Forbrugermagasinet er uafhængigt og læserorienteret. Vores indhold indeholder reklamelinks og gratis for alle.

Her i artiklen ser vi nærmere på tre af Nilfisk Handy modeller, som har klaret sig godt i test. Dermed kan du blive klogere på, om en af dem skal flytte ind hjemme hos dig.

I en travl husholdning med mange beboere er der nærmest dagligt behov for en hurtig støvsugning. Men kunne det ikke være rart at slippe for hver gang at skulle vikle ledningen ud og finde en stikkontakt, der kan nå? Det er faktisk muligt, hvis du vælger en støvsuger fra serien Nilfisk Handy. Her er nemlig tale om støvsugere uden ledning, som gør rengøringen legende let.

1. Nilfisk Handy MWSTV18NO

Nilfisk Handy MWSTV18NO

✅ Flot bedømmelse hos Amazon.com
✅ Mange gode brugeranmeldelser

Med modellen her fra Nilfisk, får du hele to støvsugere i en. Den ledningsfrie støvsuger har nemlig også en smart håndholdt enhed, som du nemt kan tage af. Den er oplagt at tage i brug til den lette rengøring. Det gælder eksempelvis, når der skal rengøres på bordet efter aftensmaden. Der er endda lys i den håndholdte del, så du kan se snavset i mørket. Selve støvsugeren er utrolig nem at håndtere. Den kommer elegant rundt i alle hjørner og under møbler, og så er den hurtig at oplade.

Specifikationer:

  • Batterispænding: 18 V
  • Kapacitet beholder: 0,5 liter
  • Batteritype: Li-ion
  • Max aktions-/arbejdstid: 20 minutter
  • Vægt: 2,4 kg

Set hos Elgiganten – Tjek pris

 

2. Nilfisk Handy 18V Li-ION

Nilfisk Handy 18V Li ION

✅ 4,4 stjerner ud af 5 hos WhiteAway
✅ Topscorer hos Kitchenone.dk

Nilfisk Handy er kendt for at lave ledningsfrie støvsugere, der gør hverdagen nemmere. Modellen her er ingen undtagelse. Men den ved hånden er det nemlig let som en leg at klare rengøringen. Den er nem at manøvrere rundt, selv steder hvor almindelige støvsugere ville have svært ved at nå ind. Det bedste er dog, at du helt slipper for at købe støvsugerposer. Denne model har nemlig en indbygget støvbeholder, der nemt kan tages af og tømmes efter brug.

Specifikationer:

  • Batterispænding: 18 V
  • Kapacitet beholder: 0,5 liter
  • Batteritype: Li-ion
  • Max aktions-/arbejdstid: 20 minutter
  • Ladetid: 240 minutter
  • Vægt: 1,0 kg

Set hos Elgiganten – Tjek pris

 

3. Nilfisk Handy BLSTV18ACC

Nilfisk Handy BLSTV18ACC

✅ Flot anmeldelse hos den tyske testside Testsieger.de
✅ 4 ud af 5 stjerner hos Power.dk

Nilfisk Handy BLSTV18ACC er en 2-i-1 støvsuger, som er praktisk at have stående i boligen. Du klarer nemlig på ingen tid både den lette og den mere omfattende rengøring. Stick-enheden er udstyret med et mundstykke med en roterende børste. Det sikrer, at du kommer hår og snavs til livs på både tæpper og hårde gulve. Når støvsugeren er helt opladet, kan du desuden arbejde i hele 40 minutter. Sidst men ikke mindst er modellen økonomisk på grund af sit vaskbare filter.

Specifikationer:

  • Kapacitet beholder: 0,5 liter
  • Batteritype: Li-ion
  • Max aktions-/arbejdstid: 40 minutter
  • Ladetid: 240 minutter
  • Vægt: 2,4 kg

 

Set hos Elgiganten – Tjek pris

 

Nilfisk: Støvsuger af høj kvalitet i flere generationer

Nilfisk er uden tvivl en af de førende mærker inden for innovative støvsugere i hele verden. Det hele startede tilbage i 1910, hvor virksomheden så dagens lys. Nilfisk har altså over 100 års erfaring med at levere rengøringsartikler i højeste kvalitet. Faktisk stod Nilfisk bag den første elektriske støvsuger i Europa. Den blev udviklet og patenteret af danske Peter Andersen Fisker. Den vejede dog hele 17,5 kg og var temmelig dyr. Siden har Nilfisk rykket sig markant. Gennem generationer har virksomheden dog formået at holde sig på toppen. I dag er modellerne noget mere effektive og lette at manøvre rundt. Det unikke design er dog bevaret.

ℹ FAQ: Hvilken ledningsfrie støvsuger?

Markedet for ledningsfrie støvsugere er eksploderet de seneste par år. Forbrugerne vil have smarte løsninger, som letter den daglige rengøring. Spørgsmålet er, hvordan du vælger den helt rigtige model? Herunder giver vi dig nogle gode råd til, hvad du bør kigge efter, når du går på jagt efter en støvsuger uden ledning.

2-i-1 eller ej?

Når du leder efter ledningsfrie støvsugere, vil du opdage, at mange er såkaldte 2-i-1 modeller. Det betyder, at du får en almindelig støvsuge, som du kan rengøre dine gulve med. Du får dog også en håndholdt enhed, som kan tages af. Den er smart til den lette rengøring ovenpå facader som borde og hylder. Du skal altså gøre op med dig selv, om det har værdi for dig at have en aftagelig enhed også. Det kan nemlig gøre støvsugeren en smule dyrere.

Hænger pris og kvalitet?

Med ledningsfrie støvsugere gælder det, at pris og kvalitet hænger sammen. Hvis du vil have en kraftfuld model, der effektivt fjerne både hår og krummer, koster det altså ekstra. Prisen afspejler også ofte, hvor godt batteriet er.Det er dog muligt at finde gode støvsugere uden ledning til nogenlunde fornuftige priser.

Hvad vejer den?

Det smarte ved ledningsfrie støvsugere er, at de er nemme at komme rundt i hjemmet med. Det bliver dog endnu nemmere, når du vælger en model, der vejer så lidt som muligt. Generelt ligger denne slags støvsugere dog i den lave ende af vægtskalaen.

Hvilke specielle funktioner?

Det er forskelligt fra model til model, hvor mange specielle funktioner, du får med i købet. Nogle har flere forskellige mundstykker, som kan hjælpe rengøringen på vej. Andre er mere simple.

Er Sugeevne er afgørende?

Hvis dit hjem skal fremstå rent og pænt, er støvsugeren sugeevne helt afgørende. Du skal altså gå efter så god en sugeevne som muligt. Generelt har støvsugere uden ledning dog altid en lavere sugeevne end almindelige støvsugere. Gik også gerne efter modeller, hvor du selv kan indstille på styrken.

Hvor godt er batteriet?

Ledningsfrie støvsugere kører på batteri. Det er derfor, du slipper for ledningen. Det betyder dog også, at støvsugeren skal lades op efter brug. Her skal du kigge efter modeller, som har så høj en arbejdstid som muligt. Du skal jo gerne kunne nå hele hjemmet igennem, før den løber tør for strøm. Derudover bør den være hurtig at genoplade.

Gode råd til effektiv støvsugning

Støvsugning er en pligt, som vi ikke kommer uden om i hjemmet. Du kan dog gøre tjansen noget mere effektiv, hvis du følger et par simple tips. Forbrugersiden Idenyt.dkhar nemlig opstillet en række gode råd til, hvordan du bedst får helt styr på støvsugningen.

  1. Tøm støvsugerposen

    Rigtig mange af os glemmer at få tømt posen på vores støvsuger. Beholderen vil med tiden blive fuld, og det gør sugeevnen svagere. Derfor gælder det om at få den skiftet i tide, hvis du vil være sikker på at få alt snavset med. Nogle støvsugere har en smart lampe, der lyser, når posen skal skiftes. Ellers tjekker du det blot ved at åbne op ind til posen og føle lidt på den. Her vil du nemt kunne mærke, om der stadig er plads til gode eller ej. En anden indikator på, at det er ved at være tid er, når støvsugeren begynder at lugte dårligt. Tøm hellere posen for tidligt end for sent.

  2. Støv af før du støvsuger

    Det kan lyde som dobbeltarbejde at støve af, før man tænder for støvsugeren. For er det ikke netop derfor, du har en støvsuger? Men faktisk kan det gøre en stor forskel på det endelige resultat. Hvis du ikke får støvet af først, vil du opleve, at støvet hvirvler rundt. Og så kommer du til at skulle støvsuge igen lige om lidt.

  3. Brug de medfølgende mundstykker

    Der er en grund til, at der altid følger forskellige mundstykker med til din støvsuger. De har nemlig alle et brugbart formål. Du kan eksempelvis bruge det smalle mundstykke til at nå ind i dumme hjørner. Den bløde børste er derimod god til overflader, som skal beskyttes.

  4. Undgå ensretning

    Det nytter ikke noget kun at bevæge sig i en retning, når man støvsuger. Dermed er der nemlig risiko for, at du ikke får alt snavnet med op. Det gælder især, når du støvsuger på gulvtæpper. Du skal altså sørge for både at komme frem og tilbage, men også ud til siderne.

  5. Skån ryggen med den rette indstilling

    Stort set alle støvsugere har et skaft, som kan indstilles i længden. Det er vigtigt, at du gør dette, før du går i gang. Hvis ikke støvsugeren passer til din højde, vil du nemlig nemt kunne få ondt i ryggen. Hvis du først oplever smerter i ryggen, bliver det uoverskueligt at klare den ugentlige rengøring.

  6. Løft møblerne

    Selvom mange støvsugere er smidige og godt kan komme nogenlunde ind under dine møbler, er det ikke altid nok. Derfor bør du altså fysisk fjerne dit møbler en gang imellem.Det er nemlig typisk under store møbler som sofaer og senge, at alt snavnet ender. Derfor kommer du ikke støvet til livs, hvis du ikke når ordentligt ind under dem.

Støvsugerens historie: Fra håndkraft til elektronisk vidunder

I dag tager mange af os helt sikkert for givet, at vi bare kan tænde på en knap, når hjemmet skal rengøres for støv og skidt. Støvsugeren er blevet allemandseje i enhver husholdning. Før i tiden skulle der dog en del mere håndkraft til for at få gjort rent i alle hjemmet kroge.

Støvsugerens historie kan dateres tilbage til 1860. Her opfandt amerikaneren Daniel Hess en såkaldt tæppefejemaskine. Maskinen kunne samle støv op fra et tæppe ved hjælp af en roterende børste og en bælge. Til sammen skabte de nemlig et vakuum sug. Efterfølgende fulgte flere håndrevne versioner af maskinen. De var dog alle ret besværlige at betjene.

Først i 1901 så en maskindrevne støvsuger dagens lys. Den britiske ingeniør Hubert Cecil Boot stod bag en støvsuger, der blev drevet af en forbrændingsmotor og trukket af heste. Her blev luften suget gennem et stoffilter. Det menes også at være Booth, der er ophavsmand til navnet ”vacuum cleaner”, som er det engelske ord for støvsuger. Samtidig opfandt den amerikanske opfinder David T. Keeny en stationær dampmaskine på 2 ton, som var hans bud på en støvsuger. Disse modeller var åbenlyst ikke for den almindelige husholdning.

Den første transportable model blev opfundet i 1905 af engelske Walter Griffiths. Bare to år efter kom den første elektriske støvsuger så ud på markedet. Det var en fattig pedel fra USA, der stod bag den idé. Han havde dog ikke selv råd til at føre ideen ud i livet, og derfor solgte han patentet til Henry Hoover. Hoover forvandlede hurtigt produktet til en succes, som alle husmødre måtte eje. De første til at sælge støvsugere herhjemme i Danmark var firmaet Fisker & Nielsen. Det skete i 1910. Helt frem til 2. verdenskrig var det dog kun velstående familier, der havde råd til at have en støvsuger i hjemmet. Først efter krigens afslutning blev det en gode, som flere kunne få råd til.

Læs også om: nilfisk støvsuger, gulvvasker test, Bosch athlet test, luftrenser test, affugter test, poseløs støvsuger test, støvsuger tilbud, Miele støvsuger

2 kommentarer

Skriv en kommentar

eleven − 10 =