Forbrugermagasinet er uafhængigt og læser orienteret. Vores indhold er kommissionsbaseret og gratis for alle. Læs mere
Forbrugerliv

Opgrader terrassen: Sådan vælger du den rigtige markise

moogio

Når nætterne bliver lysere og temperaturerne stiger, bruger de fleste af os helt naturligt flere af døgnets timer udendørs. Med det danske ustadige vejr gælder det da også om at nyde det til fulde, når der endelig er mulighed for at sidde i solen med en kold forfriskning på altan eller til at invitere venner og familie til hyggelige grillaftner i haven. Hvis du virkeligt vil udnytte og have gavn af det uderum, der følger med din bolig, bør du dog overveje at installere en form for solafskærmning. Pludselig kan du derved ændre et rums anvendelsesmuligheder og skabe en helt ny stemning.

Guide til solafskærmning

Der findes mange former for udvendig solafskærmning. Mest populær er formentlig en markise, som kan køres ind og ud efter behov for at skabe skygge og et afbræk fra solen. Dermed får du en fleksibel løsning, som gør din bolig langt mere alsidig. Men en markise er ikke bare en markise. Før du vælger solafskærmning til din altan eller terrasse, er der derfor også nogle ting, du skal overveje. Vi har allieret os med Moogio.dk, som er Nordens førende kæde inden for skræddersyet solafskærmning, og som sælger alle former for markiser, solsejl og gardiner i højeste kvalitet. Sammen med dem guider vi dig her til, hvad du skal vide, når du vælger markise til dit uderum.

Overvej formålet

Først og fremmest afhænger valget af, hvordan din bolig er indrettet, og hvor du ønsker at skærme for lyset. Drømmer du om at kunne overdække terrassen, så solen ikke står lige på dagen lang, er en terrassemarkise eller sidemarkise et godt valg. For nogle er eksempelvis vinduesmarkiser et bedre valg, da det kan være med til af reducere temperaturen i boligen markant. Du kan også satse på et solsejl i haven eller gårdhaven, som kan skærme for vind og vejr, samtidig med at det tilfører et fint og skulpturelt element til hjemmet. Det gælder med andre ord også om at overveje, hvilket behov solafskærmningen skal opfylde for dig. For der kan være enormt mange gevinster ved at vælge den rette løsning. Effektiv solafskærmning kan nemlig udover at holde lys og solen lidt på afstand også skærme for indkig, sænke temperaturen og dermed skabe et bedre indeklima samt skærme mod vind.

Funktionelt og dekorativt

Når du har fået styr på det praktiske og besluttet dig for, hvilken funktion din markise eller anden form for solafskærmning skal have, er du nået til den sjove del. Nu kan du nemlig begynde at overveje, hvordan din løsning skal se ud. Selve dugen til markiser kan nemlig fås i et væld af forskellige materialer og ikke mindst farver. Du kan gå efter noget nedtonet i en neutral farve som hvid eller grå, eller du kan være lidt mere modig og vælge en markise i en frisk farve eller et smukt mønster. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser. Bedst af alt behøver du ikke bekymre dig om, om du nu kommer til at fortryde dit valg. Det er nemlig intet problem at skifte dugen eller stoffet ud, hvis det er blevet grimt af slid, eller hvis du bare ønsker lidt fornyelse.

Med solafskærmningen fra Moogio.dk kan du opgradere dit uderum i dag og få langt mere ud af din boligs kvadratmeter. Med den helt rigtig løsning til din bolig, kan du gå en solsikker sommer i møde og skabe udendørs minder for livet. Find moogio markiser online her.

Anmeld

Skriv en kommentar

fourteen − 12 =