Forbrugermagasinet er uafhængigt og læser orienteret. Vores indhold er kommissionsbaseret og gratis for alle. Læs mere
Streaming

7 nye bøger i 2019 [Inspiration og læseguide]

7 Nye bøger

Der findes intet som at dykke ned i en medrivende bog.

Den kan nemlig tage os med til et helt nyt univers. Og her kan vi glemme hverdagens trængsler for en stund. Bøger er med til at udvide vores verden, samtidig med at de udfordrer, oplyser og underholder. Der udkommer dog konstant nyt læsestof til. Det kan derfor være svært at nå det hele. Er du på udkig efter nye læseoplevelser? Men ved du ikke helt, hvor du skal starte? Så får du her inspiration til 7 nye bøger, som du med fordel kan skrive på din læseliste til 2019. Alle bøgerne er fundet hos streamingtjenesterne Mofibo og Storytel.

📚 1. Rødder, Marie Louise Toksvig

RødderDen 20. november 2018 blev Nedim Yasar skudt og dræbt på vej hjem fra sin bogreception. Det var nemlig dagen for udgivelsen af hans første bog. Nedim Yasar var tidligere bandemedlem og radiovært på Radio24syv. I bogen Rødder skrevet af Marie Louise Toksvig åbner har op om sin barske fortid. Du skal dog ikke læse bogen på grund af de tragiske omstændigheder omkring udgivelsen og Nedim Yasars død. Du skal læse den, fordi det er en vigtig fortælling. En vigtig fortælling om, hvordan det er muligt at blive en del af et bandemiljø. Et miljø hvor stoffer, vold, magt og ære fylder alt. Det er dog også fortællingen om, hvordan man finder vejen ud igen. Også selvom det betyder, at man bliver nødt til at skære alle sine tidligere rødder fra og starte forfra.

📘 Stream bogen på Mofibo

 

 

📚 2. Den tredje søster, Sara Blædel

Den tredje søsterSara Blædel er uden tvivl en af de største krimi-dronninger herhjemme. Hun har skrevet utallige romaner om de grusomste forbrydelser. Nu er der endelig nyt i hendes populære triologi om bedemandsdatteren Ilka. Den tredje søster er den afsluttende bog i serien. I bogen er Ilka rejst til USA. Her har hun nemlig arvet en bedemandsforretning efter sin afdøde far. Turen kommer dog hurtigt til at handle om noget helt andet for hende. Hemmeligheder fra fortiden spøger nemlig stadig. Ilka jagter svaret på, hvorfor hendes far rev deres familie fra hinanden, da hun selv kun var ganske ung. Og uventede svar ulmer naturligvis i horisonten.

📘 Stream bogen på Mofibo

 

 

📚 3. Ét liv, Én tid, Ét menneske, Morten Albæk

Et liv En tid Et menneskeDanmark er et af de rigeste og ikke mindst lykkeligste lande i verden. Og velfærden blomstrer i bedste velgående. Men hvordan kan det så være, at så mange danskere samtidig kæmper med deres mental helbred? Og hvorfor går flere og flere ned med alt fra stress til angst og depression? Netop det spørgsmål forsøger filosof og erhvervsmand Morten Albæk at finde svar på i bogen her. Her gør han blandt andet op med ideen om adskillelsen mellem privatlivet og arbejdslivet. Det mener han nemlig ikke er løsningen. Den illusion kan i sidste ende være med til at gøre os endnu mere syge, mener forfatteren. Han kommer også med en række konkrete bud på, hvordan man opnår mening med tilværelsen.

📘 Stream bogen på Mofibo

 

 

📚 4. Den hundred og et-årige der tænkte at han tænkte for meget, Jonas Jonasson

Den hundred og et årigeFor et år siden kravlede 100-årige Allan Karlsson ud ad vinduet på sit plejehjem og begav sig ud i verdenen. I Jonas Jonassens efterfølger til sin bestseller fylder Allan nu snart 101 år. Han sidder på Bali med sin gode ven og er igen ramt af kedsomheden. Det leder ham traditionen tro ud på et hæsblæsende eventyr. Denne gang strander Allan og vennen Julius nemlig midt i Det Indiske Ocean. Det sker, da en tur i luftballon ikke går helt efter planen. Og det er aldrig kedeligt at følge med, når Allan Karlsson skal forsøge at rode sig ud af suppedasen.

📗 Stream bogen på Storytel

 

 

📚 5. Solo, Jesper Stein

SoloSolo er sjette bind i forfatteren Jesper Steins populære krimiserie om Axel Steen. I Solo er Axel Steen blevet gift og har fået nyt job som sikkerhedsrådgiver for en stor investeringsbank, hvor der bliver svindlet. Det er Axel Steens opgave af afsløre manden bag. Og det roder ham som sædvanligt ud på farlig grund i en verden, hvor penge styrer alt. Sideløbende skal Vicky Thomsen forsøge at opklare en mystisk sag. En ung indvandrer med banderelationer er nemlig blevet dræbt i Urbanplanen. Inden længe blive de to sager uundgåeligt rodet sammen.

📗 Stream bogen på Storytel

 

 

📚 6. Smaragdsliberen, Anne-Cathrine Riebnitzsky

SmaragdsliberenI denne fantastaske bog af Anne-Cathrine Reibnitzsky får du den poetiske fortælling om den jødiske smaragdsliber Pierre Levy. Han har netop været igennem tre hjertestop, da han på mirakuløs vis vender tilbage til livet. Det bliver starten på en helt ny tilgang til livet. Han tager mod til at tage kontakt til sin barndomsven Youssef, som er muslimsk juveler. Han går også i gang med sit livsværk. Nemlig slibningen af en helt usædvanlig smaragd. Samtidig drager Pierres datter Zara ud til nogle af verdens farligste steder i sit virke som kunsthistoriker. Det fører til en skøn fortælling både om livets skrøbelighed og skønhed.

📗 Stream bogen på Storytel

 

 

📚 7. Guds bedste børn, Morten Pape

Gud bedste børnMorten Pape er tilbage med endnu en vedkommende og medrivende roman. I Guds bedste børn får vi fortællingen om unge, der lever på kanten af samfundet. Vi følger Simon, der netop er blevet løsladt fra fængslet. Han flytter til Sydsjælland med familien i håbet på at lægge fortidens dæmoner bag sig. Men det er lettere sagt end gjort. Vi følger også Mickey. Han overvejer at flygte fra det sikrede ungdomsfængsel, hvor han ikke kan komme overens med personalet. På Amager forsøger den unge Jamil samtidig at få hold på sin tilværelse efter en psykiatrisk indlæggelse. Tanken om at få hævn over Simon og Mickey, der har slået hans ven Zeki ihjel, hjemsøger ham dog.

📗 Stream bogen på Storytel

7 nye bøger i 2019 [Inspiration og læseguide]
3.7 (73.33%) 3 Stemmer

Skriv en kommentar

eleven − 10 =