Gode gammeldags pandekager er en lækker og populær dessert til alle aldre, som man aldrig går galt i byen med. De er nemme at lave og fyldet kan varieres i det uendelige. Spis dem med nutella og banan, vaniljeis og chokoladesovs, sukker og marmelade eller hvad du nu bedst kan lide. Prøv f.eks. at servere dem med denne lækre og sommerlige jordbærmarmelade med hyldeblomst.
Pandekagerne kan også bruges til en lækker “pandekage lagkage”, hvor de lægges lagvis ovenpå hinanden med fyld imellem, f.eks. flødeskum og marmelade, toppet med friske bær. Lav den med lige det fyld du foretrækker, og server den på et lagkagefad. Det er hurtigt og nemt, og en rigtig fin og festlig lagkage til pandekageelskerens fødselsdag.
Man behøver ingen undskyldning for at spise pandekager på alle tider af døgnet. De kan både nydes en langsom søndag morgen, som et mellemmåltid og til den klassiske dessert. Til aftensmåltidet er de lækre med fyld af kød og salat. Prøv f.eks. at spise dem med kylling og bacon, toppet med frisk salat og dressing. De kan også fyldes med kødsovs, rulles og kommes i ovnen med revet ost ovenpå.
Vidste du at der findes en international pandekagedag? Det er altid tirsdagen efter fastelavn, og er en hyggelig kristen tradition fra gammel tid. I gamle dage skulle de kristne nemlig faste i 40 dage inden påske, og i den periode måtte man hverken spise søde sager, æg, hvidt mel eller mælk. Derfor skulle disse råvarer bruges inden de blev for gamle, og man lavede stakkevis af pandekager.
Ingredienser
- Ca. 10 store pandekager
- 4 dl. mælk
- 200 g. mel
- 1 tsk. sukker
- 1/4 tsk. salt
- 3 æg
- 50 g. smør
Fremgangsmåde
- Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen med sukker, salt og mel.
- Hæld mælken i blandingen lidt af gangen og pisk rundt i dejen til der ikke er flere klumper.
- Smelt smørret i en pande og pisk det i dejen.
- Kom dejen på den samme pande som du brugte til at smelte smørret i.
- Fordel dejen rundt i et tyndt lag på hele panden. Bag pandekagerne til de tager farve, og vend dem og bag på den anden side.
Tips
- Hvis du har en øl i gemmerne, kan du evt. tilsætte 4 spsk. Det giver en god sprødhed til
pandekagerne, men kan sagtens undlades. - Hvis du gerne vil holde dine pandekager varme lidt længere tid, så kan man lægge et stykke
staniol henover. - Hvis du ikke får spist alle pandekagerne, kan de fint gemmes i køleskabet og lunes dagen efter.
Læs også om: frugtsalat med råcreme, hjemmelavede burgere, banankage, Pad thai, måltidskasser
Skriv en kommentar