Forbrugermagasinet er uafhængigt og læser orienteret. Vores indhold er kommissionsbaseret og gratis for alle. Læs mere
Forbrugerliv

Nyt tag? Her er 8 populære tagtyper du bør overveje

nyt tag

logo_nyttagSkal du have udskiftet eller renoveret taget på din bolig, står du overfor et omfattende projekt og en stor investering. Derfor er det afgørende, at du finder ud af, hvilken løsning der passer bedst til dit hjem. Jydsk Tagteknik har i over 50 år leveret solide tagløsninger til konkurrencedygtige priser. Med virksomhedens ekspertise i ryggen bliver du her guidet igennem de otte mest populære tagtyper, så du føler dig bedre klædt på til at vælge den rette løsning for dig.

1. Betontag – det moderne valg

Betontagsten er et populært valg blandt mange boligejere i Danmark ifølge Boligejernes Videnscenter Bolius . På mange måder ligner de tegltagsten, men prisen er blot en hel del lavere, da de lavet af ler, hvilket gør dem oplagte til renoveringer og nybyggeri, hvor budgettet skal holdes nede. Betontagsten kommer desuden i en lang række forskellige udtryk og farver, så du kan sætte et personligt præg på din bolig. Udover at være prisvenlig er et betontag også en holdbar løsning. Den typiske levetid ligger mellem 50 til 70 år. Du har altså nyde godt af et tidsløst design i mange år. 

2. Bølgeeternittag – miljøvenligt og solidt

Tag i bølgeeternit er et klassisk valg som ses på mange parcelhuse fra 1960’erne og 70’erne. Det smarte ved bølgeeternit er, at det er helt tæt, hvilket betyder, at det kan lægges uden først at skulle lægge et undertag. Taget er lavet af plader af fibercement, som både er miljøvenlige og enormt slidstærke. Med dette valg har du altså et smukt tag, som holder i mange år, uden at du skal bruge tid og energi på en masse vedligeholdelse. 

3. Decratag – ideelt til renovering

Er du på udkig efter et tag med en lang levetid og et unikt udtryk, bør du overveje at montere et decratag. Løsningen er bygget op omkring stål, som gør det holdbart i ethvert slags klima. Det unikke ved decratag er desuden, at det let kan monteres ovenpå et eksisterende tag, hvis du er i gang med at renovere. Det gør det til et tidsbesparende valg. 

4. Naturskifertag – det naturlige valg

Hvis du er til et eksklusivt og moderne udtryk men ønsker at anvende et naturligt materiale, er naturskifer formentligt lige noget for dig. Naturskifer er en stenart, der udvindes i miner og skiferbrud, hvilket giver den rustikke sorte eller grå/blå farve. Fordi der er tale om et stentag, kan det holde i årevis og stå imod det meste vind og vejr.

5. Quadrotag – nyt og stærkt designtag

Hvis du vil have fingeren på pulsen og kaste dig over en helt ny løsning på markedet, er et quadrotag vejen frem. Taget har et moderne udtryk og er udført i et materiale, der er væsentlige stærkere end andre ståltage, da det både er kraftigere og patenteret. Trods den lange holdbarhed er materialet let og hurtigt at montere. Uanset om du renoverer eller bygger nyt, får du altså med quadro et stærkt tag, der oven i købet får dit hjem til at skille sig ud i nabolaget.

6. Skifereternit – tidløs tagløsning

Synes du naturskifter er en lidt for dyr løsning, kan skifereternit være et godt alterniv. Taget er fremstillet af plader af fibercement, som kommer i flere forskellige størrelser og farver. I modsætning til naturskifer, der kan have et meget rustikt udtryk med mange farvenuancer i materialet, er overfladen ved skifereternit glat og ensartet, hvilket giver et klassisk og tidløst design, som du vil få glæde af i mange år.

7. Tagpaptag – Det fleksible valg

Tagpap egner sig til de fleste boliger og er et populært valg, da det næsten ikke kræver nogen form for vedligeholdelse. Materialet er mere fleksibelt end andre former for tag, da det både er bøjeligt, tyndt og let. Det gør det muligt at beklæde stort set alle former for tag og tagkonstruktioner, uanset om der er tale om renovering eller nybyggeri.

8. Tegltag – En klassisk løsning

Teglsten var i mange år det absolut mest anvendte form for tag i Danmark og overalt tonede de klassiske røde teglsten frem. Løsningen holder dog stadig i dag, hvor det endda er muligt at få et klassisk tegltag i mange andre farver end den traditionelle røde. Den helt store fordel ved tegltag er, at holdbarheden ofte er mindst tyve år længere end andre former for tag. Du kan nemt have et solidt tag i op til 70 år, hvis du vælger tegl som dit foretrukne materiale.

Læs mere om tagtyper hos Jydsk tagteknik og skift det gamle tag til et nyt.

Anmeld

Skriv en kommentar

5 − four =