Forbrugermagasinet er uafhængigt og læserorienteret. Vores indhold indeholder reklamelinks og gratis for alle.

Opskrifter Diverse

Opskrift på jordbærmarmelade med hyldeblomst

Jordbærmarmelade med hyldeblomst
froeken fryd gitte

Om madskribenten: Gitte er mor til 2 og iværksætter med rullende vintage café og madblog. Gitte har en passion for 50’erne og skabt et notalgisk univers her udfra. På forbrugermagasinet er vi så heldige at Gitte, deler nogle af sine lækre opskrfter og flotte billeder. Du kan læse mere Gitte på hendes hjemmeside: froekenfryd.dk

Sommeren er for alvor over os, og jordbærsæsonen er godt igang. Det er om at nyde en masse af de lækre røde bær mens det endnu er muligt.

Sørg også gerne for at få gemt noget til vinteren, måske som en lækker jordbærmarmelade? I den kolde tid, er det altid lækkert at kunne åbne et glas med smagen af sommer. Marmeladen er hurtig og nem at lave, men man kan også sagtens fryse bærrene ned og lave det på et senere tidspunkt.

Udover jordbær forbinder jeg især hyldeblomst med sommer. De fine hvide skærme vokser vildt i mark og skov, og kan høstes i juni – juli måned. Hyldeblomsterne har en frisk og parfumeret smag, som går godt til de søde jordbær. De to smage er en god kombination, og indbegrebet af sommer.

Jordbærmarmelade med hyldeblomst smager skønt til morgenmaden på et stykke friskbagt brød. Eller nyd den til en portion pandekager.

Jordbærmarmelade med hyldeblomst

Jordbærmarmelade med hyldeblomst

Ingredienser

Til ca. 3 glas jordbærmarmelade med hyldeblomst

 • 1 kg. jordbær
 • 2 dl. rørsukker
 • 1 vanililestang
 • 1/2 dl. hyldeblomstsaft (1 del konc. saft og 1 del vand)
 • Hyldeblomster fra ca. 4 store skærme
 • 2 tsk melatin
 • Atamon

Fremgangsmåde

 1. Skyl og nip jordbærrene. Skær dem i kvarte og kom dem i en gryde.
 2. Tilsæt hyldeblomstsaft og 1,5 dl. af rørsukkeret. Gem 1/2 dl. rørsukker til at blande melatinen op i.
 3. Flæk vaniliestangen og skrab kornene ud. Kom både vanille og vaniliestang i gryden og tænd for blusset. Lad det koge i 20 min. ved svag varme.
 4. Imens jordbærrene koger, skold marmeladeglassene i kogende vand og skyl dem med atamon.
 5. Bland det sidste af rørsukkeret med melatinen, og hæld det i gryden under omrøring. Lad det koge 2 min. Test evt. om jordbærmarmeladen har fået den rette konsistens ved at tage lidt op på en tallerken og lad det afkøle. Hvis det er for flydende tilsættes lidt mere melatin.
 6. Tag gryden af blusset og fisk vaniliestangen op. Blend det evt. let, alt efter om du kan lide klumper i din marmelade eller ej.
 7. Tilsæt hyldeblomster og rør det godt rundt.
 8. Hæld marmeladen i de skoldede glas og kom låg på. Lad det afkøle i køleskabet.

Jordbærmarmelade med hyldeblomst

Tips

 • Smag marmeladen til med sukker. Mængden der skal i afhænger af bærrene, da der er stor forskel på hvor søde de er. I denne udgave er der brugt søde jordbær.
 • Når du serverer marmeladen, ser det fint og indbydende ud at pynte med et drys friske hyldeblomster ovenpå.
 • Marmeladen er oplagt at give som værtindegave. Vikl evt. natursnor om glasset og sæt et manillamærke på.

Jordbærmarmelade med hyldeblomst

Læs også om: Pandekager, jordbær marmelade, frugtsalat med råcreme, hjemmelavede burgere, banankage, Pad thai, måltidskasser

1 kommentar

 • […] Gode gammeldags pandekager er en lækker og populær dessert til alle aldre, som man aldrig går galt i byen med. De er nemme at lave og fyldet kan varieres i det uendelige. Spis dem med nutella og banan, vaniljeis og chokoladesovs, sukker og marmelade eller hvad du nu bedst kan lide. Prøv f.eks. at servere dem med denne lækre og sommerlige jordbærmarmelade med hyldeblomst. […]

Skriv en kommentar

four × 4 =