 TERMO

 • ✅ Testvinder hos norske Tv2.no
 • ✅ Testvinder hos svenske Råd og Rön
 • ✅ Testvinder hos svenske Icakuriren

MOCCAMASTER-KANDE

Set hos Elgiganten – Tjek pris

Med modellen her får du det enkle og stilrene design, som Moccamaster er så kendt for. Samtidig er kvaliteten og funktionaliteten helt i top. Det helt særlige ved maskinen her er, at den brygger kaffen direkte ned i en termokande.

Du kan altså gå direkte fra brygning til elegant servering. Kanden kan rumme 1,25 liter, hvilket svarer til 10 kopper. Den har desuden også indbygget temperatursikring. Det sørger for, at kaffen aldrig bliver overophedet.

Specifikationer
 •   Vandbeholder: 1,25 liter
 •   Effekt: 1450 watt
 •   Drypstop: Ja
 •   Kandemateriale: Stål
 •   Autosluk: Ja

3. OBH LEGACY 2401 – Moccamaster alternativ

 • ✅ Testvinder hos Tech-Test
 • ✅ Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk
 • ✅ Mange gode brugeranmeldelser

OBH LEGACY 2401

Set hos Elgiganten – Tjek pris

Hvis du gerne vil spare lidt penge, er kaffemaskinen her fra OBH et rigtigt fint alternativ. Her får du nemlig alle de samme fordele og funktioner, som du kender fra mere avancerede maskiner. Den har først og fremmest to varmelegemer.

Det ene sørger for at brygge lækker og varm kaffe. Det andet holder den færdige kaffe varm, så længe du har behov for. Den har desuden en autosluk-funktion. Dermed skal du ikke bekymre dig om, om du har glemt at slukke for den.

Specifikationer
 •   Vandbeholder: 1,25 liter
 •   Effekt: 1550 watt
 •   Drypstop: Ja
 •   Antal varmelegemer: 2
 •   Autosluk: Ja

Historien bag: Hvad er Moccamaster?

Det er svært at komme uden om Moccamaster, når vi taler kaffe af høj kvalitet. På mange måder er mærket nemlig selve symbolet på kvalitet. Når en Moccamaster rykker ind hjemme hos dig, kan du altså godt tillade dig at have høje forventninger til produktet. Men hvad er Moccamaster egentligt? Det kan du blive lidt klogere på i følgende afsnit.

Moccamster er uden tvivl højeste mode inden for sit felt. Der er dog ikke noget nyt ved brandet. Faktisk har det eksisteret i over 50 år. Manden bag succesen er hollandske Gerard-Clement Smit. I 1964 var han en iderig og entusiastisk 33-årig industriel designer. Derfor grundlagde han det år firmaet Technivorm, som er virksomheden der står bag Moccamaster.

Allerede i 1965 så den første kaffekværn så dagens lys. Dengang blev kaffe nemlig primært solgt som hele bønner, hvorfor en kaffekværn var et klogt produkt at sende ud på markedet. Kaffekværnen imponerede med sit flotte design og den store funktionalitet.

I 1969 introducerede virksomheden så sin første Moccamaster kaffemaskine. To år senere i 1971 kunne vi her i Danmark så endelig også få glæde af de smarte og innovative kaffemaskiner. Her gjorde brandet nemlig sit indtog i Skandinavien.

I 1974 revolutionerede Moccamaster for alvor sit design. Her gik man nemlig væk fra at produceret kaffemaskinerne i plastic. I stedet begyndte man at satse på aluminium, som både var mere slidstærkt og gav et eksklusivt ydre.

Siden da har brandet konstant udviklet nye og smartere maskiner. Dermed rykker Moccamaster konstant grænserne for, hvad en kaffemaskine skal kunne. Særligt i 1994 vakte de opsigt igen. Her præsenterede de en maskine med automatisk drypstop. I dag tæller deres sortiment et væld af imponerende kaffemaskiner. Alle leverer de kaffebrygning af højeste kvalitet. Virksomheden holder stadig til i Holland, hvor fabrikken ligger i byen Amerongen.

Fordele: Derfor skal du vælge en Moccamaster

moccamaster-kaffemaskine

Da Gerard-Clement Smit i sin tid grundlagde Moccamaster var det med målet om at leve op til filosofien ”at producere en sikker kaffemaskine, som forbrugeren kan stole 100 % på til hver en tid”. Og det mantra har virksomheden i høj grad levet op til lige siden.

Her får du nemlig en maskine, der udmærker sig på utallige punkter. I det følgende tager vi dig igennem nogle af de største fordele ved en Moccamaster.

Ingen brandfare
En af de helt store fordele er, at den er meget sikker at have stående i køkkenet. Moccamasteren er nemlig ekstra brandsikker i forhold til andre maskiner. Det skyldes, at bryggeelementet og varmepladen er fremstillet i to forskellige dele.

Derudover slukker den også automatisk, når den ikke har været i brug i et stykke tid. Dermed skal du altså aldrig bekymre dig om sikkerheden, når du tænder for maskinen for at brygge en god kop kaffe.

Miljøvenlighed i højsædet
Udover sikkerheden gik Gerard-Clement Smit også meget op i at producere energieffektive maskiner med en lang levetid. Dermed sikrer virksomheden sig en meget miljøvenlig profil. Den filosofi realiseres ved blandt andet at bruge genanvendelige og nedbrydelige materialer.

Så hvis du gerne vil gøre noget godt for vores klode og samtidig spare lidt på din elregning, kan du med god samvittighed købe en Moccamaster.

Håndlavede og certificerede kaffemaskiner
Når du brygger kaffe på en Moccamaster, kan du vide dig sikker på, at du har et specialdesignet og unikt produkt. Alle kaffemaskinerne er nemlig håndlavede på fabrikken i Holland. Alt lige fra samling til montering udføres i hånden.

Samtidig kontrolleres de også manuelt, inden de håndpakkes og forlader fabrikken. Et sidste kvalitetsstempel er, at alle Moccamasters maskiner er godkendt af European Coffee Brewing Centre. Dermed har du et bevis på, at du får en maskine af høj kvalitet, som du kan brygge lækker kaffe på i mange år frem. Derfor er der også hele 10 års garanti på kaffemaskinerne.

moccamaster bedste

Tips: Sådan vedligeholder du din Moccamaster kaffemaskine

Hvis du vil have glæde af din Moccamaster i mange år frem, skal du sørge for at vedligeholde den. Særligt når du bruger den dagligt, stiger behovet for hyppig rengøring. Ifølge WhiteAway skal du særligt holde kaffefiltret og kaffekanden ren, når du har en almindelig kaffemaskine.

Som minimum bør du skylle begge dele grundigt af efter hver kaffebrygning. Det er endnu bedre, hvis du vasker delene af med vand og sæbe hver gang.

Afkalkning er nøglen
Udover jævnlig rengøring med vand og sæbe, skal du også sørge for at holde maskinen fri for kalk. Man kan nemt lave sin egen væske til afkalkning. Det kræver blot ganske almindelig husholdningseddike blandet med vand.

Mange producenter anbefaler dog, at du ikke bruger eddike i deres maskiner. Her er det vigtigt at tjekke produktets brugsanvisning. Moccamaster anbefaler, at du bruger brandets eget produkt til afkalkning.

Moccamaster har nemlig specialfremstillet et lugtfrit og effektivt produkt til både afkalkning og rengøring. Det sikrer, at din kaffemaskines levetid forlænges markant. Det anbefales, at en Moccamaster afkalkes med produktet efter brygning af 40 hele kander kaffe.

Vælg de rigtige kaffebønner for optimal smag
En god kop kaffe afhænger bestemt ikke kun af, hvilken kaffemaskine du anvender. Selve kaffebønnerne har også stor betydning for det endelige resultat.

Spørgsmålet er, hvilke bønner der er bedst? Og bør du satse på hele eller formalede bønner?

Netop det satte DR fokus på i et afsnit af Madmagasinet i 2016. Her kom eksperterne frem til, at det bedste resultat opnås, når du selv maler dine kaffebønner.

Der kan altså være værdi i at investere i en kaffekværn. Dermed sikrer du nemlig det højeste indhold af kaffeolier. Et andet godt tip er at kigge grundigt på dine kaffebønner. Dermed kan du nemlig opdage meget op kvaliteten. Det gælder nemlig om at sikre, at bønnerne er så hele og ensartede som muligt.

Hvis du vælger den nemme løsning med formalet kaffe, bør du altid lade kaffen blive i posen. Efter brug skal posen lukkes tæt. Dermed får kaffen ikke for meget ilt. Det kan nemlig forringe smagen over tid.

Arabica vs. Robusta
Der findes mere end 60 forskellige typer kaffebønner. De mest anvendte er dog Arabica og Robusta. Arabica siges at give kaffe af højeste kvalitet. Her opnår du en kaffe med en sød og blød smag med en duft af sukker og frugt. Robusta har omvendt en mere bitter, fast og rund smag. Begge typer kaffebønner dyrkes i et tropisk klima.  Arabica dyrkes dog i højere regioner omkring ækvator. Robusta dyrkes derimod i lavere regioner. Dermed er den også billigere at producere.

♨️Danskerne har det tredje største kaffeforbrug i verden

Der er ingen tvivl om, at kaffe er en væsentlig del af den danske kultur. Når vi får gæster, at det helt almindeligt at byde på en kop kaffe. Samtidig er det svært at finde en arbejdsplads, der ikke er udstyret med en ordentlig kaffemaskine.

Faktisk elsker vi danskere kaffe så meget, at vi befinder os helt i top på verdensplan. Det viser den seneste rapport fra European Coffee Federation ifølge Politiken. I Danmark har vi nemlig i gennemsnit et årligt forbrug af kaffe på 8,6 kilo per indbygger. Det sikrer os en solid tredjeplads kun overgået af Finland og Østrig. Generelt er Europa den verdensdel, hvor der drikkes mest kaffe.

Ifølge Danmarks Statistik bruger en gennemsnitshusstand 1.150 kroner om året på at købe kaffe til hjemmet. Flere og flere af os køber dog vores kaffe på cafeer to-go. Faktisk er andelen af hjemmelavet kaffe faldet med 22 procent. Generelt vil vi gerne have, at det skal være nemt, når vi skal have kaffe. Salget af instant-kaffe er nemlig også steget.  Det samme gælder dog bønner til selvmaling. Det tyder på, at vi efterhånden også har fået øjnene op for god kvalitet.

️ Hvordan har vi udvalgt vores top 3 Moccamaster test?
I udarbejdelsen af denne guide, har vi hos Forbrugermagasinet ikke selv testet kaffemaskinerne. Vi har dog foretaget en grundig og dybdegående research hos flere eksperter og troværdige kilder.

Grundlæggende bygger artiklen på resultater fra flere store tests i både ind- og udland. Herunder kan du læse mere om alle de forskellige tests. Dermed har du mulighed for at udforske dem nærmere selv.

Forbrugerrådet Tænk
Den anerkendte forbrugerorganisation Tænk er førende i Danmark, når produkter skal testet. Her er tale om en uafhængig organisation, som arbejder på at fremme bæredygtigt og socialt ansvarligt forbrug. Tænk har senest i december 2018 opdateret sin test af kaffemaskiner med filter. I alt har organisationen testet 21 produkter – heriblandt modeller fra Moccamaster. Produkterne er blevet bedømt ud fra blandt andet brugervenlighed, smag og energiforbrug.

Råd og Rön
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön minder på mange måder om danske Tænk. Deres fornemmeste opgave er altså at hjælpe forbrugerne på vej til at spare tid og penge. Råd og Rön har testet 18 kaffemaskiner i forskellige prisklasser. De er blevet bedømt af en række eksperter i et laboratorium. De er blandt andet blevet bedømt ud fra en blindsmagning og evne til at holde kaffen varm.

Dinside.no
Dinside.no er et norsk forbrugermagasin, der særligt er kendt for at teste diverse produkter. Dermed kan forbrugerne bedre navigere på markedet og træffe kloge beslutninger. Siden har foretaget en test af 10 kaffemaskiner. De har både testet helt billige modeller og modeller i den højere prisklasse. De er blandt andet blevet bedømt efter temperatur, design og hurtighed.

Tech-Test
Tech-test er en hjemmeside, der har en passion for teknologi og teknik. Her testes og anmeldes alt inden for forbrugerelektronik, it og gadgets. Derudover leveres der daglige nyheder om alt, hvad der rører sig inden for teknologiens verden.

I november 2018 udgav Tech-Test en test af kaffemaskiner med filter. I testen er tre produkter i forskellige prisklasser under luppen. Testen afslører blandt andet, at pris og kvalitet ikke altid går hånd i hånd. Det er nemlig en underdog, der tager guldmedaljen. Det kan du læse mere om her.

Icakuriren
Det svenske forbrugermagasin Icakuriren har testet 10 forskellige kaffemaskiner. Fælles for de testede modeller er, at de alle brygger kaffen direkte ned i en termokande. De har blandt andet bedømt modellerne ud fra deres temperatur, design og kvalitet. Hele testen kan læses her.

TV2.no
TV2 er Norges største kommercielle tv-kanal og er på mange måder søsterkanal med danske TV2. TV2.no er deres online platform, hvor der dagligt deles aktuelle nyheder. På hjemmesiden deles der dog også tests af forskellige forbrugerprodukter. I samarbejde med Norsk Kaffeinformasjon har TV2.no testet hele 37 forskellige kaffemaskiner.

Familie Journal
Familie Journal er en af Danmarks største ugeblade og udgives af Aller-koncernen. På deres hjemmesiden testede de i 2015 seks forskellige kaffemaskiner i forskellige prisklasser. Testen er udført af en ekspert, der har bedømt ud fra eksempelvis bryggetid, brugervenlighed og temperatur. Du kan læse hele testen her.

Testfakta
Testfakta er et svensk forbrugermagasin, der tester et væld af produkter online. De har foretaget en laboratorie-test af otte forskellige kaffemaskiner. De er blandt andet bedømt ud fra, hvor hurtigt de kan brygge en kop kaffe. Derudover er de også bedømt ud fra, hvor gode de er til at holde temperaturen på kaffen efter brygning. Du kan læse testen her.


Læs også om: KitchenAid kaffemaskine, Bagemaskine test, Frituregryde test, SodaStream test, Vakuumpakker test, Trykkoger test, Krups espressomaskine, Siemens kaffemaskine test, Kenwood kaffemaskine, Stegepande test, Tefal Acitifry test

11 kommentarer

Skriv en kommentar

5 × one =